Tvättmaskinen Rinner Från Botten: Orsaker - Vatten Rann Ut Under Centrifugering Under Tvätt Och Vid Uppringning Under Sköljning

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskinen Rinner Från Botten: Orsaker - Vatten Rann Ut Under Centrifugering Under Tvätt Och Vid Uppringning Under Sköljning

Video: Tvättmaskinen Rinner Från Botten: Orsaker - Vatten Rann Ut Under Centrifugering Under Tvätt Och Vid Uppringning Under Sköljning
Video: Fix water evacuation error Cylinda washing machine - Fixa uttömningsfel på Cylinda tvättmaskin 2024, April
Tvättmaskinen Rinner Från Botten: Orsaker - Vatten Rann Ut Under Centrifugering Under Tvätt Och Vid Uppringning Under Sköljning
Tvättmaskinen Rinner Från Botten: Orsaker - Vatten Rann Ut Under Centrifugering Under Tvätt Och Vid Uppringning Under Sköljning
Anonim

Vattenläckage under tvättmaskinen är helt enkelt skyldig att varna. Som regel, om vatten bildas på golvet bredvid tvättenheten och det rann ut från det, bör du leta efter och åtgärda störningen omedelbart. Man bör komma ihåg att läckor kan leda till allvarligare konsekvenser i form av översvämning av grannar och skador på möbler.

Vad är det första du ska göra?

Moderna tillverkare av tvättanordningar utrustar ofta sina produkter med ett läckageskyddssystem. Detta gör att du kan stänga av vattentillförseln till maskinen när ett fel uppstår, vilket förhindrar översvämning. Vattenläckage från maskinen är ganska vanliga störningar bland många modeller av tvättutrustning.

Om det märks att tvättmaskinen har läckt ut är det viktigt att inte komma in i pölen som har bildats, eller att börja torka av den direkt. Det första du ska göra är att koppla bort enheten från elnätet. Så länge maskinen är inkopplad är den livshotande för de i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra åtgärden, om vatten rinner ut under tvätt, är att stänga av kranen genom vilken vätska tillförs från vattentillförseln till utrustningen. För att göra detta, vrid helt enkelt önskad kran till stängt läge.

När båda stegen har slutförts kan du tömma vattnet som finns kvar i maskinen . Detta är möjligt med ett nödavloppsrör. Det är en liten slang med en plugg i änden, som ligger bakom en separat dörr nära avloppsfiltret.

Om modellen inte har en nödslang kan vattnet alltid tömmas med hjälp av filterhålet. Den sitter på frontpanelen. I det sista steget måste du få ut allt från trumman . Först efter alla ovanstående steg kan du gå vidare till inspektionen och ta reda på varför tvättmaskinen läcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orsaker till fel

Oftast läcker tvättenheten om bruksreglerna har brutits. Ofta tar vattnet slut på grund av tvätt med produkter som inte är lämpliga för denna typ av maskin eller tvättläge. Såväl som Skada på avloppspumpen är en vanlig orsak.

Något mindre ofta uppstår läckor till följd av defekta delar eller dålig montering av enheter.

Bild
Bild

Inlopps- eller avloppsslang

Sökningen efter störningar bör börja med de slangar genom vilka vattnet tillförs och dräneras. Det är viktigt att inspektera dem längs hela längden . Längsgående sprickor och de flesta andra skador är omedelbart synliga. De kan formas helt enkelt genom att ordna om möbler. Under sådana omständigheter kan slangen verkligen vara knäckt eller för sträckt.

Om en pöl nära maskinen bildas när du drar vatten, och slangarna verkar vara intakta, bör du kontrollera dem mer noggrant. För att göra detta måste de kopplas bort från enheten och pluggar måste placeras på ena sidan. Efter det måste du linda toalettpapper längs hela slangens längd och fylla det med vatten. Om slangen passerar någonstans, kommer våta spår att visas på papperet.

Problem kan också uppstå på grund av dålig anslutning av inloppsslangen och kopplingen .… Om slangkontrollen visade att de är helt intakta, bör de vara försiktigt anslutna till tvättanordningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pulverdispenser

Om maskinen läcker, men läckan är obetydlig (till exempel droppar vatten bara), bör du leta efter orsaken i tvättmedelsfacket. Under tvätten tvättas ämnen ur det med vatten. men ibland kan pulver eller annat ämne finnas kvar på grund av ofullständig upplösning i brickan och en blockering uppstår . I detta fall passerar vattnet inte snabbt genom dispensern, så en del av det kommer ut.

Om nästan alla hål var igensatta i facket vid inspektion, är orsaken till rinnande vatten just här.

Bild
Bild

Rörgren

Påfyllningshalsen kan orsaka maskinen. Detta beror på påverkan av vibrationer från maskinen under rotation av trumman. Oftast leder detta till att övergången mellan påfyllningsröret och tanken försvagas eller till och med kollapsar.

Påfyllningsventilens grenrör kan också läcka om dess integritet eller täthet hos anslutningarna bryts . Du kan se detta när du har tagit bort topplocket från tvättenheten. Det är under den som denna detalj finns.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Några månader efter starten av tvättutrustningen kan avloppsröret läcka .… Detta beror antingen på överdriven vibration i tvättmaskinen, förstörelse av lederna eller på grund av en dålig anslutning mellan pumpen och tanken.

Felet kan upptäckas och elimineras om tvättanordningen är placerad så att det är möjligt att komma till avloppsbanan, som ligger längst ner på maskinen från bakväggen (placeras horisontellt på sidan).

Bild
Bild

Dörrmanschett

Försumlig användning av tvättmaskinen kan leda till att manschetten på luckan inte går sönder. Detta kommer att vara särskilt synligt vid sköljning eller centrifugering, eftersom läckan kommer från dörren till maskinen. Läckage är möjlig även med mindre skador på manschetten.

Bild
Bild

Tank

Om tanken är skadad rinner tvättanordningen nedifrån. Sådan det viktigaste strukturella elementet kan bara misslyckas på grund av felaktig användning av enheten . Du kan identifiera en haveri om du lägger maskinen på sidan och sedan noggrant undersöker dess botten. Samtidigt är det lämpligt att markera med en ficklampa. Skadans placering kommer att synas på spåren av vattnet. Förutom sprickor i tankens plastdel kan läckor uppstå på grund av en defekt gummipackning som ansluter den.

I vilket fall som helst är det bäst att konsultera en professionell om en felaktig tank.

Bild
Bild
Bild
Bild

Deformation av packboxen

En annan del av tvättmaskinen, som ofta är orsaken till att vatten häller på golvet, kan vara oljetätningen. Detta element skyddar lagren från vatteninträngning. Vid långvarig drift förlorar körteln sin elasticitet, deformeras och tätningsläckage uppstår . I dessa fall tränger vätskan in i lagren och genom dem till utsidan av enheten.

Bild
Bild

Hur fixar man det?

Att veta orsaken till en tvättmaskin läcka, kan du ofta fixa det själv. Till exempel, om problemet finns i avloppsslangen kan ett sådant fel tillfälligt elimineras med den vanligaste isoleringstejpen . I avloppssystemet är vätsketrycket ganska lågt, så skadan som omsluts med eltejp gör att du kan tvätta ett par gånger till. Men i slutändan måste du köpa en ny slang och byta den läckande.

När det gäller de läckande slangarna och rören som finns inuti enheten behöver de bara en komplett ersättning . Men om orsaken är anslutningar kan läckan helt enkelt elimineras. Det räcker att belägga korsningen med gummilim och vänta tills det torkar helt (cirka 20 minuter). Men under torkningstiden är det lämpligt att tätt pressa korsningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avloppsfiltret är också enkelt att byta. Du måste skruva loss den från nacken. Efter det, inspektera tråden och se till att det inte finns smuts och torkade saltavlagringar på den. Efter rengöring, montera ett nytt filter och dra åt locket försiktigt så att det sitter så tätt som möjligt.

En läckande maskindörr indikerar skador på manschetten . Mindre sprickor kan repareras med vattentätt lim och en elastisk lapp. För att göra detta, ta bort tätningen genom att först ta bort klämman som håller den i hålet. När du installerar den återställda manschetten är det lämpligt att göra den så att den ligger ovanför luckan. Så belastningen på den blir minimal.

Om denna reparation misslyckas bör en ny manschett monteras. Detta är ganska svårt, så det är bättre att använda hjälp av en specialist.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metalltanken består av två delar med en gummipackning mellan sig. Om det finns ett fel i den, byts packningen till en ny. Om det finns sprickor i plasten repareras de med ett tätningsmedel av polyuretan . Naturligtvis, om de är stora eller ligger på platser som är svåra att nå, kommer det att vara nödvändigt att demontera tvättenheten. Det är dock bättre att överlåta läckan från tanken till proffs, eftersom problemet kan vara mer globalt, tills tanken byts ut. Ibland är det mer lönsamt att köpa en ny tvättenhet än att byta ut tanken.

Om vatten läcker på grund av slitna oljetätningar måste lagren bytas, eftersom slitage på dessa delar leder till att vatten börjar sippra genom lagringsenheten. För att eliminera det måste du ta bort bakstycket, ta ut de gamla lagren med oljetätningar och installera nya.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör klargöras att den bildade vågen på värmeelementet i tvättanordningen inte kan orsaka läckage. Detta är endast möjligt i fall där värmeelementet exploderar och brinner genom tanken. Detta händer dock ganska sällan.

Praktiken visar att du kan hantera alla problem, om inte på egen hand, då med hjälp av specialister . Det är viktigt att komma ihåg att svaret på ett fel måste vara mycket snabbt. Annars kan en liten uppdelning leda till allvarligare konsekvenser.

Bild
Bild

Förebyggande

Hushållsapparater kräver korrekt drift, annars kommer deras livslängd att reduceras avsevärt. Det finns ett antal riktlinjer att följa för att undvika läckage . Till exempel, innan du laddar kläder i trumman, är det viktigt att inspektera dem för metallelement. Om det finns några, måste du tvätta saker i en speciell tygpåse. Detsamma bör göras med små saker som kan komma in i enhetens avloppsrör.

Innan du stänger tvättmaskinens huvudlucka, kontrollera hur hårt trumman är stängd. Detta är viktigt för modeller med vertikal belastning. Detta tips hjälper till att förhindra att vatten rinner ut under centrifugering.

Förutom, i slutet av tvätten, glöm inte att koppla bort tvättutrustningen från strömförsörjningen . Detta beror på att strömspänningar kan leda till haverier. Det är bäst att installera maskinen på platser där luftfuktigheten är lägst. Till exempel skulle köket vara en bra plats för en tvättmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att maskinens livslängd ska bli lång bör du inte överbelasta den med saker. Överbelastning kan leda till läckage under centrifugeringsläge . Dåligt vatten i VVS orsakar också haverier. Därför är det bättre att installera ett filter i systemet i förväg. Och även för att undvika läckage är det viktigt att endast använda tvättmedel av hög kvalitet.

För att förhindra funktionsfel i tanken, kontrollera noga alla fickor innan du lägger kläder i den för tvätt. Det är särskilt viktigt att kontrollera barn- och arbetskläder för vassa eller metallföremål.

Lämna inte tvättenheten inaktiv på länge . Det bör klargöras att driftstopp har en negativ effekt på gummidelar, vilket försämrar deras elasticitet och styrka. Det är inte ovanligt att läckor uppstår vid tvätt efter stillastående. Regelbunden rengöring av dräneringsröret kan förhindra läckage. Den kan innehålla knappar, stift, mynt, hårnålar, tandpetare, behåben.

Rekommenderad: