Kameror För Bloggare: Modeller Med Och Utan Mikrofon För Inspelning Av Videor (bloggar) På YouTube För Videobloggare. Hur Väljer Jag En Videokamera För Nybörjare?

Innehållsförteckning:

Video: Kameror För Bloggare: Modeller Med Och Utan Mikrofon För Inspelning Av Videor (bloggar) På YouTube För Videobloggare. Hur Väljer Jag En Videokamera För Nybörjare?

Video: Kameror För Bloggare: Modeller Med Och Utan Mikrofon För Inspelning Av Videor (bloggar) På YouTube För Videobloggare. Hur Väljer Jag En Videokamera För Nybörjare?
Video: Sony HDR CX405 vs GoPro 4 // Мнение о камере // примеры видео 2024, April
Kameror För Bloggare: Modeller Med Och Utan Mikrofon För Inspelning Av Videor (bloggar) På YouTube För Videobloggare. Hur Väljer Jag En Videokamera För Nybörjare?
Kameror För Bloggare: Modeller Med Och Utan Mikrofon För Inspelning Av Videor (bloggar) På YouTube För Videobloggare. Hur Väljer Jag En Videokamera För Nybörjare?
Anonim

Varje videobloggare förstår hur viktigt det är att ha en kvalitetskamera för innehållsskapande. En dålig bild kommer att skrämma bort fans, även om själva materialet är intressant. För nybörjare kan du köpa en billig enhet med lämpliga egenskaper. Men det är egentligen bara möjligt att fota bra med professionella kameror. Det viktigaste är att välja en modellbrunn för ditt format.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Primära krav

En bloggares kamera är av stor betydelse. Materialets kvalitet beror främst på det, vilket bara kan korrigeras något med hjälp av specialprogram. Naturligtvis kan du till och med använda din smartphone för inspelning först. För att spela in YouTube -videor är det dock bättre att välja kameran. När du köper utrustning bör du tydligt förstå vilka egenskaper som spelar roll.

  1. Förvaringsadapter … Minnesmodulen finns överallt. Det kan vara externt eller internt. För bloggar kan du använda båda alternativen. Det är viktigt att förstå att långa videor av hög kvalitet tar mycket lagringsutrymme. Det blir obehagligt om materialet helt enkelt inte passar. Därför, för att spela in vissa material, behöver du modeller som stöder arbete med hårddiskar.
  2. Skanna . Denna parameter kan vara förvirrande för amatörer. Det handlar om bildkvaliteten som tas när videosekvensen stoppas. Progressiv skanning är markerad med bokstaven”P”. Enheten tar bilder av hög kvalitet. Budgetmodeller är märkta med "I". Bilderna är suddiga.
  3. Standard för videoinspelning … Ett viktigt mått för youtubers och andra bloggare är fotograferingsformatet. Så du kan använda en kamera med Full HD / 4K eller HD -upplösning. Det senare är dock inte lämpligt för professionellt arbete.
  4. Pixlar och matris … Måttenheterna är tum och megapixel. Matrisens kvalitet påverkar videon direkt. Ett stort antal megapixlar gör att du kan få en rik bild. Det är värt att notera att i vissa fall räcker till och med 12-13 megapixlar. Enheter med 20 megapixlar har redan en hög kostnad och klassificeras som professionella.
  5. Lins . Mycket viktigt för professionell fotografering. Det är linsen som låter dig justera betraktningsvinkeln, zooma in och ut från objektet. Standardobjektivet är lämpligt för vissa storlekar vid fotografering med stativ eller annat fäste.
  6. Ljudsystem … Mikrofonen kan placeras inuti huset eller vara fjärrkontroll. Det senare alternativet ger maximal kvalitet. På vissa modeller är det möjligt att ansluta en extern mikrofon, och det är bättre att använda den. Ljudkvaliteten är särskilt viktig när du fotograferar utomhus.
  7. Batteri . Allt beror på vilken typ av kamera. I studion eller hemma kan du använda modeller med liten kapacitet. En actionkamera måste ha ett bra batteri så att förberedelsen av materialet inte slutar vid ett oväntat ögonblick av tekniska skäl. Och du bör också vara uppmärksam på batteriet om du måste genomföra direktsändningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje tillverkare utrustar kameror med ytterligare funktioner. Detta ger bloggaren fler alternativ när han skapar kvalitetsinnehåll.

Låt oss lista dessa alternativ

  1. Stabilisator . Det ger kontrast och klarhet, oavsett fotograferingsförhållanden.
  2. Rotary display spelar rollen som sökare.
  3. Svagt ljus, natt . Speciellt avancerade kameror låter dig fotografera även där det inte finns någon ljuskälla.
  4. Foton , som kan göras direkt när du spelar in en video.
  5. Manuella inställningar . Ett alternativ för proffs som förstår något om detta. Alla parametrar kan finjusteras beroende på önskat resultat.
  6. Ytterligare gränssnitt . Det är ganska bekvämt om kameran har många ingångar för anslutning av utrustning och olika moduler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

En videobloggkamera ska vara av hög kvalitet, men den kan vara av vilken typ som helst. Den lilla modellen är lämplig för fotografering i verkliga livet, det är bekvämt att bära den med dig. Tilt-screen videokameror låter dig fotografera från alla vinklar.

När du väljer bör du fokusera på formatet på innehållet som ska förberedas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spegelfri

Digitalkamera med avtagbar optik utan spegel eller optisk sökare. Även med en imponerande matris förblir enheten kompakt. Denna handhållna kamera är lämplig för fotografering i alla format. Linser kan bytas, men valet är litet.

Kameran fungerar inte bra i svagt ljus . Det är värt att uppmärksamma batteriet när du väljer. Dessa kameror är mycket energikrävande.

Standardobjektivet i satsen låter dig fotografera på ett stativ i ett hem eller studio. Du kan inte räkna med hög kvalitet och många inställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglad

Ganska stora kameror, som är problematiska att bära med sig precis så. Lämplig för fotografering i ett specifikt rum . Bättre att sätta på ett stativ och arbeta. Designen ger närvaron av en spegel som gör att du kan se den riktiga bilden i sökaren. Detta låter dig styra skärpan och olika parametrar.

Det är i SLR -kameror som exponerings- och fokuseringsmekanismerna implementeras så bra som möjligt. Stämningsprocessen utförs med matrisen avstängd. Den aktiveras bara när du trycker på en knapp, vilket minskar bruset i bilden. De senare visas på grund av överhettning av matrisen.

Linser kan bytas beroende på situationen. Deras sortiment är väldigt stort. DSLR fungerar bra i professionella händer. Du måste verkligen kunna arbeta med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Actionkameror

Ganska populärt format bland bloggare. Med en minikamera med en mikrofon och ett litet batteri kan du spela in extraordinära livsmoment . Du kan inte förvänta dig perfekt färgåtergivning. Linsgeometrin hos sådana kameror är förvrängd, och det finns helt enkelt ingen optisk zoom.

En actionkamera kommer att visa sig i en atypisk situation där den andra helt enkelt inte kan tillgodose behoven . Speciellt ofta används enheten under extrema förhållanden. Vanligtvis är fodralet skyddat från fukt, så att du kan skjuta under vattnet.

Olika fästen används för att fästa enheten på huvudet, armen, benet och någon annanstans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

3D -kameror

En gadget för att spela in 360 ° panoramavideo. Ganska intressanta kameror som kan användas i vissa vloggningsformat.

Vanligtvis har proffs sådana modeller som ytterligare, för säkerhets skull. Du kan faktiskt skjuta allt - från konserter till utflykter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Det finns många tillverkare på marknaden, men bara några få tillhandahåller kvalitetsutrustning. De bästa av de bästa har länge uppmärksammats av köpare. Det är vettigt att uppmärksamma sådana tillverkare.

  1. Sony . Dessa kameror anses av bloggare vara de bästa när det gäller kvalitet och värde.
  2. Panasonic . Huvudkonkurrenten för det tidigare varumärket. Kameror är intressanta och låter dig skapa kvalitetsinnehåll.
  3. Kanon . Företaget är i allmänhet känt för sin video- och fotografiska utrustning. Det är viktigt att tillverkaren tillverkar produkter i olika prissegment. Här kan du hitta något som passar både nybörjare och proffs.
  4. Go Pro . Godtagbar kostnad för kameror för fotografering i aktivt läge. En bra lösning för extrema situationer, vandring och sportaktiviteter. Alla modeller har ett tillförlitligt skydd mot aggressiva miljöpåverkan och mekaniska påverkan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa märken kan kallas de viktigaste. Men inte bara de har kvalitetsprodukter i sina kataloger. Det finns tillverkare som just kommit in i en nisch. Vissa märken producerar också bara budgetkameror. Allt detta gäller företag som t.ex. Xiaomi, Digma, DJI och liknande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nybörjare bloggare bör uppmärksamma budgetkameror. Detta gör att du kan börja underhålla din kanal utan allvarliga investeringar. Här är de bästa budgetmodellerna.

Cobra DC522 … Kameran har ett mycket attraktivt pris - mindre än 2000 rubel. Linsen på 12 megapixlar gör att du kan göra material med acceptabel kvalitet. Enheten har inget inbyggt minne, så du bör omedelbart köpa ett separat kort.

Bild
Bild

Winait DC500 . Kostnaden för modellen är cirka 2300 rubel. Jag är nöjd med närvaron av 8x zoom. Installerade en matris med en upplösning på 12 megapixlar. Detta räcker för att ta foton och videor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kodak M522 . Enheten till ett överkomligt pris har 4x optisk zoom och 5x digital. Kan spela in video upp till 2 GB i storlek med 640x480 upplösning.

Tillverkaren har tagit hand om tillgängligheten av makrofotografering. Kamera med mikrofon och blixt kan monteras på ett stativ.

Bild
Bild

SJCAM SJ4000 … Liten actionkamera, lätt att använda. Med den kan du dyka under vatten till ett djup av högst 30 meter. Setet innehåller flera typer av fästelement. Matrisen på 14 megapixlar och 170 ° betraktningsvinkel gör att du kan skapa intressant och högkvalitativt innehåll.

Videon är förresten i Full HD -kvalitet. Det är attraktivt att en sådan kamera kan vara antingen vit eller röd - det finns många färglösningar.

Bild
Bild

Xiaomi Yi … Ännu en actionkamera. Med enheten kan du skapa videor av hög kvalitet i Full HD -format. Modellen är ganska intressant. Minikameran har ett vidvinkelobjektiv. Du kan sätta i ett minneskort på upp till 64 GB.

Bild
Bild

Om din budget tillåter kan du börja med en dyrare kamera. Många använder medelprisutrustning. Vanligtvis är det dessa kameror som kombinerar en adekvat prislapp och alla nödvändiga egenskaper. Vi erbjuder de bästa modellerna i mellansegmentet.

Nikon Coolpix S7000 . Utåt liknar enheten en vanlig "tvålrätt", men det första intrycket bedrar. Inuti finns allt du behöver för professionell fotografering.

En bra lösning för nybörjare som bestämmer sig för att skjuta vloggar, skisser och recensioner.

Bild
Bild

Canon G7X . En idealisk enhet inte bara för dagtid, utan även för nattfotografering. Många bloggare använder just denna modell. Högkvalitativ stabilisering, stor matris och svängbar skärm lockar köpare. Kort sagt, denna modell förtjänar uppmärksamhet.

Bild
Bild

Nikon D3300 . Och den här kameran är ganska populär bland proffs. Du kan glädja fans med högkvalitativa Full HD-videor.

Intressant nog kan kameran kompletteras med ett annat objektiv av bättre kvalitet.

Bild
Bild

Actionkamera . Actionkameran låter dig skapa 4K -bilder. Detta är dess främsta fördel, som är svår att ignorera. Kameran är kinesisk, men mycket annorlunda än sina landsmän. Arbetet är stabilt och batteriet håller perfekt laddning.

Med en sådan modell behöver du inte oroa dig för ett oväntat misslyckande under förberedelsen av materialet. Nybörjare bloggare lockas också av maximal användarvänlighet.

Bild
Bild

Sony FDR-X3000 … Actionkameran stabiliserar videosekvensen perfekt, så att du kan filma högkvalitativt och varierat material. Det finns en inbyggd mikrofon och möjlighet att ansluta en till. Kameran startar snabbt och kraschar inte under drift.

Detta är bara dess främsta fördelar, så det förtjänar definitivt uppmärksamhet från både nybörjare och proffs.

Bild
Bild

Dyra kameror varierar avsevärt i kvalitet. Det är värt att notera att de inte är särskilt lämpliga för nybörjare som ännu inte har bestämt sig för formatet. Men proffs som redan har funnit sig själva bör tänka efter. Låt oss lista de bästa representanterna för detta prissegment.

Sony RX100 Mark IV . Den spegelfria kameran har några ganska attraktiva funktioner. Han tar bra videor och foton. Kombinationen av kraft och kompakthet gör den nästan universell. Kan användas med eller utan stativ.

Bild
Bild

Canon 80D … Med DSLR -kameran kan du ta videor i Full HD -format. Det är möjligt att ansluta en extra mikrofon. Lådan är inte rädd för fukt, den kan tas bort i regnet. Matrisen på 24 megapixlar är behaglig. Den vridbara displayen gör användningen bekvämare.

Bild
Bild

Canon EOS 5D Mark III . Den digitala enheten var utrustad med en 22 megapixels rotationssensor. Du kan ta kvalitetsbilder även i svagt ljus. Jag är nöjd med ljudkvaliteten, du kan ansluta en extern mikrofon vid behov.

Det är möjligt att finjustera alla indikatorer, vilket är viktigt för proffs.

Bild
Bild

Panasonic Lumix DMC-GH .4K -videoinspelning är tillgänglig. Ett högkvalitativt batteri håller en laddning väl. Skärmen kan vridas och lutas för mer bekväm användning. Wind Noise Filter gör att du kan skjuta utomhus i alla väder utan att förlora kvalitet.

Bild
Bild

Blackmagic Design Cinema Camera . Professionell modell med högt värde. En blivande bloggare kommer knappast att göra ett sådant köp. Det finns en inbyggd stereomikrofon som garanterar högkvalitativt ljud. Du kan spela in video i 4K -format, det finns en liknande modell på 6K (6144 x 3456 pixlar).

Bild
Bild

Hur väljer man?

Kameror för nybörjare och de som används av erfarna videobloggare skiljer sig avsevärt åt. För att spela in videoklipp av god kvalitet bör du alltid välja något däremellan. Så det kommer att vara möjligt att köpa utrustning av hög kvalitet med en tillräcklig budget. När du väljer en teknik bör nybörjare bloggar dra nytta av råd från experter.

  1. En slags kamera . Till att börja med är det bättre att föredra en enhet med automatiska inställningar. DSLR för proffs som kan justera parametrarna efter eget gottfinnande för att förbättra kvaliteten på filmen.
  2. Automatisk zoom . En utmärkt lösning för en bloggare på alla nivåer. Du kan ändra avståndet till punkten utan att förlora tydlighet och belysning. Du kan välja en enhet utan det här alternativet om du ska fota med ett stativ och zoomen inte behövs.
  3. Skjutkvalitet . 4K är perfekt för redigering. Det är så bekvämt att arbeta med honom som möjligt, kvaliteten sjunker inte. Det är sant att en kamera med en sådan upplösning bara fungerar om du har en kraftfull dator. Annars kommer du inte att kunna arbeta med videon.
  4. Rotary display . Ett utmärkt val om du måste skjuta dig själv eller bara från ovanliga vinklar. Med en sådan skärm kan du alltid hålla fotograferingen under kontroll.
  5. Minneskort . Det är värt att notera att en vanlig flash -enhet från en smartphone inte fungerar för 4K -inspelning.

Du bör alltid vara uppmärksam på det inre utrymmet på kameran och expansionskontakterna.

Rekommenderad: