Datorn Ser Inte Högtalarna: Vad Händer Om Datorn Inte Ser Högtalarna? De Främsta Orsakerna Till Problemet

Innehållsförteckning:

Video: Datorn Ser Inte Högtalarna: Vad Händer Om Datorn Inte Ser Högtalarna? De Främsta Orsakerna Till Problemet

Video: Datorn Ser Inte Högtalarna: Vad Händer Om Datorn Inte Ser Högtalarna? De Främsta Orsakerna Till Problemet
Video: Installera/Återställa Windows, ENKELT - Komplett.se 2024, Maj
Datorn Ser Inte Högtalarna: Vad Händer Om Datorn Inte Ser Högtalarna? De Främsta Orsakerna Till Problemet
Datorn Ser Inte Högtalarna: Vad Händer Om Datorn Inte Ser Högtalarna? De Främsta Orsakerna Till Problemet
Anonim

När du använder en persondator kan användaren stöta på vissa problem, inklusive bristen på reproducerbart ljud. Det kan finnas många orsaker till ett sådant fel, och endast en grundlig kontroll och diagnostik av enheten gör att de kan identifieras och elimineras.

Orsaker

För att eliminera ett sådant fel måste du först ta reda på orsaken. Konstigt nog, men den vanligaste orsaken till bristen på ljud i en eller två högtalare är att oavsiktligt stänga av volymen på en speciell panel i operativsystemet. Därför måste du gå till aktivitetsfältet och se till att volymreglaget är på önskad nivå.

Om volymblandaren visar att det inte finns några problem, måste du leta efter orsaken ytterligare. Du kan identifiera de främsta orsakerna till att datorn inte ser kolumnen.

Felaktig anslutning . Detta händer ofta när du först ansluter till en dator, vilket gör att enheten helt enkelt inte ser högtalarna. Om ljudet var närvarande en tid och sedan försvann, ligger anledningen troligen i något annat. Men för säkerhets skull rekommenderar experter dig att kontrollera anslutningsstatusen. Det är möjligt att någon under rörelsen helt enkelt rörde vid tråden och att den hoppade ur motsvarande kontakt.

Bild
Bild

Brist på ljuddrivrutiner . Detta problem är också mest relevant för nya enheter när de är anslutna för första gången. Det kan dock också inträffa efter att operativsystemet har installerats om. Det är därför det är absolut nödvändigt att gå till webbplatsen för ljudkortstillverkaren och ladda ner lämplig drivrutinsversion för ditt operativsystem. Ibland händer det också att drivrutinen tas bort eller skadas under driften av datorn, vilket särskilt gäller för piratkopierade versioner av operativsystemet.

Bild
Bild

PC infekterad med virus … Vissa skadliga program kan ha en negativ effekt på enhetens prestanda eller vissa delar av den, så det är möjligt att datorn inte känner igen högtalarna på grund av virusaktivitet. Om ljudhögtalarna tidigare fungerade bra, men efter att ha laddat ner filen på Internet slutade de fungera, då bör du ladda ner ett bra antivirusprogram och genomföra en fullständig genomsökning. Mest troligt ligger orsaken till högtalarfel just i det faktum att du genom din oaktsamhet infekterade datorn.

Bild
Bild

Bug fixar

Felsökning måste ägnas stor uppmärksamhet. Om enheten inte fungerar korrekt är det värt att kontrollera drivrutinerna … Att uppdatera dem är en ganska enkel process. Först måste du se till att de i allmänhet finns på datorn och installera dem om de saknas.

Om de är installerade rekommenderas det att avinstallera och installera om dem. Moderna versioner av Windows -operativsystemet möjliggör obevakade installationer som utförs via Enhetshanteraren. Om det finns en triangel med ett utropstecken bredvid högtalarikonen kan vi säga att det är ett problem med enheten.

Det ska noteras att automatisk installation fungerar inte alltid, så i vissa fall är det nödvändigt att utföra allt i manuellt läge.

För att göra detta, gå till tillverkarens webbplats, ladda ner drivrutinerna och installera dem via operativsystemets installationsprogram.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall är problemet inkompatibilitet. Med andra ord, den nya datorn använder ett gammalt ljudsystem som inte kan återge ljud . Det är ganska svårt att lösa ett sådant problem. I bästa fall kan du hitta en speciell adapter eller omvandlare, men vanligtvis måste du bara byta ut enheten mot en nyare.

Bild
Bild

Om anledningen är en piratkopierad version av operativsystemet måste du hitta fel och buggar och sedan åtgärda dem. Om monteringen görs oprofessionellt kommer du inte att kunna åtgärda problemen på egen hand, men du måste installera om operativsystemet. Det är bäst att använda den licensierade versionen, men i avsaknad av medel bör du föredra åtminstone beprövade sammansättningar.

Bild
Bild

Huvudproblemet är att vissa licensierade drivrutiner inte kan installeras på piratkopierade operativsystem. Dessutom kan sådana operativsystem bära skadlig programvara som också stör ljuduppspelning.

Bild
Bild

Rekommendationer

Om du kan lösa problemet med högtalarfel är det ingen garanti för att det inte återkommer. För att minimera risken för ett sådant problem måste du följa vissa regler.

  • Välj rätt plats för din systemenhet … Det är bäst att placera det så att trådarna inte stör rörelser för människor och djur. Mycket ofta rör barn eller husdjur trådarna, vilket inte ger något ljud. Det är därför experter inte rekommenderar att du installerar en systemenhet mitt i ett rum.
  • Inaktivera inte ditt antivirusprogram . Antivirusets huvuduppgift är att spåra alla användaråtgärder och förhindra att skadlig programvara infekterar enheten. Om något virus upptäcks informerar antivirusprogrammet dig omedelbart och erbjuder att radera filen. Om antivirusprogrammet är aktiverat kontinuerligt behöver användaren inte ständigt skanna systemet för att hitta orsaken till uttalandet.
  • Använd en licensierad version av operativsystemet . Piratkopierade operativsystem tenderar att ha ett stort antal problem, till exempel bristen på förare eller oförmåga att köra vissa program eller upptäcka enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När problem upptäcks är det viktigaste att ta reda på orsaken till felet i tid för att förhindra fullständig haveri. Om du gör allt som föreslås i den här artikeln korrekt kommer du att kunna bli av med alla fel och återföra ljudet till din dator.

Rekommenderad: