Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min TV? JBL -hörlursanslutning Via USB Och Tulpaner. Varför Gnisslar Det När Jag Slår På Det? Hur Ansluter Jag Två Hörlurar?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min TV? JBL -hörlursanslutning Via USB Och Tulpaner. Varför Gnisslar Det När Jag Slår På Det? Hur Ansluter Jag Två Hörlurar?

Video: Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min TV? JBL -hörlursanslutning Via USB Och Tulpaner. Varför Gnisslar Det När Jag Slår På Det? Hur Ansluter Jag Två Hörlurar?
Video: JBL T450BT Bluetooth Wireless Headphones Review - How to Connect to Smartphone, Laptop, TV 2024, April
Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min TV? JBL -hörlursanslutning Via USB Och Tulpaner. Varför Gnisslar Det När Jag Slår På Det? Hur Ansluter Jag Två Hörlurar?
Hur Ansluter Jag Hörlurar Till Min TV? JBL -hörlursanslutning Via USB Och Tulpaner. Varför Gnisslar Det När Jag Slår På Det? Hur Ansluter Jag Två Hörlurar?
Anonim

Ljud är en integrerad del av människors liv. Utan dem är det omöjligt att fullt ut uppleva atmosfären i en film eller ett videospel. Moderna framsteg erbjuder olika förbättrade bekvämligheter som hörlurar för trevlig integritet. Samtidigt låter denna enhet dig också njuta av mycket högkvalitativt ljud utan brus. Ansluta hörlurar till en TV är ganska enkelt, oavsett olika anslutningar.

Bild
Bild

Anslutning på vanligt sätt

Det vanliga sättet att ansluta hörlurar till en TV är att använda det dedikerade uttaget som finns på TV: n. De flesta moderna modeller har en särskild beteckning på den nödvändiga kontakten. Det är lätt att gissa var man ska ansluta trådbundna hörlurar om det finns en motsvarande ikon eller förkortning H / P OUT bredvid kontakten . Om det här uttaget hittas kan du helt enkelt ansluta hörlursuttaget till det.

Beroende på modell på TV -enheten kan den nödvändiga anslutningspunkten vara placerad på front- eller bakpanelen. Säker, det är bäst att bekanta dig med instruktionerna för TV: n i förväg, där platsen för alla tillgängliga kontakter anges.

Bild
Bild

Som regel förutsätter standarden att hörlurarna kommer att anslutas till TRS -kontakten, som också ofta kallas "jack". I sig själv representerar det ett bo som når 3,5 millimeter i diameter. Denna anslutningspunkt innehåller tre cylindriska informationskontakter. Denna typ av anslutning är typisk för de flesta elektronik.

Det ska noteras att ibland kan boets storlek vara 6, 3 millimeter eller mer . I detta fall det är nödvändigt att använda en adapter som ger ett uttag med önskad diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland kan TV -enheten ha uttag med rätt diameter, men med fel beteckningar, till exempel Component in eller Audio in RGB / DVI. Du kan inte ansluta hörlurar till dem.

Bild
Bild

När anslutningen till kontakten lyckas kan du gå till programvarukomponenten i processen. Vanligtvis, om du ansluter hörlurar, till exempel från märket JBL, börjar de automatiskt fungera. Följaktligen kommer ljudet från högtalarna att försvinna. På vissa modeller av tv -enheter fungerar dock inte hörlurarna direkt. Ytterligare inställningar görs i menysektionen direkt på TV: n i kategorin "Ljudutmatning".

Bild
Bild

Vad ska jag göra om det inte finns någon dedikerad kontakt

Det är något svårare att ansluta hörlurar om en speciell kontakt inte observeras. De flesta tv -apparater är dock utrustade med ljudutgångar, som är utformade för att ansluta till olika externa akustiska enheter. Som regel kan hörlurar anslutas via tulpanerna, som också kallas RCA -uttag.

Endast två utgångar är lämpliga för dem, som ofta är vita och röda. Det är omöjligt att bara sätta in en plugg med en diameter på 3,5 mm i dem. För att göra detta är det värt att använda adaptrar, som kommer att ha två RCA -kontakter och ett uttag med lämplig diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutning kan göras med en AV -mottagare eller AV -förstärkare. De används vanligtvis för att avkoda en digital ström eller förstärka signaler. På grund av det stora antalet portar kommer det externa ljudsystemet att ha en högre kvalitet. Det bör noteras att dessa enheter är lämpliga för både trådbundna och trådlösa hörlurar.

HDMI -gränssnittet kan överföra digitala ljudsignaler, vilket innebär att det kan användas för att ansluta hörlurar. För att göra detta, använd bara en speciell adapter med ett TRS -uttag.

Bland moderna tv -enheter finns det många modeller som har ett S / PDIF- eller koaxialgränssnitt . I det här fallet är det värt att använda en omvandlare som omvandlar den digitala signalen till analog. Detta gör att du kan ansluta hörlurar till den med en adapterkabel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Universella uttag om SCART -typ finns också på många TV -apparater. Den har ljudingångar och utgångar. Om du ansluter hörlurar genom det kommer ljudet att räcka, även om du tar hänsyn till frånvaron av en effektförstärkare. När du använder det här alternativet är det viktigt att byta ljud i TV -inställningarna.

Det ska noteras att SCART -adaptrar kan inte anslutas direkt till 3,5 mm -kontakten . Du kan dock installera en sko med två lägen IN och OUT på dem. När du ansluter måste du välja OUT -läge och sedan ansluta med en adapter från RCA till TRS.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland måste du ansluta inte bara hörlurar, utan ett headset, som också har en mikrofon .… Oftast tillhandahålls två olika kontakter. Men bara en av dem används för att ansluta till en TV -mottagare. Och det kan också finnas enheter där kontakten förlängs med 4 kontakter. Det är bättre att inte använda dem för TV, eftersom de kan leda till funktionsstörningar i utrustningen.

Många tror att du kan ansluta hörlurar via USB. Detta är dock inte sant, eftersom denna kontakt på en tv -mottagare bär inte alltid ljud . Därför är inte ens en ansluten mus eller tangentbord via USB en garanti för att hörlurar kan anslutas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kan du möta ett sådant problem som en kort sladd på hörlurarna. Säker, det är bättre att köpa modeller med en kabellängd på 4 eller 6 meter . Du kan också använda en förlängningssladd, men det leder till olika olägenheter. Med en sådan organisation är det osannolikt att det är möjligt att ha en trevlig tid i soffan och titta på TV.

Bild
Bild

Hur man ansluter trådlösa hörlurar

För att göra det lättare att använda hörlurarna som är anslutna till TV: n kan du använda trådlösa modeller. Du kan ansluta dem på olika sätt, beroende på vilken typ av parning. Således kan anslutningen till enheten utföras av:

  • Blåtand;
  • Wi-Fi;
  • radiokanal;
  • infraröd port;
  • optisk anslutning.

De vanligaste headset med Bluetooth, genom vilka de enkelt kan anslutas till en mängd olika enheter, inklusive TV -apparater … Vanligtvis fungerar trådlös kommunikation på ett avstånd av upp till 9-10 meter. Det går att ansluta hörlurar till en TV -enhet via en Bluetooth -adapter. Naturligtvis, även bland de senaste tv -apparaterna, är det få som är utrustade med en.

I närvaro av ett sådant element är det tillräckligt att aktivera den trådlösa sändaren. När en enhet för anslutning hittas är det tillräckligt att ange koden för bekräftelse. Oftast används sådana kombinationer av siffror som fyra 0: or eller 1234 som kod. Det bör noteras att koden kan också ses i instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat sätt att ansluta är att använda en extern Bluetooth -adapter. I detta fall är anslutningen till TV: n antingen via HDMI eller via en USB -port.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bekvämt om det finns en Wi-Fi-modul som kan ansluta flera enheter till TV-sändaren samtidigt. I detta fall kan anslutningen utföras direkt eller med en router. Dessutom kan signalen i det senare fallet spridas över ett avstånd på upp till hundratals meter. Ljudkvaliteten i detta fall beror enbart på kostnaden för TV -enheten . De dyraste alternativen utför ljudöverföring med liten eller ingen komprimering.

Infraröda headset är inte särskilt populära på grund av dålig mottagning . Ljudkvaliteten i detta fall beror i hög grad på de olika föremålen i närheten. Alla möbler och till och med väggar kan ha en negativ inverkan. För att upprätta en anslutning kan du använda en speciell sändare som måste anslutas till TV -enhetens ljudutgång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlösa modeller av radiohörlurar fungerar som walkie-talkies. Ljudsignalen kan dock skadas om en extern elektrisk enhet kommer in i anslutningsområdet. Dessa hörlurar kan täcka ett område upp till 100 meter. Idag är det ganska vanligt att hitta tv-modeller med inbyggd radiosändare.

Det bästa ljudet är möjligt med optiska hörlurar . Sådana enheter är anslutna med en sändare som är ansluten till TV -panelen i S / PDIF -kontakten.

Bild
Bild

Rekommendationer

Vi ansluter alla trådlösa modeller utan att stänga av ljudet för att göra det enklare att göra ytterligare inställningar. Det är dock viktigt att inte glömma att skruva på ljudet, för att inte bedöva dig själv.

Ibland kan du höra ett pip i hörlurarna vid maximal volym . Du kan åtgärda problemet genom att skärper ljudvolymen något . Och även felet kan ligga i kopplingsschemat eller felaktiga inställningar. Detta händer ofta om TV: n är en gammal modell . Ibland ligger problemet direkt i själva uttaget.

Ibland måste du ansluta två hörlurar samtidigt till TV -panelen. I det här fallet är det mest bekvämt att använda en speciell adapter.

En sådan enhet är Avantree Priva . Att ansluta flera par trådlösa hörlurar är ännu enklare. För att göra detta måste TV-enheten ha en inbyggd Wi-Fi-modul, till vilken två eller flera par hörlurar är anslutna direkt.

Rekommenderad: