Tvättmaskinen Stannar Under Tvätten: Orsaker Som Gör Att Tvättmaskinen Stängs Av Strax Efter Att Den Startats

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskinen Stannar Under Tvätten: Orsaker Som Gör Att Tvättmaskinen Stängs Av Strax Efter Att Den Startats

Video: Tvättmaskinen Stannar Under Tvätten: Orsaker Som Gör Att Tvättmaskinen Stängs Av Strax Efter Att Den Startats
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, April
Tvättmaskinen Stannar Under Tvätten: Orsaker Som Gör Att Tvättmaskinen Stängs Av Strax Efter Att Den Startats
Tvättmaskinen Stannar Under Tvätten: Orsaker Som Gör Att Tvättmaskinen Stängs Av Strax Efter Att Den Startats
Anonim

Tack vare den inbyggda elektroniken utför tvättmaskinen en programmerad sekvens av åtgärder under drift. Av olika skäl kan elektroniken fungera fel, vilket resulterar i att maskinen stannar under tvättprocessen. Några av orsakerna till detta fel kan elimineras av dig själv, och för allvarliga reparationer måste du kontakta tjänsten.

Tekniska svårigheter

Om tvättmaskinen reser sig under tvätten och inte utför de angivna åtgärderna kan det finnas flera orsaker till detta. De vanligaste är:

  • motoravbrott;
  • utbrändhet av värmeelementet;
  • blockering;
  • felaktig elektronik;
  • brott på lastluckans lås.

Av typen tvättmaskinens åtgärder är det möjligt att avgöra vilken del som har blivit oanvändbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarfel

Ofta är orsaken till att stoppa tvättmaskinen inte ett tekniskt fel, utan ett mänskligt fel. Om hushållsapparater plötsligt slutade fungera måste du kontrollera om misstag gjordes under drift.

  1. Vikten på den tvättade tvätten överskrider den tillåtna gränsen … Instruktionerna som medföljer varje tvättmaskin ger information om maxbelastningen. Om hastigheten överskrids, slutar en kort tid efter att maskinen slås på att fungera. För enkelhets skull har vissa modeller en speciell smart sensor som visar nivån på tillåtna normer.
  2. De flesta tvättmaskiner har ett läge som heter Delicate .… Den är avsedd för tvätt av känsliga tyger. I det här läget kan bilen "frysa" i några sekunder. Vissa användare tror att ett sådant stopp är något slags fel. Men det är det faktiskt inte.
  3. En obalans har uppstått i tvättmaskinens badkar . Om stora och små föremål laddades i samma tvätt samtidigt kan de rulla ihop till en enda klump. Till exempel händer detta ofta när andra saker faller i påslakan. I detta fall kan en obalans uppstå. En speciell sensor utlöses i tvättmaskinen, varefter den stängs av.
  4. I vissa fall är det folk själva som är skyldiga till att tvättmaskinen inte fungerar . Så av misstag kan användaren ställa in flera tvättlägen på tekniken samtidigt, vilket resulterar i att elektroniken börjar fungera fel. Om du till exempel slår på förtvätt och blekning samtidigt, misslyckas det, eftersom ingen av modellerna kan använda dessa lägen tillsammans. Som ett resultat stängs maskinen av efter en stund och slutar tvätta. Ett felmeddelande visas på displayen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående skäl kan stoppningen av tvättmaskinen orsakas av brist på vattenflöde. Och, vilket är typiskt, kommer maskinen att starta och börja arbeta, men efter 3-5 minuter stannar den och ger lämpliga signaler.

Och även ett stopp kan inträffa på grund av för lite tryck. Till exempel när trycket i rören är svagt, eller om det finns ytterligare ett vattenflöde i rummet.

Med en igensatt avlopp är problemet inte längre bara i tvättmaskinen . Vi måste hantera rengöring av avlopp och hela avloppssystemet i rummet. Så snart blockeringen avlägsnas och avloppen är lediga fortsätter tvättmaskinen att fungera normalt.

Bild
Bild

Eliminerar problemet

Om värmeelementet inte fungerar, fryser maskinen i början av tvättprocessen. Eftersom vattnet inte kommer att värmas upp kommer hela den fortsatta processen att störas.

Förorening av avloppssystemet kan antas om tvättmaskinen stoppas under centrifugeringsfasen . Mest troligt är filtret eller röret nära avloppspumpen igensatt.

Om dräneringsfiltret är igensatt kan detta problem lösas på egen hand efter bara 15-20 minuter. Det är nödvändigt att rengöra filtret eller byta ut det mot ett nytt om så önskas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tvättmaskinen slutar fungera i början av driften är det möjligt att orsaken ligger i en trasig luckdörr. Först måste du kontrollera om den är tätt stängd, och först då (om störningen fortfarande kom fram) kontakta servicecenteret för att få hjälp.

I händelse av att inget fel uppstår bör det kontrolleras om allt har gjorts korrekt under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

De upptäckta felen kan enkelt korrigeras beroende på typ av ursprung

  • Om maxbelastningen överskrids behöver du bara ta bort överflödig tvätt och starta om tvättmaskinprogrammet.
  • När "Delicates" -läget väljs stannar maskinen inte för att den har stängts av, utan för att den har programmerats. Om maskinen inte tömmer vattnet under en längre tid är det nödvändigt att aktivera läget "Tvångsdränering" (i olika modeller kan det kallas annorlunda) och sedan "centrifugering" -funktionen.
  • Om en obalans observeras i tvättmaskinens badkar är det nödvändigt att tömma vattnet genom att aktivera lämpligt läge. När processen är klar måste du ta ut tvätten och ladda den igen och fördela den jämnt. För att undvika sådana situationer rekommenderas att sortera föremålen före tvätt. Detta bör göras enligt principen - tvätta stora separat från små.
  • Innan du startar tvättmaskinen måste du först se till att vatten finns tillgängligt. Kontrollera om den finns i kranen och vrid sedan kranen på röret som leder till maskinen.
Bild
Bild
Bild
Bild

I händelse av ett obegripligt och oväntat stopp av tvättmaskinen kan du vidta ett antal åtgärder som hjälper till att återställa tvättprocessen

  1. Starta om maskinen. Om detta inte är en allvarlig uppdelning, så hjälper det i de flesta fall. Dessutom kan du öppna dörren (om dörren är olåst) och ordna om tvätten.
  2. Det är nödvändigt att kontrollera om dörren är väl stängd och om något har fallit mellan den och kroppen. Man bör komma ihåg att när luckan stängs korrekt ska ett karakteristiskt klick tydligt höras.
  3. När maskinen slutar fungera ger det någon form av fel på skärmen. I det här fallet måste du se instruktionerna och jämföra data. Mest troligt kommer avkodningen av felkoden att anges i kommentaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om anledningen till stoppet är ett svagt vattentryck är det nödvändigt att öka det (om detta är möjligt). Det är nödvändigt att sluta använda det för andra ändamål när du tar vatten för tvätt (öppna kranen med vatten i köket, etc.). Under normalt flöde återupptas driften inom några sekunder utan att det krävs en omstart.

I de fall det beslutades att omedelbart självreparera bör viktiga regler komma ihåg . Det viktigaste är att reparationer endast kan utföras efter en fullständig avstängning av hushållsapparater. Se till att tvättmaskinen är urkopplad. Och också för att undvika en översvämning måste du blockera flödet av vatten. Installera endast tillverkarens delar köpta från pålitliga leverantörer på tvättmaskinen. Självreparation av dålig kvalitet kan resultera i en sammanbrott av hela produkten.

Om det inte är möjligt att självständigt identifiera orsaken till felet och eliminera det, måste du kontakta servicecenteret för professionell hjälp.

Rekommenderad: