Minimikrofoner: Vi Väljer Små Modeller För Kläder Och Aktiva Miniatyrkablar För Röstinspelning. Vad Det är?

Innehållsförteckning:

Video: Minimikrofoner: Vi Väljer Små Modeller För Kläder Och Aktiva Miniatyrkablar För Röstinspelning. Vad Det är?

Video: Minimikrofoner: Vi Väljer Små Modeller För Kläder Och Aktiva Miniatyrkablar För Röstinspelning. Vad Det är?
Video: De 4 bästa BILLIGA mikrofonerna 2018 2024, April
Minimikrofoner: Vi Väljer Små Modeller För Kläder Och Aktiva Miniatyrkablar För Röstinspelning. Vad Det är?
Minimikrofoner: Vi Väljer Små Modeller För Kläder Och Aktiva Miniatyrkablar För Röstinspelning. Vad Det är?
Anonim

Minimikrofoner används inom många områden av modern mänsklig aktivitet. Detta inkluderar media och konserter. Moderna bloggare bör också använda en liknande teknik för att spela in video eller ljud av hög kvalitet för sina prenumeranter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Minimikrofonen kallas så på grund av dess mindre storlek. Det är en liten enhet som kan överföra mänskligt tal till en ljudprocessor med hjälp av förstärkta och riktade elektromagnetiska signaler.

I vardagen kan du använda sådana enheter i de fall du måste kommunicera på en bullrig plats. Samtidigt kan samtalspartnerna höra varandra väl och inte fråga igen. En minimikrofon gör det möjligt att höra samtalspartnern även på ett ganska stort avstånd.

Modern utrustning är en kombination av den senaste innovativa utvecklingen inom design och teknik . Dessa enheter har blivit mer kraftfulla, räckvidden har ökat.

En bullerdämpare har dykt upp i designen, tack vare vilket tal förblir klart och begripligt även vid kommunikation eller inspelning under svåra förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av fördelarna med denna typ av teknik är det värt att lyfta fram:

  • ljudets riktning;
  • högkvalitativ talåtergivning;
  • 25 m direkt åtgärdsområde;
  • autonomi i arbetet i 11 timmar;
  • osynlighet på kläder;
  • kompatibilitet med ljudkällor i olika format.

Av bristerna kan bara strömmen särskiljas: en mini-mikrofon är inte lämplig för sändning till en stor publik, utan bara för att prata med en samtalspartner ansikte mot ansikte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Bland de olika modeller som presenteras av tillverkare förtjänar några av dem särskild uppmärksamhet.

SVEN MK-150

Liten mikrofon som passar bekvämt till dina kläder. Ett speciellt klipp gör det möjligt att placera enheten även på en datorskärm.

Den beskrivna modellen har ett brett spektrum av applikationer . Du kan inte bara spela in din röst utan också sända medan du spelar eller chattar.

Tillverkaren försökte förenkla processen att använda enheten så mycket som möjligt. Det finns ingen anledning att installera drivrutiner för att starta mikrofonen. För anslutning används Jack 3,5 mm -ingången. När den trådbundna mikrofonen är ansluten kan du börja använda den.

Miniatyrenheten har en kabellängd på 1,8 meter.

Denna mini -mikrofon är idealisk för dem som vill ha bra kvalitet men inte vill betala för mycket.

Bild
Bild

Sharkoon SM1 Svart

Mikroteknik av lavalier typ. En klädnypa används som tillbehör. Detta är en aktiv, riktad mikrofon som fungerar genom miniJack 3,5 mm -porten.

Modellen är dyr jämfört med andra enheter men det är värt det. Det finns Bluetooth, vilket innebär att det finns möjlighet till fjärranslutning.

Enheten väger bara 60 g.

Bild
Bild

Defender MIC-109

Clip-on lavalier mikrofon. Den är ansluten till datorn via en kabel, vars längd är 1,8 meter. Vikt med förpackning 20 g.

En utmärkt lösning för dem som letar efter en budgetlösning för sig själva. Tekniken tillfredsställer inte bara priset, utan också kvaliteten.

Bild
Bild

PANASONIC RP-VC201E-S

Det japanska märket, känt över hela världen, glädde användarna med en prisvärd mikrofon. Priset på enheten börjar på 900 rubel.

Utrustningen tillåter inspelning både på en diktafon och kopiering av tal till en miniskiva . Tillverkad i ett plastfodral. Fästanordningen liknar en slips.

Om vi drar en parallell med andra enheter, så är denna mikrofon ganska tung, eftersom den väger 14 g. Denna vikt är dock osynlig för en person.

Den totala kabellängden är 1 meter.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en mikrofon för röstinspelning måste du först förstå hur de skiljer sig från varandra.

Alla modeller kan delas in i två stora grupper:

  • dynamisk;
  • kondensator.

Om en enhet som är känslig för ljudkällan krävs, är det bättre att välja en kondensator. Det förmedlar tal i detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är sant att för att en sådan teknik ska fungera krävs ytterligare 48 V. strömförsörjning. Den levereras vanligtvis från en datorblandare eller ljudkort. Ett exempel är modell AKG Perception 220 används ofta när du skapar YouTube -videor.

Dessa mikrofoner har dock en betydande nackdel - speciella krav för organisation av rummet. De fångar även det minsta ljud, så det ska vara helt tyst vid inspelningen.

Dynamiska mikrofoner är mindre krävande, så ingen extra ljudisolering krävs . De behöver inte heller extra mat. Dessa mikrofoner används på radion.

Bland moderna modeller är det svårt att hitta ett alternativ som är tillgängligt för den genomsnittliga konsumenten, därför är mini-mikrofoner i vårt land inte särskilt populära bland den vanliga befolkningen.

Bild
Bild

Och det är också värt att ta hänsyn till riktningsdiagrammet, det vill säga radien inom vilken samtalet spelas in runt mikrofonen.

Det finns tre typer av dem:

  • åtta;
  • cirkulär;
  • kardioid.

Den cirkulära tekniken låter dig spela in ljud endast runt användaren. Om det är kardioidutrustning kommer inspelningen endast att ske från en riktning. Tal som kommer bakifrån eller från sidan blir svårt att höra. Åtta mikrofoner är bra på att plocka upp ljud både från baksidan och framsidan. De uppfattar dock att sidoljud är mycket värre.

Rekommenderad: