Hur Ansluter Jag En Router Till En TV? Anslutning Via Kabel. Vilken Typ Av Tråd Behöver Du? Hur Ansluter Jag Två TV -apparater Till En Router?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Router Till En TV? Anslutning Via Kabel. Vilken Typ Av Tråd Behöver Du? Hur Ansluter Jag Två TV -apparater Till En Router?

Video: Hur Ansluter Jag En Router Till En TV? Anslutning Via Kabel. Vilken Typ Av Tråd Behöver Du? Hur Ansluter Jag Två TV -apparater Till En Router?
Video: How to Setup Ethernet Wired Internet Connection For TV (Easy) 2024, April
Hur Ansluter Jag En Router Till En TV? Anslutning Via Kabel. Vilken Typ Av Tråd Behöver Du? Hur Ansluter Jag Två TV -apparater Till En Router?
Hur Ansluter Jag En Router Till En TV? Anslutning Via Kabel. Vilken Typ Av Tråd Behöver Du? Hur Ansluter Jag Två TV -apparater Till En Router?
Anonim

Moderna TV-apparater har länge upphört att vara enkla. Idag är marknaden fylld med en mängd olika "smarta" modeller med många användbara funktioner. Dagens enheter kan sända analoga, digitala, kabel-, satellit- och många andra kanaler. Uppspelning av olika filer som spelats in på specialmedier med USB -utgång är möjlig. TV: ns moderna funktioner kan räknas upp under lång tid. I den här artikeln kommer vi att analysera hur en router kan anslutas till en sådan multifunktionell teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tiden för enkla tv -apparater med bara en funktion går stadigt tillbaka i historien. Idag är "smarta" enheter med flera uppgifter utbredda, som är utrustade med ett brett utbud av användbara och relevanta alternativ. Nuvarande TV -modeller kan synkroniseras med annan användbar utrustning - en router.

En router är en teknisk enhet som ansvarar för att ta emot en inkommande internetsignal och sedan överföra den till externa enheter . Denna teknik förenar alla abonnenter på hemnätverket och garanterar dem högkvalitativ internetåtkomst.

Man bör komma ihåg att även ultramoderna och "smarta" TV-apparater inte utför samma funktioner som routrar. TV -utrustning har endast förmågan att ta emot inkommande signaler. För detta används lämpliga kablar och Wi-Fi-moduler. För att TV: n ska kunna få fri åtkomst till nätverket behöver den definitivt en extern enhet, nämligen en router.

Bild
Bild

Många användare är säkra på att för att ansluta till en TV är det nödvändigt att köpa speciella modeller av TV -routrar. Denna åsikt är faktiskt felaktig.

För sådana ändamål är nästan vilken routermodell som helst lämplig - du behöver inte leta efter en specialiserad enhet. Om du redan har en köpt router hemma är det ingen idé att spendera extra pengar och köpa en ny kopia.

Ett undantag kan endast vara de fall då en imponerande belastning redan levereras till den befintliga routern. I det här fallet är det vettigt att köpa en mer kraftfull och dyrare enhet. Om du inte gör detta kan du få märkbara problem med att titta på videon.

Bild
Bild

Hur man ansluter via Wi-Fi

Att ansluta routern till en TV med Wi-Fi-teknik är en utmärkt lösning. Denna metod är särskilt bekväm eftersom den inte behöver använda extra ledningar. Huvudvillkoret för denna typ av anslutning är att TV-mottagaren måste ha en inbyggd Wi-Fi-modul.

Om enheten inte har den kan du köpa en speciell Wi-Fi-adapter, som oftast är ansluten till en USB-kontakt.

Bild
Bild

Det är mycket viktigt att se till att Wi-Fi-adaptern är rätt för din TV-modell. Om alla komponenter för efterföljande anslutning är tillgängliga kan du fortsätta med att utföra nödvändiga åtgärder. Låt oss överväga handlingsplanen.

Det första steget är att öppna din TV -meny. Välj alternativet "Inställningar" (namnet på vissa menyalternativ kan skilja sig åt i enskilda TV -modeller beroende på deras firmware)

Bild
Bild

Hitta objektet "Nätverksinställningar" i menyn (ibland kallas det "Nätverksinställningar" eller helt enkelt "Nätverk")

Bild
Bild

Välj "Anslutningsmetod". Välj sedan "Trådlöst nätverk". Om alla steg har följts korrekt börjar enheten söka efter tillgängliga trådlösa anslutningar

Bild
Bild

När en lista över upptäckta nätverk visas på din TV -skärm måste du välja den du behöver. Ange sedan lösenordet för ditt Wi-Fi-nätverk

Bild
Bild

Om du tillämpar en dynamisk adress kommer TV: n direkt att ansluta till Internet. Annars måste användaren skriva in önskad IP -adress.

Kabelanslutning

Du kan ansluta routern och TV: n med en kabel. Det kallas en LAN -kabel, och det visar sig vara den enklaste och snabbaste anslutningen med den. Det kommer emellertid bara att gå till den här metoden om Internetleverantören använder sådana protokoll: PPPoE eller L2TP.

För nästan alla modeller av moderna TV -apparater kommer trådanslutningsdiagrammet att vara detsamma

För att ansluta en tekniker till en router behöver du en lämplig kabel.

Bild
Bild

Det säljs vanligtvis med en router, men i de flesta fall är dess längd för kort. Det rekommenderas att köpa en separat tråd med normal längd. Den här typen av saker finns i nästan alla elbutiker.

Låt oss analysera anslutningsdiagrammet mer detaljerat

  • Ena änden av den förberedda LAN-kabeln måste försiktigt sättas in i motsvarande uttag på routern.
  • Den andra änden måste anslutas till en lämplig kontakt på TV -panelen (i olika modeller är alla ingångar placerade på olika platser, till exempel på sidan eller baksidan). I denna teknik är den nödvändiga kontakten densamma som på systemenheten på en dator eller bärbar dator.
Bild
Bild

När du ansluter din TV och router med varandra, se till att kontrollera alla nödvändiga inställningar

  • Öppna inställningsmenyn på din TV. Hitta objektet "Nätverksinställningar".
  • Om du anslöt LAN -kabeln enligt alla regler och inte gjorde något misstag någonstans, kan du se motsvarande meddelande - "Kabeln är ansluten."
  • Nästa steg måste du gå till den extra menyn (gjord i form av en underartikel) och välj "Start" -alternativet där.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter dessa steg kan du säkert gå online och se all information som användare behöver.

Bild
Bild

I vissa modeller av TV -mottagare måste du dessutom ange den specifika typen av internetanslutning. Detta kommer att kräva ett antal åtgärder.

  • Gå till menyn Inställningar igen. Leta reda på objektet "Anslutningsalternativ" du behöver.
  • Ställ in värdena på "Kabel" och klicka på "Nästa" -knappen.
  • Om en statisk version av IP -adressen används måste den specificeras i detta skede av inställningarna.
  • Om IP -adressen är dynamisk kommer din TV automatiskt att ansluta till nätverket, och ingen ytterligare manipulation krävs från dig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Att ansluta en router till en TV är en ganska enkel uppgift att utföra. Men trots detta, användarna bör ta med sig några användbara expertråd om detta förfarande.

Bild
Bild
  • Om din TV inte har en inbyggd Wi-Fi-modul måste du välja rätt adapter. Tänk på dess tekniska egenskaper - effektparametrar, täckningsområde och överensstämmelse med din TV -utrustningsmodell. Idag tillverkar många välkända märken sådana enheter, men det är bäst att köpa sådana enheter som är tillverkade av samma märke som släppte din TV.
  • Om det behövs kan du ansluta två enheter till en router. Detta är inte svårt. Om du till exempel väljer den trådbundna anslutningsmetoden kanske du märker att din router har flera nödvändiga LAN -kontakter. Du kan placera två trådkablar bredvid varandra. Således blir det enkelt att ansluta två TV -mottagare.
  • Var försiktig med vissa inställningar på din TV. Försök att ta detta steg på ett ansvarsfullt sätt för att inte av misstag slå ner viktiga inställningar och sedan ta reda på länge var du "klickade fel plats".
  • När du installerar och konfigurerar en enhet som är ansluten till TV: n, rekommenderas att ha bruksanvisningen för den befintliga utrustningen till hands. Som regel ingår det alltid i alla TV -enheter. Således vet du exakt vilka kontakter som är avsedda för vad och vilka kablar som måste anslutas till dem.
  • Om TV: n ber dig att ange ett lösenord när du konfigurerar en ansluten router, var inte rädd. I det här fallet pratar vi om lösenordet som ställts in vid installationen av din router. Kanske kommer tekniken att be om en PIN -kod istället.
  • Var försiktig när du sätter i och tar bort rätt kablar. Dra inte ut trådarna plötsligt och för in dem grovt i de önskade ingångarna. Genom sådana åtgärder kan du av misstag skada viktiga områden i de angivna delarna, vilket kommer att skapa onödiga problem för dig som du kanske inte har stött på.
  • När du har slutfört alla steg för att ansluta routern till TV: n (både trådbunden och trådlös), se till att enheterna fungerar korrekt. Om du märker att du har gjort ett misstag någonstans eller missat något, bör du upprepa de nödvändiga stegen i rätt ordning.
  • Om ditt hem använder flera komplexa tekniska enheter samtidigt, till exempel smartphones, bärbara datorer, TV -apparater, surfplattor, bör du inte köpa en billig modell av en enkel router. Budgetmodeller för sådana enheter kommer sannolikt inte att klara alla belastningar, varför onlinevideor eller musikspår kommer att sakta ner.
  • Att ställa in önskade inställningar på TV: n är inte bara möjligt med fjärrkontrollen. Många användare föredrar att göra detta genom att ansluta ett tangentbord eller en mus till enheten. De brukar ansluta till USB -porten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga svårigheter

Trots att routern är väldigt lätt att ansluta till TV: n betyder det inte att användare inte kan möta vissa problem och svårigheter. Det händer ofta att TV -mottagaren inte ansluter till routern eller inte ser nätverksgränssnittet alls. I det här fallet kan användaren utföra vissa procedurer.

  • Du kan ladda ner enhetens firmware till en persondator från din tv -tillverkares officiella webbplats.
  • Du bör försöka skriva filen till en FAT32 -formaterad flash -enhet.
  • Nästa steg kan användaren ansluta den flyttbara disken till TV: n.
  • Att lansera uppdateringar om tv -utrustning kan mycket väl hjälpa. Du kan komma till önskat objekt om du väljer rätt objekt i "Inställningar".
  • Du måste "gå med" på licensavtalen och sedan vänta lite tills uppdateringarna är nedladdade.

Och du kan också återställa TV -inställningarna om det finns störningar när du ansluter till routern. För att göra detta måste du gå till "Systeminställningar" och klicka på fliken "Återställ". Då måste du ange en PIN -kod. Standardkombinationen du vill ha är "0000". Du måste godkänna villkoren i användaravtalet. När proceduren för att tappa utrustningen är klar är den klar att användas. Efter det måste du försöka ansluta routern igen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid svårigheter väljer vissa användare att använda en alternativ metod för att ansluta utrustning.

Ibland "vill TV: n, som har en egen Wi -Fi -modul," inte ansluta till routern "med flyg" - i det här fallet finns det inget annat än att använda anslutningen med en LAN -kabel.

Om anslutningen av två enheter inte kan göras på grund av att det finns vissa fel, måste ägaren gå till servicecenteret eller ringa hem specialister för att åtgärda de felaktiga noder. Gör-det-själv-reparationer avråds starkt . En person med otillräcklig kunskap och färdigheter kan inte bara misslyckas med att reparera de skadade enheterna utan också förvärra deras tekniska skick.

Om problemet ligger i allvarliga störningar i routern som inte kan elimineras, är det vettigt att hitta en ny modell som fungerar korrekt.

Rekommenderad: