Hur Ansluter Jag En HP -skrivare Till En Bärbar Dator? Hur Skriver Jag Ut Via Wi-Fi Och Varför Kan Inte Datorn Se Skrivaren? Hur Konfigurerar Och Konfigurerar Jag En Anslutning?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En HP -skrivare Till En Bärbar Dator? Hur Skriver Jag Ut Via Wi-Fi Och Varför Kan Inte Datorn Se Skrivaren? Hur Konfigurerar Och Konfigurerar Jag En Anslutning?

Video: Hur Ansluter Jag En HP -skrivare Till En Bärbar Dator? Hur Skriver Jag Ut Via Wi-Fi Och Varför Kan Inte Datorn Se Skrivaren? Hur Konfigurerar Och Konfigurerar Jag En Anslutning?
Video: HOW TO SETUP AND INSTALL HP DESKJET INK ADVANTAGE 2135 2024, Mars
Hur Ansluter Jag En HP -skrivare Till En Bärbar Dator? Hur Skriver Jag Ut Via Wi-Fi Och Varför Kan Inte Datorn Se Skrivaren? Hur Konfigurerar Och Konfigurerar Jag En Anslutning?
Hur Ansluter Jag En HP -skrivare Till En Bärbar Dator? Hur Skriver Jag Ut Via Wi-Fi Och Varför Kan Inte Datorn Se Skrivaren? Hur Konfigurerar Och Konfigurerar Jag En Anslutning?
Anonim

Denna artikel kommer att prata om att ansluta en HP -skrivare till en bärbar dator. Denna fråga oroar många användare. Därför är det värt att överväga de befintliga anslutningsmetoderna, liksom möjliga problem under drift.

Bild
Bild

Kabelanslutning

Du kan ansluta din HP -skrivare till en bärbar dator eller dator med tråd … För att göra detta, använd en USB -kabel. Innan du ansluter anslutningen måste du se till att enheterna är påslagna och är i arbetsläge. För att ansluta är det bättre att ta USB -kabel minst 3 meter lång … För att para ihop enheterna, anslut USB -kabeln med ena sidan till kontakten på den bärbara datorn och den andra sidan till USB -porten på skrivaren. Längst ner på datorskärmen kommer ett fönster att dyka upp om att ansluta en ny enhet.

Programvaruinstallation utförs på två sätt: från en disk och utan en disk genom förhämtning via Internet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket enkelt att konfigurera drivrutiner från hårddisken . Du måste sätta in installationsskivan i enheten och vänta tills den startar. Om autorun inte är konfigurerad på datorn kan hårddisken öppnas med ikonen "Den här datorn". Efter start måste du följa instruktionerna. Den andra konfigurationsmetoden utförs genom att ladda ner programvara från Internet. För att göra detta, gå till webbplatsen 123. hp. com, ange din skrivarmodell och följ instruktionerna för att installera drivrutinen. Vissa modeller kräver att ett dedikerat HP Easy Start -verktyg laddas ner för att guida dig genom drivrutinsinställningar. För att öppna en fil måste du i följd utföra åtgärder på datorskärmen. När du uppmanas att välja en anslutningstyp väljer du USB. Då är installationen klar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om din skrivarmodell av någon anledning inte är tillgänglig på webbplatsen kan du ladda ner drivrutinen från HP: s webbplats.

I avsnittet "Ladda ner programvara och drivrutiner" väljer du skrivarmodell och versionen av datorns operativsystem. En sida för identifiering av enheten öppnas, där du måste välja "Skrivare" och klicka på "Skicka". I avsnittet "Drivrutin" väljer du raden "Hämta". I det här fallet får användaren ett komplett mjukvarupaket. En installationsförfrågan visas på skärmen, där du måste välja USB -anslutningstyp för att slutföra installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag via WI-FI?

Du kan skriva ut dokument, foton eller tabeller via en WI-FI-anslutning. Innan du konfigurerar en trådlös parning, kontrollera om det finns internet. Då måste du slå på skrivaren. Datorn måste vara ansluten till nätverket. När du upprättar en anslutning rekommenderas att placera skrivaren nära routern. Koppla också bort USB- eller Ethernet -kablarna från enheten. Följande algoritm för åtgärder hjälper till att upprätta en anslutning via WI-FI:

  • välj ikonen "Trådlös" på skrivarens kontrollpanel - fönstret "Trådlös sammanfattning" dyker upp;
  • öppna "Inställningar" och tryck på "Guiden Trådlösa nätverksinställningar".
Bild
Bild
Bild
Bild

För att slutföra anslutningen måste du tydligt följa stegen som dyker upp på kontrollpanelen. Därefter laddas drivrutinerna ner och installeras. För detta behöver du:

  • gå till 123. hp. com;
  • ange enhetsnumret och välj "Start";
  • klicka på "Ladda" - fönster börjar dyka upp, där du i sekvens måste klicka på "Öppna", "Spara" och "Kör";
  • för att installera, klicka på filen 2 gånger, detta kan göras i webbläsarens nedladdningsfönster eller i en mapp på din dator;
  • följ instruktionerna för att slutföra installationen.

När installationen är klar skickas utskrift från datorn till skrivaren automatiskt.

Bild
Bild

Möjliga problem

Det finns ett antal problem med att ansluta skrivaren till datorn. Det vanligaste problemet är att datorn inte kan se skrivaren .… Anledningen kan vara att ett annat namn för enheten är valt som standard på datorn. I avsnittet "Enheter och skrivare" måste du ändra modellen. En annan orsak till bristen på anslutning är den plötsliga signalförlusten vid trådbunden parning. För att åtgärda problemet måste du starta om båda enheterna. Detta kommer att återställa felen. Du kan också ansluta USB -kabeln till skrivaren och datorn igen. Tillgänglig och anslut kabeln till en annan USB -ingång på datorn.

Om enheterna är parkopplade via WI-FI, men datorn inte ser skrivaren, rekommenderas det att starta om båda enheterna. Det är värt att kontrollera att anslutningsinställningarna är korrekta. När anslutningen är stabil blinkar den blå lysdioden på skrivarens kontrollpanel eller lyser. Anslutningsfelet kan dölja sig på avståndet mellan utskriftsenheten och routern. Det optimala avståndet mellan enheterna är 1,8 meter. Det bör komma ihåg att det bör inte finnas några hinder mellan skrivaren och routern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan felsöka anslutningsproblem genom att återansluta HP -produkten med hjälp av guiden Trådlösa nätverksinställningar. Att ställa in IP -adressen hjälper dig att konfigurera kommunikation med din dator. Vissa HP -modeller ser inte IP -adressen. Du måste ange adressen med hjälp av huvudmenyn på kontrollpanelen. Du måste ange en giltig adress för att arbeta i det lokala nätverket.

En vanlig orsak till problem kan vara närvaron av andra enheter nära skrivaren med den medföljande WI-FI-modulen . Det är nödvändigt att flytta bort telefoner, surfplattor och andra enheter som är en källa till radiosignaler. Ett programvaruproblem kan uppstå när du försöker installera programvara från en skiva. Drivrutinerna på skivan medföljer skrivaren. Drivrutinsversionen kan vara inaktuell. Därför kommer programvaran att vara inkompatibel med nya versioner av datorns operativsystem.

Du måste se till att drivrutinsversionen är ny, annars misslyckas installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera sätt att konfigurera utskrift för din HP -skrivare. Varje användare väljer det mest praktiska alternativet. Varje form av anslutning kan orsaka problem. Vi hoppas att den här artikeln hjälper dig att ta reda på hur du skapar en anslutning, samt löser några problem när det gäller arbete mellan enheter.

Se hur du installerar och installerar din HP -skrivare.

Rekommenderad: