Luftfuktare (60 Bilder): Hur Man Väljer En Bra Luftfuktare-renare För Ditt Hem? Hur Fungerar En Luftfuktare Och Hur Används Den Korrekt? För- Och Nackdelar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Luftfuktare (60 Bilder): Hur Man Väljer En Bra Luftfuktare-renare För Ditt Hem? Hur Fungerar En Luftfuktare Och Hur Används Den Korrekt? För- Och Nackdelar, Recensioner

Video: Luftfuktare (60 Bilder): Hur Man Väljer En Bra Luftfuktare-renare För Ditt Hem? Hur Fungerar En Luftfuktare Och Hur Används Den Korrekt? För- Och Nackdelar, Recensioner
Video: The Hazard of Humidifiers- This Thing ALMOST KILLED ME 2024, April
Luftfuktare (60 Bilder): Hur Man Väljer En Bra Luftfuktare-renare För Ditt Hem? Hur Fungerar En Luftfuktare Och Hur Används Den Korrekt? För- Och Nackdelar, Recensioner
Luftfuktare (60 Bilder): Hur Man Väljer En Bra Luftfuktare-renare För Ditt Hem? Hur Fungerar En Luftfuktare Och Hur Används Den Korrekt? För- Och Nackdelar, Recensioner
Anonim

Varje år använder allt mer teknik människor i vardagen. Samma luftfuktare tycks sluta vara en absolut exotik. Men du måste veta hur de fungerar, vilka fördelar de har, hur man väljer och använder en sådan teknik.

Bild
Bild

Vad är det för?

En luftfuktare används för att öka luftfuktigheten i luften i huset. Men du behöver det av en anledning. Enhetens huvudfunktion är att underlätta andningen. Ibland, utan att tillsätta vatten i luften, hjälper ingen ventilation, fläktar, luftkonditioneringar och ozonisatorer att förbättra mikroklimatet. Torr luft leder till:

  • frekvent hosta och nysningar utan uppenbar anledning;
  • ökad frekvens av förkylningar och andra andningssjukdomar;
  • utseende eller förvärring av astma;
  • påskyndad åldrande av hud och slemhinnor;
  • torrt ögonsyndrom;
  • huvudvärk.
Bild
Bild

Om du använder en luftfuktare av hög kvalitet ger detta ett ganska tillförlitligt skydd av andningsorganen från ett antal skadliga mikroorganismer och damm. En ökning av luftfuktigheten sparar också från täppa, vilket är så vanligt i flerbostadshus på sommaren och i början av värmesäsongen . Men fördelarna med en fuktkräm slutar inte där. Vissa modeller kan extremt exakt ställa in luftfuktighetsnivåer och andra värdefulla luftparametrar. Därför är det garanterat att optimala förhållanden i hemmiljön bibehålls.

Bild
Bild

Det är värt att notera att enligt många recensioner hjälper fuktkräm faktiskt till att främja hälsan och minska risken för sjukdom. Även med allergier, när faran bokstavligen hotar överallt, minskar risken för en attack att tvätta bort patologiska medel från luften . Om det händer kommer det att vara mycket mindre uttalat och kommer att hålla mindre. Men det betyder inte att fuktkräm bara är värdefullt för allergiker och småbarnsföräldrar.

Bild
Bild

Enheter som ökar luftfuktigheten kan själva tjäna som dekoration för ett bostadsutrymme. Många av dem är utrustade med lysdioder eller har helt enkelt en graciös geometrisk form. Luftfuktigheten är dock viktig inte bara för människor. Brist på vatten kan lida:

  • möbel;
  • böcker;
  • Vitvaror;
  • Kläder och skor;
  • dekorativa växter.
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Först måste du ta reda på hur en luftfuktare skiljer sig från en renare. Båda dessa enheter syftar till att förbättra kvaliteten på atmosfären i huset, men de fungerar på grundläggande olika sätt. Befuktningssystemet är främst utformat för att öka luftfuktigheten - och om det fungerar på detta sätt anses detta redan vara tillräckligt. På detta sätt kan även övertorkning av luften på grund av centralvärme hanteras framgångsrikt. I befuktningsprocessen elimineras samtidigt en betydande del:

  • damm;
  • dammkvalster;
  • pollen och andra allergener;
  • mikrober och virus.
Bild
Bild

Patologiska svampar elimineras dock endast delvis. Själva renaren är mycket bättre på att rengöra luften. Men den kan inte befukta atmosfären tillräckligt effektivt. Dessutom, om torrfilter är överfyllda, kommer skadliga ämnen inte längre att finnas kvar i dem.

Nästa viktiga punkt är hur luftfuktaren själv fungerar och vad är dess handlingsprincip . Oavsett den specifika konstruktionen och spridningsmetoden för vattenånga är sådana anordningar inte begränsade till enkel avdunstning vid rumstemperatur. Snarare kan denna metod också användas, men bara i de mest enkla modellerna. Deras produktivitet är relativt låg och det är omöjligt att reglera avdunstningshastigheten. Mer avancerade enheter använder olika fysiska effekter. Därför finns det förutom vattentanken alltid en strömförsörjning, styrelektronik och några andra delar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det har redan sagts ovan att användningen av luftfuktare är bra för hälsan. Men i verkligheten är allt inte så enkelt - sådana enheter måste användas eftertänksamt och noggrant. Även samma mängd vattenånga kan påverka människor på olika sätt. Det är nödvändigt att ta hänsyn till både ålder och yrke, människors hälsotillstånd och klimatet i regionen. Centralvärme kan värma upp luften till 21-24 grader. Om den också fuktas, kan inte en lätt och fri atmosfär skapas, utan tvärtom en förtryckande atmosfär som orsakar verklig hälsoskada. Om luftfuktigheten överstiger 80% eller högre kan barn och personer med försvagad immunitet få ont i halsen. Det är bättre att denna indikator inte överstiger 60-70%, vilket innebär behovet av att noggrant övervaka enhetens funktion. Oavsett vad tillverkarna lovar, "slå på enheten och glöm svårigheterna" kommer definitivt inte att fungera. Men med rätt tillämpning kan du minska faran avsevärt:

  • faryngit;
  • otitis media;
  • laryngit;
  • bihåleinflammation;
  • lunginflammation;
  • allergiska attacker;
  • för tidigt utseende av rynkor;
  • känsla av torrhet och täthet i huden;
  • torkning av inomhusblommor;
  • torkning av böcker och fotografier, torkskåp och andra möbler.
Bild
Bild

Visningar

Porös

Dessa är traditionella luftfuktare. De fungerar väldigt enkelt: det finns ett visst poröst material mättat med vatten. Fukt avdunstar från ytan. En luftstråle passerar genom materialet för större effektivitet. Sådana system är billiga eftersom de inte kräver ytterligare sensorer eller specialinstrument. Den förenklade designen minskar risken för brott.

Bild
Bild

Ånga

En viktig egenskap hos ångfuktare är att absolut allt vatten kan användas i dem. Även den som tas ur kranen och inte är avsedd att dricka. Deras arbetsprincip är ungefär densamma som för en vattenkokare. Periodisk elementär rengöring, som inte orsakar några problem, hjälper till att hantera skala och andra avlagringar. Möjligheten att klara sig utan byte av patroner ger ytterligare kostnadsbesparingar och gör vardagen också enklare.

Bild
Bild

Du behöver inte vara en stor kännare av modern teknik för att få exakt det resultat du vill ha från en ångfuktare . Enheten kan avdunsta 0,6-0,7 liter vatten på 60 minuter. Därför är förbättringen av mikroklimatet även i ett stort rum lätt och naturligt. Du kan enkelt kombinera fuktgivande med sprutning av aromatiska oljor och andra fördelaktiga ämnen. I modern design tillhandahålls automatisering som stoppar driften av enheten när vatten kokar av.

Bild
Bild

Lufttvätt

Ett karakteristiskt drag för luftbrickor är att de kombinerar funktionerna för en luftfuktare och en renare. Dessutom kan de till och med ersätta vissa andra enheter. Tillverkarna av sådan utrustning lovar att den kommer att skydda mot:

  • uttorkning av luft;
  • damm;
  • tobaksrök;
  • hårstrån;
  • obehaglig och för påträngande lukt.
Bild
Bild

Det bör noteras att de flesta luftfuktare-luftrenare ökar luftfuktigheten bara upp till 60%. Denna planka valdes inte förgäves: om värdet är högre kan trämöbler drabbas och mögel kan också dyka upp. Det måste förstås att en anordning av denna typ kan inte springa tyst . Den avger ungefär samma ljud som PC -systemenheten. Denna enhet hjälper inte ett växthus med tropiska grödor, där luftfuktigheten ska vara minst 70%.

Bild
Bild

Ultraljuds

Ett kännetecken för dessa hushållsapparater är att de fungerar utan användning av värmare. Vatten avdunstar på grund av effekten av högfrekventa ljudvibrationer som inte direkt uppfattas av människor . Samtidigt är deras intensitet för låg för att orsaka någon hälsoskada. System som arbetar med ultraljud är mycket mer krävande för kvaliteten på "råvaror" än sina ångmotståndare. Det är bättre att använda filtrerat och idealiskt destillerat vatten, då fungerar "kall dimma" -generatorn bättre.

Bild
Bild

Högtrycksmunstycken

I vissa fall används luftfuktare av munstycke. Det fungerar på ungefär samma sätt som en ultraljudsmaskin. Du måste dock mycket noga välja luftflödet för att systemet ska fungera så effektivt som möjligt . Munstyckssystem är mycket komplexa och dyra. De kan göras åtskilda från ventilation (men då kommer ljudet att vara en oundviklig följeslagare under drift). Komplex i samband med ventilation fungerar tystare, men luftförbrukningen ökar, och därför blir dess noggranna, objektiva beräkning kritisk.

Bild
Bild

Bakgrundsbelysta luftfuktare är populära. Sådana modeller ser mer intressanta ut än vanliga och har inte bara nytta, utan också ett visst estetiskt och designvärde.

Den inbyggda kanalen, som kombineras med ventilationssystem, upptar också sin nisch. Ibland kombineras sådan utrustning till och med luftvärmesystem. Luften som kommer in i luftfuktaren mättas först med vatten och släpps först ut i ventilationskanalen. Som ett resultat uppdateras atmosfären i huset mycket snabbt och effektivt. Det gör det lättare att upprätthålla strikt specificerade parametrar för luftmiljön . I någon av kategorierna ovan kan det finnas VVS -modeller som inte kräver ytterligare ansträngningar för att fylla på förångartankvattnet. Men om denna innovation bara förenklar livet i vardagen, så är det helt enkelt oersättligt i industriföretag, på kontor och på stora handelsgolv.

Bild
Bild

Utomhus fuktgivande komplex förtjänar en separat diskussion . Vanligtvis kännetecknas de av ökad effekt (vattenförbrukningen är inte längre hundratals gram, utan liter per timme). Det finns också modeller med en hygrometer som gör att du snabbt och på bästa sätt kan bedöma luftfuktigheten i rummet. Tack vare honom kan du använda enheten exakt när det är ett akut behov av det.

Bild
Bild

Om automatiska enheter används är det nästan inte nödvändigt att på något sätt styra teknikens åtgärder. Det handlar oftast om att finjustera det, sedan kan du njuta av den förbättrade atmosfären utan problem . Men en bubbelfuktare kan inte hittas hemma eller i en lägenhet. Det ökar luftfuktigheten inte för ren luft, utan för syre, och används endast för medicinska ändamål. Endast utbildad personal ska använda sådana enheter!

Bild
Bild

När du återvänder till hemmets fuktgivande utrustning måste du definitivt vara uppmärksam på hur det är installerat i hemmet . Stationära enheter kan bekvämt placeras inte bara på bord, skåp utan också på hyllor. Om rummet är stort är en stor golvstående luftfuktare bäst. Den kommer att ha hög prestanda och garanteras städa upp stämningen. Bordsskivor och väggmonterade apparater är däremot bäst lämpade för små utrymmen. Men väggmonterade luftfuktare har en annan fördel - de fördelar befuktade luftmassor från botten till toppen.

Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Mycket beror på de ytterligare alternativ som implementeras i luftfuktarna av utvecklarna. Om enheten kompletteras med en fuktighetsregulator kommer den automatiskt att bibehålla den erforderliga intensiteten för fuktavgivning. Behovet av att ständigt och noggrant övervaka utrustningens parametrar försvinner . När det gäller ultraljudsförstening uppnås det tack vare sändaren baserad på piezoelektrisk keramik. När en elektrisk impuls appliceras på sändaren börjar vibrationer med en mycket hög frekvens.

Bild
Bild

Denna frekvens är alltid lika med den för det utsända ultraljudet. Efter att ha accelererat börjar sändaren avge sådana pulser, som helt enkelt bryter vattenmassan i separata partiklar, som kommer att blåsa ut av fläkten. Redan en sådan beskrivning låter dig peka på kritiska punkter:

  • frekvens av ultraljudsvibrationer;
  • nätaggregatsparametrar;
  • parametrar för kanalen genom vilken vattendimman kommer ut;
  • mängden vatten avdunstat.
Bild
Bild

Men i många fall räcker det inte med enkel avdunstning och en varm ångregim krävs. Ett sådant program låter dig eliminera farliga mikroorganismer för vilka vatten är en gynnsam livsmiljö . Man måste dock ta hänsyn till faran för "varm" ånga för näspassagerna och andra slemhinnor; detta läge är opraktiskt att välja om luftfuktaren ska placeras nära en säng, ett skrivbord eller ett datorbord. Dessutom måste du begränsa dig till användning av strikt destillerat vatten. Men nattläget är till och med mycket användbart - det låter dig säkerställa lugn och ro i huset under din vila.

Bild
Bild

Tillverkare

Bland produkterna av Dyson det finns också luftfuktare. Snarare är en enhet AM10 -modellen. Dess anmärkningsvärda funktion är implementeringen av fläktfunktionen. Tillverkaren hävdar att den här enheten kan eliminera upp till 99,9% av mikroorganismerna i vatten. Den märkta produktgarantin är 2 år. Vattensprutradien är 360 grader. Den förbättrade kvaliteten på desinfektion uppnås med Ultraviolet Cleanse -tekniken. Och ytterligare en egenutvecklad utveckling Luftmultiplikator låter dig garantera en jämn fördelning av den avdunstade massan i rummet. Den officiella beskrivningen nämner att den här enheten automatiskt kan anpassa sig till nuvarande miljöförhållanden och är certifierad för användning av allergiker. En attraktiv egenskap hos denna luftfuktare är den lägsta ljudnivån under driften. Enheten kan fjärrstyras med fjärrkontrollen.

Bild
Bild

Toppen av de bästa alternativen innehåller också en välkänd för många andra typer av teknik. Dexp -märke … Ett exempel på dess befuktare är ultraljudsmodellen J-22. En standardtank på 1,8 liter räcker för 6 timmars kontinuerlig drift. Med denna luftfuktare blir det möjligt att förbättra atmosfärens tillstånd på en yta på 30 kvm. m. Enheten bör endast placeras på ett bord eller en hylla. Strömförbrukningen per timme är 0,025 kW. Ingen vattentillsats finns. Om det behövs kan du minska avdunstningshastigheten för fukt, det finns inget ozoneringsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men luftfuktaren modell HW-220, som förbrukar 0,022 kW ström, städar upp atmosfären på en yta på upp till 20 m2. Denna vita ultraljudsmaskin är utrustad med en behållare på 2,2 liter. En modifiering av enheten, målad i en blå ton, är också tillgänglig för dem som vill. Installationen utförs på golvet eller på bordet. Kontinuerlig handling garanteras även i det mest intensiva läget i 8 timmar.

Bedömningen av de bästa märkena innehåller förtjänstfullt produkter av Carel … Denna italienska tillverkare har specialiserat sig på HVAC -utrustning i cirka 4 decennier. Under denna tid har ett antal modeller för isotermisk och adiabatisk prestanda skapats. Det finns också konstruktioner med nedsänkta elektroder. Ett exempel på det senare är CompactSteam -serien, avsedd för lyxiga privata hem och kommersiella organisationer.

Bild
Bild

Av ultraljudsenheterna uppmärksammas på sig själv Carel humiSonic kompakt serie … Oscillationsfrekvensen är cirka 1,65 miljoner per sekund. Den grafiska terminalen är enkel och bekväm. Det finns 2 modeller i denna serie: med en kapacitet på 0, 5 och 1 liter. Det första alternativet är lämpligt för integration i fläktbatterier, medan det andra är universellt.

Bild
Bild

Xiaomi Smartmi luftfuktare / luftfuktare-2 kan användas tillsammans med sensorer som bestämmer miljöns egenskaper. Det traditionella våtfiltret har ersatts av en trumma med hydrofila skivor inuti. Enheten kan knappast kallas miniatyr, men den är fortfarande mindre än konkurrenterna. När du packar upp en sådan ny enhet kommer en ganska stark lukt att dyka upp. Det luktar en märkesbeläggning, men snart kommer de obehagliga känslorna att gå över av sig själva.

Bild
Bild

Tankvolymen når 4 liter. Märken för maximala och lägsta fyllningsnivåer tillhandahålls. Grundinformation om enheten är tryckt på dess nedre kant. Luftintaget sitter på bakväggen. Därför kan denna vägg inte täckas, liksom luftfuktaren bör placeras tätt mot väggen.

Anmärkningsvärda och fuktgivande produkter från av Proffi … Hon dök upp våren 2014. PH8785 är kompakt och använder ultraljudsstimulering. Aromatiseringsfunktionen finns, liksom nattljusläget. Med denna eleganta enhet kan du befukta luften i ett 20 m2 stort rum. m. Tankens kapacitet är 0,2 liter. Kontrollerna kan förstås även på en intuitiv nivå. Tack vare möjligheten att ta emot ström från USB -porten kan du befukta luften direkt på arbetsplatsen. Enhetens massa är 0,17 kg. Effekt - 0,4 kW.

Bild
Bild

Scoole producerar också utmärkta fuktgivande system. Funktion modeller SC HR UL är en atypisk form. Konstruktörerna har gett en möjlighet att öka produktiviteten upp till 0,38 liter per timme. I detta fall rymmer tanken 2 liter vatten. Om vattnet är slut kommer automatiken att stänga av enheten. Ångutsläppet kan kontrolleras smidigt och gradvis. Tyst drift har också genomförts. Indikatorlampan har två huvudlägen. Strömförbrukningen är 0,025 kW. Luftfuktarens massa är 0,74 kg.

Bild
Bild

Bland luftspolarna hos denna tillverkare kan AW 01 (W) särskiljas. Dess unika ligger i närvaron av tre ytterligare lägen - faktiskt ökande luftfuktighet, mättar luften med trevliga dofter och graciös bakgrundsbelysning. Att fylla på vatten ovanifrån är väldigt enkelt och enkelt. Designkonceptet förkroppsligar klassikerns anda. Ingenjörerna har tillhandahållit användning av de bästa materialen.

Bild
Bild

Rovus "Arctic " Är också en ganska attraktiv modell. Det använder inte freoner. Enheten fungerar snabbt och utan onödigt ljud. Det finns 3 lägen. Det finns ett alternativ för att få energi från bärbara datorer och till och med från mobila enheter. Tillsammans med befuktning kyls luften också under drift av denna utrustning. Du behöver inte göra några inställningar. För att komma igång behöver du bara hälla vatten i en speciell behållare. Utåt ser "Arctic" återhållsam ut. Den var specialtillverkad med förväntan på enkel inträde i den ultramoderna designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyundai Är ett annat företag engagerat i produktion av klimatteknik. HU12M -versionen är utrustad med en solid (4 l) vattenbehållare. Mekaniska kontroller är enkla och pålitliga. Ångutmatningen kan justeras smidigt. Ett sidofönster finns för att kontrollera mängden vatten i tanken. Sömntimern är utformad i 12 timmar. Den maximala tiden för kontinuerlig drift är 13 timmar. Flödet av dämpande ånga är 360 graders justerbart. Vattentanken var utrustad med ett bekvämt handtag. Denna reservoar är upplyst från insidan, och en tyst operation tillhandahålls också under en natts vila.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från serien Mirabilis det är värt att välja HU5E -modellen. Dess egenskaper är följande:

  1. tankvolym - 3 liter;
  2. avstängd timer - 1-12 timmar;
  3. ledningen överförs helt till den elektroniska basen;
  4. det är ett automatiskt stopp när vattnet rinner ut;
  5. timmeutgång av vätska - 0,25 l;
  6. växla till nattläge;
  7. automatisk dimning av skärmen;
  8. totalvikt (exklusive vatten) 20 kg.
Bild
Bild

Teknik kan också hjälpa till att hantera torrhet i huset. under varumärket Supra … Modellen har SAWC-130 tankvolymen är 8 liter och elförbrukningen är 0,01 kW. På 60 minuter förbrukas 0,23 liter vatten. Joniseringsläget tillhandahålls.

Bild
Bild

För drift använder enheten en skivtrumma. Ett elektrostatiskt system används för filtrering. Du kan till och med dofta rummet.

Produkter är också lämpliga för att förbättra atmosfären i hemmet. under varumärket Tefal … Först och främst talar vi om en ultraljudsmaskin HD5120 … Tillverkaren lovar att det grå fuktgivande komplexet ger optimala förhållanden i rummet och fungerar utan avbrott i upp till 18 timmar. Den inbyggda behållaren innehåller 5,5 liter vatten. På 60 minuter kommer 0,32 liter vätska att förbrukas. Dessa parametrar anses tillräckliga för att optimera atmosfären över en yta på 45 kvm. m. Förutom det automatiska standardläget ger det arbete i barnrummet och drift på natten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även vid den mest aktiva användningen kommer ljudvolymen inte att överstiga 40 dB. Och mängden strömförbrukning kommer att vara 0, 11 kW. Kroppen är tillverkad av högkvalitativ plast. En intern hygrometer ger dig den ultimata kontrollen över din hemmiljö . Designerna har tagit hand om en speciell patron som är utformad för att undertrycka skalbildning. Eftersom styrningen av enheten är organiserad på grundval av elektroniska element visade sig användningen av en flytande kristallskärm vara ett ganska logiskt steg. Om det behövs stoppar automatiseringen arbetet och eliminerar därmed eventuella risker. En strömindikator fanns också. Den pålitliga timern är konstruerad för 9 timmar. Det finns också en vätskenivåindikator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men fans kommer också att hitta en attraktiv lösning. Sinbo … Vi pratar om ultraljudsmodellen SAH 6117. Enhetens totala effekt är 0,025 kW. Den levererar vätska utanför från en 2 liters behållare. Det finns alternativ med vita och gråa färger.

Bild
Bild

Kambrook Är ett annat företag som levererar moderna luftfuktare. KHF400 har en anständig position på marknaden. Denna enhet är utrustad med en informativ skärm. Designerna har implementerat pålitlig beröringskontroll. En hygrometer finns också för pålitlig kontroll av luftfuktigheten i rummet.

Bild
Bild

Regimer spelar en viktig roll i praktiken Turbo och borta från hemmet … Alternativet varm ånga har också implementerats. Vattentankens kapacitet når 5 liter, så luftfuktaren kommer att utföra sin uppgift upp till 10 timmar. Den patenterade patronen, som finns i leveranssetet, eliminerar utseendet på en obehaglig vit beläggning och förhindrar kontaminering av vatten av bakterier och virus. Luftfuktaren är avsedd för rum upp till 25 m2 (med en takhöjd på 2, 6 m). Vätskereservoaren kan tas bort. Kontrollen utförs på grundval av rent mekaniska element. Det finns bara ett arbetssätt, men det är mycket genomtänkt. Den valda arbetskraften indikeras av en speciell indikator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudkroppsmaterialet är plast. Produkten har en silverfärgad färg. Dess vikt når 3,2 kg. Den koreanska märkesgarantin är 12 månader.

Kännare Skarpt märke kommer att hitta luftfuktare i sitt sortiment. Klimatkomplexet KC-D61RW rengör samtidigt luften och joniserar den. Utvecklarna har tillhandahållit användning av ett särskilt effektivt filter av Hepa -standarden. Efter appliceringen återstår inte mer än 0,03% av dammpartiklarna. Styrsystemet är konstruerat för maximal energibesparing.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speciell Plasmacluster -teknik är utformad för att effektivt hantera bakteriell och viral luftförorening. Dammsensorn är märkligt nog ansluten till fukt- och temperaturdetektorer. Luftföroreningar anges i en färgskala. Fuktindikatorn mäts med ett fel på högst 1%. Luftflöden fördelas så effektivt som möjligt tack vare en förbättrad algoritm.

Bild
Bild

En sådan egenutvecklad utveckling som "jonregn" -läget är nyfiken. Med dess hjälp elimineras skadliga och farliga föroreningar så effektivt som möjligt . Tillsammans med dessa hot fastnar statisk elektricitet på ett tillförlitligt sätt i husdamm. Enheten är utformad för rum upp till 48 kvm. m område. Alternativ som justerbara persienner, timer, fläkthastighetsreglering och närvaro av ett kondensfilter är användbara.

Bild
Bild

En tank med en volym på 3 liter tillhandahålls. Upp till 0,66 liter vatten kan tillföras luften per timme. Enheten väger 10,5 kg. Leveranssetet innehåller en fjärrkontroll.

Klimatkomplexet kan betraktas som ett alternativ. KC-G61RW … Luftreningsnivån från mikroorganismer är densamma som i den tidigare modellen. Men den tveklösa fördelen är ett speciellt intellektuellt program. Det låter dig använda 7 sensorer som detekterar damm, luftfuktighet, ljus och jämn rörelse. Naturligtvis finns det också en dammsensor. Inbyggda miniatyrhjul gör det enkelt att flytta runt i rummet.

Bild
Bild

Gör en översyn av varumärken som är värda produkter Deerma oro , mer exakt, på modeller Vattenfuktare DEM-SJS600 … Tillverkaren hävdar att enheten lämnar högst 0,01% kontaminering. Vatten desinficeras med ultravioletta lampor. Ytterligare rengöring utförs i en koltank.

Bild
Bild

Vattendimman kommer ut i en mycket stark ström. Fördelningen över rummet, tack vare en genomtänkt algoritm, görs så jämnt som möjligt. 5L -behållaren är konstruerad för att fungera i 12 timmar i följd. Du kan ha en aromaterapipass utan problem.

Hur väljer man?

Erfarna människor rekommenderar starkt att köpa en rumsväderstation innan du väljer en luftfuktare för både hem- och industri- eller kontorslokaler. Det kommer att visa dig vad som är parametrarna för luften på en viss plats och hur svåra luftfuktarens mål är. Kostnaderna för det kommer att vara relativt låga, och rumsmeteorologisk utrustning kommer att vara till nytta mer än en gång . Med dess hjälp blir det möjligt att övervaka driftskvaliteten hos luftfuktare och annan klimatutrustning. Mätningar bör göras minst 4-5 dagar i rad för att utesluta påverkan av slumpmässiga faktorer.

Bild
Bild

Man måste komma ihåg att under sommaren och vintermånaderna kan stämningen i hemmet variera mycket. Om det finns farhågor för att luftfuktigheten kan stiga för mycket måste du välja en traditionell typ av klimatanordning . Vid användning av effekten av naturlig avdunstning är vattenöverfuktning omöjlig. Det finns inga kända giftiga ångor och olika strålningar. Denna enhet kan dock varken vara kraftfull eller tyst på grund av principen för dess användning. En annan nackdel är oförmågan att snabbt befukta luften. Denna kombination av egenskaper gör det möjligt att rekommendera klassiska luftfuktare för barnrum, sovrum och rekreationsområden. Sådana anordningar är olämpliga för växthus.

Bild
Bild

Om du vill säkerställa högsta prestanda måste du föredra ångplantor. Det är sant att de inte kan placeras i samma barnrum. Het ånga och heta ytor eller kokande vätskor kan vara mycket farliga.

Efter att ha valt en specifik typ av enhet är nästa steg att bestämma erforderlig prestanda och uppskatta det område som behöver servas . Naturligtvis, ju mer vatten som avdunstar per tidsenhet, desto större blir serviceområdet. Men du ska inte jaga den ökade prestandan heller - på grund av de objektiva svårigheterna med luftutbyte mellan rum kommer enheten endast att befukta endast ett rum kvalitativt.

Bild
Bild

De största och mest effektiva befuktningssystemen är övervägande installerade på golvet. För det mesta är det hela klimatkomplex som framgångsrikt löser några ytterligare uppgifter. Stationära enheter är kompakta. Samtidigt är effektiviteten i deras arbete ibland ännu högre än golvversionernas.

Nästa viktiga punkt är de installerade filtren och deras egenskaper . Förfiltret ger endast allmän teknisk vattenrening. Han kan inte hantera ämnen som framkallar allergier och med mikroorganismer. Den elektrostatiska installationen kan ta bort pollen, ganska fint damm. Hon klarar sig även om rummet är fullt med rök. Men organisk förorening och ett antal gasformiga toxiner kommer fortfarande att övervinna den elektrostatiska barriären.

Bild
Bild

Ett plasmafilter skiljer sig inte från ett elektrostatiskt filter när det gäller omfattningen av uppgifter som ska lösas . Men å andra sidan fungerar det 10 gånger snabbare. Och ändå är bara Hera standardfilter lämpliga för rengöring av hög kvalitet. Det är med sådana filter som ett klimatfuktande och renande komplex bör utrustas. Om de inte tillhandahålls hoppas tillverkaren på teknisk analfabetism hos köpare.

Det är lika viktigt hur länge luftfuktaren fungerar som avsett utan avbrott. Denna siffra erhålls genom att dividera vattentankens kapacitet med den förångade vätskans timförbrukning . Du måste prioritera direkt: vissa människor är viktigare om prestanda, medan andra - enhetens ökade autonomi. När det gäller ljudstyrka, för personer med en särskilt akut ljuduppfattning måste du välja modeller upp till högst 35 dB. Om det inte finns några speciella personliga krav kan du fokusera på standardhygienisk norm - 50 dB.

Bild
Bild

Var är det bästa stället att installera?

Dämpningstekniken ska placeras på plana, plana ytor. Avståndet från möbler, även motståndskraftigt mot fuktinträngning, är minst 0,3 m. Det bör finnas minst 1 m ledigt utrymme innan någon elektrisk apparat. Det är nödvändigt att leta efter ett gratis tillvägagångssätt för systemet från vilken sida som helst. Det rekommenderas också:

  • placera luftfuktaren inte direkt på golvet, utan på en liten höjd;
  • lägg den inte på en hylla med böcker, nära dokument;
  • håll luftfuktaren minst 0,3 m från batteriet;
  • alla enheter, förutom ånga, bör föras närmare anläggningarna.
Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Naturligtvis ger instruktionerna från tillverkaren de mest detaljerade instruktionerna. Hon kommer också att ange vad som exakt behöver läggas till för lukten, hur och i vilken mängd. Men i alla fall ska luftfuktare inte slås på med ett öppet fönster eller utomhus utomhus. Det är kategoriskt oacceptabelt att lämna enheterna med barn, husdjur utan tillsyn. Det är bäst att fylla dem med vatten som tidigare har passerat genom ett filter . Endast några få ändringar är utformade för enkelt kranvatten utan uppgradering. Och för dem kommer filtrering inte att vara överflödig. Häll inte främmande vätska i luftfuktaren. Det är också omöjligt att hålla dem nära öppen eld, mycket heta eller mycket kalla föremål.

Bild
Bild

Innan ett långt driftavbrott måste enheten torkas noggrant. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt det elektriska nätets överensstämmelse med de nödvändiga parametrarna. Och, naturligtvis, måste du placera enheten där den inte kommer att störa någon.

Apparatvård

För att luftfuktaren ska fungera stabilt måste den regelbundet rengöras från damm. Rengöring och spolning ska utföras i enlighet med instruktionerna i det tekniska databladet. För tvätt:

  • kokt eller destillerat vatten;
  • bitar av mjuk materia;
  • en tandborste eller specialborste.
Bild
Bild

Vanligtvis utförs proceduren var 7-10 dagar. Självklart måste enheten vara spänningsfri innan detta. Diskmedel kommer att hjälpa till att avlägsna mekaniska föroreningar, och en svag ättikslösning klarar av skalan. Alla delar som kommer i direkt kontakt med vatten behandlas med det eller med ett specialiserat medel. Du kan också använda en het citronsyralösning.

Rekommenderad: