Hur Använder Man Tvättmaskinen? Hur Slår Man På Och Startar Maskinen? Hur Stoppar Man Tvätten Under Drift?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Använder Man Tvättmaskinen? Hur Slår Man På Och Startar Maskinen? Hur Stoppar Man Tvätten Under Drift?

Video: Hur Använder Man Tvättmaskinen? Hur Slår Man På Och Startar Maskinen? Hur Stoppar Man Tvätten Under Drift?
Video: How to : turn on, start, pause, cancel a cycle on a Indesit Washing machine 2024, April
Hur Använder Man Tvättmaskinen? Hur Slår Man På Och Startar Maskinen? Hur Stoppar Man Tvätten Under Drift?
Hur Använder Man Tvättmaskinen? Hur Slår Man På Och Startar Maskinen? Hur Stoppar Man Tvätten Under Drift?
Anonim

En tvättmaskin har länge blivit en nödvändig enhet som finns i varje hem. Många olika modeller av liknande hushållsapparater säljs i butiker. Det är ofta svårt att hitta det perfekta alternativet på grund av det stora utbudet. Men det räcker inte att bara välja den optimala enheten korrekt - de måste fortfarande användas korrekt. I den här artikeln kommer vi att ta reda på hur du använder tvättmaskiner.

Bild
Bild

Installationens finesser

Välj den utrustning som uppfyller alla dina krav och önskemål. Endast om detta villkor är uppfyllt kommer köpet att ge dig exceptionell glädje och kommer inte att göra dig besviken i framtiden. Efter att ha köpt den perfekta modellen av en tvättmaskin måste du noggrant undersöka den hemma innan du installerar den . Under transporten ska enheten inte ha fått minsta skada. Du måste bli av med förpackningen och ta bort fraktfästena - stänger och bultar. Om du glömmer bort dem kan tekniken skadas allvarligt under tvätten.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du har tagit bort allt onödigt från enheten kan du fortsätta till dess direktinstallation. Då måste du följa flera viktiga regler.

  • En av de viktigaste förutsättningarna för att installera sådana hushållsapparater är en helt plan yta som du planerade att placera dem på. Om basen för enheten är mjuk och ojämn kan maskinen snart misslyckas på grund av starka vibrationer. Den största lutningsvinkeln får inte vara mer än 2 grader. Det är också nödvändigt att se till att enheten inte kommer att vingla därefter, på den plats som valts för den.
  • Vanligtvis förbrukar tvättmaskiner mycket elektrisk energi, så ett separat uttag med jordning, liksom en egen skärm och pålitligt skydd mot fukt och fukt, bör installeras för dem.

Endast om du installerar tvättmaskinen korrekt i ditt hem kommer den att fungera länge och produktivt. I annat fall löper tekniken risk för slitage mycket snabbt och bryter in viktiga enheter i dess design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Efter korrekt installation kan du börja använda tvättmaskinen. För detta finns det etapper och regler som måste följas. Låt oss analysera dem i detalj punkt för punkt.

Sortera tvätt

Om du vill tvätta saker korrekt måste du först sortera dem korrekt. Denna term avser sortering av tvätt efter färg. Måla, särskilt när den appliceras på ett nytt föremål, kan tappa kraftigt när det tvättas . Som ett resultat tvättas färgen ut och fläckar alla andra föremål som skickas till trumman. På grund av detta kan din vita favoritblus plötsligt bli blå eller rosa.

Innan tvätt måste alla föremål sorteras noggrant för att inte möta ovanstående situation . Det är också nödvändigt att dela upp saker efter deras typ av tyg. Till exempel rekommenderar tillverkare att tvätta syntet och silke med ett känsligt läge, ett annat lämpligt program är lämpligt för ull, och för jeans kan du välja "sport" eller "jeans" - allt beror på vilka program som finns i din tvättmaskin modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den rätta processen att sortera saker före tvätt är ett mycket viktigt steg. Det är inte nödvändigt för hushållsapparaternas höga kvalitet, utan för tvätten som du planerar att tvätta.

Glöm inte tvättlägena i enheten. Varje föremål har vanligtvis en speciell liten etikett, som anger i vilket läge den ska tvättas . Sängkläder och handdukar kan till exempel endast rengöras i varmt vatten. Svarta föremål och föremål som utsätts för kraftig nedläggning får endast tvättas under kallt vatten.

Moderna tvättmaskiner kännetecknas av det faktum att de enkelt kan tvätta sportskor, sneakers, mockasiner . För skor av detta slag, i många enheter, finns ett separat läge, på grund av vilket saken rengörs med särskild omsorg och, om det behövs, bleks väl. I det här fallet finns det inget behov av sortering, men du måste komma ihåg att det är tillåtet att sätta högst 2 par i trumman med hushållsapparater per 1 tvättcykel.

Bild
Bild

Lansera

Efter att ha sorterat alla föremål för den schemalagda tvätten kan du slå på enheten. Hur detta görs korrekt beror på egenskaperna hos en viss utrustningsmodell. Hur man slår på och stänger av maskinen hittar du genom att studera instruktionerna för dess användning. Det följer vanligtvis med enheten.

Kontrollera att uttaget som det är anslutet till fungerar innan du startar tvättmaskinen

De omedelbara stegen för att förbereda enheten för drift kommer inte att skilja sig i enlighet med enhetens tillhörighet till ett visst märke. Till exempel kommer modeller från LG att kunna lanseras på samma sätt som kopior från en annan välkänd tillverkare - Samsung.

Bild
Bild

Lejonandelen av moderna tvättmaskinmodeller kan förberedas för vidare arbete, observera en viss sekvens av manipulationer.

  • Var noga med att ta bort alla transportbultar igen. Om du glömde att ta bort dem under hårdvaruinstallationen är det dags att göra det.
  • Räta försiktigt ut klipptråden så att det inte blir några knäckar eller överlappningar. Anslut nätsladden till ett särskilt uttag för enheten.
  • Titta på enhetens kontrollpanel. Klicka på strömbrytaren på den här delen av maskinen.
  • Därefter måste du välja lämpligt tvättprogram. Vid behov måste du ställa in önskat antal sköljningar och samtidigt trumman rotationshastighet under centrifugering.
  • Klicka på startknappen på enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ställa in tvättläge

Programmen och tvättlägena kan variera beroende på tvättmaskinens modell. Välj rätt alternativ enligt egenskaperna hos de föremål du planerar att tvätta . Som nämnts ovan måste du vara uppmärksam på informationen som är tryckt på etiketten som sys till linnet. Underlåtenhet att följa klädtillverkarens rekommendationer kan leda till skada på produkten.

Tillverkare av moderna automatmaskiner anger också i bruksanvisningen rekommendationer om skötsel av olika typer av saker . Det är därför det är så viktigt att studera alla tillgängliga instruktioner.

Det är mycket viktigt att välja rätt program för att tvätta vissa föremål.

Bild
Bild

Handgjorda eller känsliga

När det gäller att tvätta föremål tillverkade av material som silke, ull, kashmir, spetsar, känsliga tyger, organza, slöja, måste du skapa en hand eller känsligt vårdprogram. Sådana lägen ger inte upphettning av vätskan över 30-40 grader . Trumman roterar under tvätten inte för kraftigt.

Trummans rotationshastighet under centrifugering kommer också att vara låg, särskilt jämfört med intensiva lägen. I många modeller av tvättmaskiner som ställer in detta "tysta" läge kan centrifugeringsfunktionen helt avbrytas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Daglig eller snabb tvätt

Daglig tvätt är utformad för föremål som är smutsiga till ett minimum. Det är också vettigt att hänvisa till det här programmet när du behöver bli av med obehagliga lukter som absorberas i textilier som har lagrats i garderoben under lång tid.

Den dagliga vattentemperaturen kan vara 30-60 grader . Trummans rotationshastighet i enheten måste ställas in i enlighet med hushållets personliga preferenser.

Men vi måste ta hänsyn till att den direkta intensiteten i processen med ett sådant program kommer att vara högre än när det gäller det manuella alternativet. Det betyder att du inte bör ställa in det här läget när du tar hand om känsliga föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förblötläggning

Blötläggning kan användas på föremål tillverkade av olika tyger som har varit mycket smutsiga. Tack vare lång exponering för lämpliga tvättmedel kan förtvätt och blötläggning hjälpa dig att rengöra även mycket smutsiga föremål snabbt och enkelt. Funktionen att själv välja vätskans temperaturregim gör det möjligt att blötlägga både syntetmaterial och bomullsmaterial.

Bild
Bild

Intensiv tvätt och fläckborttagning

Det angivna läget är idealiskt för tvätt bestående av starka fibrer, sängkläder, handdukar, barnkläder. Programmet möjliggör exponering för höga temperaturvärden- från +40 till +90 grader Celsius.

Tvätttiden i sådana lägen är vanligtvis 2,5-3 timmar . Många typer av maskiner ger möjlighet att installera en extra sköljning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja tvättmedel

Moderna automatiska maskiner tillhandahåller användning av högkvalitativa tvättmedel som är speciellt utformade för denna typ av utrustning. Lådorna med tvättmedel måste märkas i enlighet därmed.

I dessa tvättmedel minskar skummhastigheten och komponenter som hjälper till att mjuka upp vattnet tillsätts till deras sammansättning. Tvättmedel för automatiska maskiner kompletteras också med komponenter som hjälper till att minska skalbildningen på värmeelement vid design av hushållsapparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt deras konsistens tillverkas moderna syntetiska produkter som används för tvätt i automatiska maskiner i följande form:

  • pulver - det mest populära tvättmedlet, som oftast används för tvätt i automatiska enheter;
  • gel - heliumkompositionen är lämplig för rengöring av känsliga och ullartiklar;
  • kapslar Är en relativt ny produkt som kan visa hög prestanda om den används korrekt och köps i bra butiker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mängden tvättmedel som tillsätts måste vara optimal. Vanligtvis anges doseringen på märkesförpackningen med pulver, gel eller kapslar. Försumma inte tillverkarens rekommendation.

Det är bättre att köpa tvättmedel i specialaffärer eller pålitliga butiker med gott rykte . Många kända företag producerar högkvalitativa och effektiva produkter som inte kommer att skada vare sig saker eller hushållsapparater.

Bild
Bild

Vårdfunktioner

Under tvätten i tvättmaskinen kan avlagringar från hårt vatten deponeras. Den sitter kvar på de inre delarna i utrustningens struktur, i facket för applicering av pulvret. Dessutom bildas ofta skala på enhetens viktiga komponenter - på värmeelementen . Sådana insättningar kan orsaka eventuella haverier i den automatiska enheten, vilket i slutändan kan resultera i kostsamma reparationer.

Du kan inte köra ett liknande problem. Insättningar bekämpas vanligtvis med speciella syntetbaserade tvättmedel. Dessa formuleringar gör ett utmärkt jobb med att rengöra de skadade elementen.

Denna typ av tvättmedel kan tillsättas i kombination med en basisk tvättmedelsprodukt, till exempel ett pulver, minst en gång i månaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter avslutad tvättcykel måste du ta bort föremålen från maskinens trumma, varefter själva enheten måste skötas lite för att förebygga.

  • Glöm inte att först koppla bort tom utrustning från strömförsörjningen, följ säkerhetsåtgärder. Torka försiktigt av manschetten på klipparen med en ren, torr trasa för att ta bort eventuell överflödig fukt. Om du skickade mycket smutsiga produkter till tvätten, rekommenderas det att först skölja vikarna med varmt vatten och börja torka först efter det.
  • Slå inte hårt på maskinens luckor. Lämna det något öppet så att eventuell överflödig fukt gradvis kan avdunsta.
  • Facket för tillsättning av tvättmedel måste av och till tas bort från maskinkroppen och sedan sköljas noggrant i varmt vatten. Således kommer du att kunna bli av med alla rester av pulver eller någon annan tvättmedelskomposition.
  • Kontrollera skicket på tvättmaskinens filterdel regelbundet. Ta bort eventuell kvarvarande tråd, hår, ullklumpar och annat eventuellt skräp. Om detta inte görs kommer filtret att blockeras efter en tid och enheten kommer inte att kunna fungera korrekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lämna inte tvättmaskinen på hela tiden. Utrustningen måste alltid vara avstängd i slutet av tvättcykeln. Framförallt Lämna inte enheten inkopplad på natten eller när du är hemifrån.

Ta kontroll över din tvättmaskin. Om du märker att det under drift avger ett okarakteristiskt högt ljud, surrar och vibrerar starkt, är det värt att kontrollera lagrets skick i enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre för en erfaren specialist att förstå problemet, särskilt om du inte har rätt kunskap och färdigheter.

Under liknande förhållanden kan maskinen sluta snurra. Detta problem uppstår ofta eftersom det finns för många eller för få föremål i trumman. I detta fall måste tvättprocessen avbrytas, vattnet måste tömmas och mer tvätt läggas till, eller volymen på de tillsatta föremålen måste minskas.

Råd från många experter tyder på att självreparerande tvättmaskiner kan bli ännu större problem . I vissa fall är det tillräckligt att starta om hushållsapparater så att de slutar visa motsvarande fel på displayen. Om denna metod inte fungerar är det bättre att vända sig till proffs.

Rekommenderad: