Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator Via Wi-Fi? Anslutning Via En Router Och Ett Lokalt Nätverk. Varför Ser Inte Min Bärbara Dator Skrivaren Och Hur Skriver Jag Ut Fil

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator Via Wi-Fi? Anslutning Via En Router Och Ett Lokalt Nätverk. Varför Ser Inte Min Bärbara Dator Skrivaren Och Hur Skriver Jag Ut Fil

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator Via Wi-Fi? Anslutning Via En Router Och Ett Lokalt Nätverk. Varför Ser Inte Min Bärbara Dator Skrivaren Och Hur Skriver Jag Ut Fil
Video: ✅🖨 How To Share A Printer On Network Wifi and LAN - Windows 10/8/7 2024, Mars
Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator Via Wi-Fi? Anslutning Via En Router Och Ett Lokalt Nätverk. Varför Ser Inte Min Bärbara Dator Skrivaren Och Hur Skriver Jag Ut Fil
Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator Via Wi-Fi? Anslutning Via En Router Och Ett Lokalt Nätverk. Varför Ser Inte Min Bärbara Dator Skrivaren Och Hur Skriver Jag Ut Fil
Anonim

Olika typer av kontorsutrustning har länge och tätt kommit in i vårt dagliga liv. Skrivare är särskilt efterfrågade. Idag kan alla som har denna mirakelteknik hemma enkelt skriva ut material för sig själva utan att besöka specialiserade institutioner. men många användare har svårt att ansluta skrivaren till en bärbar dator via ett Wi-Fi-nätverk … Låt oss ta reda på hur man gör det rätt. Lyckligtvis, för Windows 7 och senare användare, är anslutningsmetoderna nästan identiska.

Wi-Fi-hotspot-anslutning

Det finns två enkla sätt att ansluta din skrivare till din bärbara dator via Wi-Fi:

Lan-anslutning

Bild
Bild

via en Wi-Fi-router

Bild
Bild

Låt oss analysera var och en av dem separat.

Lokalt nätverk

För att kunna använda skrivaren i framtiden måste du anslut den till det trådlösa nätverket först . Detta kan göras med följande algoritm för åtgärder.

  1. Återställ skrivarinställningarna till fabriksinställningarna. Tyvärr är det omöjligt att ge mer exakta instruktioner, eftersom denna process är individuell för varje modell. Därför måste du läsa bruksanvisningen för denna tekniska enhet.
  2. Följ nu instruktionerna för att ställa in grundinställningarna för din skrivare.
  3. Wi-Fi-lampan på skrivarpanelen ska bli grön.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa sak att göra är att ansluta din bärbara dator till det här nätverket

  1. I det nedre högra hörnet av skärmen högerklickar du på Wi-Fi-nätverksikonen.
  2. Nu måste du välja namnet på skrivaren från listan över tillgängliga anslutningar och ansluta.
  3. Vanligtvis, med standardinställningarna för skrivaren och anslutningen, krävs inget lösenord, men om systemet ändå ber dig att ange det, kan du hitta koden i användarmanualen (eller den har tidigare ställts in av användaren).
  4. Det återstår bara att vänta på att operativsystemet installerar alla nödvändiga drivrutiner på den nya enheten, varefter det är klart att användas. Om installationen av drivrutinerna inte startar automatiskt kan du alltid installera dem manuellt med den medföljande disken eller ett specialprogram.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se är anslutning på det här sättet inte bara helt enkelt, utan kräver heller ingen ledning alls.

Minus du kan nämna det faktum att du måste bryta Wi-Fi-anslutningen till Internet då och då om den bara används för att ansluta en skrivare.

Genom en router

Tänk nu en anslutningsmetod som undviker att växla mellan trådlösa nätverk varje gång du behöver använda skrivaren . Det anses vara ett ännu enklare sätt än det föregående.

För att upprätta denna anslutning måste du använda guiden för trådlös installation, som är inbyggd i operativsystemet för varje bärbar dator.

Bild
Bild

Innan du gör detta måste du dock se till att skrivaren kan ansluta till andra enheter med hjälp av den här guiden. Om bruksanvisningen indikerar att enheten stöder WEP- och WPA -kryptering betyder det att du definitivt kommer att kunna upprätta en anslutning.

  1. Det första steget är att gå till skrivarinställningarna och välja "Nätverk". En lista över alla trådlösa nätverk som är tillgängliga för anslutning visas.
  2. Välj önskat Wi-Fi-nätverk.
  3. Ange nätverkskrypteringsnyckeln (lösenord).
Bild
Bild

Enheten är nu ansluten till det trådlösa nätverket. Fördelen med denna metod är att du kan använda skrivaren från vilken enhet som helst som är ansluten till samma nätverk, vare sig det är en smartphone, SmartTV eller persondator.

Hur delar jag utskrift?

För att dela din skrivares användning, först du måste ansluta utskriftsenheten till den bärbara datorn med en vanlig USB -kabel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna metod kan vara användbar när det är möjligt att ansluta skrivaren till din hemdator med hjälp av en kabelanslutning. Men du måste också ansluta din bärbara dator till nätverket.

När du har kontrollerat att skrivaren är ansluten kan du börja konfigurera det … För att göra detta, gå till "Kontrollpanelen" via "Start" -menyn och välj "Enheter och skrivare".

Bild
Bild

Nu från listan över tillgängliga enheter välj en befintlig skrivare och högerklicka på den. Klicka på "Skrivaregenskaper" i listan som öppnas.

Bild
Bild

Här är vi bara intresserade av Fliken Åtkomst , och mer specifikt - objektet "Dela den här skrivaren " … Se till att det finns en bock bredvid den och i fältet nedanför är nätverksnamnet för skrivaren inställt.

Bild
Bild

När du har sparat dessa inställningar kan du koppla ur USB -kabeln och testa funktionaliteten . Gå till "Enheter och skrivare" igen och klicka på "Lägg till skrivare". I fönstret som öppnas väljer du "Lägg till nätverks-, trådlös eller Bluetooth -skrivare" bland de två tillgängliga objekten. Därefter visas en lista över alla tillgängliga enheter i fönstret.

Observera att namnet på skrivaren i den här listan kommer att vara detsamma som det tilldelades när den delades.

Bild
Bild

Välj det från listan och klicka på "Nästa". Nu återstår det att vänta på att installationen är klar och göra ett testutskrift. Enheten är nu fullt tillgänglig för alla befintliga bärbara datorer och datorer.

Tips för användning

Tyvärr kommer du inte att kunna ansluta en vanlig hemskrivare till en dator eller bärbar dator via en trådlös anslutning . Faktum är att sådana enkla modeller inte stöder denna typ av anslutning, så du måste begränsas till en USB -anslutning.

Bild
Bild

Innan du börjar skriva ut några viktiga dokument måste du se till att skrivaren är inställd . Annars måste du konfigurera det själv. I det här fallet följer det var särskilt uppmärksam på indrag från kanterna på arket, skalning av text, bilder och andra liknande parametrar.

Om du behöver skriva ut bilder som tagits från Internetresurser måste du vara uppmärksam på deras storlek. Det måste vara minst 1440x720 pixlar, annars är bilden inte för tydlig (som suddig).

Bild
Bild

Lyckligtvis är processen att skriva ut med en skrivare ansluten med en kabel eller trådlöst inte annorlunda, så du behöver bara klicka på "Skriv ut" -knappen och kontrollera att det framtida materialet visas korrekt.

Möjliga problem

Ibland kan det uppstå problem eller fel när du ansluter trådlöst. Låt oss analysera de viktigaste, liksom lösningar.

Oroa dig inte och få panik om du inte lyckades upprätta en stabil anslutning första gången, och i de fall den bärbara datorn inte ser enheten. Mest troligt beror detta på några enkla programvarufel eller användarens ouppmärksamhet.

Bild
Bild

Här är en lista över klassiska anslutningsproblem och hur du åtgärdar dem

  1. Om skrivaren är ansluten, men utskrift inte utförs, kan orsaken ligga i felaktig installation av drivrutinerna eller deras inkompatibilitet med den nuvarande versionen av operativsystemet. Prova att avinstallera och installera om drivrutinen. Om det inte hjälper, ladda ner en äldre version av samma programvara.
  2. Routern kanske inte stöder denna hårdvarumodell. I det här fallet kan problemet inte lösas. Endast köp av en ny skrivare som stöder denna typ av anslutning hjälper.
  3. De trådlösa inställningarna på den bärbara datorn är felaktiga. För att lösa problemet kan du försöka ta bort det trådlösa nätverket och sedan lägga till och återansluta det trådlösa nätverket.
  4. Felaktiga maskinvaruinställningar. I det här fallet rekommenderas att återställa skrivaren till fabriksinställningarna och sedan ansluta igen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att ansluta en skrivare till en bärbar dator är inte så svårt som det kan tyckas. Dessutom, genom att kunna ansluta dem trådlöst, elimineras spindelnät av kablar och anslutning till samma plats.

Du kan arbeta var som helst i hemmet utan att behöva återvända till skrivaren varje gång du behöver skriva ut något.

Rekommenderad: