Mayevskys Kran För En Uppvärmd Handdukstork (18 Bilder): Hur Man Installerar Den På En Vattenmodell Och En "stege"? Hur Används Och Hur Fungerar Det?

Innehållsförteckning:

Video: Mayevskys Kran För En Uppvärmd Handdukstork (18 Bilder): Hur Man Installerar Den På En Vattenmodell Och En "stege"? Hur Används Och Hur Fungerar Det?

Video: Mayevskys Kran För En Uppvärmd Handdukstork (18 Bilder): Hur Man Installerar Den På En Vattenmodell Och En
Video: Montering av handdukstorksventil 2024, April
Mayevskys Kran För En Uppvärmd Handdukstork (18 Bilder): Hur Man Installerar Den På En Vattenmodell Och En "stege"? Hur Används Och Hur Fungerar Det?
Mayevskys Kran För En Uppvärmd Handdukstork (18 Bilder): Hur Man Installerar Den På En Vattenmodell Och En "stege"? Hur Används Och Hur Fungerar Det?
Anonim

Mayevskys kranar är mycket viktiga för en handdukstork. Du måste veta hur du använder den här enheten och hur den fungerar. Ett separat viktigt ämne är hur man installerar det på en vattenmodell och en "stege".

Bild
Bild
Bild
Bild

Ventilenhet

Mayevskys kranar för uppvärmda handdukstorkar har använts sedan början av 1930 -talet. Tidigare användes de bara för konventionella värmesystem. Precis talat, ett liknande system uppträdde tack vare utvecklingen av ingenjören Mayevsky 1933, som förbättrade de tidiga proverna . Det är värt att överväga att enhetens officiella namn är annorlunda - radiatornålens luftventil. Detta är termen som ges i GOST och SNiP.

Mayevskys kran fungerar genom spontan utsläpp av luft till utsidan . När den öppnas stiger bultnålen. Det är hon som öppnar ett speciellt hål, vars tvärsnitt är 0,2 cm. Det är genom det att överskott av ackumulerad luft kastas ut. Den funktionella anslutningen spelar en viktig roll.

Rörelsen av denna beslag utförs av en skruv utrustad med ett fyrkantigt huvud

Bild
Bild

Observera: när du använder en Mayevsky -kran är det nödvändigt att stoppa cirkulationspumpen. Annars är det inte möjligt att effektivt blöda luft.

Vid utrustning av värmesystem med interna pumpar måste de kopplas bort från strömförsörjningen. Behovet av att hantera luftstockningar uppstår om:

  • en ny torktumlare eller värmeenhet är installerad;
  • vatten släpptes ut ur systemet vid en olycka eller översyn;
  • installerade nya radiatorer;
  • luft läcker länge under normal drift;
  • luftbubblor kommer ut ur vattnet (detta är en naturlig fysisk process, och det är omöjligt att bekämpa det på hushållsvärme- och vattenvärmeanläggningar);
  • på grund av korrosion sker luftning av system.
Bild
Bild

Det kan tyckas att detta är något ofarligt och inte utgör något hot . Men alla som faktiskt stötte på luftstopp är definitivt överens om att Mayevskys kran verkligen behövs på värmenätverk och på uppvärmda handdukstorkar. På grund av trafikstockningar kommer kylvätskan sämre in i de separata delarna av kommunikationen eller passerar inte alls där. Som ett resultat är en del av enheten inaktiv, förblir kall, oavsett alla ansträngningar.

De specifika luftutlösningsmodellerna kan variera avsevärt . Den klassiska Mayevsky -enheten är utformad för manuellt arbete. Avancerade automatiska system kräver inte mänskligt ingripande. Men manuell utrustning kan installeras nästan som du vill. Men den automatiska luftventilen måste placeras strikt vertikalt, annars uppfyller den inte sin uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

En traditionell nålventilanordning innehåller:

  • metallkropp;
  • en stav med en gänga applicerad på den och speciella spår;
  • en huva utrustad med en luftpassage;
  • O-ring gummitätningselement.

Nästan alla delar, förutom tätningen, är gjorda av gummi. Hemma används modeller med en speciell nyckel i stor utsträckning. Detta är en praktisk och problemfri lösning.

Nedifrån, längs hela diametern, är produkten utrustad med en gänga. Det gör att du kan montera enheten i monteringsläget för kylarpluggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antag att Mayevskys kran är ledig för tillfället . Sedan skruvas skruven som styr spindeln in hela vägen. Dess nål är i kontakt med skalet på hålet som används för nedstigningen. Men om det behövs luftavlastning, skruva loss skruven 2 eller 3 varv med en speciell provnyckel eller en skruvmejsel. Luft, på grund av dess lägre densitet, rusar in i hålet innan vatten börjar rinna dit.

Luftströmmen rör sig sedan genom de längsgående spåren på stången. Efter att ha passerat dem befinner han sig under en keps av nylon . Därifrån finns det redan en urladdning genom den yttre kanalen. Signalen för att stoppa utsläppet är utseendet på vatten. Rörmokare (eller husägare) behöver inte göra något annat; den enda varningen är att rengöringen av linan ibland måste upprepas, eftersom det inte är möjligt att släppa ut all luft på en gång.

Bild
Bild

Den automatiska enheten fungerar lite annorlunda. Luftventilen är placerad i ett cylinderformat hus. Ett helt komplex av spakar är dolt inuti. Stammen är placerad strikt vertikalt. Luft (och vid behov vatten) släpps ut underifrån.

Om cylindern är fylld med vatten, höjer huvudet flottören . Trycket pressar på ventilens nålblock. Och den täcker redan den övre utloppsöppningen. Men så snart luft kommer in minskar trycket. Nålelementet går ner, kalibreringshålet öppnas, luften kommer ut och cylindern fylls med vatten.

Bild
Bild

Hur väljer man den bästa modellen?

Det är värt att överväga till en början att några uppvärmda handdukstorkar är gjorda med toppen och andra med bottenanslutningen. I detta fall är det nödvändigt att använda en strikt lämplig regulatortyp. Det är användbart att välja modeller med en mässingsbas. Och du bör också vara uppmärksam på:

  • trådegenskaper;
  • enkel användning av enheter;
  • tillsats av beslaget med ett tätande gummi.

Avancerade maskiner är utrustade med en färdig att använda plastventil. Detta eliminerar behovet av hjälpnycklar och skruvmejslar. Men tillgången till kontroller för barn utgör en allvarlig fara. Endast traditionella modeller bör användas i hus och lägenheter med barn. Det är inte särskilt rimligt att fokusera på kostnaden för produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man installera?

Installera Mayevsky -kranen på en handdukstork i rostfritt stål endast ovanifrån. Men hålet för det heta kylvätskan ska vara placerat längst ner. Regulatorn måste installeras på den gamla värmedelen med hjälp av en plats . Om det finns en kontakt måste kranen installeras som ersättning.

Det viktigaste är hålets riktning (från väggen med en nedåtlutning för att göra det enklare att använda); installation på gamla batterier rekommenderas inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationssteg

På "stegen" placeras Mayevsky -kranen på ett av de vertikala rören. Som redan nämnts ersätter den den gamla kontakten. Arbetssekvensen är följande:

  • dränering av systemet (lägg helst på en ny torktumlare);
  • vridning av kranen från väggen med öppningen nedåt;
  • förberedelse av en slits eller (i fallet med moderna uppvärmda handdukstorkar) fästning till ett särskilt uttag;
  • trådförberedelse;
  • ansluta själva enheten med en speciell kran;
  • täta anslutningen och kontrollera systemet.

Det är lättare att täta med fumtejp. Att använda drag är ett extremt alternativ. Du kan ibland vrida skruvarna med en enkel skruvmejsel. För mycket ansträngning behövs inte. Det är hög risk för skador på skruven och locket.

Rekommenderad: