Hur Blir Man Av Med Gräset Mellan Beläggningsplattorna? Folkmedicin Och Kemikalier. Hur Tar Man Bort Ogräs Mellan Sömmarna? Vad Ska Man Göra För Att Förhindra Att Den Växer?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Blir Man Av Med Gräset Mellan Beläggningsplattorna? Folkmedicin Och Kemikalier. Hur Tar Man Bort Ogräs Mellan Sömmarna? Vad Ska Man Göra För Att Förhindra Att Den Växer?

Video: Hur Blir Man Av Med Gräset Mellan Beläggningsplattorna? Folkmedicin Och Kemikalier. Hur Tar Man Bort Ogräs Mellan Sömmarna? Vad Ska Man Göra För Att Förhindra Att Den Växer?
Video: Värsta ogräset som dödar annat växande -och så här får du bort det 2024, April
Hur Blir Man Av Med Gräset Mellan Beläggningsplattorna? Folkmedicin Och Kemikalier. Hur Tar Man Bort Ogräs Mellan Sömmarna? Vad Ska Man Göra För Att Förhindra Att Den Växer?
Hur Blir Man Av Med Gräset Mellan Beläggningsplattorna? Folkmedicin Och Kemikalier. Hur Tar Man Bort Ogräs Mellan Sömmarna? Vad Ska Man Göra För Att Förhindra Att Den Växer?
Anonim

Trädgårdsvägar ser vackra ut i närområdet, men med tiden visas gräs mellan brickorna, vilket förstör landskapets övergripande presentabilitet. Många ställs inför ett sådant problem, så frågan uppstår ofta om det är möjligt att hantera detta och vilka metoder för att hantera vegetation kommer att vara effektiva. Det bör noteras att vi pratar inte bara om presentabilitet, utan också om säker rörelse, eftersom du enkelt kan fånga på gräset. Du kan bekämpa denna gissel på olika sätt. Vi kommer att prata om dem i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tar man bort gräs med kemikalier?

Innan du lägger vägen måste du gräva upp jorden och också ta bort allt ogräs och all växtlighet från roten, så att inget annat stör på denna plats . Men eftersom det finns luckor mellan plattorna är de ofta täckta med sand. Detta material är idealiskt för odling av ogräs. Dessutom bärs ogräsens frön av vinden, fåglarna och till och med skosulorna, så gräsets utseende är bara en tidsfråga. Den största vegetationstätheten finns i skuggiga områden. Därför, oavsett hur noggrant du lägger gatstenar och rengör området, kommer du med tiden att behöva hantera borttagning av ogräs.

Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att slösa tid på att bearbeta trottoaren manuellt, särskilt när det gäller ett stort utrymme, eftersom du kan dra nytta av kemikalier som presenteras i ett brett sortiment. Dessa tekniker är mycket efterfrågade, dessutom är de ganska effektiva och inte för dyra när det gäller tid, pengar och makt.

Det finns många kemikalier på marknaden som är utformade för att bekämpa ogräs, och en av de mest effektiva övervägs Runda upp . Eftersom vi talar om farliga ämnen i denna produkt måste alla säkerhetsåtgärder följas för att inte skada din egen hälsa. En viktig aspekt är användningen av gummihandskar . Detta läkemedel anses vara mycket aggressivt, eftersom det kan förstöra alla levande saker som kommer på vägen.

Bild
Bild

Du kan överväga och Lontrel - Det här är ett selektivt medel som är utformat för att bekämpa ogräs. Huvuduppgiften för ämnet är att förstöra såttistel, groblad och maskrosor, som ofta spirar i gatstenar. Produkten måste appliceras en gång om året, så snart det första ogräset börjar dyka upp. Men om vägen redan är tillräckligt övervuxen måste du ta hjälp av herbicider. De har visat sig vara utmärkta, eftersom de arbetar med hög effektivitet.

Bild
Bild

Det bör förstås att kemikalier påverkar markens tillstånd negativt, så om vägen är i trädgården kommer denna metod för ogräsbekämpning inte att fungera, eftersom produkten inte bara kommer att förstöra ogräs utan även andra växter i närheten . Liksom för andra platser bör preparat av kemisk typ användas i torrt väder så att regn inte kan tvätta av kompositionen.

Innan du behandlar beläggningsstenarna rekommenderas att du testar en liten del av gatstenen för att se om lösningen fungerar.

Det finns moderna kemikalier på marknaden som kan vada djupt mellan plattans sömmar och enkelt döda rotsystemet i alla vegetationer . Detta är det enda sättet att bli av med ogräs så att det inte dyker upp igen. Detta kommer att hålla trädgårdsbeläggningen presentabel och förlänga dess livslängd. Ofta erbjuds produkter med en kemisk sammansättning i flytande form, så det räcker att vattna skivhålen med dem så att gräset inte längre växer.

Bild
Bild

Mekaniska metoder för kamp

Det är dock inte alltid nödvändigt att ta till aggressiva ogräsbekämpningsmetoder, särskilt när det gäller ett litet område där det inte finns många gatstenar . Här kan du använda en mekanisk metod, som också kommer att vara effektiv och inte tar mycket tid. Vi pratar om traditionell ogräs, som rekommenderas efter regn, när jorden är fuktig och det är lättare att dra bort ogräset ur det tillsammans med roten.

Utbudet av verktyg som kan användas i trädgården är ganska omfattande . Till exempel kan du använda en speciell kniv som gör att du kan tränga in på svåråtkomliga platser med ett överflöd av gräs. Det är viktigt att ha tid före blomningsperioden och rensa bort ogräset så att det inte lämnar frön i jorden. Annars måste du upprepa proceduren efter en tid. Denna borttagningsmetod har sina fördelar. En av dem är säkerhet. Dessutom finns det inget behov av att köpa kemikalier och arbeta med farliga ämnen. Den enda nackdelen är den kortlivade effekten, men om området inte är kraftigt nedströms kommer det inte att bli några problem.

Bild
Bild

När du använder den mekaniska metoden är det viktigt att komma ihåg att små frön i jorden kanske inte märks, därför rekommenderas att ogräs kombineras med att spola sprickorna under starkt tryck. Vattnet kommer att tvätta ur fröna och rensa vägen. Naturligtvis, efter detta måste du stänga sömmarna, eftersom injekteringen kommer att förstöras, men detta kommer inte att vara ett stort problem.

Nästa alternativ för att bekämpa gräs med en mekanisk metod är användningen av biomaterial . Om du vill utrota ogräs kan du använda speciellt stylingmaterial. Det kan till exempel vara en film som blockerar tillgången på syre, så att gräset inte får de nödvändiga elementen och dör.

Bild
Bild

Du kan också använda gummi eller mulch för detta, vilket gör ett utmärkt jobb med uppgiften . En sådan kudde kan vara obekväm i flera dagar, vilket gör det svårt att flytta, men den kommer helt att bli av med gräset. Om du inte vill spendera pengar på gummi eller om du inte kan använda mulch kan du ta en tjock trasa som läggs ovanpå gatstenarna. Det kommer att blockera luften, och snart kommer du att glömma ogräset.

När det gäller den optimala tiden för ogräsbekämpning, är detta början på våren, när skotten just kommer fram.

Det är värt att notera att vissa sommarboende kombinerar olika metoder för att förbättra effekten och få fantastiska resultat. Dessutom tar ogrässkörd inte mycket tid och ansträngning, vilket gör ditt territorium rent, välskött och vackert under lång tid.

Bild
Bild

Folkmedicin

Om du inte vill hantera ogräs med kemikalier eller använda olika verktyg, då det är värt att uppmärksamma flera fonder som finns i varje hem . För att stoppa växten av gräs på stigarna behöver du kökssalt … För att få ett bra resultat är det nödvändigt att sprida produkten med beräkningen av ett och ett halvt kilo per kvadratmeter gatsten.

Bild
Bild

Om du vill kan du också göra en lösning för att vattna beläggningsplattorna, men vattnet måste vara varmt . Det är dock viktigt att tänka på att denna teknik inte kommer att fungera om du planerar att skapa planteringar runt brickorna. Saltlösning dödar ogräs, men det gör också jorden olämplig för någon växt i årtionden. Men om vi talar om en gågata, så kommer denna metod att vara en utmärkt lösning.

Ett annat sätt att lösa problemet skulle vara en lösning av tvål och ättika . Detta är ett slags folk herbicid, som kräver 400 ml vinäger och samma mängd vatten. Vätskorna måste blandas, tillsätt ca 10 g salt där, häll i två matskedar tvättmedel och några matskedar alkohol. Denna blandning hälls i en behållare med en sprayflaska, varefter du kan börja bearbeta ogräs och oönskat gräs. Tack vare detta ämne är det möjligt att kämpa inte bara med växter, utan också med deras rotsystem. Vinägern kommer att påverka hennes tillstånd negativt och ogräset kommer inte längre att störa henne.

Bild
Bild

Ett annat populärt sätt är värmebehandling. Koka upp vatten och häll över sprickorna på beläggningsplattorna. Proceduren måste upprepas under flera dagar. Detta är en miljövänlig och mest prisvärd metod för att döda ogräs.

Som du kan se finns det olika sätt att ta bort gräs mellan gatstenarna. Varje ägare väljer det som passar honom personligen. Med kemikalier kan ogräs utrotas för alltid, men med mekaniska medel eller folkmedicin kan gräset bara tas bort en stund, varefter du måste upprepa proceduren.

Rekommenderad: