Mikrofonringning: Hur Tar Jag Bort Bakgrunden? Vad Kan Jag Göra För Att Förhindra Att Mikrofonen Spelas Upp På Datorn?

Innehållsförteckning:

Video: Mikrofonringning: Hur Tar Jag Bort Bakgrunden? Vad Kan Jag Göra För Att Förhindra Att Mikrofonen Spelas Upp På Datorn?

Video: Mikrofonringning: Hur Tar Jag Bort Bakgrunden? Vad Kan Jag Göra För Att Förhindra Att Mikrofonen Spelas Upp På Datorn?
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, April
Mikrofonringning: Hur Tar Jag Bort Bakgrunden? Vad Kan Jag Göra För Att Förhindra Att Mikrofonen Spelas Upp På Datorn?
Mikrofonringning: Hur Tar Jag Bort Bakgrunden? Vad Kan Jag Göra För Att Förhindra Att Mikrofonen Spelas Upp På Datorn?
Anonim

Även med användning av modern teknik är störningar möjliga. Problemet ligger inte alltid i utrustningens kvalitet, ibland är fel resultatet av felaktig konfiguration eller användning. Många användare hör onormalt brus när de ansluter eller använder en mikrofon. Det kan finnas flera anledningar till att mikrofonen avger ett obehagligt ljud, liksom sätt att eliminera det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför händer det här?

När mikrofonen spelar hörs ett högt och obehagligt nynnande ljud tydligt i bakgrunden. I vissa fall kan det hända att rösten inte hörs eller att den störs kraftigt under inspelning eller under en konversation. Externt ljud kan produceras av både den inbyggda mikrofonen på den bärbara datorn och den anslutna enheten. En stark bakgrund kommer inte bara att förstöra röstkommunikationsprocessen, utan kan också orsaka huvudvärk.

Bild
Bild

Experter har identifierat de vanligaste orsakerna till att enheten avger ett obehagligt ljud

  • Utrustning av låg kvalitet . Billiga mikrofoner fungerar inte bra även om de är anslutna till dyr utrustning.
  • Främmande ljud kan betyda det mikrofonen fungerar inte korrekt på grund av felaktiga inställningar .
  • Om annan elektronisk utrustning ständigt arbetar nära mikrofonen , detta kan avsevärt påverka ljudkvaliteten och bakgrunden.
  • Vid hög volym obehagliga ljud uppträder ofta, särskilt under långvarigt arbete. Modeller av budgetsegmentet tål ofta inte en tung belastning.
  • Anslutningsfel där mikrofonen är ansluten är ett annat vanligt problem. Vid frekvent och intensiv användning har uttaget en motreaktion (kontakten håller inte tätt i porten).
  • Glöm inte slitage på enheten särskilt om det har använts ofta i flera år.
  • Trådskärmsproblem skador på den negativa ledningen leder också till bakgrundsljud.
  • Programvara spelar en viktig roll för ljudkvaliteten … En gammal eller felaktigt installerad drivrutin påverkar inte bara ljudet, utan också utrustningens funktion i allmänhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du stöter på ett bakgrundsproblem måste du vidta vissa åtgärder för att åtgärda det.

I vissa fall är lösningen uppenbar - du behöver bara köpa en ny mikrofon, byta kabel eller uppdatera drivrutinen (programvara för att utrustningen ska fungera).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man fixar?

För att ta bort bakgrunden när mikrofonen fungerar kan du prova några alternativ.

Om du inte hittar några defekter när du undersöker enheten följer du några enkla steg

  • För det första du måste ställa in rätt inställningar på din dator . Börja med att klicka på Start -ikonen (i nedre vänstra hörnet av aktivitetsfältet). Ange kommandot mmsys i sökfältet. cpl - och tryck på Enter. Klicka på ikonen "Spela in", välj din mikrofon och klicka på "Egenskaper" -fliken.
  • En meny med titeln "Nivåer" öppnas . Parametern "Mikrofonförstärkning" bör ställas in på det extrema vänstra värdet - till noll, och "Mikrofon" -alternativet ska vara maximalt till höger - till värdet 100.
  • Nästa flik du behöver heter Förbättringar . Här markerar vi funktionerna "Brusreducering" och "Echo" med bockmarkeringar.
  • Öppna sedan fönstret "Avancerat" och titta på Hz -parametern . Om den är inställd på 96000 eller 192000 Hz måste du ändra värdet till 48000 Hz. Efter ändring, klicka på "OK" -knappen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om mikrofonen fortfarande surrar efter att du har ändrat inställningarna, prova andra alternativ

  • Ljudkvaliteten kan påverkas av elektronik i närheten av mikrofonen (smartphone, system, radio, etc.) . Det rekommenderas att öka avståndet mellan teknikerna och sedan kontrollera ljudet igen.
  • I vissa fall hjälper det att stänga av och slå på enheten igen … Och du måste också inaktivera det på datorn. För att göra detta, gå till ljudinställningarna, öppna fliken "Inspelning", flytta markören över mikrofonens namn, högerklicka och välj "Inaktivera" och sedan "Aktivera".
  • Försök att helt enkelt sänka volymen … Flytta långsamt reglaget ner, lyssna noga efter kvalitetsförändringen. Det finns "feedback" mellan högtalarna och mikrofonen, och brum kan uppstå vid höga ljudnivåer. Och experter rekommenderar att du använder hörlurar, det hjälper till att rätta till situationen.
  • Om du inte har uppdaterat drivrutinen på ditt grafikkort på länge är det dags att göra det .… Föråldrad programvara orsakar ofta maskinvarufel. Drivrutinsskivan måste medfölja ljudkortet. Sätt i den i enheten och följ installationsanvisningarna. Du kan också ladda ner den från webben eller använda programmet för att hitta och ladda ner en drivrutin.
  • Om mikrofonledningen är allvarligt skadad måste den bytas ut . Du kan byta kabel själv om du bara kopplar bort den. Annars kan du inte klara dig utan hjälp av en specialist och en uppsättning verktyg. Tråden försämras snabbt när små barn eller djur bor i huset.
  • Anslut en mikrofon till din dator via USB -porten . Kanske ligger problemet i ett fel på porten, eller så fungerar inte datorn korrekt med ett headset som är anslutet via ett 3,5 mm -uttag.
  • Om bakgrunden visas medan röstmeddelandet körs, till exempel i Skype -programmet, välj automatisk enhetskonfiguration . För att göra detta, öppna avsnittet "Ljudinställningar" i programmet och välj alternativet "Tillåt automatiska mikrofoninställningar".
  • Använd kvalitetsprodukter för att ditt headset ska fungera år efter år . En dyr mikrofon är inte billig, men den ger högkvalitativt ljud och har utmärkt praktisk och tillförlitlighet, även efter långvarig användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur jordar jag min dator?

För att lösa problemet med bakgrundens utseende kan du använda jordning. Som regel kan främmande ljud när du använder mikrofoner ofta visas på grund av att utrustningen är ansluten till gamla ledningar.

Jordning är ett speciellt förfarande som har sina egna svårigheter och funktioner, som bara kan utföras av en specialist . För att förhindra att mikrofonen ringer kan du ansluta datorn till ett eluttag eller en förlängningssladd med jordning. Detta är en enkel lösning på problemet hemma.

Du kan köpa den i vilken elektronik- och teknikbutik som helst, och priset är ganska överkomligt för varje kund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur justerar jag ljudet?

Musikalisk utrustning, precis som annan utrustning, behöver speciell programvara och rätt justerade inställningar. Med deras hjälp känner headsetet igen den utrustning som det interagerar med och utför alla nödvändiga funktioner.

Inte alla moderna användare vet hur de ska hantera den använda elektroniken korrekt, för att inte tala om inställningarna och andra ingrepp i arbetet. För att göra tekniken så enkel och begriplig som möjligt, även för nybörjare, tillverkare har tänkt på många automatiska lägen där utrustningen självständigt justerar sitt arbete.

När du använder ljudenheter för första gången är det absolut nödvändigt att göra nödvändiga inställningar, först efter det kan du använda gadgeten maximalt. Moderna system hjälper inte bara att välja de optimala parametrarna för drift av enheter, utan hjälper också till att lösa problem i automatiskt läge.

Algoritmen för åtgärder är ganska enkel

  • I aktivitetsfältet i det högra hörnet hittar du den högtalarformade ikonen.
  • Högerklicka på ikonen, i menyn som öppnas, välj det objekt som är ansvarigt för att hitta och lösa problem relaterade till ljud.
  • Nu måste du vänta på att datorn ska slutföra diagnostiken och åtgärda problemen. Denna enkla åtgärd kan dramatiskt förbättra ljudkvaliteten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Justera nivåer

Justering av nivåerna gör ljudet tydligare och rymligare.

Följ instruktionerna för att slutföra processen

  • Gå till datorns skrivbord. Öppna avsnittet "Ljud". Du hittar den via aktivitetsfältet eller kontrollpanelen.
  • I ett nytt fönster måste du öppna avsnittet "Inspelning".
  • Välj en mikrofon som ger ett obehagligt ljud. Vanligtvis kommer en fungerande enhet att markeras med en grön ikon. Klicka på den med höger musknapp och sedan på "Nivåer".
  • Flytta justeringsremsan längst ner till det extrema vänstra läget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollerar programvara

Om tekniska fel utesluts och inställningarna är korrekta, se till att kontrollera drivrutinen. Mikrofonoperation är omöjlig utan detta program. Om det inte finns någon skiva med nödvändig programvara kan du hitta programmet på webbplatsen för tillverkaren av ljudutrustning.

När du ansluter en mikrofon till en dator, används i de flesta fall Realtek -program (även namnet på det företag som tillverkar mikrokretsar).

Om den senaste uppdateringen gjordes för länge sedan, det är bättre att helt avinstallera drivrutinen och installera om den igen … Så snart en ny version av programvaran släpps rekommenderas det att installera den omedelbart.

Ladda bara ner programvara från betrodda Internetresurser.

Rekommenderad: