Hur Ställer Jag In Smart TV På Samsung TV -apparater? Konfigurera Via Wi-Fi. Hur Ansluter Man Via Kabel? Hur Använder Jag Smart TV?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ställer Jag In Smart TV På Samsung TV -apparater? Konfigurera Via Wi-Fi. Hur Ansluter Man Via Kabel? Hur Använder Jag Smart TV?

Video: Hur Ställer Jag In Smart TV På Samsung TV -apparater? Konfigurera Via Wi-Fi. Hur Ansluter Man Via Kabel? Hur Använder Jag Smart TV?
Video: How to set up wifi in Samsung Smart TV 2024, Maj
Hur Ställer Jag In Smart TV På Samsung TV -apparater? Konfigurera Via Wi-Fi. Hur Ansluter Man Via Kabel? Hur Använder Jag Smart TV?
Hur Ställer Jag In Smart TV På Samsung TV -apparater? Konfigurera Via Wi-Fi. Hur Ansluter Man Via Kabel? Hur Använder Jag Smart TV?
Anonim

Smart TV är en modern teknik som låter dig dra full nytta av Internet och interaktiva tjänster på TV-apparater och speciella digitalboxar. Tack vare internetanslutningen kan du titta på videoinnehåll från populära sociala nätverk, filmer, musik. Samsung Smart TV kan enkelt byta ut din dator när det gäller underhållning. På en sådan TV kan du installera många applikationer och till och med spel.

Hur ansluter man via kabel?

Kabelansluten smart -TV -anslutning på Samsung -TV kan inte kallas särskilt bekvämt på grund av behovet av att dra i tråden och på något sätt "maskera" den inuti. Detta är anledningen till att de flesta TV -apparater Samsung är utrustad med en Wi-Fi-modul, men den högsta dataöverföringshastigheten kan endast tillhandahållas via en trådbunden internetanslutning ..

Om det är möjligt att ta med en kabel till TV -nätverket, kan du titta på filmer och andra medier i högsta kvalitet utan förseningar och eftersläpningar.

Du kan också titta på inspelade sändningar från din hemrouter och få ut det mesta av dina torrentresurser.

I moderna TV -apparater behöver du inte konfigurera anslutningstypen efter anslutning av kabeln, detta sker automatiskt. På Samsung Smart TV -apparater 2012 och äldre måste du konfigurera anslutningstypen manuellt enligt följande: "Nätverk" - "Nätverksinställningar" - "Nätverkstyp" - "Kabel". Efter en lyckad anslutning måste du trycka på OK -knappen - och du kan börja använda smart -TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ansluta din TV till nätverket måste du ansluta den med en kabel från din router. Denna typ av anslutning är optimal än en LAN -kabel som går direkt till TV: n.

Saken är att vissa leverantörer kan använda en annan typ av anslutning, och det kanske inte alltid är kompatibelt med Smart TV. Därför, Om det inte finns någon router är det lämpligt att köpa en.

Bild
Bild

Wi-Fi-anslutning

Den största fördelen med Samsung TVs trådlösa anslutning är bristen på ledningar. Emellertid kan signalkvaliteten ibland gå förlorad, till exempel på grund av instabila anslutningar eller störningar, inklusive väggar och skrymmande interiörartiklar som skiljer routern och TV: n. De flesta TV-apparater har en Wi-Fi-modul som redan är inbyggd av tillverkaren. Men om den inte finns där kan du dessutom köpa Samsung-WIS12ABGNX-adaptern och ansluta den till enhetens USB-kontakt.

Innan du börjar ansluta din Samsung TV till Internet bör du kontrollera och vid behov ändra inställningarna för att få IP b DNS -adresser .… Detta kan göras enligt följande: "Nätverk" - "Nätverksstatus" - "Konfigurera IP" - "Ta emot automatiskt". Därefter kan du slå på routern och kontrollera att Wi-Fi-nätverket konsekvent distribuerar Internet.

För att ansluta Smart TV, gå till menyn "Nätverksinställningar" igen och tryck på "Start" -knappen. Efter sökning visar enheten en lista över tillgängliga anslutningar, du kan välja ditt hemnätverk. Därefter måste du ange säkerhetsnyckeln (lösenord från Wi-Fi-nätverket). Detta slutför installationen av internetanslutningen - du kan börja använda alla möjligheter som Smart TV ger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

De mest avancerade Samsung Smart TV -modellerna anses med rätta vara en av de bästa representanterna för smart -tv -generationen. Detta är möjligt inte bara på grund av den höga kvaliteten på video och ljud, utan också ett mycket enkelt, intuitivt gränssnitt som även en person som är väldigt långt från modern högteknologi kan förstå. Den inbyggda webbläsaren låter dig använda TV som en fullfjädrad ersättning för en dator när det gäller att söka efter artiklar, video, foto och ljudmaterial. Alla TV-apparater är utrustade med en bekväm fjärrkontroll med Smart TV-samtalsknappar (flerfärgad kub).

När du har anslutit TV: n till nätverket kan du börja använda den direkt och installera:

  • program och applikationer av intresse;
  • widgets för bekvämligheten och hastigheten att använda digitala möjligheter.

Samsungs smarta TV -apparater har många användbara och unika funktioner, vilket gör dem till storsäljare i sitt segment. Du hittar alla intressanta applikationer via Samsung Apps. De mest populära bland användarna är tjänster för att titta på filmer och tv -serier: Megogo, Zoomby, YouTube, Vimeo, IVI … Själva applikationen kommer att föreslå populära och klassiska versioner och markera dem i rekommendationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För spelapplikationer och för bekvämare användning kan du komplettera din TV med ett trådlöst tangentbord och en mus som kan anslutas till de befintliga USB -portarna.

Möjliga problem

Om Smart TV på en Samsung TV vägrar att fungera normalt eller inte slås på alls, kan det finnas flera orsaker till detta.

  1. Låg eller ingen internetanslutningshastighet … Om TV: n är ansluten via Wi-Fi, och orsaken till instabiliteten är just den långsamma anslutningen, kan du försöka ansluta TV: n till routern via en LAN-kabel. Om det inte finns någon anslutning alls kan detta orsakas av problem på servern hos tillverkaren Samsung eller leverantören.
  2. Minnesöverflöd på grund av att ett stort antal widgets laddas … Då och då är det nödvändigt att rengöra TV -minnet genom att ta bort oanvända applikationer. När det inte finns tillräckligt med ledigt minne börjar enheten sakta ner.
  3. Cachen är "igensatt" i webbläsaren … Det måste också rengöras regelbundet. Detta frigör minne och undviker frysningar.
  4. Firmwareversionen är inaktuell … När en ny uppdatering släpps börjar TV -apparater som använder den gamla versionen sakta ner. Du kan ladda ner uppdateringen direkt till TV: n (om internetanslutningens hastighet är hög) eller ladda ner den med en dator till en flash -enhet och sedan ansluta den till enheten genom att uppdatera den.
Bild
Bild

Anledningen till att en smart -TV fryser kan också vara den felaktiga inställningen. Mycket ofta, fram till den här punkten, börjar en perfekt fungerande TV släpa efter, om barn "gräver djupare" i den eller vuxna av misstag ändrar inställningarna. Lösningen på problemet är att återställa din Samsung Smart TV till fabriksinställningarna. Då måste du starta om enheten.

Men oftare än inte fjärrkontrollen är skyldig för att TV: n inte fungerar … Detta är den vanligaste anledningen till att användare kontaktar servicecenterspecialister. Fjärrkontrollen kan misslyckas av olika skäl, först och främst måste du kontrollera elementet - kanske batterierna är slut. Då måste du byta ut dem. Vid användning av batterier med låg energiförbrukning reagerar inte TV: n direkt på att trycka på fjärrkontrollen, men själva utrustningen är i perfekt skick.

Du kan kontrollera om allt är i ordning med fjärrkontrollen eller om det behöver repareras med kameran på en smartphone .… För att göra detta måste du slå på kameran på enheten och hålla fjärrkontrollen intryckt genom att trycka på valfri knapp. Om du ser ett rött ljus från fjärrkontrollsensorn i kameran betyder det att den fungerar som den ska. Om det inte finns någon reaktion måste du kontakta servicecenteret.

Om Smart TV plötsligt fryser och inte svarar på några åtgärder kan den startas om … För att göra detta måste du koppla bort enheten från nätverket i 5-10 minuter och sedan slå på den igen. Som regel hjälper det här enkla tricket, eftersom smarta TV -apparater i sitt inre innehåll mycket liknar datorer och smartphones, och ibland behöver de också en omstart.

Bild
Bild

Rekommendationer

Moderna Samsung Smart TV -apparater kompletteras med en fjärrkontroll, men de senaste modellerna gör det möjligt att styra enheten utan fjärrkontroll med hjälp av gester eller röst. För att göra detta har TV: n en inbyggd kamera som reagerar på handrörelser. Vissa modeller kan synkronisera med andra hushållsapparater (kylskåp, tvättmaskin, etc.)från Samsung och låter dig fjärrstyra dem.

För att få ut det mesta av din Smart TV, följ dessa riktlinjer

  1. Trots Smart TV: s stora möjligheter, deras fysiska minne är extremt litet , särskilt i jämförelse med datorn. Därför är det mycket viktigt att regelbundet rensa webbläsarens datacache, samt avinstallera oanvända program. Detta kommer att hålla din enhet igång med optimal hastighet.
  2. Innan du ändrar inställningarna i Smart TV, läs noga igenom instruktionerna … Detta kommer att undvika många problem och låta dig njuta av din smarta multimediaenhet till fullo.
Bild
Bild
Bild
Bild

Smart TV från det sydkoreanska företaget Samsung är en symbios av tidtestad kvalitet och modern högteknologi som gör det möjligt att förvandla en välbekant TV till en underhållningsenhet med obegränsade möjligheter.

Rekommenderad: