Aktiva Hörlurar: Vi Väljer Taktiska Militära Modeller Och Trådlösa Skyddande Aktiva Hörlurar För Airsoft, Principen För Drift

Innehållsförteckning:

Video: Aktiva Hörlurar: Vi Väljer Taktiska Militära Modeller Och Trådlösa Skyddande Aktiva Hörlurar För Airsoft, Principen För Drift

Video: Aktiva Hörlurar: Vi Väljer Taktiska Militära Modeller Och Trådlösa Skyddande Aktiva Hörlurar För Airsoft, Principen För Drift
Video: Råtunga trådlösa hörlurar från Urbanista! 2024, April
Aktiva Hörlurar: Vi Väljer Taktiska Militära Modeller Och Trådlösa Skyddande Aktiva Hörlurar För Airsoft, Principen För Drift
Aktiva Hörlurar: Vi Väljer Taktiska Militära Modeller Och Trådlösa Skyddande Aktiva Hörlurar För Airsoft, Principen För Drift
Anonim

Aktiva hörlurar är en nödvändig utrustning för militärer, jägare, fans av taktiska sporter och skyttar . Deras funktionsprincip bygger på att dämpa yttre akustiska störningar, medan tysta ljud förstärks, vilket hjälper till att snabbt navigera i en svår situation. Men vad ska man ta hänsyn till när användaren väljer taktiska militära modeller och trådlösa skyddande aktiva hörlurar för airsoft, det är värt att prata mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

Aktiva hörlurar är ett måste för professionella skyttar, militärer, jägare eller sport och taktiska spel . Dessa skyddsanordningar hjälper till att skydda hörselorganen från skador i samband med höga ljud av skott, samtidigt som det ökar upptagningen av annat externt buller. De är oumbärliga för jakt, där du måste sitta i bakhåll länge och spåra ett försiktigt djur. Förutom, Den inbyggda radion låter dig upprätthålla trådlös kommunikation via en mikrofon - detta alternativ föredras av fans av airsoft och annan militär taktisk underhållning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincipen för aktiva hörlurar är byggd om användning av speciella komponenter som passiv akustik inte har … De har kontroller som gör att du kan variera enhetens känslighet när du tar upp mjuka ljud. Den inbyggda mikrofonen låter dig kommunicera med andra jägare eller teammedlemmar.

Hörselskydd utförs med hjälp av ett brusreduceringssystem som är inriktat på stötar från en chock, explosiv akustisk våg.

Bild
Bild

Tyst ljud förstärks av komponenter som liknar hörapparater . De inkluderar en skanner som fungerar inom en viss radie - de allra bästa kan ta upp mindre ljud även på mycket stora avstånd. Skyddande aktiva hörlurar är obligatoriska för användning i taktiska strider med pyroteknik och blixt- och brusutrustning.

Bild
Bild

Populära modeller

Aktiva hörlurar för skjutfält, jakt, airsoft produceras idag i ett brett sortiment. Beroende på i vilket syfte modellen köps kan dess kostnad och prestanda variera avsevärt. De mest populära bland jägare är aktiva hörlurar av rysk produktion, airsoft -spelare föredrar taktiska militära, arméenheter från amerikanska märken. De skiljer sig åt i prestandakvalitet, mångsidighet i användning, nivå av fuktmotstånd - i vissa modeller kan du till och med sänkas under vatten. De mest populära alternativen är värda att överväga mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För jakt

När du väljer rätt aktiva hörlurar för jakt bör du överväga produkter som är specifikt inriktade på att lösa dessa problem. Dessa hörlurar inkluderar EarShield , släpptes först på marknaden först 2014.

Bild
Bild

Företaget förlitade sig på tillförlitlighet, enkel design och överkomliga kostnader för sina produkter.

Dessutom har tillverkaren tillhandahållit bekväm justering för varje modell, och du kan hitta hörlurar för fotografering inomhus och utomhus - med olika känslighetsindikatorer.

Bild
Bild

De bästa modellerna presenteras nedan

Peltor SPORTTAC JAKT 478 . En modell av aktiva hörlurar, placerade som universella - för taktisk sport och jakt. Filtrerade ljud detekteras endast med en frekvens av 25 dB, höga skott hörs absolut inte, skyttens hörsel är helt säker. Modellen är utrustad med stereohögtalare, riktade aktiva mikrofoner finns på enhetens fram- och baksida. Enligt jägare är dessa de bästa hörlurarna för långvarigt kontinuerligt bruk, de mest bekväma och ergonomiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Howard Leight Sport Bolt . En modell av franska tillverkade aktiva hörlurar med en av de bästa svarsfrekvenserna och hög mikrofonkänslighet, det finns totalt 8 av dem, 4 för varje öra. Med det kan du skilja en persons steg från prasslet av lövverk från hundratals meter bort. Ljuden av skott är helt släckta, men positionering är endast möjlig till vänster eller höger sida.

Bild
Bild

Pro Ears Option Stereo . Ganska dyr modell från ett välkänt amerikanskt företag. Dessa hörlurar har bra prestandaegenskaper - höga ljud dämpas till en bekväm 27 dB, öronkuddarna har en tät och bekväm passform. De elektroniska komponenterna är mycket känsliga och utformningen av de aktiva hörlurarna riktar sig till finsmakare av klassisk prestanda.

Bild
Bild

ALLEN RUGER … En modell av amerikanska tillverkade aktiva hörlurar för jakt, presenterade i mellanklass. Den är vikbar, lätt att transportera och tar lite plats i ditt bagage. Den höga svarshastigheten gör hörlurarna till en av de bästa i klassen, känsligheten är också på en höjd - inuti kommer ljudet inte att överstiga volymen 27 dB. Modellen möjliggör användning av ett bekvämt pannband, stora öronkuddar med mjuka ramar.

Bild
Bild

VEBER "Bear" Camo . Aktiva skjutbanor hörlurar, lämpliga för jakt under torrperioden. Modellen utmärks av en minimalistisk design, det finns inga onödiga utskjutande element som stör grov terräng. Mikrofonerna är stänk- och vindbeständiga, ger klart ljud, bra röstöverföring. Volymkontrollen utförs med bara en omkopplare, istället för ett laddningsbart batteri används 2 AAA -batterier, deras reserv räcker för 180 timmars kontinuerlig drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av modeller som används vid jakt är ganska stort. Valet av aktiva hörlurar beror bara på budgeten, skyttens preferenser själv, kraven för enhetens autonomi.

För airsoft

När du väljer airsoft aktiva hörlurar bör du vara särskilt uppmärksam på märket. Den erkända ledaren här är Peltor . Det inhemska företaget tillverkar tillbehör med dubbla handfat, en speciell design som ökar komforten. Märkets hörlurar har ett högt vindskydd, ljudvolymnivån för filtrering är 82 dB.

MSA Sordin är en annan tillverkare som förtjänar uppmärksamhet . Företaget producerar aktiva vattentäta hopfällbara hörlurar med bra isolering och ljudförstärkning. Mikrofonerna som används har en vindtät design och fungerar 360 grader när du lyssnar. Kontrollerna är bekvämt placerade, ganska känsliga även när de rörs med handskade händer, anpassade för vänster- och högerhänta. Den automatiska avstängningsfunktionen säkerställer att hörlurarna inte överanvänder laddningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

SportEar är en tillverkare som tar hänsyn till alla funktioner i aktiv sport . Märkets hörlurar har 4 mikrofoner samtidigt och visar maximal känslighet. Stereoeffekten sträcker sig till varje öra, brusreducering fungerar vid en nivå på över 85 dB, förstärkningen av tysta signaler är åttafaldig. Tillverkaren bryr sig också om komfort: SportEar-aktiva hörlurar har ett mjukt huvudband och lågprofilerade öronkåpor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns modeller som förtjänar särskild uppmärksamhet

" GSSH-01 Ratnik ". Taktiska aktiva hörlurar av rysk produktion, speciellt inriktade på att bära under hjälmen. Detta är en armémodell med en meshbas. Hörlurarna har en driftsfrekvens på 25 dB, ljudet från ett skott är helt dämpat. Deras enda nackdel är svarsfördröjningen - den kan nå 10 millisekunder.

Bild
Bild

Radians 430 EHP … Kinesiska hörlurar för skjutbanor och skjutbanor. Modellen ger undertryck av ljud med en volym på mer än 85 dB upp till 27 dB, när mikrofonen stängs av låter täta öronkuddar inte ljuden från skott passera alls. Batterierna är AA -batterier, som håller i 200 timmars drift.

Bild
Bild

PMX-55 Tactical Pro . Stereohörlurarna som produceras av det inhemska varumärket har fått bra betyg från fans av taktiska skjutsporter. De kan betraktas som mästare i kompakthet, de fälls enkelt, har ett mjukt tyghuvud utan stel ram och är lämpliga att bära under hjälm. Modellen kännetecknas av närvaron av separata volymkontroller på varje öra, förstärkarna är oberoende, men det totala antalet mikrofoner är inte för stort, det finns bara 4 av dem för båda öronkuddarna.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns ett antal parametrar att tänka på när du väljer aktiva hörlurar

  1. Storlek och vikt . Ju lättare och bekvämare att bära de aktiva hörlurarna, desto bättre. När du köper, se till att prova dem för att se till att de matchar storlekarna. Ibland räddar inte ens justeringen dig från att hörlurarna är för stora eller omvänt inte helt täcker öronen.
  2. Signalkonverteringsfrekvens . Fördröjningen med vilken den bearbetas är mycket viktig. Du måste vara uppmärksam - denna parameter bör ha minimivärden.
  3. Klarhet i den akustiska signalen … Graden av användbarhet beror på hur läsbart hörlurarna förstärker ljudet. Om klarheten är låg blir det mycket svårt att ta reda på källan till det externa bruset under sändningen.
  4. Kontrollera … I strid, jakt eller skjutfält visar sig denna faktor vara den viktigaste. Den mest förenklade justeringen av driftsparametrar ger volym- och hörlurskänslighet med en knapptryckning. Det kommer att vara en stor fördel att ha en separat ljudinställning för varje öra.
  5. Vattentät nivå … Eftersom driften av hörlurarna sker utomhus, inte under de mest gynnsamma förhållandena, måste sådana enheter vara välisolerade från kontakt med vatten, ånga, kondens.
  6. Monteringsmetod och fixeringssäkerhet … Hörlurarna ska sitta tätt på huvudet, även när du springer eller går snabbt. Väl valda modeller anpassar sig enkelt till olika typer av hattar, kräver inte ytterligare hållning för hand.
  7. Närvaron av en radiosändare, mikrofon . De ger en möjlighet till kommunikation när du spelar ett lagspel eller under en gruppjakt. När du väljer en modell av en radiosändare bör du vara uppmärksam på intervallet för mottagning och överföring av information.
Bild
Bild

Dessutom bör du ta hänsyn till de individuella egenskaperna och syftet med aktiva hörlurar. Modeller för airsoft väljs med hänsyn till särdragen i deras applikation. Lågprofilerade öronkoppar och ett tätt sittande huvudband är ett måste eftersom du måste bära redskapen under hjälmen.

Det är värt att uppmärksamma färgerna. Det är optimalt om aktiva airsoft -hörlurar har utbytbara koppar för olika stridsförhållanden.

Bild
Bild

Det rekommenderas att välja hörlurar för jakt. med hög känslighet . Förutom snabbare upptäckt av djuret ger detta igenkänning av andra ljud - till exempel om en slumpmässig svampplockare eller en hund som går från staden dyker upp i eldlinjen. Vid karakteristisk hörselnedsättning, som skytten redan har, kommer hörlurar att bidra till att förbättra uppfattningen av yttre brus och fungera som en förstärkare. Det är värt att överväga det på vintern är sådana tillbehör nästan värdelösa - batterier laddas ur i kylan mycket snabbare, och inte alla jägare är redo att bära dem med ett stort utbud.

Rekommenderad: