Kan Inte Se Nätverksskrivaren: Varför Kunde Jag Inte Ansluta Till Nätverket? Vad Ska Jag Göra Om Nätverksskrivaren Inte Kan Anslutas Till Datorn?

Innehållsförteckning:

Video: Kan Inte Se Nätverksskrivaren: Varför Kunde Jag Inte Ansluta Till Nätverket? Vad Ska Jag Göra Om Nätverksskrivaren Inte Kan Anslutas Till Datorn?

Video: Kan Inte Se Nätverksskrivaren: Varför Kunde Jag Inte Ansluta Till Nätverket? Vad Ska Jag Göra Om Nätverksskrivaren Inte Kan Anslutas Till Datorn?
Video: Koppla upp till trådlöstnätverk 2024, April
Kan Inte Se Nätverksskrivaren: Varför Kunde Jag Inte Ansluta Till Nätverket? Vad Ska Jag Göra Om Nätverksskrivaren Inte Kan Anslutas Till Datorn?
Kan Inte Se Nätverksskrivaren: Varför Kunde Jag Inte Ansluta Till Nätverket? Vad Ska Jag Göra Om Nätverksskrivaren Inte Kan Anslutas Till Datorn?
Anonim

Modern tryckteknik är generellt pålitlig och uppfyller de tilldelade uppgifterna exakt. Men ibland misslyckas även de bästa och mest beprövade systemen. Och därför är det viktigt att veta varför nätverksskrivaren regelbundet inte ansluter och vad man ska göra i en sådan situation.

Bild
Bild

Vanliga orsaker

Att skicka dokument för utskrift på ett lokalt nätverk är redan ganska bekant även för hemmabruk. Det mest irriterande är att det är relativt enkelt att lägga till en ny enhet, men även detta hjälper inte alltid till att undvika problemet. I överväldigande majoritet av fallen är det faktum att datorn inte hittar och inte ser nätverksskrivaren ansluten med felaktig indikering av nätverksadressen . Med ping -kommandot kan du ta reda på om kommandona går till den här adressen.

Om signaler blockeras är Ethernet -kabeln nästan alltid skyldig.

Bild
Bild

Men en nätverksskrivare är också en som inte är fjärransluten till användarnas datorer själva, utan till nätverkets huvuddator . I det här fallet, när det inte var möjligt att ansluta till det, kan vi anta kommunikationsproblem mellan datorer . Du måste leta efter adressen på samma sätt och kontrollera den med ping -kommandot. Ibland misslyckas detta, och om det gör det fungerar skrivaren fortfarande inte. Det bör antas då förekomsten av problem med drivrutinerna . Ofta placeras de "krokigt", eller vill inte installeras alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

I mer komplexa situationer verkar det finnas en förare, på grund av programvarufel, virus, trojaner och hårdvarukonflikter är de dock oanvändbara . Det är absolut omöjligt att förutse en sådan utveckling av händelser. Du kan bara hitta den. Situationen när nätverksskrivaren inte visas kan också vara relaterad till installationen av en olämplig drivrutinsversion. Hon måste passa inte bara själva hårdvaran utan även programvaran.

Många program och drivrutiner som tidigare fungerade framgångsrikt fungerar inte i Windows 10.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men även i det mycket mer välbekanta och välutvecklade Windows 7, som tillverkarna av all utrustning redan verkar ha lyckats anpassa sig till, är det troligt att olika problem uppstår. På samma sätt kan du vara rädd för otillräckliga drivrutinsversioner eller programvarukonflikter. Oavsett version av operativsystemet, ibland är drivrutinen inte installerad och skrivaren ansluter inte på grund av internt tekniskt fel . Med störningar, liksom med fel i routerns inställningar, är det bättre att inte slåss på egen hand, utan att kontakta proffsen.

Bild
Bild

Vad ska man göra?

Det första man ska göra är skriva ut en testsida . Detta test, tillsammans med utvärdering av skrivarens hälsa, tillåter (om det lyckas) enhetens nätverksadress. Som redan nämnts bör du kontrollera installationen av drivrutinerna och huruvida deras version är lämplig. Det är också användbart att titta på kontakterna och kontakterna som används för anslutning; om de deformeras är det osannolikt att det är möjligt att uppnå något utan större reparationer. Ibland hjälper det att manuellt registrera erforderlig IP om systemet inte kan ställa in det korrekt.

Bild
Bild

När skrivaren inte är ansluten till nätverket direkt, utan via en router, det är värt att starta om det senare . Med en direktanslutning startas själva utskriftsenheten om. Det är också värt att kontrollera åtkomsträttigheterna till de system som används. Men ibland uppstår en annan situation: skrivaren verkade fungera en tid, och sedan upphörde den att vara tillgänglig. I det här fallet hjälper det ofta att rensa utskriftskön och starta om utskriftstjänsten i Windows.

Bild
Bild

Rekommendationer

För att undvika problem måste du aktivera nätverksidentifiering, åtkomst till filer och skrivare, anslutningshantering och automatisk konfiguration av nätverksenheter via nätverks- och delningscenter. Efter det måste du spara inställningarna och inte bara avsluta. Åtkomst direkt till skrivaren är uppdelad i två objekt: "Delning" och "Rita utskriftsjobb". För normal drift måste du kontrollera båda positionerna.

Bild
Bild

I fallet med Windows 10 orsakas ofta blockering av en nätverksskrivare av en brandvägg. Sådana kränkningar är vanligare än i äldre system.

Lösningen blir att lägga till enheten till undantag .… Om en dator som kör Windows 10, version 1709 har mindre än 4 GB RAM, kommer den inte att kunna kommunicera normalt med nätverksskrivaren, även om allt annat är bra. Du måste antingen uppdatera systemet eller lägga till RAM eller ange kommandot sc config fdphost type = own på kommandoraden (följt av en omstart).

Inte uppenbart för många, men en mycket allvarlig orsak till fel är bristande efterlevnad av förarnas bitar. Ibland visas fel 0x80070035. Det är nödvändigt att hantera det systematiskt, ge allmän åtkomst, omkonfigurera SMB -protokollet och inaktivera ipv6. Om alla dessa metoder inte fungerar, det är nödvändigt att testa skrivaren när du ansluter till andra maskiner . Och när detta inte hjälper är det bättre att överlåta ytterligare försök till proffs.

Rekommenderad: