Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator Utan Installationsskiva? Hur Installerar Jag Det Via En USB -kabel Utan Diskett Och Konfigurerar Det? Hur Ansluter Man Utan Tråd?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator Utan Installationsskiva? Hur Installerar Jag Det Via En USB -kabel Utan Diskett Och Konfigurerar Det? Hur Ansluter Man Utan Tråd?

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator Utan Installationsskiva? Hur Installerar Jag Det Via En USB -kabel Utan Diskett Och Konfigurerar Det? Hur Ansluter Man Utan Tråd?
Video: How to Install a Printer Without The CD/DVD Driver [Tutorial] 2024, April
Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator Utan Installationsskiva? Hur Installerar Jag Det Via En USB -kabel Utan Diskett Och Konfigurerar Det? Hur Ansluter Man Utan Tråd?
Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator Utan Installationsskiva? Hur Installerar Jag Det Via En USB -kabel Utan Diskett Och Konfigurerar Det? Hur Ansluter Man Utan Tråd?
Anonim

Om en användare har blivit den lyckliga ägaren till en ny kringutrustning som köpts i en stormarknad eller webbutik, är det mycket troligt att han kommer att klara anslutningsarbetet hemma på några minuter. Men när du köper en begagnad enhet och det optiska mediet med programvaran försvinner, uppstår frågan om hur du kopplar den bärbara datorn till skrivaren. Det fungerar inte utan den nödvändiga drivrutinen.

Vi ansluter med en USB -kabel

Låt oss överväga alternativen för att ansluta skrivaren till en bärbar dator med USB -porten, beroende på vilket operativsystem som används.

På Mac OS X

Innan du fortsätter med de åtgärder som krävs för att ansluta kontorsutrustning till den bärbara datorn, du måste ta reda på om du kan ansluta den köpta skrivaren till en enhet som kör Mac OS X.

Bild
Bild

För att svara på denna enkla fråga räcker det med att öppna instruktionerna och läsa det nödvändiga avsnittet. Ett annat sätt är att använda Internet och ta reda på teknisk information om enhetens modell.

Om den bifogade instruktionen säger att det är möjligt att ansluta kontorsutrustning till en bärbar dator med Mac OS X, bör du förbereda en arbetsplats - placera utskriftsenheten bredvid den bärbara datorn (USB -kabeln från tillverkaren är vanligtvis kort).

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, en speciell USB-USB-C-adapter kan behövas , eftersom det inte finns några USB -portar i vissa bärbara modeller som kör Mac OS X.

För att installera och ansluta en kringutrustning måste du para ihop den: sätt in ena änden av kabeln i skrivaren och den andra i motsvarande uttag på gadgeten. Portarna är placerade på sidan eller baksidan av enheterna. När båda maskinerna är korrekt anslutna trycker du på skrivarens strömknapp med en distinkt ikon.

Bild
Bild

I de flesta fall hittar operativsystemet själva utskriftsenheten. Användaren uppmanas bara att installera skrivaren, det vill säga för att bekräfta installationsbegäran. Sedan måste du följa datorns instruktioner så att processen slutar korrekt. Det sista steget är att skriva ut en testsida.

Bild
Bild

Detta händer om den programvara som krävs för skrivaren redan är laddad på den bärbara datorn. I de flesta exempel uppmanar en kringutrustning dig att installera en drivrutin under parning. Om det optiska mediet med programvaran finns på bordet förenklar det uppgiften.

Du bör dock överväga följande anslutningsalternativ:

  • när det inte finns någon installationsdiskett;
  • i den bärbara modellen tillhandahålls inte enheten av tillverkaren.

I sådana fall måste du hitta den drivrutin som krävs, vilket är mycket enkelt att göra. Först måste du ta reda på modellen för utskriftsenheten. Det anges i instruktionerna eller på enhetens framsida.

Bild
Bild

Använd sedan sökmotorerna: ange skrivarens fullständiga namn i adressfältet och gå till tillverkarens webbplats, där du i lämpliga avsnitt som rör programvaran väljer önskad drivrutin och laddar ner den till skrivbordet. När nedladdningen är klar måste drivrutinen installeras genom att följa stegen i installationsprogrammet. Det sista steget är att skriva ut en testsida.

På Windows

Steg för att ansluta kontorsutrustning till en bärbar dator som kör ett Windows -operativsystem i allmänhet är de lika och skiljer sig bara åt i nyanser . Först måste du ansluta båda enheterna med en speciell USB -kabel. Det kommer vanligtvis med en utskriftsenhet. Anslut sedan skrivaren och den bärbara datorn. Det är bättre att använda ett strömfilter här för att skydda utrustningen från haverier under spänningssteg.

Bild
Bild

När allt är klart måste du slå på strömknappen på kringutrustningen. Den ligger på toppen, sidan eller baksidan. Därefter måste datorn själv bestämma skrivaren och erbjuda att installera programvaran. Det finns gånger som han hittade enheten, men ingenting kan skrivas ut. I detta fall du måste tvinga programvaran att installeras.

Bild
Bild

Om det krävs det optiska mediet med drivrutinen, sätt i skivan i enheten och kör installationsfilen. Installationsproceduren går automatiskt igenom. Användaren behöver regelbundet bara bekräfta åtgärderna.

När det inte finns någon programvara måste du leta efter den själv, och detta kan göras på webbplatsen för tillverkaren av utskriftsenheten . Ange enhetens modell i adressfältet i webbläsaren, gå till lämpligt avsnitt, ladda ner drivrutinen till skrivbordet och installera. Du kan använda specialprogram för att hitta och installera programvara, till exempel Driver Booster. Han kommer faktiskt att utföra de nödvändiga åtgärderna utan användarens medverkan.

Bild
Bild

Om den bärbara datorn inte ser enheten kan du försöka starta om den, ansluta USB -kabeln till en annan port, gå till kontrollpanelen, i avsnittet "Enheter och skrivare", klicka på fliken "Lägg till skrivare" och följ sedan instruktionerna från installationsprogrammet.

Bild
Bild

Men i alla fall måste drivrutinen installeras .… Det är omöjligt att konfigurera utskrift utan att ladda ner programvara till operativsystemet.

Elektrisk koppling

Den bärbara datorn och kringutrustningen måste vara ansluten till ett 220 volt nätverk innan arbetet påbörjas. För att skydda båda enheterna från skador på grund av strömspänningar, det är lämpligt att använda ett speciellt kraftfilter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa elektriska apparater säljs separat, är billiga, men varierar. Du bör inte snåla med ett överspänningsskydd, eftersom pålitlig drift av din dator och skrivare beror på dess kvalitet. Några av ledarna för dessa produkter är Pilotutrustning.

Bild
Bild

Anslut din bärbara dator och skrivare till ett överspänningsskydd och anslut den till ett vägguttag. Aktivera omkopplaren vid behov . Det ligger bredvid elfilteruttagen. Kontorsutrustning på baksidan kan ha samma vippströmbrytare. Försök sedan att göra inställningarna enligt ovan.

Hur ansluter man utan tråd?

Skrivaren kan användas utan en speciell USB -kabel. Denna metod är lämplig om sladden går förlorad eller inte längre är användbar. I detta fall upprättas en trådlös anslutning. Låt oss titta på hur man konfigurerar en sådan parning.

Bild
Bild

Först måste du se till att utskriftsmaskinen stöder nyckelfunktionen . För att göra detta bör du hitta en knapp med en karakteristisk Wi-Fi-logotyp. Om den är närvarande är det vettigt att fortsätta med nästa steg.

Det enklaste sättet är att använda den speciella applikation som medföljer kringutrustningen. När du har installerat programmet måste du följa installationsprogrammets råd. Om en sådan inte är tillgänglig måste du ansluta skrivaren manuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan parningsmetod är att använda de inbyggda WPS-resurserna. Denna funktion måste stödjas av skrivaren och routern. Du kan ta reda på detaljerna i instruktionerna. Om anslutningen via Wi-Fi är verklig måste du fortsätta med nästa steg enligt följande algoritm.

Skriv 192.168.1.1 eller 192.168.0.1 i adressfältet i din webbläsare

Bild
Bild

Logga in på routerns gränssnitt, till enhetens PIN -kod och ange ovanstående värde - något av de två att välja mellan. Inaktivera MAC -filter

Bild
Bild

Tryck på WPS -knappen på kontorsutrustningen. Vänta tills Wi-Fi-nätverket upptäcks

Bild
Bild

Det sista steget är att gå till avsnittet "Skrivare och fax" via kontrollpanelen och markera rutan bredvid "Använd som standard".

Installera drivrutiner

Efter anslutning av enheterna - bärbar dator och skrivare - med en USB -kabel kan operativsystemet upptäcka utskriftsenheten, men det är ännu inte möjligt att skriva ut dokument i detta skede. Driverinstallation krävs.

Det är viktigt att lista de vanligaste sätten att hitta och installera programvara

Oberoende mjukvarusökning . Ange skrivarens fullständiga namn i webbläsarens adressfält, gå till tillverkarens webbplats och ladda ner den nödvändiga drivrutinen från motsvarande avsnitt.

Bild
Bild

Om kontorsutrustning finns i OS -listan (du kan kontrollera den via sökvägen "Dator" ⇒ "Egenskaper" ⇒ "Enhetshanterare") förenklar detta problemet . I listan som öppnas måste du hitta "Skrivare", markera raden, högerklicka och klicka på "Uppdatera drivrutin".

Bild
Bild

En annan metod, men det fungerar inte alltid, särskilt med nyare skrivare . Öppna "Kontrollpanelen", gå till "Windows Update" och uppdatera systemet.

Bild
Bild

Det finns ett annat sätt att ställa in en kringutrustning för utskrift. Det är en av de vanligaste och enklaste, som ofta används av de flesta kontorsarbetare. Här måste du ladda ner en tredjepartsprogram, till exempel Driver Genius.

Bild
Bild

Kör installationsfilen och vänta tills installationen av drivrutinen är klar.

Rekommendationer

I allmänhet går det åt följande tre regler att ansluta en utskriftsenhet till en bärbar dator:

  • para ihop en skrivare och en bärbar dator med en USB -kabel;
  • Mjukvaruinstallation;
  • utskriftsinställning.

För att kringutrustningen ska fungera måste du först noggrant läsa instruktionerna och först sedan fortsätta med de sekventiella stegen.

Om din skrivare är äldre och inte längre stöds av tillverkaren kan du hitta programvaran du behöver från tredjepartsresurser. För att förenkla problemet måste du gå till "Enhetshanteraren", markera raden "Skrivare".

Bild
Bild
Bild
Bild

Klicka sedan på "Egenskaper / information", öppna listrutan "Enhetsbeskrivning" och välj raden "Utrustnings-ID". Kopiera hela det första eller andra värdet till webbläsarens adressfält. Hitta den drivrutin du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en användare köpte kontorsutrustning från sina händer utan installationsskiva (eller glömde att lägga den optiska enheten i lådan) kan du hitta den nödvändiga drivrutinen utan hjälp av specialister. Det räcker med att noggrant följa rekommendationerna som beskrivs ovan, varefter skrivaren definitivt kommer att fungera.

Rekommenderad: