Lavalier -mikrofoner: De Bästa Lavalier -modellerna För Bloggare. Hur Väljer Man En Mikrofonslinga För Kläder? Hur Fungerar Det Och Hur Används Det? Topp

Innehållsförteckning:

Video: Lavalier -mikrofoner: De Bästa Lavalier -modellerna För Bloggare. Hur Väljer Man En Mikrofonslinga För Kläder? Hur Fungerar Det Och Hur Används Det? Topp

Video: Lavalier -mikrofoner: De Bästa Lavalier -modellerna För Bloggare. Hur Väljer Man En Mikrofonslinga För Kläder? Hur Fungerar Det Och Hur Används Det? Topp
Video: How To Use A Lavalier Mic | How-To Guide 2024, April
Lavalier -mikrofoner: De Bästa Lavalier -modellerna För Bloggare. Hur Väljer Man En Mikrofonslinga För Kläder? Hur Fungerar Det Och Hur Används Det? Topp
Lavalier -mikrofoner: De Bästa Lavalier -modellerna För Bloggare. Hur Väljer Man En Mikrofonslinga För Kläder? Hur Fungerar Det Och Hur Används Det? Topp
Anonim

Mikrofonen är ett populärt tekniskt tillbehör som är oumbärligt för många yrken. Lavalier -mikrofonen, som är kompakt i storlek och enkel att använda, är mycket efterfrågad. Om du vill veta om egenskaperna hos sådan utrustning, dess klassificering samt reglerna för val av enheter, fortsätt läsa vårt material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Lavalier -mikrofonen (eller "loop") efterliknar standardmikrofoner i sina funktionella egenskaper, men den har flera unika funktioner. Huvuduppgiften för en lavaliermikrofon är att eliminera främmande brus under ljudinspelning. Utrustningen kallas så för att den har en märklig form och är fäst vid kläder . (detta ökar komforten med att använda mikrofonen).

En lavalier-mikrofon är en populär och eftertraktad enhet som används av ett stort antal användare (till exempel journalister som håller på att få intervjuer, videobloggare som filmar videor på Youtube, etc.).

Mikrofonen fungerar oavsett mänskligt deltagande, skapar inte ytterligare besvär vid användning och låter dig röra dig fritt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt finns det vissa nackdelar med att använda en sådan anordning. Till exempel så kan både prasslande och bröstvibrationer orsaka störningar. Dessutom är lavaliermikrofonen i sig begränsad, vilket är ett betydande hinder för användningen av enheten. För att eliminera de befintliga bristerna arbetar tillverkarna ständigt med att förbättra tekniken. Så, vissa företag har byggt in filter i mikrofoner för att ta bort bakgrundsbrus.

Funktionsprincipen för de flesta lavaliermikrofoner baseras på egenskaperna hos en elektrisk kondensator (de enda undantagen är dynamiska modeller). Således orsakar ljudvågorna som tas emot av mikrofonen vibrationer i membranet, vilket är elastiskt i dess parametrar. I detta avseende ändras kondensatorns volym, en elektrisk laddning visas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns många typer av clip-on mikrofoner. De klassificeras enligt en mängd olika egenskaper och egenskaper.

Idag kommer vi i vårt material att överväga flera populära typer av knapphål

Trådbundet … Trådskyddet används i fall där det inte finns något behov av konstant rörelse.

Bild
Bild

Radiosändning … Dessa enheter har ett speciellt strukturelement - en radiosändare. På grund av närvaron av denna del behövs det ingen kabelanslutning av utrustning.

Om vi pratar om själva radiosändarens utformning, bör det noteras att det i utseende är en liten låda, som vanligtvis är fäst på baksidan vid bältets nivå.

Bild
Bild

Dubbel … En dubbel lavalier -mikrofon är en enhet som kombinerar 2 mikrofoner och 1 utgång i en enhet. Således kan du använda enheten med DSLR och videokameror, externa ljudinspelningsenheter, datorer och bärbara datorer.

Denna typ är främst avsedd för inspelning av intervjuer.

Bild
Bild

USB … USB -mikrofoner ansluts enkelt och enkelt till en mängd olika elektroniska enheter. Det viktigaste är att den har en lämplig kontakt.

Bild
Bild

Var används de?

Lavalier -mikrofoner är populära och eftertraktade enheter som används på olika områden i människolivet.

  • Lavalier -mikrofonen är viktigt journalisttillbehör , utan vilken inte en enda intervju eller reportageinspelning kan göra.
  • På grund av att inspelning och inspelning av filmer är en lång, mödosam och dyr process, direktörer använder extra (eller "säkerhetsanordningar"). Deras roll spelas av lavaliermikrofoner.
  • Tack vare knapphålen du kan öka volymen av sångares röster .
  • Kompakta moderna enheter är ofta används för att sända röst i luften .
  • Med öljetter av olika modeller du kan spela in videor, podcaster och annat ljudinnehåll .

Således kan företrädare för de flesta kreativa yrken inte klara sig utan knapphål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Olika lavaliermikrofoner är utformade för olika uppgifter (till exempel enheter med en sändare eller med en XLR -kabel). Beroende på vilka enheter du planerar att ansluta knapphålen till bör du därför välja en eller annan modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga TOPP -modeller för olika situationer.

För videokameror

Generellt sett gjordes lavaliermikrofoner ursprungligen för att fungera tillsammans med videoutrustning. När du väljer en bakre nål för en videokamera är det viktigt att vara uppmärksam på anslutningsportarna, möjligheten att installera en mikrofon i fästet på kamerahuset.

Låt oss ta en titt på flera modeller som passar bra med videokameror

Boya BY-M1 … Detta är en högkvalitativ och professionell lavaliermikrofon. Den är utrustad med en speciell kondensorkapsel som möjliggör ljudinspelning utan användning av ytterligare trådlösa system. Dessutom tillhör den kategorin budgetenheter. Modellen är rundstrålande, därför uppfattas ljudet från olika håll. Ett speciellt klipp används för att säkra mikrofonen. De positiva egenskaperna hos enheten inkluderar sladdens stora längd, närvaron av en speciell signalförförstärkare, möjligheten till universalparning, 2 portar och ett robust metallhölje. Samtidigt finns det negativa aspekter av mikrofonen: till exempel bristen på ljusindikering som avgör laddningen.

Boya BY-M1 är perfekt för bloggare och podcastare.

Bild
Bild

Audio-Technica ATR3350 … Denna modell tillhör mellanklass. Det behövs ingen ytterligare konfiguration innan du använder den. Frekvensområdet som uppfattas av mikrofonen är 50 Hz till 18 kHz. Modellens vikt är liten och är bara 6 gram, den är ganska enkel att använda. För att driva Audio-Technica ATR3350 behöver du ett LR44-batteri. Modellen är ganska mångsidig och har en imponerande trådlängd. Efter avslutad inspelning bearbetas inspelningen automatiskt.

Riktningen är mångsidig och knapphålet är mycket känsligt. Samtidigt bör det noteras att inspelningsvolymen inte är tillräckligt hög.

Bild
Bild

JJC SGM-38 II … Denna modell ger en 360-graders akustisk omslag. För anslutning till andra enheter finns ett stereominikontakt. Satsen innehåller en 7-meters sladd och en guldpläterad kontakt. För att underlätta användningen av denna modell tillhandahålls ett särskilt skyddssystem mot vind och annat främmande buller. Användare av modellen lyfter fram sådana positiva aspekter av mikrofonen som inspelning utan att misslyckas, liksom god kompatibilitet med nästan vilken videokamera som helst.

Samtidigt bör man komma ihåg att inspelningen sker med låg volym, mikrofonen tar också upp främmande brus.

Bild
Bild

För smartphones och surfplattor

Förutom öglor för videokameror är mikrofonmodeller också populära, som är utformade för att fungera tillsammans med smartphones och surfplattor. I det här fallet är trådlösa modeller mycket populära.

Shure MVL … Denna enhet kan fungera i kombination med en mängd olika operativsystem, inklusive iOS och Android. Samtidigt synkroniseras utrustningen med en smartphone eller surfplatta utan att installera ytterligare drivrutiner, du behöver bara ladda ner en speciell applikation. Enheten är av kondensatortyp. Mikrofonen sitter fast med en klädnyp. Satsen innehåller också ett vindskyddssystem och ett lock. Själva mikrofonens ytterhölje är tillverkat av ett pålitligt och hållbart material - zinklegering. Shure MVL har en arbetsradie på cirka 2 meter. Det finns ett brusreduceringssystem. Man bör också komma ihåg att modellen är dyr.

Bild
Bild

Ulanzi AriMic Lavalier -mikrofon … Denna mikrofon är en av de bästa för att arbeta med mobila enheter. Först och främst markerar användarna ett nästan idealiskt förhållande mellan pris och kvalitetsegenskaper. Satsen innehåller inte bara själva mikrofonen, utan också flera ytterligare element, inklusive ett förvaringsväska av äkta läder, 3 vindskyddssystem, adaptrar och klädnypor för fastsättning. Modellen uppfattar ett brett spektrum av ljudvågor - från 20Hz till 20 kHz. Trådlängden är 150 cm.

Mikrofonen kan synkroniseras med DSRL -kameror med en speciell TRRS -kabel.

Bild
Bild

Commlite CVM-V01SP / CVM-V01GP … Denna kompakta mikrofon klassificeras som en kondensatormikrofon. Det är perfekt för inspelning av tal (till exempel konferenser, föreläsningar, intervjuer, seminarier, etc.). Modellen skiljer sig från sina konkurrenter i sin låga taktila ljudnivå. För att koppla ihop knapphålet med andra enheter har tillverkaren föreskrivit att det finns en kontakt och en sladd i standardsatsen. Commlite CVM-V01SP / CVM-V01GP fungerar bra med en mängd olika enheter och har ett vindskyddssystem av hög kvalitet. Samtidigt måste användaren byta batterier ofta.

Bild
Bild

För dator

Låt oss överväga flera modeller av mikrofoner som fungerar tillsammans med datorer.

Saramonic LavMicro U1A … Denna enhet är utformad för att fungera med Apple -utrustning. Den skiljer sig från andra modeller i sin ganska enkla och intuitiva manövrering. Inköpssatsen innehåller inte bara lavaliern själv, utan också en TRS -adapterkabel med en 3,5 mm kontakt.

Den omnidirektionella pickup -designen säkerställer smidig och naturlig ljudinspelning.

Bild
Bild

PANASONIC RP-VC201E-S … Enheten i alla egenskaper (pris och kvalitet) kan tillskrivas den mellersta kategorin. Med den här modellen kan du spela in på en röstinspelare eller miniskivor. Kroppen är tillverkad av plastmaterial. Knapphålets vikt är 14 gram. Tråden som ingår i standardsatsen har en längd på 1 meter. PANASONIC RP-VC201E-S har ett frekvensområde från 100 Hz till 20 kHz.

Bild
Bild

MIPRO MU-53L … Detta är en kinesiskt tillverkad modell som har en ledande position på marknaden för modern ljudutrustning. Mikrofonen kan användas för föreställningar (till exempel stora föreläsningar eller seminarier). Enhetens design är minimalistisk och modern, så den kommer inte att locka för mycket uppmärksamhet. Knapphålets vikt är 19 gram. När det gäller ljudvågor är det tillgängliga intervallet för denna modell från 50 Hz till 18 kHz. Kabellängden är 150 cm. En av två typer av kontakter är möjliga: antingen TA4F eller XLR.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en lavaliermikrofon är inte en lätt uppgift och bör hanteras ansvarsfullt. Det finns en mängd olika mikrofonmodeller på ljudmarknaden idag. De skiljer sig alla åt när det gäller sådana indikatorer som ljudsignalens amplitud, tonbalans etc. Om du under mikrofonens användning planerar att ansluta den till en videokamera, kamera, telefon, dator eller andra elektroniska enheter, är det viktigt att se till att lavaliern är utrustad med en speciellt utformad kontakt för detta (vanligtvis är denna port kallas "ingång 3,5 mm").

Eftersom olika lavaliermikrofoner är utformade för olika ändamål bör du i förväg bestämma hur du ska använda enheten. Om du inte har ett exakt svar på denna fråga, ge företräde åt de universella kategorierna av mikrofoner. Sådan utrustning fungerar med en mängd olika enheter utan ytterligare adaptrar eller tillbehör.

Studera noga mikrofonens standarduppsättning, eftersom den kan innehålla en mängd andra tillbehör: till exempel ett skyddshölje, fäste för fästning, sladdar etc. Välj utrustning med den mest kompletta uppsättningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera längden på sladden när du köper en kabelansluten enhet … Denna indikator bör väljas utifrån dina individuella behov och preferenser. Det finns en mängd olika frekvensområden som lavaliermikrofoner kan plocka upp. Ju bredare dessa intervall är, desto mer funktionell blir enheten.

En annan viktig faktor som du definitivt bör uppmärksamma när du köper är mikrofonens storlek. Knapphålet ska vara så lätt och kompakt som möjligt … Om du styrs av de principer som beskrivs när du väljer och köper en enhet, kommer du att köpa en mikrofon som uppfyller dina förväntningar och som också håller så länge som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

När du har köpt en enhet som uppfyller alla dina behov och önskemål måste du ansluta den till din telefon eller dator. Därefter sätts knapphålet på kläderna (utrustningen fästs med en speciell klädnypa, som vanligtvis ingår i standardsatsen). Då kan du spela in ljud. Man bör komma ihåg att själva mikrofonen inte räcker för full användning av lavaliern, du behöver också ytterligare tekniska tillbehör:

  • sändare;
  • mottagare;
  • inspelare;
  • hörlur.

Sammantaget utgör alla enheterna ovan ett komplett radiosystem.

Rekommenderad: