Högtalarna Surrar: Varför Surrar De När De är Anslutna Till Nätverket? Vad Händer Om De Börjar Nynna När De är Anslutna Till Ett Eluttag?

Innehållsförteckning:

Video: Högtalarna Surrar: Varför Surrar De När De är Anslutna Till Nätverket? Vad Händer Om De Börjar Nynna När De är Anslutna Till Ett Eluttag?

Video: Högtalarna Surrar: Varför Surrar De När De är Anslutna Till Nätverket? Vad Händer Om De Börjar Nynna När De är Anslutna Till Ett Eluttag?
Video: 15-åringens egna film visar skolattacken i Eslöv 2024, April
Högtalarna Surrar: Varför Surrar De När De är Anslutna Till Nätverket? Vad Händer Om De Börjar Nynna När De är Anslutna Till Ett Eluttag?
Högtalarna Surrar: Varför Surrar De När De är Anslutna Till Nätverket? Vad Händer Om De Börjar Nynna När De är Anslutna Till Ett Eluttag?
Anonim

Även med användning av högkvalitativ och ny akustisk utrustning kan det uppstå problem relaterade till ljudets kvalitet och renhet. Främmande brus under drift av högtalare är en vanlig metod som alla har stött på minst en gång.

Huvudsakliga skäl

Det finns många anledningar till att en högtalare kan generera pip, nyn och andra ljud. I de flesta fall liknar ljudet från högtalarna en transformator. Experter har identifierat de vanligaste orsakerna till surr, som vi kommer att titta närmare på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kablar

Kabelproblem - en av de främsta anledningarna till att högtalarna nynnar . Om kabeln är defekt surrar musikutrustningen inte bara när den ansluts till uttaget, utan också under hela dess användning. Om högtalarna började göra onödiga ljud är det troligtvis en fråga om slitage. Det finns olika typer av kabelproblem. Tänk på de som är vanligast.

Bild
Bild

Integritet

Den första anledningen till att högtalarna började surra kan vara en kabelavbrott. Detta är en vanlig uppdelning, särskilt för utrustning som har använts i flera år. Och även kabeln försämras vid frekvent transport av utrustning och överföring från plats till plats.

Bedöm noggrant dess tillstånd och förekomsten av defekter:

  1. veck och böjningar;
  2. intern kabelskada;
  3. trasig skyddande fläta;
  4. spår av skador från barn eller husdjur, till exempel bett.

Om kabeln går sönder spelar utrustningen inte alls musik. I det här fallet måste en ersättning utföras, eftersom restaurering kanske inte löser felet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningar

Slitage, som orsakar en minskning av ljudkvaliteten, förr eller senare, förstör någon teknik. Frekvent användning kommer att slita ut kontakterna. Det första tecknet på slitage bestäms av hur täta pluggarna är i portarna.

Det är väldigt enkelt att kontrollera detta hemma . Det är nödvändigt att slå på högtalarna, anslut kablarna till lämpliga kontakter och vrid dem. Om portarna börjar spela hörs främmande brus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Längd

Överdriven kabellängd kan förvränga ljudet avsevärt. Och det finns också främmande ljud. Detta är en vanlig orsak om sladden är längre än 3 meter. Långa längder orsakar ofta veck och andra skador. Det rekommenderas att du försiktigt samlar ihop överskottsledningen eller förkortar den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fixering

Buzz dyker ofta upp vid högtalare som inte är stationära, men avstängda. För att avgöra att anledningen ligger exakt i detta är det tillräckligt att ta bort kolumnerna och lägga dem statiskt. Om ljudet är borta, det rekommenderas att hitta en ny plats för akustiken på en plan yta eller för att säkerställa korrekt fixering i ett suspenderat tillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trasig datoranslutning

Systemenheter är utrustade med två uttag för anslutning av akustisk utrustning. Som regel är den ena på framsidan och den andra på baksidan av lådan. Hamnar som ligger på framsidan misslyckas snabbt, vilket praktiken visar, eller börjar fungera fel. Att byta till den andra platsen kan lösa problemet.

Bild
Bild

Interlacing av trådar

Om mycket akustik och annan utrustning installeras i rummet är trådarna ofta sammanflätade, vilket leder till deras skada. Kom ihåg att eventuella skador på kabeln påverkar kvaliteten på din musik avsevärt. För att spara tekniken kontrollera att det inte finns någon extra spänning på kabeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning av dålig kvalitet

Lågkvalitetsljud är ett vanligt problem vid användning av billig teknik. Sådan akustik ger inte bara ett obehagligt ljud under drift, utan misslyckas också snabbt. Buller blir tydligt märkbara vid höga volymer.

Bild
Bild

Ekonomiläge

Det rekommenderas att uppmärksamma denna punkt för användare som ansluter högtalare till en bärbar dator.

Experter har utvecklat tre lägen som styr strömförbrukningen:

  • ekonomiläge;
  • balanserad;
  • hög (maximal) prestanda.

När du använder det första alternativet visas ofta främmande ljud. I det här fallet rekommenderas att välja det andra eller tredje läget. Då måste du kontrollera kvaliteten på musiken.

För att ändra denna parameter måste du göra följande:

  • öppna "Kontrollpanelen" på den bärbara datorn;
  • då måste du gå till avsnittet märkt "Hårdvara och ljud";
  • genom att öppna avsnittet "Strömförsörjning" väljer du önskat läge;
  • efter det måste du bekräfta den nya konfigurationen, det rekommenderas att ansluta akustiken igen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljudkort

Utan ett ljudkort kommer datorn inte att göra ljud. Moderna modeller är små i storlek och hög prestanda. Om brum och brus kvarstår när du byter högtalare är problemet troligen ett kortfel. Reparation av denna typ av "hårdvara" är en komplex process som bara en specialist kan hantera. I de flesta fall behövs en ersättare.

För att detta element ska fungera måste du installera rätt drivrutin på din dator. Programmet kan behöva uppdateras till en nyare version.

Bild
Bild

Andra problem

Buller kan också uppstå av följande skäl:

  • när högtalarna är inkopplade kan de göra buller på grund av överspänningar eller problem med ledningar.
  • avstängd akustik, men ansluten till datorn, kan avge ett brum på grund av ett fel på grafikkortet eller från förstärkaren;
  • när du använder en batteridriven högtalare kan dålig ljudkvalitet och brus tyda på låg batterinivå.
Bild
Bild

Hitta källan till problemet

När du använder en andra dator kan två problem identifieras och verifieras, på grund av vilken kolumnen började surra:

  • fel i samband med kontakter för akustik;
  • nedbrytning av begagnad utrustning.

För verifiering kan du använda både en stationär dator och en bärbar dator. Det räcker med att först ansluta högtalarna till en teknik och sedan till en annan. Om bruset försvinner ligger problemet i datorn, om inte, måste du leta efter felet i kolumnen. Och även en TV -apparat är lämplig för testning.

Bild
Bild

Hur blir jag av med ljudet?

Du kan bli av med främmande brum i högtalarna själv. Låt oss överväga vad vi ska göra för detta.

Datorinställningar

Felaktiga inställningar som används vid konfigurering av Windows (ett vanligt operativsystem installerat på de flesta datorer) orsakar ofta brum i högtalarna.

Det finns ett antal steg du måste vidta för att åtgärda problemet

  • Öppna "Kontrollpanelen". Du hittar önskat objekt i menyn "Start".
  • Klicka på avsnittet "Hårdvara och ljud". Det kommer att finnas en undersektion som heter "Ljud".
  • Markera ljuduppspelningsenheten markerad med en grön bock.
  • Klicka på den med höger musknapp och klicka sedan på "Egenskaper" -raden.
  • Fliken "Nivåer" visas i fönstret som öppnas.
  • I Realtek -inställningarna, under den första raden, kommer ytterligare källor att visas som måste reduceras till minimimärket.
  • Därefter måste du öppna en flik som heter "Förbättringar". Det bör finnas en bock bredvid parametern Loudness för att bekräfta att den är på. Olika versioner av operativsystemet kan ha olika namn för den här inställningen, till exempel volymutjämning.
  • Efter att du har gjort nya inställningar, kontrollera ljudet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förarproblem

Programvara är en viktig del av utrustningens drift. I vissa fall kan problemet åtgärdas helt med en vanlig programuppdatering. Vissa operativsystem meddelar användaren oberoende att det är nödvändigt att uppdatera drivrutinen och utföra denna procedur i automatiskt läge.

Annars hitta det program som krävs kan hittas på Internet … De är offentliga.

Efter nedladdning måste du köra filen och uppdatera programvaran enligt instruktionerna i menyn.

Då måste du göra nödvändiga inställningar

  • Proceduren börjar med att öppna "Kontrollpanelen".
  • Nästa artikel är "Utrustning och ljud".
  • Hitta den underavdelning som är ansvarig för inställningarna för ljuddrivrutinen. I de flesta fall kallas det Realtek HD Manager.
  • Öppna detta objekt och utvärdera menyn noggrant. Genom att ändra parametrarna, utvärdera resultatet. Du kan slå på eller av några ljudfilter och ändra volymen.
Bild
Bild

Rekommendationer

För att utrustningen ska fungera länge och korrekt, lyssna på följande driftsrekommendationer

  • Surround, klart och högt ljud är endast möjligt med högkvalitativ utrustning. Fråga inte för mycket från billig akustik.
  • Transportera högtalarna försiktigt genom att förpacka utrustning med lådor, frigolit, bubbelmaterial och andra alternativ.
  • Uppdatera din drivrutin regelbundet.
  • Akustisk utrustning försämras snabbt på grund av hög luftfuktighet.
  • Se till att kablarna inte utsätts för stark spänning.

Rekommenderad: