Hur Ansluter Jag Skrivaren Till En Bärbar Dator Via En USB -kabel? Varför Kan Inte Den Bärbara Datorn Se Skrivaren Genom Kabeln? Hur Ansluter Jag Enheter På Rätt Sätt Via En Nätver

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Skrivaren Till En Bärbar Dator Via En USB -kabel? Varför Kan Inte Den Bärbara Datorn Se Skrivaren Genom Kabeln? Hur Ansluter Jag Enheter På Rätt Sätt Via En Nätver

Video: Hur Ansluter Jag Skrivaren Till En Bärbar Dator Via En USB -kabel? Varför Kan Inte Den Bärbara Datorn Se Skrivaren Genom Kabeln? Hur Ansluter Jag Enheter På Rätt Sätt Via En Nätver
Video: Printer not recognized by your computer - quick fix 2024, April
Hur Ansluter Jag Skrivaren Till En Bärbar Dator Via En USB -kabel? Varför Kan Inte Den Bärbara Datorn Se Skrivaren Genom Kabeln? Hur Ansluter Jag Enheter På Rätt Sätt Via En Nätver
Hur Ansluter Jag Skrivaren Till En Bärbar Dator Via En USB -kabel? Varför Kan Inte Den Bärbara Datorn Se Skrivaren Genom Kabeln? Hur Ansluter Jag Enheter På Rätt Sätt Via En Nätver
Anonim

Det kan vara riktigt problematiskt att ansluta komplex kontorsutrustning, särskilt för nybörjare som precis har köpt en kringutrustning och inte har tillräcklig kunskap och övning. Problemet kompliceras av det stora antalet skrivarmodeller och förekomsten av olika operativsystem i Windows -familjen, liksom Mac OS. För att konfigurera skrivarenheten bör du noggrant läsa instruktionerna och följa de användbara rekommendationerna.

Bild
Bild

Skrivaranslutning

För erfarna användare tar detta arbete 3-5 minuter. Nybörjare bör noggrant studera manualen som medföljer kontorsutrustning för att undvika pinsamma situationer i frågan om hur du ansluter skrivaren till en bärbar dator via en USB -kabel och utför parning på mjukvarumiljönivå. Hela processen kan delas in i tre huvudfaser:

  1. anslutning genom en speciell tråd;
  2. installation av drivrutiner;
  3. ställa in utskriftskön.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det första steget är att ansluta sladden till nätverket och först sedan följa nästa steg.

Placera skrivaren och datorn i närheten så att båda enheterna kan anslutas utan problem. Placera datorn på ett sådant sätt att åtkomsten till de bakre portarna är öppen. Ta den medföljande USB -kabeln och anslut den ena änden till skrivaren och anslut den andra till ett uttag på datorn . Det finns tillfällen då det är omöjligt att para via en tråd på grund av upptagna portar. I det här fallet måste du köpa en USB -hubb.

När båda enheterna är klara för användning måste du slå på strömbrytaren på skrivaren . Datorn måste självständigt bestämma den nya anslutningen och hitta kontorsutrustning. Och han kommer också att erbjuda att installera programvaran. Om inte, måste du konfigurera systeminställningarna manuellt för att para ihop de två enheterna.

Bild
Bild

Om det var möjligt att ansluta kontorsutrustning till en dator eller bärbar dator inte med en ny, men med en gammal tråd, är det mycket troligt att den är skadad. Därför är det bättre att börja arbeta med en USB -kabel när det är känt i förväg att kabeln är lämplig för användning. Ytterligare steg:

  • öppna kontrollpanelen;
  • hitta raden "Enheter och skrivare";
  • Aktivera;
  • om skrivaren finns i listan över enheter måste du installera drivrutinen;
  • när maskinen inte hittas väljer du "Lägg till skrivare" och följer instruktionerna i "Wizard".
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa situationer ser datorn fortfarande inte kontorsutrustning. I det här fallet måste du kontrollera anslutningen igen, sladden fungerar, starta om datorn, ansluta utskriftsenheten igen.

I allmänhet är det möjligt att ansluta en skrivare till en dator eller bärbar dator inte bara med en speciell sladd. Det kan göras:

  • via USB -kabel;
  • via Wi-Fi-anslutning;
  • trådlöst med Bluetooth.

Om tråden är oanvändbar eller förlorad finns det alltid möjlighet att välja alternativa metoder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installera och konfigurera drivrutiner

För att kontorsutrustning ska fungera måste du installera programvara i operativsystemet. Om det optiska mediet med drivrutinen finns i lådan med skrivaren förenklar detta installationsprocessen . Skivan måste sättas in i enheten och vänta tills den körs automatiskt. Om inget händer måste du köra den körbara filen manuellt.

För att göra detta måste du öppna "Den här datorn" och dubbelklicka på ikonen för den optiska enheten . En meny öppnas där du behöver hitta en fil med beteckningen Setup exe, Autorun exe eller Install exe. Öppna den med höger musknapp - välj "Install" -raden och följ de ytterligare instruktionerna i "Wizard". Installationstiden är 1-2 minuter.

Bild
Bild

Vissa skrivarmodeller levereras inte med de drivrutin -CD -skivor som krävs, och användare måste själva söka efter programvaran. Detta kan göras på ett av flera sätt.

  • Använd en speciell applikation . Den mest kända och gratis är Driver Booster. Programmet kommer oberoende att hitta den nödvändiga drivrutinen, ladda ner och installera.
  • Sök manuellt . Det finns två alternativ här. Ange skrivarens namn i adressfältet, gå till tillverkarens webbplats och ladda ner programvaran i lämplig sektion. Och du kan också ladda ner den via "Enhetshanteraren" -panelen, men detta är i händelse av att Windows upptäcker utskriftsenheten.
  • Uppdatera systemet . Gå till Kontrollpanelen, gå till Windows Update och kör Sök efter uppdateringar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den senare metoden kan fungera om en populär skrivare är installerad. I alla andra fall är det lämpligt att prova de metoder som beskrivs ovan.

Om den nedladdade programvaran är helt kompatibel med operativsystemet och kringutrustning visas installationsprocessen i nedre vänstra hörnet efter att drivrutinen startats. När den är klar måste den bärbara datorn startas om . Du behöver inte ta några ytterligare steg.

Bild
Bild

Hur konfigurerar jag utskrift?

Detta är en av de sista punkterna för den första installationen av skrivaren, och du behöver bara ta till det sista steget när du är säker på att kringutrustningen är korrekt ansluten och de nödvändiga drivrutinerna laddas in i systemet.

För att ändra parametrarna "Standard" i utskriftsmaskinen, öppna "Kontrollpanelen", "Enheter och skrivare", välj kontorsutrustningens namn och klicka på knappen "Utskriftsinställningar ". Detta öppnar en dialogruta med en stor lista med funktioner, där du kan justera varje alternativ.

Bild
Bild

Till exempel kan en användare ändra eller välja innan ett dokument skrivs ut:

  • pappersformat;
  • antal kopior;
  • spara toner, bläck;
  • utbud av sidor;
  • val av jämna, udda sidor;
  • skriva ut till fil och mer.

Tack vare flexibla inställningar kan skrivaren anpassas efter dina egna prioriteringar.

Bild
Bild

Möjliga problem

När du ansluter en kringutrustning till en dator eller bärbar dator kan problem uppstå inte bara för oerfarna användare.

Svårigheter möts ofta av bemanning av kontorsanställda som har arbetat med skrivaren i mer än ett år.

Därför är det vettigt att identifiera flera svåra situationer och prata om lösningar

  1. Datorn eller den bärbara datorn ser inte kontorsutrustningen . Här måste du kontrollera USB -kabelanslutningen. Om möjligt, använd en annan kabel som är känd att fungera. Anslut den till en annan port på datorn.
  2. Den bärbara datorn känner inte igen kringutrustningen . Det största problemet ligger troligen i bristen på en förare. Du måste installera programvaran och starta om datorn.
  3. Skrivaren ansluter inte . Kontrollera om rätt sladd är vald. Detta händer ofta när skrivaren köps från händer.
  4. Den bärbara datorn känner inte igen skrivaren . Den tvingade metoden hjälper här när du behöver använda hjälp av "Anslutningsguiden". Du måste gå till "Kontrollpanelen", välja "Enheter och skrivare", klicka på fliken "Lägg till en enhet". Datorn hittar enheten på egen hand.
Bild
Bild

Om rekommendationerna som beskrivs ovan inte hjälpte måste du kontakta servicecenteret.

Varje användare kan ansluta skrivaren till en dator, bärbar dator utan hjälp . Det viktigaste är att noggrant läsa instruktionerna som medföljer skrivaren. Och vet också vilket operativsystem som är installerat på datorn. Det kommer inte vara överflödigt att förbereda en USB-kabel i förväg, en optisk enhet med en drivrutin eller ett färdigt programpaket som laddats ner från den officiella webbplatsen.

Rekommenderad: