Karaokemikrofon: Hur Fungerar Det Och Hur Används Det? Hur Laddar Jag En Trådbunden Mikrofon? Vilken är Bättre Att Välja? Betyg Av Modeller. Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag?

Innehållsförteckning:

Video: Karaokemikrofon: Hur Fungerar Det Och Hur Används Det? Hur Laddar Jag En Trådbunden Mikrofon? Vilken är Bättre Att Välja? Betyg Av Modeller. Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag?

Video: Karaokemikrofon: Hur Fungerar Det Och Hur Används Det? Hur Laddar Jag En Trådbunden Mikrofon? Vilken är Bättre Att Välja? Betyg Av Modeller. Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag?
Video: BONAOK Bluetooth Microphone UNBOX & REVIEW - Karaoke Mic With Speaker 2024, April
Karaokemikrofon: Hur Fungerar Det Och Hur Används Det? Hur Laddar Jag En Trådbunden Mikrofon? Vilken är Bättre Att Välja? Betyg Av Modeller. Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag?
Karaokemikrofon: Hur Fungerar Det Och Hur Används Det? Hur Laddar Jag En Trådbunden Mikrofon? Vilken är Bättre Att Välja? Betyg Av Modeller. Hur Aktiverar Och Konfigurerar Jag?
Anonim

Karaoke är en populär underhållning nuförtiden, vilket sannolikt inte kommer att lämna någon likgiltig . Med hjälp av detta system kan alla känna sig som en riktig sångare och musiker, även om de varken har röst eller hörsel.

Låt oss stanna närmare på beskrivningen av mikrofoner för karaoke - vi kommer att berätta om deras funktioner, typer och urvalsregler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Karaokemikrofoner används som en del av ett allmänt system, tack vare vilket alla kan sjunga den valda låten till det bakre spåret som låter från högtalarna. Mikrofonen är vanligtvis ansluten via en tråd, Wi-Fi eller Bluetooth-system till en dator, mobiltelefon, surfplatta, någon annan gadget, eller så kan den fungera via ett USB-minne.

Efter att ha slagit på börjar minusfonogrammet att låta från högtalarna, och mikrofonen förstärker ljudet från rösten många gånger om.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karaoke -mikrofoner är oersättliga i följande fall:

  • när du behöver underhålla dina nära och kära under vänliga sammankomster och familjefester;
  • när själen frågar med känsla och högt sjunger sånger;
  • när du ska spela in en intervju, ström eller podcast;
  • att distrahera barn från datorn, utveckla sitt sug efter sång, och även behålla unga fidgets vid evenemanget.

Om du använder trådlösa mikrofoner kommer de till nytta under en vandring eller på en picknick - du kan alltid sjunga med en gitarr. Och dessutom, mikrofonen kan användas som en trådlös högtalare.

I slutändan kan en pryl alltid presenteras för en älskad vid ett speciellt tillfälle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Som regel är mikrofonen ansluten till akustiska system via Audio Jack på 6, 5 eller 3, 5 mm. Trådlösa enheter ansluter till datorer eller prylar via Bluetooth i olika versioner. Trådlösa karaokemikrofoner finns i två versioner.

  • En trådlös mikrofon kan byggas in direkt i karaoke -systemet i händelse av att om du köpt en uppsättning utrustning .
  • Fristående mikrofoner finns kommersiellt tillgängliga . Du behöver inte ansluta dem till någonting, det är faktiskt en mobil Bluetooth -högtalare, samt en smartphone / surfplatta eller någon annan enhet som har samma Bluetooth.

Således kan karaokemikrofoner fungera var som helst: även på en picknick, även på en bullrig gata, även hemma. Dessutom kan sådana mikrofoner själva fungera som högtalare, för detta behöver du bara sätta i ett flash -kort med spår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare en fördel med karaokemikrofoner bör noteras. Håller med, få människor gillar ljudet av deras röst på ljudinspelningar. Faktum är att det är påfallande annorlunda än rösten vi hör i huvudet . Professionella sångare använder visst blandningskonsoler vid inspelning, som är utformade för att eliminera röstdefekter - denna utrustning gör ljudet mjukare och mjukare. De flesta moderna karaokemikrofoner har möjlighet att korrigera rösten med hjälp av mini-mixers.

Och slutligen är karaokemikrofonen ett riktigt multifunktionellt system: med bara en enhet kan du sjunga låtar, lyssna på musik eller spela in samtalet från din samtalspartner på en röstinspelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Strukturellt kan karaokemikrofoner vara kondensor och dynamiska.

Kondensor

Utformningen av en kondensatormikrofon är baserad på användning av en kondensor, där en av plattorna fungerar som ett membran, vanligtvis av tunn plast. Den andra plattan är statisk, den är gjord av en ledare.

För att starta driften av kondensorn, ett lämpligt elektriskt fält måste skapas som genererar en polariserande spänning . Detta blir endast möjligt om strömmen kommer från elnätet eller från batteriet. Under påverkan av akustiska vågor börjar membranet oscillera, vilket resulterar i att luftgapet mellan kondensatorerna förändras och kondensatorns kapacitans förändras. Följaktligen, Plattorna som vibrerar av spänning upprepar membranets rörelser och ger därmed ljudåtergivning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dynamisk

En dynamisk mikrofon använder en induktor till vilken membranet är anslutet. Denna spole placeras i mitten av magnetfältet, som skapas av en permanent magnet. Under påverkan av akustiska vågor börjar spoltråden röra sig. Som ett resultat korsar själva spolen kraftlinjerna för magnetfältet och induktionens EMF är koncentrerad i det - så här ser en elektrisk ström ut. Storleken och riktningen för denna ström påverkas av membranets rörelse, och strömmen reflekterar ljudvågen.

Således ser vi att kondensor och dynamiska mikrofoner har sina egna typiska designfunktioner. Men listan över deras skillnader slutar inte där.

  • Som vi redan nämnde, För en kondensatormikrofon är närvaron av ytterligare ström avgörande .
  • Alla dynamiska mikrofoner i deras dimensioner mycket mer kondensator .
  • För kondensatorer är ett bredare frekvensområde karakteristiskt … De används oftare för inspelning av akustiska instrument och sång än dynamiska.
  • Dynamiska mikrofoner kännetecknas av en ökad överbelastningskapacitet . De kan användas i professionella karaokebarer och i kombination med professionella inställningar som ger ett högre ljud.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Vi har sammanställt en sammanställning av de bästa karaokemikrofonerna för dig. Det sammanställdes baserat på feedback från riktiga kunder, samt expertutlåtanden.

Budget

Låt oss börja med lågkostnadsenheter av utmärkt kvalitet.

Audio-Technica MB4k

Denna mikrofon har en kardioiddirektivitet som filtrerar bort allt främmande brus. Således, när du använder mikrofonen i karaoke, är det garanterat att det inte finns några störningar och bakgrundsljud. På grund av möjligheten till fantomkraft kan en sådan enhet anslutas till de allra flesta moderna blandare. Den kan drivas av ett vanligt AA / UM3 -batteri , vilket gör det möjligt att säkerställa installationens funktion även om det inte finns fantomström.

Mikrofonhölje tillverkat tillverkad av höghållfast metall vilket gör den mer hållbar och praktisk jämfört med plastkonstruktioner. Enligt recensioner ger denna mikrofon lång och relativt problemfri drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behringer C-1U

Karaoke -mikrofonen av kondensortyp ger maximal känslighet vid inspelning av sång. Det är anmärkningsvärt att denna inställning kan användas inte bara i karaoke … Den har ett stativ som kan placeras på ett bord eller någon annan horisontell yta. Detta låter dig använda tekniken för att spela in videor på YouTube, spela ljudspår och chatta via Skype. Mikrofonen är ansluten till karaoke -systemet via ett USB -gränssnitt och behöver ingen annan extra utrustning.

Utrustningens strålningsmönster är kardioid - detta gör det möjligt att stänga av allt främmande brus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanklass

Nästa grupp av dyrare och lika högkvalitativa mikrofoner innehåller flera modeller.

Blå mikrofoner Hallon

Dessa mikrofoner är tillverkade med Intern Acoustic Diffuser -teknik , som ger inspelning av hög kvalitet, jämförbar med studion, och i själva verket är en egenutvecklad utveckling av företaget.

Denna karaoke -mikrofon av märke stöder direktanslutning till alla mobila enheter via USB. Inspelningshastigheten når 24 bitar, vilket är cirka 30% högre än medelvärdena för någon annan enhet i detta prissegment. Mikrofonen har en inbyggd hörlursport så att varje låtskrivare kan lyssna på inspelningen i realtid.

Om du vill kan du alltid kombinera mikrofonen med din videokamera och skapa minnesvärda videor med hög ljudkvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Asus ROG Strix Magnus

En sådan mikrofon ger mottagning av hela spektrumet av röst- och backningsspår med alla sina rika nyanser. Denna effekt möjliggjordes tack vare tre kondensorkapslar . Alla enheter har ett aktivt brusreduceringsläge, vilket minimerar eventuella negativa effekter av buller från gatan, ljudet från systemfläktar, tangentbord och musklick. Denna mikrofon är oumbärlig för att hålla fester, den har ett eget ljus och musik, som inkluderar fyra visualiseringslägen.

Mikrofonvolymkontroll och strömbrytare finns direkt på kroppen - detta gör processen med utrustningskontroll särskilt bekväm. Dessutom finns en AUX -ljudingång, som låter dig ansluta installationen till valfritt musikinstrument och därigenom blanda melodin med en röst utan att använda någon programvara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

Dessa modeller är de dyraste och har högsta kvalitet.

Rode podcaster

Denna mikrofon kan användas inte bara i karaoke, den är populär bland streamers för inspelning av podcaster, eftersom den perfekt kan förmedla alla timbres och noter av sångarens röst. Ha Installationen har ett USB -gränssnitt, så att du alltid kan ansluta enheten via en standard USB -kontakt på en persondator.

Med kondensatormikrofonen kan du öka utrustningens känslighet så att ljudåtergivningen förmedlar varje minimal förändring av röstintonationen. Fångstschemat är kardioid, på grund av vilket fullständig undertryckning av bakgrund och buller från tredje part uppnås. Har en bakgrundsbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shure SM94

Denna lysande mikrofon är vanligtvis mindre känslig och det elektromagnetiska fältet ger effektivt utrustningsskydd mot störningar från elektriska apparater i närheten.

För att starta enheten behöver du en autonom strömförsörjning, och mikrofonen kan drivas från ett alkaliskt batteri eller från fantommatning . Installationen har ett ganska brett dynamiskt omfång. Tekniken kan användas vid temperaturer från -7 till +50 grader Celsius, så mikrofonen är populär i länder med en mängd olika klimatförhållanden. Mikrofonhuset är tillverkat av höghållfast metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

Sortimentet av sortiment som presenteras på hemmamarknaden för akustiska system är verkligen fantastiskt, därför är det ganska svårt att välja det optimala bland ett stort antal mikrofoner för karaoke. För att göra detta måste du känna till alla grundläggande urvalskriterier som du måste vara uppmärksam på när du fortfarande är i butiken. Först måste du klargöra om ditt tillbehör är kompatibelt med datorn eller TV: n. Denna punkt är en av de viktigaste, för i händelse av ett misstag kan du inte fixa någonting - den enda utvägen är att köpa en ny mikrofon. Kolla in de tekniska parametrarna: driftsområde, batterikapacitet, känslighetsgrad, frekvensområde och många andra.

Njut av användarvänligheten hos mikrofonen: håll den i handflatan - den ska vara bekväm och inte för tung. Om mikrofonen är för stor och skrymmande kan den förstöra allt roligt med karaokeunderhållning. Kostnaden spelar en viktig roll. Vanligtvis är de billigaste modellerna mer och mer nedslående, så köp inte in det billiga. Du behöver dock inte betala för mycket heller. För dyra modeller kommer sannolikt att ha ett stort antal funktioner som du helt enkelt inte behöver.

Stanna vid den gyllene medelvägen mellan pris, kvalitet och nödvändiga funktioner så att du kan anpassa utrustningen efter dina behov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Det första att komma ihåg för karaoke -mikrofonägare: den här enheten måste laddas upp då och då . Annars fungerar det helt enkelt inte. Som regel levereras mikrofonen med en speciell kontakt och en USB -kabel, som används för att ladda installationen. Den måste anslutas antingen via en speciell adapter till ett uttag eller föras till en persondator. Tänk på att för sådana enheter håller batteriet inte en laddning för länge, men det är tillräckligt för en kväll fylld med ljudet av dina favoritlåtar.

Säker, Du måste behandla din karaokemikrofon med omsorg: Undvik att tappa och slå den, kasta den inte i vatten eller behandla den med frätande lösningar. Professionell utrustning står inför många problem under drift. Till exempel är gäster i en karaokeklubb väldigt förtjusta i att "leka" med en mikrofon, skruva loss dess nät och till och med en kapsel, vilket oundvikligen leder till haverier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om personalen i karaokeklubben glömmer att ladda batteriet eller byta ut de använda batterierna kommer detta också att leda till att utrustningen stannar . Minst en gång var 10-14 dag ska mikrofonen och nätet rengöras noggrant. Det är väldigt enkelt att göra detta: för detta tvättas mikrofonen i varmt vatten med ett tvättmedel upplöst i det, och det rengörs direkt med en tandborste.

Var vänlig och uppmärksamma att vid aktiv användning under en arbetsdag, ackumuleras fukt i mikrofonen, därför måste den i slutet av skiftet torkas noggrant … Var noga med att se till att mikrofonen inte rullar till golvet, för detta måste du komplettera den med speciella bilagor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eliminering av eventuella problem

Ibland ringer mikrofonen och bullrar, ibland är det också nödvändigt att ta bort ekot. Det vanligaste problemet uppstår när om mikrofonkabeln är av dålig kvalitet eller skadad . För att utföra diagnostik måste du slå på systemet och sedan dra i kabeln med handen och dra något i den. Om problemet är i tråden, kommer du tydligt att höra en ökning av sprakande.

Om ingen av ovanstående rekommendationer ledde till ett positivt resultat, bör uppmärksamheten ägnas direkt åt mikrofonen. Torsk, buller och andra störningar som uppstår under driften kan ha mer komplexa skäl, nämligen:

  • skada på mikrofonmembranet;
  • fel på enhetens elektroniska krets;
  • kränkning av integriteten hos kontakterna i anslutningskablarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det enda som i det här fallet kan korrigeras på egen hand - detta är dålig kontakt . Om du försiktigt kan demontera enhetens hölje och hitta den skadade eller oxiderade kontakten och sedan lödda den, återgår ljudkvaliteten till det normala. Membranet kan också bytas ut, men bara en professionell hantverkare kan utföra sådant arbete, och de kommer inte att kosta billigt. Därför kan sådana åtgärder bara motiveras om vi pratar om dyr utrustning, i alla andra situationer blir det mer korrekt att byta själva mikrofonen. Eventuella kränkningar i elektroniska moduler måste kunna diagnostisera - detta kan endast göras av en specialist utrustad med all nödvändig utrustning.

Från vår artikel lärde du dig vad en karaokemikrofon är, varför du behöver den och hur den skiljer sig från andra enheter. Denna utrustning ser mer ut som en slags bärbar eller trådbunden högtalare med ljudåtergivningsalternativ. De dyraste modellerna har många intressanta effekter som kan göra hemmafester roligare.

Karaoke kan vara en bra anledning att samla vänner och släktingar hemma och bara komma ihåg dina favoritlåtar, ta en paus från arbetsdagarnas monotoni. Tillsammans med en speciell mikrofon kan du när som helst arrangera en sångsemester för dig själv utan att lämna ditt hem.

Rekommenderad: