Hur Ansluter Och Konfigurerar Jag Smart TV? Inställningsalternativ På TV: N. Hur Man Slår På Via En Router Och Via En Kabel?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Och Konfigurerar Jag Smart TV? Inställningsalternativ På TV: N. Hur Man Slår På Via En Router Och Via En Kabel?

Video: Hur Ansluter Och Konfigurerar Jag Smart TV? Inställningsalternativ På TV: N. Hur Man Slår På Via En Router Och Via En Kabel?
Video: Installera Com Hem WiFi Hub C2 2024, April
Hur Ansluter Och Konfigurerar Jag Smart TV? Inställningsalternativ På TV: N. Hur Man Slår På Via En Router Och Via En Kabel?
Hur Ansluter Och Konfigurerar Jag Smart TV? Inställningsalternativ På TV: N. Hur Man Slår På Via En Router Och Via En Kabel?
Anonim

Många modeller av moderna TV -apparater säljs redan utrustade med Smart TV -teknik, vilket gör att du kan söka online direkt via TV -gränssnittet, titta på en film och till och med chatta via Skype. Smart TV kräver dock korrekt anslutning och installation för att fungera korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

För att börja arbeta med Smart TV måste du upprätta en anslutning mellan själva TV: n och Internet. Detta görs på två sätt:

  • trådlöst, vilket innebär en anslutning till Wi-Fi;
  • trådbunden, vilket kräver obligatorisk användning av en kabel.

Det första sättet är att föredra , eftersom den resulterande anslutningen har en mycket högre hastighet. Det är lättare att slå på ett sådant schema och du behöver inte lösa det ganska tråkiga problemet med att placera kabeln i lägenheten. I alla fall, att upprätta och kabelanslutning bör inte orsaka några särskilda svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en trådbunden anslutning måste du välja en LAN -kabel med önskad längd och sedan ansluta den till TV: n, modemet och Ethernet -porten.

Detta görs enligt följande: den ena änden ansluts till ett Ethernet -uttag på TV: n, och den andra ansluts till ett externt modem. Modemet självt vid den här tiden bör redan vara anslutet till Ethernet -porten i väggen. Enheten känner ganska snabbt igen en ny anslutning och anslutningen kommer att upprättas, varefter det är möjligt att aktivera Smart TV på TV: n omedelbart. Denna metod har en hel del nackdelar. Till exempel är utrustningen som används ganska svår att överföra någonstans, eftersom allt beror på kabelns längd.

Bild
Bild

Dessutom, kvaliteten på anslutningen är mycket beroende av trådens skick, och dess minsta skada leder till att allt arbete misslyckas … Ganska ofta, med tiden, kommer sladden på sladden att spricka och exponera farligt innehåll, vilket ökar sannolikheten för elektrisk stöt. Och det är naturligtvis inte alltid möjligt att dölja tråden under golvet, golvlisten eller bakom skåp, och det är fortfarande fult att ligga på offentlig visning. Fördelarna med kabelmetoden inkluderar enkelheten i kretsen, liksom frånvaron av behovet av att ytterligare justera TV -signalen . De flesta problemen uppstår på grund av kabelns skick, vilket innebär att dess byte leder till att problem elimineras. En specialtråd kostar lite och kan anslutas på mindre än 1 minut.

Bild
Bild

Smart TV trådlös anslutning via Wi-Fi är möjlig bara om det finns en Wi-Fi-modul inbyggd i TV: n, som är ansvarig för att ta emot signalen . I avsaknad av en modul måste du dessutom köpa en speciell adapter som ser ut som ett litet USB -minne och ansluter till USB -porten på TV: n. Det första steget är att slå på Wi-Fi i lägenheten och antingen ansluta adaptern eller se till att den inbyggda modulen fungerar smidigt. Därefter startas en sökning efter tillgängliga nätverk via TV: n och en anslutning görs till en av dem. Om du behöver ange ett lösenord eller en säkerhetskod måste du göra detta. Så snart TV: n är ansluten till Internet kan du fortsätta med att konfigurera Smart TV.

Bild
Bild

Om det behövs kommer det att vara möjligt att använda Smart TV -teknik med hjälp av en dator . I det här fallet behöver du antingen en HDMI-kabel eller en fungerande Wi-Fi. Men i det första fallet får själva TV: n inte tillgång till Internet, men det kommer att vara möjligt att slå på videoinspelningar på en dator och se resultatet på en stor skärm. I det andra fallet utför datorn helt enkelt en routers funktion, och därför får datorn tillgång till onlineutrymmet.

Det bör tilläggas att ibland kräver Smart TV-teknik användning av en speciell digitalbox . Denna modul är ansluten till en TV med en HDMI-kabel eller en kombination av en kabel och en HDMI-AV-omvandlare. "Dockning" via USB är också möjligt. Utrustningen laddas antingen från själva TV: n eller från en adapter som är ansluten till ett uttag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du ansluter set-top-boxen till TV: n rekommenderas att du först kopplar bort strömmen till utrustningen och sedan ansluter lämpliga kontakter med en kabel.

Om set-top-boxen är ansluten till routern med en LAN-kabel är det bättre att välja en RJ-45-kabel. Efter att ha anslutit de två enheterna måste du öppna mediaspelarens meny och hitta nätverksinställningarna. Efter att ha markerat den "trådbundna anslutningen" eller "kabeln" räcker det med att trycka på anslutningsknappen, varefter den automatiska inställningen startar.

Bild
Bild

Hur ställer man in korrekt?

Det bör nämnas att Smart TV -inställningen varierar beroende på vilken TV -modell du använder. Oavsett om det var en anslutning via en router eller kabel, om det hände utan antenn, om alla komponenter i kretsen är korrekt anslutna, ett meddelande bör visas på skärmen som anger att enheten är ansluten till Internet . Välj sedan avsnittet "Support" i huvudmenyn och aktivera Smart Hub -objektet. Efter att du har startat webbläsaren kan du börja installera widgets, det vill säga hjälpprogram för arbete på Internet.

Bild
Bild

Funktioner för att anpassa olika modeller

Inställningsalternativen för Smart TV varierar beroende på TV -modell.

Lg

De flesta LG -modeller fungerar korrekt kräver registrering i Smart TV -systemet, utan vilket även installationen av applikationer kommer att vara omöjlig . Efter att ha kommit till huvudmenyn för TV: n, i det övre högra hörnet måste du hitta en nyckel som låter dig besöka ditt konto. Vanligtvis anges ett användarnamn och lösenord här, men när du använder Smart TV för första gången måste du först klicka på knappen "Skapa ett konto / Registrera". I fönstret som öppnas anges användarnamn, lösenord och e -postadress i lämpliga formulär. För att bekräfta uppgifterna måste du använda en bärbar dator eller smartphone. När registreringen är klar måste du gå till samma fönster och ange data igen. Detta kompletterar teknikinställningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony bravia

När du ansluter smart -TV -apparater till Sony Bravia -TV -apparater måste du agera lite annorlunda. Först trycks på "Hem" -knappen på fjärrkontrollen, vilket ger åtkomst till huvudmenyn.

I det övre högra hörnet måste du klicka på resvägsbilden och gå till fliken "Inställningar".

I den utökade menyn måste du hitta underpunkten "Nätverk" och sedan välja åtgärden "Uppdatera internetinnehåll". Efter omstart av nätverksanslutningen kommer TV: n automatiskt att slutföra Smart TV -inställningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung

För att installera en Samsung -TV måste du först öppna Smart Hub -menyn med fjärrkontrollen genom att klicka på kubbilden. Det borde räcka. Du kan kontrollera att inställningarna är korrekta genom att gå till någon av de installerade programmen … En lyckad lansering symboliserar en kvalitetsinstallation.

Förresten, många modeller kräver också ny användarregistrering, vilket beskrivs ovan.

Bild
Bild

Möjliga problem

Trots den enkla användningen av Smart TV har användarna ofta samma problem med att ansluta och installera tekniken

  • Om det inte finns någon kontakt med det globala nätverket kan du gå till huvudmenyn och sedan välja avsnittet "Nätverk" och i det finns redan "Nätverksinställningar " … Omedelbart bör det finnas en prompt för automatisk konfiguration, som det är bättre att godkänna genom att klicka på "Start". Om anslutningen fortfarande inte upprättas måste du gå till fliken "Nätverksstatus". Om du går till avsnittet "IP -inställning" bör du börja skaffa en IP -adress automatiskt eller till och med ange den själv. Det enklaste sättet att få nödvändig data från leverantören är att ringa. Ibland klarar en enkel omstart av enheten bristen på en internetanslutning.
  • Om problemet ligger i adapterinställningarna behöver de bara dubbelkontrolleras .… Om användaren har möjlighet att använda WPS -systemet kan du försöka ansluta enheten automatiskt.
  • Suddiga bilder och skärmbrus visas på grund av otillräcklig processoreffekt . Det kommer inte att vara möjligt att korrigera situationen på egen hand, eftersom det i detta fall krävs en fullständig byte av enheten. Om dina surfproblem är ett resultat av långsamma internethastigheter kan det vara bättre att kontakta din leverantör och ändra det befintliga servicepaketet. Det tar för lång tid att ladda sidor när routern befinner sig på avstånd från TV: n. Lyckligtvis är detta det enklaste problemet att lösa.
  • När TV: n slås på och av på egen hand är det logiskt att starta reparationen genom att kontrollera uttaget - ofta är felet förlorade kontakter. Därefter kontrolleras TV: ns inställningar och en programuppdatering installeras. Om Smart Hub trots de korrekta inställningarna är blockerad kan du försöka arbeta med servicemenyn. Detta problem uppstår dock oftast vid köp från inofficiella representanter och utvecklare eller utomlands, så det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att lösa det på egen hand. När du justerar inställningarna är det bättre att spara varje steg på kameran för att kunna returnera allt.
  • Vid problem med Smart TV-mottagaren som fungerar på Android kan du återställa till fabriksinställningarna … Experter rekommenderar bara en sådan radikal metod när enheten fryser, startar om, inte ansluter till Internet och saktar ner. I det första fallet måste du öppna set-top-boxmenyn och hitta avsnittet "Återställ och återställ" i den. Efter säkerhetskopieringen väljs alternativet "Återställ inställningar" och "Dataåterställning" aktiveras. Enheten stängs av automatiskt och startas om.
  • I det andra fallet söker man efter en speciell återställningsknapp på set-top-boxens kropp . Det kan döljas i AV -utgången, så du behöver en tandpetare eller nål att trycka på. När du håller knappen måste du koppla bort strömkabeln i några sekunder och sedan ansluta den igen. När skärmen blinkar betyder det att omstarten har startat och du kan släppa knappen. "Wipe Data Factory Reset" skrivs in i den öppna startmenyn och "Ok" bekräftas. Klicka sedan på "Ja - Radera alla användardata" och välj sedan "Starta om systemet nu". Några minuter senare bör systemet starta om.

Rekommenderad: