Hur Tar Jag Bort Moment -lim Från Kläder? Hur Man Tar Bort Fläckar Hemma, Hur Man Rengör Limmet, Hur Man Tar Bort Och Torkar Av Tyget

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tar Jag Bort Moment -lim Från Kläder? Hur Man Tar Bort Fläckar Hemma, Hur Man Rengör Limmet, Hur Man Tar Bort Och Torkar Av Tyget

Video: Hur Tar Jag Bort Moment -lim Från Kläder? Hur Man Tar Bort Fläckar Hemma, Hur Man Rengör Limmet, Hur Man Tar Bort Och Torkar Av Tyget
Video: IBADAH PENDALAMAN ALKITAB, 22 APRIL 2021 - Pdt. Daniel U. Sitohang 2024, April
Hur Tar Jag Bort Moment -lim Från Kläder? Hur Man Tar Bort Fläckar Hemma, Hur Man Rengör Limmet, Hur Man Tar Bort Och Torkar Av Tyget
Hur Tar Jag Bort Moment -lim Från Kläder? Hur Man Tar Bort Fläckar Hemma, Hur Man Rengör Limmet, Hur Man Tar Bort Och Torkar Av Tyget
Anonim

Förvisso finns det i varje hem samma superlim som kan limma både en trasig vas och ett trasigt bord. Ett sådant mirakelmedel är naturligtvis en oersättlig sak i hushållet. Men det händer att han av misstag får på sig kläderna. Är det möjligt att torka av resterna av limmet och ta bort fläcken från kläderna så att det ser perfekt ut igen, hur man gör det korrekt, kommer att diskuteras i den här artikeln.

Bild
Bild

Funktioner i kompositionen

Momentlim är inte bara lim, det är en produkt med en speciell sammansättning, på grund av vilken den har sina egna ovanliga superegenskaper.

Till skillnad från något annat lim härdar det här nästan omedelbart ., har hög hållfasthet och tål lugnt förändringar i temperatur och luftfuktighet. Det är därför, om lim kommer på dina kläder, är det inte så lätt att bli av med det. Efter torkning, och detta händer nästan omedelbart, kvarstår en fläck på kläderna, vilket förstör stämningen med sitt hemska utseende.

Men bli inte upprörd i förväg, eftersom det finns medel och metoder som garanterat hjälper till att bli av med detta problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kan du dra dig tillbaka?

För att ta bort spår av superlim på dina kläder behöver du ett lösningsmedel. Låt oss börja med att titta på de kemikalier som kan köpas i många hårdvaru- och järnaffärer.

Nu i butikerna kan du ofta hitta ett specialverktyg , som är utformat specifikt för att tvätta bort resterna av starkt lim utan problem. Man behöver bara applicera ett par droppar av detta medel, som populärt kallas "anti-lim", på det förorenade området, och efter några minuter kan du rengöra det med en vanlig servett eller torr trasa. Efter det kan grejen enkelt tvättas bort, och det blir inga fler fläckar.

Om det finns aceton i huset är det fullt möjligt att använda det som rengöringsmedel. Det räcker med att fukta en bomullsdynan lite i denna vätska och torka fläcken med den.

Efter att resterande lim har tagits bort, rekommenderas att tvätta kläderna på vanligt sätt. På samma sätt kan du bli av med fläcken med bensin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns en fara. Om limmet kommer på kläderna från en känslig typ av tyg, bör du inte använda ovanstående medel, eftersom de kan skada produkten genom att fibrerna bryts. I det här fallet rekommenderar experter att använda den vanligaste nagellackborttagaren som varje kvinna har i sitt hem. Det förorenade området bör behandlas noggrant med en bomullstuss som tidigare fuktats med ovanstående vätska. För att fläcken ska försvinna helt kan du lämna kläderna i cirka tjugo minuter och sedan ska de tvättas.

Om du har acetonfritt nagellackborttagare i ditt hem är det perfekt för att ta bort lim . från produkter gjorda av mycket känsliga och nyckfulla tyger. Som regel kvarstår små fläckar på tyget efter att ha använt en sådan vätska, som ser ut som fettfläckar. Men detta är inte heller något problem. När allt kommer omkring kan du enkelt bli av med dem med det enklaste verktyget som du använder för att diska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metoder för rengöring av tyg

Förutom metoder som använder kemikalier finns det andra metoder som är mer skonsamma. Från år till år uppfinner erfarna hemmafruar självständigt effektiva metoder för att hantera olika slags fläckar. Det finns effektiva metoder som kan kallas folk.

Om limdropparna redan har frusit på klädytan, kan det säkert skickas till frysen i två timmar . Därefter lossnar limmet lätt och fläcken kan torkas bort.

Om fläcken fortfarande är färsk, rekommenderas att nedsänka det färgade föremålet i en skål med varmt vatten. Efter en timme kan du gnugga fläcken med en pensel och det kommer lätt att lossna. Från interaktion med mycket varmt vatten kommer alla superegenskaper för limmet att förstöras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den vanligaste citronsyran kan också hjälpa till att bli av med den här typen av fläckar. Ta ett halvt glas varmt vatten och tillsätt en matsked citronsyra. Vänta tills det löser sig helt. Därefter ska vätskan med en bomullsplatta appliceras på fläcken och lämnas i femton till tjugo minuter. Limfläcken kan sedan enkelt avlägsnas med en borste eller hård svamp. Men det är också fullt möjligt att ersätta citronsyra med vanlig bordsvinäger.

Oavsett vilken rengöringsmetod du väljer rekommenderar vi att du tvättar föremålet efter rengöring av fläcken.

Bild
Bild

Färg

Torka av limmet mycket försiktigt från färgade kläder, till exempel dina favoritbyxor, jacka eller jeans. Till exempel, om du vill torka bort en fläck med en av kemikalierna, finns det en chans att tygets färg bleknar. Efter en sådan rengöring kan det bli en lätt fläck på kläderna, eftersom materialets färg kan lossna lite, blekna. Därför, för att inte förstöra en bra sak, finns det andra metoder som är ganska lämpliga för att bli av med sådana fläckar hemma.

Det är fullt möjligt att bli av med superlimfläckar .med den vanligaste tvätttvålen. Det är nödvändigt så snart fläcken visas på kläderna, blötlägg det i varmt vatten. Jeans eller skjorta ska omedelbart såpas och nedsänkas i vatten. Det rekommenderas särskilt att behandla områden som förorenats med lim noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om fläcken inte har försvunnit efter blötläggning och tvätt i en tvålösning kan du tillsätta lite ättika till bassängen med en lösning. Var inte rädd för att använda den för färgade saker, eftersom bordsvinäger har förmågan att stärka tygets färgämne. Många hemmafruar lägger till till och med om de vill att tvätten inte ska blekna under tvätten.

Om fläcken är mycket stor och torr kan du hälla lite ättika direkt på den . Kom bara ihåg att det måste vara vinägern du äter. Om detta är en syra med flera procent måste den spädas.

Bild
Bild

Vit

Att ta bort limfläcken med hjälp av ovanstående medel på ett vitt tyg är inte heller särskilt svårt om du känner till några hemligheter. För vita produkter är det fullt möjligt att applicera en av de kemikalier som vi pratade om ovan. De hjälper till att enkelt ta bort resterna av superprodukten och därmed låta dig noggrant rengöra saken från fläcken.

Vita tyger har en egenhet . Du kan radera fläcken, limet försvinner, men en gul fläck kan dyka upp på sin plats, vilket inte är lätt att rengöra. Därför, om du behöver bli av med en fläck på vita kläder, är det bättre att använda "vithet". Denna produkt ska appliceras direkt på fläcken. Applicera bara några droppar på det färgade området och gnid in med en bomullstuss eller tandborste. Efter cirka tio till femton minuter kan kläder tvättas säkert.

På så sätt kan du enkelt ta bort limfläcken utan att tyget försämras. Och även för vita produkter kan du använda metoden med tvätttvål och citronsyra, som vi beskrev ovan.

Det rekommenderas inte att rengöra fläckar från vita tyger med aceton eller bensin, eftersom fläckar kan finnas kvar, som är nästan omöjliga att ta bort senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Och till sist, några fler rekommendationer och användbara tips, vilket definitivt kommer att vara till nytta i kampen mot Moment -limfläckar.

  • Om limmet har torkat måste du göra följande. Fukta föremålet och gå över problemområdet med en liten bit smör. Limmet är mycket ovänligt för fett, så oljan hjälper till att lösa upp partiklarna. Gnugga fläcken så ser du limet gradvis brytas ner. Det återstående limet kan sedan avlägsnas med en diskmedel.
  • Om limmet kommer på ullprodukten, bör du vänta tills det torkar helt och först börja rengöra. Detta görs bäst med bensin.
  • Försök att bli av med fläcken så snart limet är helt torrt.
  • På grova tyger kan lim avlägsnas med hjälp av vassa föremål som t.ex. en tunn kniv.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om limmet ligger på en läder- eller mockyyta kan du bli av med det med en nagelfil. Detta måste göras mycket försiktigt för att inte skada produkten. Använd lätt tryck, gör cirkulära rörelser och så gradvis försvinner limresterna.
  • Om limmet finns kvar på kläderna, börjar det efter ett tag att smula ihop. Tygets fibrer bryts ner och ett litet hål kan mycket väl bildas på platsen. Saken blir helt förstörd.
  • Blötlägg kläderna i varmt vatten innan du blir av med envisa limfläckar. Du kan lägga till lite flytande diskmedel, pulver eller vanlig bakpulver. Plagget ska stå kvar i några timmar och sedan kan en av lämpliga rengöringsmetoder användas.

Rekommenderad: