Hur Ansluter Man Bärbar Dator Till TV Via HDMI? Vi Ansluter Den Bärbara Datorn Via En Kabel. Varför Ser Inte TV: N Den Bärbara Datorn Och Hur Visas Bilden? Varför Finns Det Inget L

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Man Bärbar Dator Till TV Via HDMI? Vi Ansluter Den Bärbara Datorn Via En Kabel. Varför Ser Inte TV: N Den Bärbara Datorn Och Hur Visas Bilden? Varför Finns Det Inget L

Video: Hur Ansluter Man Bärbar Dator Till TV Via HDMI? Vi Ansluter Den Bärbara Datorn Via En Kabel. Varför Ser Inte TV: N Den Bärbara Datorn Och Hur Visas Bilden? Varför Finns Det Inget L
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2024, Mars
Hur Ansluter Man Bärbar Dator Till TV Via HDMI? Vi Ansluter Den Bärbara Datorn Via En Kabel. Varför Ser Inte TV: N Den Bärbara Datorn Och Hur Visas Bilden? Varför Finns Det Inget L
Hur Ansluter Man Bärbar Dator Till TV Via HDMI? Vi Ansluter Den Bärbara Datorn Via En Kabel. Varför Ser Inte TV: N Den Bärbara Datorn Och Hur Visas Bilden? Varför Finns Det Inget L
Anonim

Bland alla alternativ för att ansluta en bärbar dator till en TV är HDMI övervägande. I det här fallet ansluter vi den bärbara datorn till TV: n via en kabel och kan visa bild och ljud. Ibland ser TV: n inte den bärbara datorn, eller det finns inget ljud, men med rätt anslutning är resultatet imponerande.

Bild
Bild

Träning

Alla mer eller mindre nya enheter har HDMI -utgång och HDMI -ingång. Det betyder att en bärbar dator från vilken tillverkare som helst (Asus, HP, Lenovo, etc.) kan anslutas till en TV som har en motsvarande kontakt . Smart TV -funktionen, populär på moderna TV -apparater, är absolut onödig i det här fallet. Datorns operativsystem kan vara vilken som helst, men det är önskvärt att ha de senaste Windows -uppdateringarna, till exempel Windows 7. Mångsidigheten i anslutningen ligger också i det faktum att via HDMI kan du överföra inte bara bilden utan också ljudet.

Bild
Bild

TV: n kan fungera som ett extra skrivbord eller dess tillägg , vilket är praktiskt, till exempel när man arbetar på en bärbar dator och tittar på en film samtidigt. Du kan också helt enkelt visa en bild i syfte att visa presentationer eller för datorspel, samt för videokommunikation med olika snabbmeddelanden. Den enda nackdelen är närvaron av ledningar och omöjligheten till fjärrkontroll.

Bild
Bild

För att ansluta TV: n till en bärbar dator krävs inga specialiserade program. Allt du behöver för att synkronisera är en HDMI -kabel, som kan köpas i vilken maskinvaruhandel som helst.

Ibland kan en sådan sladd komma med en pryl. I de flesta fall behöver du bara uppmärksamma ett par punkter när du förbereder.

Bild
Bild

Bärbar dator

För att förbereda din bärbara dator för anslutning, du måste se till att enheten har det nödvändiga distributionskitet som automatiskt installerar HDMI -drivrutinen . På de flesta enheter med de senaste uppdateringarna till Windows -operativsystemet installeras drivrutinen automatiskt omedelbart vid anslutning. Det räcker med rätt anslutning i det här fallet.

Bild
Bild

Men ibland kanske operativsystemet inte innehåller någon distribution .… I det här fallet måste du lösa problemet själv genom att uppdatera systemet via "Uppdateringscenter" (Windows 7) eller "Inställningar" (Windows 10). Efter att ha bifogat och startat uppdateringen installerar operativsystemet automatiskt den saknade komponenten från tredje part.

Du kan också ladda ner drivrutinen själv från olika källor, det viktigaste är att noggrant välja den som passar egenskaperna (OS, bitbredd, etc.) . Den bärbara datorn kanske inte har en HDMI -kontakt, men det finns en DVI -kontakt. I detta fall krävs en adapter från en kabel till en annan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

TV

De flesta moderna TV -apparater har flera HDMI -ingångar, så allt du behöver göra är att se till att TV: n fungerar och stänga av den precis innan du ansluter den.

Bild
Bild

Förbindelse

Du kan ansluta en bärbar dator till en TV och överföra bild och ljud till skärmen via HDMI mycket snabbt. Själva anslutningen och synkroniseringsprocessen består av flera steg . Du måste hitta HDMI -utgången på det bärbara fodralet. Vanligtvis ligger den på sidan, ibland bakom. Hitta sedan motsvarande kontakt på TV -huset (HDMI -ingång). Om det finns flera av dem kan du välja vilken som du gillar bäst. Det viktigaste är att titta på och komma ihåg anslutningsnumret, detta kommer att behövas i framtiden för att konfigurera anslutningen.

Det är värt att ta sladden och ansluta den till den bärbara datorn. Anslut den sedan med denna kabel till TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ansluta den korrekt, Det är viktigt att stänga av enheterna i förväg för att undvika trådbränning … Det rekommenderas också att stänga av Wi-Fi och kabel-TV. Slå på båda enheterna.

Därefter måste du konfigurera TV: n genom att gå in i dess inställningar med önskad knapp på fjärrkontrollen, välj HDMI -anslutningen med önskat nummer på kontakten som kabeln var ansluten till, därigenom växla prioritet signalkälla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att korrekt visa bilden i helskärm vid den första anslutningen, du måste justera skärmupplösningen på den bärbara datorn . I Windows 7 görs detta på följande sätt: med höger musknapp, gå till "Skärmkontroll", klicka på "Upplösning" och justera bildkvaliteten och upplösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Om inget ljud överförs till TV: n, eller om skärmen inte visas eller inte visar bilden korrekt, kan detta tyda på ett synkroniseringsfel. Oftast kan dessa problem lösas på egen hand.

Bild
Bild

Ingen bild

Om den bärbara datorn inte ser TV: n är det möjligt att operativsystemet har inte nödvändiga drivrutiner … Lösningen på detta problem beskrivs ovan. Hur som helst bör du vara skeptisk till att installera drivrutiner själv, eftersom installation av en extra, onödig eller fel drivrutin bara kan förvärra situationen.

Om du ser en svart TV -skärm som säger "ingen signal" är det omöjligt att ställa in anslutningen, skärmen fungerar inte alls, då kan detta tala en skadad kontakt eller en felaktig kabel . I det här fallet är det värt att försöka ansluta tråden till en annan kontakt eller byta kabel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om användaren inte är nöjd med justeringen av själva bilden, dess kvalitet eller funktionen som TV -skärmen utför kan du göra följande:

kolla i inställningarna "Bildupplösning" mittemot posten "Skärm" om det finns två bildskärmar , även namnet på den anslutna TV: n kan anges där;

Bild
Bild

justera önskad bildmetod : öppna fönstret för utmatningsmetoder, där du kan välja nödvändiga bildalternativ, med dubbleringsfunktionen används TV -skärmen som en extra bildskärm, det vill säga den upprepar alla åtgärder som utförs på den bärbara datorn;

Bild
Bild
Bild
Bild

förlängningsmetoden hjälper till att rymma flera arbetsfönster , båda enheterna fungerar som en stor bildskärm;

Bild
Bild

projektionsfunktion stänger av den bärbara skärmen och överför bilden helt till TV -skärmen, vilket är bekvämt för till exempel datorspel;

Bild
Bild
Bild
Bild

när du väljer metoden "Duplicate " ofta är det problem med bildkvaliteten, eftersom upplösningen på en bärbar dator i de flesta fall är betydligt sämre än en tv -skärm, därför rekommenderas att överföra skärminställningarna till projektionsmetoden och sedan ställa in den upplösning som krävs.

Bild
Bild

Inget ljud

Om inget ljud spelas upp måste du först kontrollera om allt är okej med ljudet direkt på TV: n. Om allt är bra bör du justera ljudet på din bärbara dator. För att göra detta, gå till avsnittet "Uppspelningsenheter" genom högtalarikonen i meddelandefältet. I listan över enheter för vilka ljuduppspelning är tillgänglig måste du hitta den anslutna enheten och placera den i standardanvändningsstadgan. Det rekommenderas att göra detta även om allt gick bra under den första anslutningen, så att ljudet i framtiden inte slutar fungera.

Bild
Bild

Det kan vara att det inte finns någon TV i listan över tillgängliga enheter, eftersom den bärbara datorn inte ser den och därför spelas inget ljud. I det här fallet måste du kontrollera om HDA -ljudkontrollen är påslagen. Algoritmen för åtgärder är följande:

  • gå till "Enhetshanteraren";
  • välj fliken med namnet "Systemenheter";
  • hitta HDA -styrenheten;
  • välj "Egenskaper" och klicka på "Aktivera".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan vara nödvändigt att starta om den bärbara datorn . Samtidigt kan du inte ta bort kontrollenheten, eftersom detta kan leda till en fullständig tystnad på enheten, vilket är mycket svårt att återställa på egen hand. Ett annat effektivt sätt att återställa ljud är att ta bort ljudkortet. Denna metod anses vara radikal, uteslutande för dem som är villiga att ta risker. Först måste du se till att TV: n är ansluten till din bärbara dator . Med "Enhetshanteraren" måste du hitta och öppna avsnittet "Ljudvideoenheter" och sedan ta bort adaptrarna som finns där. Då måste du starta om den bärbara datorn eller uppdatera maskinvarukonfigurationen.

Bild
Bild

När allt kommer omkring kan du använda funktionen "Felsök" på vilken Windows -bärbar dator som helst. Således kommer själva enheten att indikera det befintliga problemet och föreslå möjliga sätt att åtgärda det.

Dessutom kan du på detta sätt felsöka både ljud- och bildproblem.

Rekommenderad: