Soundbars (54 Foton): Vad är Det Och Vad är Det För? Hur Väljer Man? Modeller Med Karaoke, För En Dator Och Andra. Hur Man Ansluter Och Väljer En Fäste?

Innehållsförteckning:

Video: Soundbars (54 Foton): Vad är Det Och Vad är Det För? Hur Väljer Man? Modeller Med Karaoke, För En Dator Och Andra. Hur Man Ansluter Och Väljer En Fäste?

Video: Soundbars (54 Foton): Vad är Det Och Vad är Det För? Hur Väljer Man? Modeller Med Karaoke, För En Dator Och Andra. Hur Man Ansluter Och Väljer En Fäste?
Video: Sound Bar Setup - How To Set Up A Soundbar with HDMI, ARC, Optical 2024, April
Soundbars (54 Foton): Vad är Det Och Vad är Det För? Hur Väljer Man? Modeller Med Karaoke, För En Dator Och Andra. Hur Man Ansluter Och Väljer En Fäste?
Soundbars (54 Foton): Vad är Det Och Vad är Det För? Hur Väljer Man? Modeller Med Karaoke, För En Dator Och Andra. Hur Man Ansluter Och Väljer En Fäste?
Anonim

Soundbar har lyckats bli ett populärt tillägg till moderna TV -apparater och andra elektroniska enheter, men frågor om vad det är och varför det behövs uppstår fortfarande. Det finns dussintals varianter av sådan utrustning på marknaden: modeller med karaoke, för en dator, monohögtalare och andra. Ibland måste du spendera mycket tid innan du väljer ett lämpligt alternativ. Men även om det finns en soundbar som redan är vald, hur man ansluter den och väljer en lämplig fäste, var man ska placera enheten, är det bättre att lära sig lite mer i detalj, annars uppfyller ljudkvaliteten helt enkelt inte förväntningarna.

Bild
Bild

Vad det är?

Soundbar är ett externt högtalarsystem som kan anslutas till andra elektroniska enheter för att skapa bättre ljudkvalitet. Till skillnad från högtalare i full storlek med stöd för flerkanalig användning, tar detta alternativ minst ett utrymme, placeras på valfri horisontell eller vertikal yta och klarar effektivt sina uppgifter. Soundbar är en monohögtalare, där flera högtalare är placerade samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten är extremt enkel att installera och förbättrar ljudkvaliteten avsevärt när du tittar på TV -sändningar eller filmer och lyssnar på musik.

Traditionella ljudsystem har länge tappat sin relevans. Moderna konsumenter upplever ofta en allvarlig platsbrist och försöker bli av med onödiga saker. Så här såg den långa högtalaren ut, i vilken det finns upp till 10 högtalare. Precis placerade akustiska komponenter ger önskad Dolby Surround -effekt. Soundbarns andra namn är surroundfältet, just på grund av att högtalaren bildar surroundljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande komponenter är nödvändigtvis närvarande i konstruktionen av enheten

  1. Skivspelare … Det är han som återger sändningsljudet och är en del av varje ljudsystem, oavsett dess skala.
  2. Akustiska element … För att få flerkanaligt ljud kan systemet använda både full-range högtalare och mer avancerade komponenter. Dessutom måste det finnas subwoofers inuti. Det är värt att överväga att ju billigare modellen är, desto lägre blir kvaliteten på komponenterna.
  3. Digital till analog omvandlare … I denna kapacitet fungerar den centrala processorn, som utför funktionen av kodning, omvandling av akustiska vågor. Utgången är surroundljud som är radikalt annorlunda än vad som kommer via högtalarna inbyggda i TV -panelen eller datorn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på konfigurationstyp har soundbars också uppenbara skillnader. Det finns två typer av enheter: aktiv och passiv … Deras huvudsakliga skillnad är närvaron eller frånvaron av en förstärkare, metoden för att ansluta utrustning. Aktiva ljudfält är själva ett fullvärdigt system, de ansluter direkt till andra enheter, de kan ha ytterligare analoga eller digitala utgångar för anslutning av video, en trådlös Bluetooth-modul. Passiva kräver ytterligare användning av en mottagare eller en extern förstärkare, de kan fungera som ett LCR -system med 3 kanaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det för?

Huvudsyftet med någon soundbar är att skapa 3D -surroundljud, vilket är det mesta av ljud- och videoinnehållet som släpps idag är avsett för. I en kompakt mono -enhet lyckades dess skapare lösa detta problem med hjälp av en speciell placering av högtalarna inuti skåpet.

Enheten kan användas för:

  • återgivning av musik utan förlust av renhet och ljudkvalitet;
  • anslutning till en PC istället för traditionella högtalare;
  • sända ljud från en LCD- eller plasma -TV;
  • kombinationer med karaoke -system.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med rätt soundbar kan du radikalt förbättra ljudkvaliteten för moderna TV -enheter. Utrustningen ersätter enkelt en fullfjädrad uppsättning akustik för en hemmabio, tar minst ett utrymme, kräver ingen komplex justering.

Olika sorter

En bärbar eller trådlös soundbar har flera alternativ - från det enklaste för en dator eller i kombination med mobila prylar till fullt fungerande. De kan vara med karaoke, set-top box-funktion, inbyggd DVD-spelare, med FM-tuner. Enhetens kropp har också en varierad design - ljusa soundbars är populära bland unga människor, vita modeller går bra med samma teknik. Versioner med radio och separata lagringsplatser kan fungera som bärbara ljudsystem.

Bild
Bild

Monokolumn

En soundbar med inbyggd subwoofer är en billig, prisvärd lösning för hemmabruk. Monohögtalare är aktiva varianter av denna teknik, används ofta i kombination med platt-TV och plasmapaneler .… Sådana modeller finns i upphängda och fristående versioner, stöd för anslutning till mobila enheter, datorer, bärbara datorer.

Monohögtalare kännetecknas inte av en mängd olika funktioner, de har den mest enkla driften och minimalistiska designen.

Bild
Bild

Ljudprojektor

Detta är en mer sofistikerad version av soundbar som kräver installation på ett horisontellt plan. Systemet innehåller en subwoofer, bashögtalare med en nedåtgående kon. Kombinationen av mottagarfunktionen gör denna ljudprojektor till en bra ersättning för en fullskalig hemmabio … Bland de uppenbara fördelarna är utjämningen av teknikens ljud vid de lägre frekvenserna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Passiv soundbar med separat subwoofer

Detta är en passiv version av soundbar, lämplig som ersättning för en hemmabio. Närvaron av en extern subwoofer gör att du kan uppnå surroundljud. Panelen själv ansluter till en TV eller någon annan enhet via en trådbunden eller Bluetooth -anslutning.

Denna soundbar väljs av dem som har höga krav på ljudkvalitet.

Bild
Bild

Ljudbas

En typ av utrustning som har den bredaste funktionaliteten. Ljudbaser ser ut som ett TV-stativ, men har inbyggd flerkanalig akustik, stödjer Smart TV-anslutning. Denna soundbar har en plats för DVD -skivor och kan spela dem; uppsättningen innehåller trådbundna och trådlösa moduler för anslutning av mobila enheter.

TV: n installeras ovanpå ljudbasen; stativet är tillverkat av slitstarka material som tål betydande belastning.

Bild
Bild

Multifunktionell soundbar

Denna soundbar är så nära en hemmabio som möjligt, ger surroundljud. Setet, förutom den horisontella huvudpanelen, innehåller en extern subwoofer och flera ytterligare högtalare anslutna via trådlös kommunikation. Genom att välja olika konfigurationer när du placerar utrustning kan du uppnå surroundljud "som i en biograf ".

Bild
Bild

Modellöversikt

Bland modellerna av soundbars som säljs idag kan följande TOP -alternativ särskiljas som kan tillgodose kraven hos de mest kräsna köparna.

LG SK9Y … Premium soundbar med Dolby Atmos för teatrar. Systemet har en fristående subwoofer med trådlös anslutning, det utmärks av högkvalitativt ljud, ljusstyrka och detaljer i ljud. Det finns stöd för Hi-Res 192/24 bit, du kan dessutom utrusta utrustningen med bakre högtalare av samma märke.

Bild
Bild

YAS-207 … Soundbar från Yamaha med stöd för DTS Virtual: X -teknik och ett komplett utbud av gränssnitt - från HDMI till SPDIF. Kontrollen är möjlig via fjärrkontrollen, mobilapplikationen, inbyggda knappar på fodralet. Systemet ger surroundljud av högsta kvalitet i sin prisklass, jämförbart med det som används på biografer.

Bild
Bild
Bild
Bild

JBL Bar 2.1 … Bland den utrustning som kostar upp till 20 000 rubel ser den här modellen mest attraktiv ut. Snygg design, extern subwoofer med surroundljudande bas, hög byggkvalitet - allt detta JBL kombineras med en komplett uppsättning gränssnitt, inklusive HDMI Arc, kablar ingår.

Bild
Bild
Bild
Bild

LG SJ3 … Soundbar typ 2.1 med separat subwoofer med trådlös anslutning. Modellen kännetecknas av hög byggkvalitet, klart ljud. Det rankas inte bland ledarna på grund av bristen på en HDMI -utgång; en optisk kabel för anslutning till en TV måste också köpas separat.

Bild
Bild

Xiaomi Mi TV Soundbar … Budgetmodellen av typ 2.0 med en snygg design av fodralet, stöder olika typer av anslutning via ledningar och är utrustad med Bluetooth för trådlös anslutning till smartphones, surfplattor, bärbara datorer. Denna teknik är väggmonterad; det finns praktiska kontrollknappar högst upp på panelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

För att välja rätt soundbar för ditt hem bör du vara uppmärksam på ett antal viktiga punkter som avgör hur bekvämt det är att använda det.

Huvudkriterierna inkluderar följande

Konstruktionstyp … Aktiva ljudfält kan användas autonomt, som en oberoende enhet. Passiva har en mer komplex anslutning och kräver ytterligare systemkomponenter. De använder ofta externa subwoofers.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner … Det är vanligt att förvänta sig miniatyrdimensioner från en kompakt ljudkonsol. Men när du väljer är det också viktigt att fokusera på parametrarna för TV: n, möbler, var den kommer att stå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typ av ansluten utrustning … För en bildskärm, en mobil enhet måste du välja en aktiv soundbar. För ett karaoke -system eller en TV är det passiva alternativet också lämpligt, vilket ger fler alternativ för att få djupt surroundljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Case design och färger … Soundbar ska vara i harmoni med andra typer av hushållsapparater och allmän inredning. Tillverkare har säkerställt att även ägare till ekohus och fans av retro hittar sin egen version av ljudsystemets design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning … Ju mer externa trådbundna eller trådlösa komponenter utrustningen har, desto större är chansen att den ger korrekt återgivning av alla ljudeffekter. Men om målet är att skaffa mobil utrustning som kan anslutas till olika enheter kan du också överväga en kompakt modell som inte har ytterligare moduler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsmetod … Fristående alternativ väljs för att användas i kombination med hushållsapparater installerade på möbelns yta. Om TV: n eller plasmapanelen hänger på väggen är det också bättre att välja soundbar med ett fäste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antal kanaler som ingår i paketet … Det optimala förhållandet är 5,1.

Bild
Bild

Trådlös och trådlös anslutning … Med Bluetooth -modulen kan du placera högtalarna i rummet utan att trassla ihop dem med ett nätverk av ledningar. Ljudkvaliteten påverkas inte. Det är också viktigt att överväga enhetens kompatibilitet med olika operativsystem, mobila prylar.

Bild
Bild

Ytterligare funktioner … Detta kan inkludera kombination med ett flerrumssystem, styrning från en mobil enhet. Om du planerar att skaffa en enhet med en utökad uppsättning funktioner bör du vara uppmärksam på premiummodellerna.

Bild
Bild

Hur väljer man en fäste?

När du väljer en fäste är det bättre att föredra alternativ som är kompatibla med specifika modeller av utrustning. Vanligtvis tillverkas dessa tillbehör direkt av soundbar -tillverkarna, ibland ingår de i leveranssetet. Det är värt att överväga att många modeller är inriktade på att ansluta till ett TV -fäste, så att ljudet förblir rymligt och av hög kvalitet när betraktningsvinkeln ändras. När du köper en viss modell måste du definitivt vara uppmärksam på dess kompatibilitet med utrustning från olika tillverkare .… Ljudväggspanelens måttparametrar måste också beaktas. Normalt sträcker sig deras längd från 20 till 60 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Processen att ansluta soundbar som en monoblock -enhet är inte svår. Kroppen kan hängas på en vägg eller placeras på ett bord, en hylla. En sådan enhet är lätt att konfigurera och ansluta till en bärbar dator, stationär PC, som fungerar som ett hemmamedia -center, som tar emot en signal via en optisk kabel.

Om ett hemmabiosystem byggs på basen av en systemenhet och en projektor, ser valet av en surroundbar ganska rimligt ut.

Bild
Bild

Det är också möjligt att ansluta till en bärbar dator via Bluetooth - med den vanliga sökningen och parningen av enheter med varandra, utan ledningar och svårigheter.

Processen att ansluta till en dator ser ut så här

  1. På systempanelens baksida eller den bärbara datorns sidopanel finns ett uttag för kontakten som ingår i satsen. Vanligtvis finns det 3 ingångar i rad - för en högtalare, en subwoofer och en mikrofon. Varje plats har en ikon bredvid för att känna igen syftet och en färg.
  2. Bland de ledningar som följer med soundbaren finns det alternativ med olika nyanser. Vanligtvis är dessa blå, gröna, rosa färger, motsvarande färgen på uttagen på enhetsfodralet.
  3. Anslut kontakterna till motsvarande ingångar på soundbaren. När anslutningen har upprättats kan du ansluta kontakten till vägguttaget, från strömförsörjningen, aktivera önskad knapp på enheten.
  4. Om systemenheten / den bärbara datorn har ett extra ljudkort, rekommenderas att du ansluter ljudfältet till dess utgångar för att få en bättre anslutning. Om den inte finns där kan du använda standarduttagen.
Bild
Bild

När du har anslutit alla element helt kan du använda monoblocket för det avsedda ändamålet.

Om en extern trådlös subwoofer är tillgänglig måste strömbrytaren aktiveras separat på fodralet genom att upprätta en anslutning till huvudmodulen … Om soundbaren efter en trådbunden anslutning brummar måste du kontrollera att kontakterna passar i uttagen. Om en svag kontakt hittas är det nödvändigt att stärka förbindelsen mellan elementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den fullständiga frånvaron av några ljud kan bero på det faktum att trådarna är omvända och inte matchar färgen på uttagen.

Om anslutningen är felaktig fungerar inte enheten i normalt läge. Om hårdvaran ursprungligen spelade upp ljud och sedan stoppade kan orsaken vara ett systemfel i datorn. Starta om datorn, starta om uppspelningen.

Bild
Bild

Soundbaren stöder också en kabelanslutning till TV: n - sätt bara in kontakterna i uttagen på var och en av enheterna. Väggmonterade platt-TV-apparater har vanligtvis en serie ingångar på skåpets sida. Om anslutningen använder en mottagare måste anslutningen upprättas med dess utgångar för att återge ljudsignalen … Vanligtvis används HDMI -ingången för att ansluta ljudfältet till plasmaskärmen. Om inte, koaxial eller optisk kabel.

Bild
Bild

Hur installeras rätt?

När du väljer fristående ljudfält, tänk på att det är viktigt att hålla dem så nära skärmen som möjligt när du placerar dem. När det gäller moderna plattskärms -TV -apparater bör du installera soundbaren direkt under den. Det är viktigt att undvika stängda hyllor - väggarna snedvrider ljudet förhindra att den sprids korrekt inomhus.

Utrustning som stöder Dolby Atmos eller DTS-X måste stängas av eller vertikala ljudeffekter kan inte återges helt.

Sådan utrustning bör inte placeras inuti skåpmöbler.

Bild
Bild

När du ansluter soundbaren till fästet rekommenderas att du fixar det samtidigt med TV: n eller tar bort enheten för nödvändiga manipulationer … Det är värt att överväga hela systemets vikt - det är bättre om det är monterat på en huvudvägg. För fixering behöver du skruvar, skruvar, pluggar.

Proceduren för att fästa soundbaren på fästet är följande

  • Välj en plats för att fixa enheten … Den är placerad på ett avstånd av minst 10 cm från TV: ns eller plasmapanelens nedre kant. Det är värt att markera punkter på väggen för att bilda hål, borra dem och installera pluggar.
  • Packa upp fästet, fäst det på väggen … Fixera på ytan med skruvar. Om det finns en pil som pekar upp på fästet måste den placeras strikt i mitten av skärmen, under den.
  • Rikta in alla fästpunkter med hål på fästet … Fäst skruvarna i pluggarna, se till att anslutningen är tät.
  • Installera panelen i kontakterna … Se till att fästbultarna är i botten för att hålla systemet säkert på plats.
  • Dra kabelanslutningen genom HDMI -kontakten , koaxial eller optisk utgång.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att följa dessa instruktioner kan du enkelt installera soundbar i det inre av ett hus eller lägenhet.

Rekommenderad: