Centrifugeringsklasser I Tvättmaskiner: Vad är Det Och Vilket är Bättre? Vad Betyder Spinnklassen C, D, B Och Andra? Vad är Maxhastigheten?

Innehållsförteckning:

Video: Centrifugeringsklasser I Tvättmaskiner: Vad är Det Och Vilket är Bättre? Vad Betyder Spinnklassen C, D, B Och Andra? Vad är Maxhastigheten?

Video: Centrifugeringsklasser I Tvättmaskiner: Vad är Det Och Vilket är Bättre? Vad Betyder Spinnklassen C, D, B Och Andra? Vad är Maxhastigheten?
Video: Hur åtgärdar jag en blockerad pump i tvättmaskinen? 2024, April
Centrifugeringsklasser I Tvättmaskiner: Vad är Det Och Vilket är Bättre? Vad Betyder Spinnklassen C, D, B Och Andra? Vad är Maxhastigheten?
Centrifugeringsklasser I Tvättmaskiner: Vad är Det Och Vilket är Bättre? Vad Betyder Spinnklassen C, D, B Och Andra? Vad är Maxhastigheten?
Anonim

Alla hushållsapparater som är i stabil efterfrågan måste uppfylla kraven, varför tillverkare ständigt arbetar med att förbättra dem. Tvättmaskiner har länge blivit populära bland hemmafruar och de som inte vill lägga extra tid på att tvätta, men vill hålla sig snygga och rena samtidigt. Förutom utseendet, när du köper den här hushållsapparaten, måste du titta på snurrklassen, tack vare vilken det i vissa fall till och med kommer att vara möjligt att spara el.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är snurrklassen i tvättmaskiner?

Moderna tvättmaskiner har ett stort antal funktioner, vilket underlättar deras användning mycket och ger fler möjligheter. När du väljer nya hushållsapparater bör du inte så mycket uppmärksamma de olika alternativen som de användbara egenskaperna hos själva enheten. Den viktigaste komponenten är centrifugeringsklassen, som bestämmer andelen återstående fukt efter cykelns slut ..

Ju högre trumhastighet i enheten, desto torrare blir de tvättade föremålen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torrhetsindikatorer är långt ifrån de sista viktiga värdena. Tack vare hög centrifugeringsklass ökar utrustningens effektivitet, vilket gör att du kan klara arbetet snabbare, samtidigt som du sparar el och vatten.

För att köpa utrustning med de högsta centrifugeringshastigheterna bör du vara uppmärksam på märkningen … I passet för hushållsapparater finns det bokstavsbeteckningar för olika snurrklassalternativ. Det finns en etablerad klassificering som alla tillverkare följer, så det kommer inte att behöva ta reda på vad denna eller den där symbolen betyder på olika tvättmaskinmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificeringsprinciper

För att förstå exakt hur tillverkare beräknar spinnklassen för sin utrustning kan du utföra oberoende beräkningar. Moderna tvättanordningar kan göra från 700 till 1700 trumvarv per minut, vilket gör att du kan få olika grader av torkning av saker efter cykelns slut.

Om du vill kontrollera effektiviteten hos hushållsapparater och se till att de fungerar korrekt kan du vidta ett antal åtgärder:

  • starta tvättprocessen och väga sakerna när den är klar;
  • torka kläder helt;
  • omvägning;
  • subtrahera vikten av torra saker från indikatorerna för våta;
  • det resulterande värdet divideras med vikten av den torra tvätten;
  • resultatet multipliceras med 100%.

Världstillverkare av hushållsapparater använder latinska bokstäver för att beteckna snurrklassen, där den mest effektiva är "A" och den minsta - "G". För att mer exakt förstå skillnaden i snurrklasser är det värt att överväga varje alternativ separat.

Bild
Bild

Avkodning och egenskaper

Tack vare bokstavsbeteckningen som kan ses i tvättmaskinens egenskaper är det möjligt att få fullständig information om hur snabbt trumman kommer att fungera, hur mycket den kan torka saker efter tvätt och hur mycket energi och tid det kommer att ta.

G

Den minst effektiva centrifugeringsklassen anses vara "G", där upp till 90% fukt återstår i de tvättade föremålen. Dessa siffror indikerar att kläderna bara kommer att vara 10% torra. Tvättmaskiner med låg hastighet, inom 400 per minut kommer inte att kunna ge ett bättre resultat.

Bild
Bild

F

Spinnklassen "F" anses vara lite mer effektiv, där saker torkas med 80–90%, vilket ökar klädens torrhet efter en cykel till 10–20%. Tvättmaskinernas omsättning ökar till 600 per minut.

E

Nästa i klassificeringen är spinnklassen "E", där saker har en procentandel av fukt efter torkning i intervallet 70-81%, vilket indikerar klädens torrhet och ökar till 20-30%. I det här fallet kommer maskinernas effekt nästan att fördubblas i jämförelse med "G" -klassen och kommer att nå 800 varv / min.

Bild
Bild
Bild
Bild

D

Tvättenheter med centrifugeringsklass "D" anses vara mer effektiva, där fukten i de tvättade föremålen förblir 62–71%, vilket ökar klädens torrhet till 30-40%, och denna indikator är redan ganska bra och kan passa många konsumenter förväntar sig låga kostnader för utrustning och dess normala drift.

I detta fall stiger trumhastigheten till tusen per minut.

C

Klass "C" kännetecknas av den bästa fuktutsugningen efter tvätt, effektiviteten är redan 53–61%, det vill säga maskinen torkar kläderna nästan hälften efter en hel cykel. Samtidigt, enheten arbetar med 1200 varv / min , som anses vara genomsnittet för högkvalitativ och funktionell utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

B

En av de mest produktiva är centrifugeringsklassen "B", där kläder efter tvätt innehåller 44–52% fukt, det vill säga enheten låter dig torka den med mer än hälften, vilket avsevärt minskar tiden för att helt torka saker utanför maskin. Omsättningen av sådan utrustning överstiger också indikatorerna för "C" -klassen, sedan lika med 1400 per minut.

A

Den mest effektiva spinnklassen anses vara "A", där saker torkas så mycket som möjligt. Efter tvätt innehåller kläderna mindre än 43% fukt, vilket är den bästa indikatorn för den nuvarande tekniken.

Den maximala hastigheten som trumman kan utveckla under drift är 1600 varv / min, vilket är den snabbaste indikatorn som kan hjälpa dig att göra jobbet på minsta möjliga tid, vilket garanterar maximal effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur beror energiförbrukningen på att snurra?

En lika viktig faktor, förutom spinnklassen, är också energieffektivitet. Båda dessa begrepp är sammankopplade, eftersom energiförbrukningen också beror på antalet varv. För dem som nöjer sig med lite kan du köpa en tvättmaskin, vars varv inte överstiger 1000 varv per minut, vilket sparar lite men påverkar tvättens kvalitet.

För att inte betala för mycket för el och samtidigt få konsekvent höga tvättresultat är det värt att köpa "A" -maskiner, men var uppmärksam på underklasserna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tvättmaskiner klassificeras också enligt energieffektivitet

  • MEN - låter dig spara från 50 till 80% av den el som spenderas på tvättprocessen. Den har flera underklasser: A + - har en högre ekonomi än A; A ++ - det mest balanserade alternativet för energibesparing; A +++ är tvättmaskinernas mest ekonomiska energiklass.
  • I - gör det möjligt att spara från 25 till 50% av energin under drift av tvättutrustning. Med små förfrågningar om utrustning kan du köpa en produkt med denna etikett, samtidigt som du får hög kvalitet på enhetens prestanda och inte särskilt stora elräkningar.
  • MED - Utrustning med en sådan indikator låter dig spara från 10 till 25% el, samtidigt som du säkerställer en ganska effektiv drift av utrustningen.
  • D - den minst energieffektiva klassen, som i vissa fall gör det möjligt att spara upp till 10% el. Om möjligt är det värt att välja en tvättmaskin med högre energieffektivitetsklass, vilket hjälper till att förlänga utrustningens drift och spendera mindre kilowatt i processen.
  • E - anses vara icke-energieffektiv utrustning, vilket ökar mängden förbrukad energi med upp till 10%, vilket i sin tur sliter ut utrustningen snabbare och tvingar dig att betala mer.
  • F - en av de minst önskvärda energieffektivitetsklasserna, eftersom det ökar kostnaden för en kilowatt från 10 till 25%, vilket väsentligt träffar plånboken.
  • G - den mest ineffektiva energiförbrukningsklassen, som förbrukar 25% eller mer el för drift än någon annan typ av utrustning, vilket leder till snabba utrustningsfel och mycket stora mängder el.
Bild
Bild

När du väljer en tvättmaskin bör du inte jaga ett stort antal varv. Det är viktigt att tekniken har en balans mellan energieffektivitet, all utrustning, funktionalitet och kostnad. Då kommer köpet att löna sig inom en snar framtid och kommer bara att ge trevliga känslor från användning.

Hur gör man ett val?

För dem som vill köpa en tvättmaskin av högsta kvalitet och bekvämaste, det finns ett antal faktorer som är värda att uppmärksamma.

  • Förutom maskinens utseende och typ, det är värt att överväga dess huvudfunktioner och identifiera de som behövs först.
  • Det är nödvändigt att utvärdera utrustningens effekt, centrifugeringsklassen och energieffektiviteten efter att det blivit klart, vem som ska använda utrustningen … De för vilka torkning inte är en grundläggande funktion kan klara sig med utrustning med låga hastigheter, medan det för äldre människor gör det lättare att torka och hänga saker. Om du vill spara pengar kan du köpa utrustning med ekonomiklass från A till A +++, om det inte finns något sådant behov är alla alternativ från A till D ganska acceptabla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje köpare vet själv vad som är bäst för honom, men det kommer inte vara överflödigt att beväpna dig med ytterligare kunskap - detta kommer att rädda dig själv från fel köp.

Expertråd

Om det uppstår en fråga om att välja en ny tvättmaskin, ska du inte bara lita på dina känslor, men lyssna också på råd från experter.

  • Det rekommenderas att köpa certifierade produkter kända tyska, italienska, japanska märken, vars kvalitet har testats genom åren.
  • Att välja bil behöver du titta inte bara på snurrklassen, utan också på energieffektivitet , som kan skilja sig åt flera gånger för olika modeller. Det är bäst att köpa produkter märkta A +++, A ++, A +eller A, men inte lägre.
  • Vertikala modeller utsätts för stora vibrationer och vibrationer i tvättprocessen än horisontella tvättmaskiner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha fått all nödvändig kunskap kan du säkert välja att tvätta hushållsapparater som kommer att fungera i många år, vilket ger högkvalitativt och pålitligt arbete.

Läs mer om tvättmaskinens snurrhastighet - senare i videon.

Rekommenderad: