TV: N Ansluter Inte Till Wi-Fi: Varför Ser Den Inte Och Fungerar Inte Wi-Fi? Vad Ska Jag Göra Om Jag Inte Kan Hitta Och Inte Kan Ansluta Wi-Fi?

Innehållsförteckning:

Video: TV: N Ansluter Inte Till Wi-Fi: Varför Ser Den Inte Och Fungerar Inte Wi-Fi? Vad Ska Jag Göra Om Jag Inte Kan Hitta Och Inte Kan Ansluta Wi-Fi?

Video: TV: N Ansluter Inte Till Wi-Fi: Varför Ser Den Inte Och Fungerar Inte Wi-Fi? Vad Ska Jag Göra Om Jag Inte Kan Hitta Och Inte Kan Ansluta Wi-Fi?
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, April
TV: N Ansluter Inte Till Wi-Fi: Varför Ser Den Inte Och Fungerar Inte Wi-Fi? Vad Ska Jag Göra Om Jag Inte Kan Hitta Och Inte Kan Ansluta Wi-Fi?
TV: N Ansluter Inte Till Wi-Fi: Varför Ser Den Inte Och Fungerar Inte Wi-Fi? Vad Ska Jag Göra Om Jag Inte Kan Hitta Och Inte Kan Ansluta Wi-Fi?
Anonim

Modern teknik står inte stilla. Idag har alla möjlighet att köpa en TV med Smart TV -funktion. Med en sådan enhet kan du inte bara titta på TV -program utan också utöka andra möjligheter.

Nämligen:

  • sociala tjänster;
  • meddelandeutbyte;
  • besöka olika platser;
  • lyssnar på musik;
  • titta på nedladdade filmer.
Bild
Bild

Det vanligaste sättet att ansluta TV-utrustning till Internet är en trådlös anslutning, även känd som en Wi-Fi-modul. Under drift uppstår emellertid ofta fel, fel och signalen försvinner någon gång. Det är värt att förstå mer i detalj varför TV: n inte längre ansluter till Wi-Fi, och vad som bör göras i en sådan situation.

Bild
Bild

Orsaker

Tillverkare av nya TV -apparater har tillhandahållit möjligheten att ansluta till Internet, vilket gjorde enheten mer efterfrågad och funktionell. Allt är dock inte så smidigt.

Om det finns en Wi-Fi-mottagare i parametrarna för TV-modellen, men tekniken vägrar fånga nätverket, bör du förstå orsakerna till felet och eliminera det. Det finns ganska många anledningar, så det är värt att överväga dem mer i detalj.

Bild
Bild

Vanligtvis, för att ansluta TV: n till ett trådlöst nätverk, måste du hitta den i inställningarna, ange lösenordet och aktivera anslutningen på detta sätt … Men ofta, efter att ha angett lösenordet på många enheter, visas ett meddelande om att tekniken inte kunde ansluta till nätverket.

Bild
Bild

Det vanligaste är flera skäl

  • Enhetssynkroniseringsfel … För att förhindra problemet rekommenderas att du startar om din TV eller router. I det här fallet ska du inte bara stänga av utrustningen utan dra ut sladdarna från nätverket.
  • Fel konfiguration av routern … Om det behövs kan problemet lösas med dina egna händer, utan att ta hjälp av en specialist. Det är värt att uppmärksamma det faktum att efter eventuella manipulationer med routerns inställningar är det nödvändigt att starta om det.
  • Felkod "106 " … Indikerar att TV: n inte är ansluten till nätverket. I det här fallet kan TV: n se routern, men den kan inte ansluta till den. Det rekommenderas att testa Wi-Fi-funktionen på andra enheter.
Bild
Bild

Och ganska ofta börjar TV: n förlora nätverket under drift, koppla från det. Nedladdningshastigheten kan sjunka dramatiskt, men andra enheter visar normala anslutningar.

Det finns flera anledningar till förekomsten av detta fenomen, vi kommer att överväga dem

  1. Återställer automatiska uppdateringar … Denna funktion finns i vissa routermodeller, så det rekommenderas att kontrollera inställningarna.
  2. Svag signal … Problemet uppstår när TV: n är långt från routern. Stora föremål eller möbler mellan mottagaren och routern kan också orsaka störningar. För att förbättra signalen rekommenderas att ändra routerns position eller ta bort hinder.
  3. Olämpligt intervall … Den optimala indikatorn är ett intervall på 5 GHz.
  4. Felaktiga inställningar … Ibland har TV: n felaktiga inställningar för funktioner som måste stängas av för att signalen ska sluta försvinna. Detsamma kan gälla för en router.
Bild
Bild

Ett annat vanligt problem som uppstår när en TV måste anslutas till ett trådlöst nätverk är utseendet på inskriften "fel lösenord " … Det hindrar enheten från att ta emot en signal. Du kan lösa problemet om du tittar på routerns inställningar.

Ytterligare en orsak till den inaktiva Wi-Fi-modulen kallas nedbrytning av routern … Om programvaran i den är föråldrad kommer den nya TV -modellen också att inte ansluta till nätverket. Denna situation kräver att du kontaktar ett specialiserat center.

Bild
Bild

Slutligen kan bristen på anslutning orsakas av nedbrytning av båda enheterna.

När det gäller en router kan detta vara felaktiga inställningar som ledde till ett fel, och för en TV består en sammanbrott i att den inbyggda modulen avslutas.

Hur felsöker jag?

Varje problem kräver ett individuellt tillvägagångssätt. Innan du försöker åtgärda en uppdelning är det värt att förstå mer i detalj vad som orsakade det.

Ett av de vanliga problemen med att en TV inte kan ansluta till Wi-Fi är störningar. För att förhindra att de bildas måste du installera adaptern på avstånd från källor som orsakar störningar. Sådana källor kan vara:

  • mikrovågsugn;
  • luftkonditionering;
  • smartphone.
Bild
Bild

Den andra punkten att vara uppmärksam på är om TV -modulen stöder denna typ av anslutning. Om enheten inte är utrustad med denna funktion kan det vara nödvändigt att köpa en extra nätverksdistributör. I det här fallet är det viktigt att välja adapter så att den kan kombineras med TV -modellen.

Om allt är i sin ordning med kompatibilitet är det värt att kontrollera TV -enhetsmodulen för fel. Uppdelningsdetekteringsschemat kan variera, allt beror på TV -modellen.

Låt oss överväga proceduren med exemplet med Samsung -teknik

  1. Först måste du ta reda på om andra enheter kan se Wi-Fi … Du kan bestämma detta ögonblick, till exempel med en telefon som har åtkomst till ett trådlöst nätverk.
  2. Om allt är i sin ordning med routern måste du gå till TV -inställningarna och hitta "Support" -objektet … Här måste du välja "Addressing TV" och titta på symbolerna i adresskolumnen. Om nollor eller bindestreck representeras som symboler betyder det att modulen inte fungerar.

I det här fallet bör du söka hjälp av specialister. Om allt är i sin ordning med modulen rekommenderas att du återställer nätverksinställningarna och försöker ansluta till det trådlösa nätverket igen.

Bild
Bild

Hur skapar jag ett nätverk?

På smarta TV -skärmar består nätverksinställningen av en serie steg.

  1. Användaren inkluderar en TV -enhet i nätverket.
  2. På huvudsidan trycker han på info -knappen, menyavslutningsknappen och en annan knapp som kallas power. Detta tar honom till servicemenyn.
  3. Det tredje steget är att gå till avsnittet "Alternativ" och objektet med inställningar. Vid denna tidpunkt måste du klicka på Factory Reset.
  4. Efter det stänger TV: ns ägare av enheten. Efter några minuter slår du på den igen och återgår till inställningarna.
  5. I inställningarna matar han in data igen, som innehåller namnet, PIN-koden.
Bild
Bild

Detta slutför återställningsproceduren. Om det inte ger önskat resultat rekommenderas det att ta ytterligare tre steg.

  1. Ändra DNS -serverns värde manuellt. Innan du utför detta steg rekommenderas att du inaktiverar DHCP -alternativet på din router.
  2. Tryck på tangenterna och objekten: Control, Sub Option, Mute Time.
  3. Ställ in tiden på en annan kanal till 100 ms. Det är värt att notera att i de automatiska inställningarna är tiden inställd på 600 ms.

Detta slutför nätverkskonfigurationen. I de flesta fall är det möjligt att lösa problemet med att ansluta en tv-enhet till ett Wi-Fi-nätverk och börja använda Internet.

Om problemet kvarstår rekommenderas det att titta på status för firmware.

Bild
Bild

Hur uppdaterar jag firmware?

För att din Smart TV ska fungera korrekt och ansluta till Wi-Fi bör du kontrollera versionen av programvaran som är installerad på den. Om det behövs, för att eliminera eventuella fel och andra problem, rekommenderas att uppdatera programvaran genom att utföra firmware.

Det finns två alternativ för att uppdatera firmware:

  1. genom internet;
  2. med ett USB -minne.

Eftersom det första alternativet anses vara det enklaste och mest begripliga är det värt att bättre undersöka möjligheten att uppdatera programvaran med hjälp av en flash -enhet. Detta kommer att kräva:

  • gå till webbplatsen för TV -företaget;
  • välj en utnyttjad modell;
  • öppna supportavdelningen;
  • gå till objektet med programvaran;
  • välj en ny mjukvaruversion från listan över tillgänglig firmware;
  • ladda ner arkivet till din dator genom att klicka på motsvarande länk;
  • på skärmen, skapa en mapp med namnet på det nya tillägget, placera den nedladdade filen i den;
  • sätt in enheten i TV: n.
Bild
Bild

Efter det kommer systemet omedelbart att känna igen firmware och erbjuda att ladda ner den uppdaterade versionen. Användaren behöver bara bekräfta åtgärden. Det är värt att uppmärksamma det faktum att TV: n inte kan stängas av under firmwareuppdateringen .för att förhindra obehagliga konsekvenser.

Om ett strömavbrott förväntas och mjukvaruuppdateringsprocessen redan har påbörjats, rekommenderas att du använder en avbrottsfri strömförsörjning.

Bild
Bild

Du kan åtgärda problemet med att ansluta TV: n till Wi-Fi på egen hand om du först bestämmer orsaken till det och tar reda på vilka alternativ som finns tillgängliga för att åtgärda eller felsöka problemet.

Rekommenderad: