Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Dator? Ansluta En Trådbunden Och Trådlös Mikrofon Till En Dator. Hur Får Jag Ut Ljudet Till Högtalarna? Vilken Kontakt Ska Jag Ansluta Mikrofo

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Dator? Ansluta En Trådbunden Och Trådlös Mikrofon Till En Dator. Hur Får Jag Ut Ljudet Till Högtalarna? Vilken Kontakt Ska Jag Ansluta Mikrofo

Video: Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Dator? Ansluta En Trådbunden Och Trådlös Mikrofon Till En Dator. Hur Får Jag Ut Ljudet Till Högtalarna? Vilken Kontakt Ska Jag Ansluta Mikrofo
Video: Ta kontroll över ljudet i windows 2024, April
Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Dator? Ansluta En Trådbunden Och Trådlös Mikrofon Till En Dator. Hur Får Jag Ut Ljudet Till Högtalarna? Vilken Kontakt Ska Jag Ansluta Mikrofo
Hur Ansluter Jag En Mikrofon Till Min Dator? Ansluta En Trådbunden Och Trådlös Mikrofon Till En Dator. Hur Får Jag Ut Ljudet Till Högtalarna? Vilken Kontakt Ska Jag Ansluta Mikrofo
Anonim

En mikrofon är en enhet som avsevärt förenklar kommunikationen i Skype, låter dig behålla röstkommunikation i datorvideor eller genomföra högkvalitativa onlinesändningar och i allmänhet utför många viktiga funktioner för en PC-användare. En användbar gadget är ansluten till en dator enligt ganska enkla instruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter man via kontakt?

De flesta bärbara datorer har en högkvalitativ mikrofon som redan är inbyggd, så de behöver inte ansluta en extra enhet. men om behovet uppstår för att skapa en högkvalitativ inspelning eller om du planerar att sjunga i karaoke är det ganska enkelt att "upprätta kommunikation" mellan enheterna . Det första steget är att kontrollera om det finns ett mikrofonuttag alls i den bärbara datorn. Du bör leta efter en kontakt med röd eller rosa färg, vars diameter är 3,5 millimeter. I frånvaro måste du skaffa en speciell adapter eller splitter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Adaptern ser ut som en liten enhet, på vilken ena sidan du kan ansluta en vanlig trådbunden mikrofon, vars andra sida "dockar" med USB -porten på den bärbara datorn.

En splitter är en kabel med den svarta änden ansluten till ett standard telefonuttag . I andra änden finns det två grenar, vanligtvis gröna och röda. Den första är för anslutning till högtalare, och den andra är för "dockning" med den röda mikrofonkontakten.

Bild
Bild

För att ansluta en mikrofon till en stationär dator måste du använda ungefär samma schema. Först måste du hitta en kontakt med en diameter på 3,5 millimeter - för en dator finns den på systemenheten . Vissa mikrofoner har dock själva en kontakt som är lika med 6,5 mm, och redan för dem behöver du en speciell adapter som passar med två typer av enheter. Att bestämma mikrofonens diameter är ganska enkelt om du noggrant undersöker lådan som den fanns i när du köpte den. Som regel placeras denna information i listan över de viktigaste egenskaperna som anges av tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När "docka" adaptern med datorn är det viktigt att inte förväxla kontakterna . Många modeller har två uttag med samma diameter på 3,5 millimeter, men olika i färg. I det här fallet är grönt för hörlurar, medan rosa eller rött är lämpligt för en mikrofon. Det enklaste sättet att fästa en "lapel" på en dator är att använda en speciell splitteradapter. Den måste vara ansluten till den rosa kontakten, eftersom den gröna är för hörlurar. Själva splitterns pluggar "paras" vanligtvis med ljudkortets uttag. Om din bärbara dator har ett combo -headsetuttag behövs ingen adapter - lavaliermikrofonen kan anslutas direkt.

Bild
Bild

Studiomikrofonen ansluts till en stationär dator eller bärbar dator på två sätt . Om gadgeten bara används för kommunikation, är den ansluten till linjeingången med en lämplig adapter. För mer allvarliga ändamål är det bäst att ansluta mikrofonen till mixern och ansluta den till datorn.

Bild
Bild

Hur ansluter jag en trådlös mikrofon?

Det enklaste sättet att ansluta en dator och en trådlös mikrofon är att använda en Bluetooth -anslutning. Om den inte finns kan du använda en USB -port eller en adapter med en speciell TRS -kontakt eller en klassisk USB -kontakt . Eftersom mikrofonen vanligtvis levereras med en installationsskiva och ett USB -minne, bör det inte vara några problem med detta. Först sätts USB -minnet in i motsvarande kortplats, sedan aktiveras installationsskivan. Efter hans instruktioner kommer det att vara möjligt att utföra installationen och förbereda gadgeten för arbete. TRS -kontakten är ansluten till en speciell adapterjack ¼, och den är redan ansluten till den rosa kontakten.

USB ansluts till alla tillgängliga motsvarande portar.

Bild
Bild

Isåfall, När en trådlös mikrofon är ansluten via Bluetooth bör processen börja med att slå på själva gadgeten och kontrollera batteriladdningen . Därefter aktiveras en sökning efter enheter som stöder anslutningen på datorn. Efter att ha hittat en mikrofon i listan återstår bara att ansluta en bärbar dator eller dator till den. I det här fallet installeras enhetsdrivrutinen automatiskt, men du kan självständigt hitta och ladda ner programvarumodulen från mikrofontillverkarens officiella webbplats.

Bild
Bild

Anpassning

Det sista steget att ansluta en mikrofon är att ställa in ljudet. Efter att du har visat "Kontrollpanelen" måste du gå till "Ljud och enheter" -menyn. Därefter öppnas avsnittet "Ljud" - "Ljudinspelning" och slutligen fliken "Volym ". Genom att klicka på ordet "Mikrofon" kan du öka uppspelningsvolymen till önskad nivå. Som huvudregel bör maxvärdet sättas för kvalitetsanvändning. När du har använt funktionen "Gain", se till att spara ändringarna. I samma meny utförs eliminering av ljudfel och störningar med funktionen "Brusreducering".

Bild
Bild

Om mikrofonen är ansluten till en dator med Windows 7 rekommenderas att du också uppdaterar din ljuddrivrutin under installationen . Det enklaste sättet att göra detta är om Realtek hd finns i systemet, genom att installera uppdateringen blir det möjligt att automatiskt uppdatera den nödvändiga drivrutinen. Efterföljande mikrofoninställning utförs enligt följande. I "Kontrollpanelen" väljer du "Utrustning", och sedan följer användaren kedjan "Spela in" - "Mikrofon". Genom att högerklicka på ordet "Mikrofon" kan du se dess möjliga egenskaper.

Bild
Bild

Efter att ha öppnat avsnittet "Nivåer" måste videon dras upp till "100", men om hörlurar redan är anslutna, lämna den på "60-70" -nivån.

"Gain" är vanligtvis inställd på decibelnivån "20". Alla uppdaterade inställningar kommer säkert att sparas.

Konfigurering av mikrofonen i Windows 10 -operativsystemet utförs enligt en annan algoritm . Genom att högerklicka på volymikonen måste du hitta avsnittet "Inspelare". Fliken "Inspelning" öppnar "Mikrofonegenskaper" och visar sedan avsnittet "Avancerat". Kryssrutan markerar funktionen "Standardformat" och funktionen "Studiokvalitet" tillämpas också. Ändringarna görs antingen eller sparas helt enkelt.

Bild
Bild

I mikrofoninställningsmenyn, oavsett vilket system som används, hittar du ungefär samma parametrar och funktioner. Genom att utforska innehållet på fliken "Allmänt" kan användaren ändra mikrofonikonen, dess ikon och namn, samt ta reda på information om tillgängliga drivrutiner . På samma flik kopplas mikrofonen från huvudenheten. På fliken "Lyssna" kan du höra ljudet av din röst, vilket är nödvändigt för att testa mikrofonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fliken "Nivåer" kan ge maximal nytta för användaren . Det är på det som volymen justeras, liksom vid behov anslutningen av förstärkning. Normalt hålls volymen på 20-50, även om tystare enheter kräver ett värde på 100 och ytterligare förstärkning. Dessutom definierar mikrofonen inspelningsformat, monopolinställning och signalbehandling, vilket vanligtvis endast krävs för studioinspelning. Ändra inställningar bör alltid slutföras genom att klicka på "Apply" -knappen för att spara.

Bild
Bild

Hur kontrollerar jag?

När du har slutfört anslutningen till en stationär dator eller bärbar dator, var noga med att kontrollera gadgetens kvalitet. Detta kan göras på flera sätt. Den första innebär användning av operativsystemsinställningar . I datorns huvudmeny måste du aktivera fliken "Kontrollpanelen" och sedan gå till avsnittet "Ljud". Efter att ha hittat undermenyn "Inspelning" måste du vänsterklicka på ordet "Mikrofon" och välja "Lyssna" -funktionen.

På samma flik är det viktigt att notera valet av funktionen "Lyssna från den här enheten".

Bild
Bild

Den andra metoden för att testa mikrofonen är att använda den för att spela in ett röstmeddelande . Med funktionen "Ljudinspelare" måste du spela upp den resulterande ljudfilen, vilket resulterar i att det blir klart om mikrofonen fungerar bra. I princip kan du också testa gadgeten med alla program som använder ljud. Till exempel kan du gå till Skype och ringa administratören, varefter programmet erbjuder att skapa ett kort röstmeddelande som sedan kommer att läsas upp. Om rösten hörs bra betyder det att allt är i sin ordning med mikrofonanslutningen.

Bild
Bild

Rekommendationer

När du ansluter en gadget till en stationär dator är det viktigt att komma ihåg att den nödvändiga kontakten kan placeras både på baksidan av systemenheten och på framsidan. På baksidan kantas den vanligtvis av samma 3,5 mm -uttag för hörlurar och flerkanalig akustik, och framför ligger den bredvid USB -portarna. I alla fall bör du fokusera på den rosa färgen på kontakten, liksom på en liten bild av själva mikrofonen. Experter rekommenderar fortfarande att välja mellan den främre och bakre panelen, föredrar den andra, eftersom den främre inte alltid är ansluten till moderkortet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att noggrant kontrollera den anslutna mikrofonen via fliken "Inspelning", rekommenderas att titta på skalan till höger om bilden på den anslutna enheten. Om ränderna blir gröna betyder det att gadgeten uppfattar och spelar in ljud, men om de förblir gråa betyder det att mikrofonen på den bärbara datorn inte fungerar.

Rekommenderad: