Tvättklasser I Tvättmaskiner: Vilket är Bättre? Vad Betyder Klasserna För Energi Och Tvätt? Maxhastighet För Olika Klasser

Innehållsförteckning:

Video: Tvättklasser I Tvättmaskiner: Vilket är Bättre? Vad Betyder Klasserna För Energi Och Tvätt? Maxhastighet För Olika Klasser

Video: Tvättklasser I Tvättmaskiner: Vilket är Bättre? Vad Betyder Klasserna För Energi Och Tvätt? Maxhastighet För Olika Klasser
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, Maj
Tvättklasser I Tvättmaskiner: Vilket är Bättre? Vad Betyder Klasserna För Energi Och Tvätt? Maxhastighet För Olika Klasser
Tvättklasser I Tvättmaskiner: Vilket är Bättre? Vad Betyder Klasserna För Energi Och Tvätt? Maxhastighet För Olika Klasser
Anonim

I flera decennier är det tvättmaskinen som har beaktats och är en av de viktigaste egenskaperna i huset. Därför finns det på den moderna marknaden många modeller från olika tillverkare. Ett stort sortiment komplicerar valet avsevärt. Det finns många kriterier som kan följas när du köper den här hushållsapparaten. En av dessa är tvättmaskinens klass. Det är denna parameter som kommer att diskuteras i artikeln.

Vad betyder tvättklassen?

Denna parameter avgör hur väl och effektivt fläckar tas bort från saker som sys av olika tyger. I enkla termer, denna egenskap hos tvättmaskinen bestämmer tvättens kvalitet.

Detta återspeglas inte bara i det slutliga resultatet, tvättens renhet, utan också i kostnaden för hushållsapparaten och dess energieffektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bestäms det?

Det är inte möjligt att självständigt bestämma denna egenskap hos tvättmaskinen hemma. Konsumenten köper en hushållsapparat som redan har testats, testad i tillverkningsskedet. Och allt som återstår är att tro på den information som tillverkaren anger i dokumenten . Det finns en viss teknik för att bestämma klassen av en hushållsapparat. Den är konstruerad och överensstämmer med europeiska krav och förordningar, reglerade av värdet EN 60456 - A11 . Kärnan i testet är för att kontrollera och jämföra tvättens kvalitet i en specifik tvättmaskin och i en referens.

Låt oss först definiera vilket instrument som kallas referens -AGR. Wascators testutrustning grundades 1995 . Detta är en effektiv tvättmaskin som kännetecknas av ett genomgående bra resultat och en fast indikator på tvättprogrammet. Det vill säga kvaliteten, till exempel 5 tvättar, kommer att vara densamma. Det är denna tvättmaskin som standard som deltar i bestämningen av tvättklassen.

Idag har alla stora tillverkningsanläggningar sådana referensenheter.

Bild
Bild

Själva processen för att bestämma denna parameter för maskinen består av ett antal steg

  • Ta en viss förorenad trasa eller föremål och lägg den i trumman i referens CMA . Lastvikten bör vara 5 kilo.
  • Tillsätt rengöringsmedel - 0, 18 kg.
  • Ställ in referensprogrammet , temperatur 60 ° C och tvättläget startar.
  • Maskinen fungerar i 1 timme … Då erhålls ett referensresultat.

Därefter upprepas processen helt, bara tvätten tvättas i den testade tvättmaskinen. Alla program, tid, mängd och typ av pulver är helt identiska. De erhållna resultaten jämförs och på detta sätt fastställs tvättmaskinens tvättklass.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att bestämma centrifugeringsklassen för en hushållsapparat används också en referens -CMA. Testning görs på ett specifikt sätt . Efter tvätt och centrifugering vägs tvätten. Det torkas sedan helt och vägs igen för att bestämma viktskillnaden mellan våt och torr tvätt. Nu, med hjälp av enkla formler, kan du härleda snurrkvaliteten på en viss maskin.

Men med tanke på att vi lever i en värld som styrs av vetenskapliga och tekniska framsteg, det finns tillfällen då resultatet av tvätt och torkning i en referensmaskin är sämre i kvalitet än den testade enheten . Saken är att moderna enheter är förbättrade och effektivare. I sådana fall anges den högsta tvättklassen på den testade enheten: klass A + eller A ++ och så vidare. Antalet plus kan vara många, och det betyder att den testade enheten fungerar mycket mer effektivt än referensenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

7 grupper identifierades som bestämmer tvättens kvalitet, energieffektivitet och energiförbrukning i tvättmaskiner. Ju bättre tvättresultat, desto högre klass tilldelas hushållsapparaten. Låt oss ta en titt på dessa klasser och definiera deras specifika parametrar och värden.

A

Klass A kännetecknas av det bästa resultatet, effektivt och högkvalitativt avlägsnande av alla typer av föroreningar . Tvättkvalitetsfaktorn är 1, 3 och högre, strömförbrukningen är 0, 17-0, 19 kWh / kg. Och även för klass A är karakteristiska maximal trumrotationshastighet, centrifugeringshastigheter, energieffektivitet mindre än 45%.

Bild
Bild

B

Tvättmaskiner märkta med denna latinska bokstav är också ganska bra. Klass B kännetecknas av följande parametrar: kvalitetsfaktor 1-1, 3, strömförbrukning 0, 19-0, 23 kWh / kg, centrifugeringsfaktor 45-54%.

Bild
Bild

C

Har följande parametrar:

  • tvättkvalitetskoefficient 0, 97-1;
  • elförbrukning 0,23-0,27 kWh / kg;
  • centrifugeringsförhållande 54-63%.
Bild
Bild

D

Dessa tvättmaskiner kännetecknas av:

  • tvättkvalitetskoefficient 0, 94-0, 87;
  • strömförbrukning 0,27-0,31 kWh / kg;
  • centrifugeringsförhållande 63-72%.
Bild
Bild

E

En tvättmaskin av denna klass kännetecknas av följande parametrar:

  • tvättkvalitetskoefficient 0, 91-0, 94;
  • elförbrukning 0,31-0,35 kWh / kg;
  • centrifugeringsförhållande 72-81%.
Bild
Bild

F

Denna klass kännetecknas av:

  • tvättkvalitetskoefficient 0,88-0,91;
  • elförbrukning 0,35-0,39 kWh / kg;
  • centrifugeringsförhållande 81-90%.
Bild
Bild

G

En sådan hushållsapparat har följande parametrar:

  • tvättkvalitetskoefficient 0,75-0,88;
  • strömförbrukning> 0, 39 kWh / kg;
  • centrifugeringsförhållande> 90%.
Bild
Bild

Som du kan se de tre senaste klasserna har de lägsta tekniska parametrarna . Dessa tvättmaskiner tvättar inte särskilt bra, de tvättar praktiskt taget inte smutsen, de förbrukar mycket elektricitet och efter att ha använt "Spin" -läget förblir det blött.

Det är viktigt att veta och förstå följande: en märktvättmaskin med klass A kan kosta betydligt mer än en enhet av ett lite känt märke . Men denna parameter för maskinen bestäms av en metod, och enheterna tvättas på samma sätt. därför om man ska betala för mycket för ett stort varumärke eller inte är upp till konsumenten att bestämma . Av ovanstående information kan vi också dra slutsatsen att ju bättre tvättmaskinen vrider ut saker, dess trumma gör ett stort antal varv, desto mer elektrisk energi förbrukar den.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en tvättmaskin måste du naturligtvis ta hänsyn till var och en av ovanstående parametrar: klassen tvätt, centrifugering och energiförbrukning. Naturligtvis är det bättre att välja en hushållsapparat med högsta möjliga prestanda. Om du vill att saker ska vara rena, halvtorra och mängden elförbrukning så låg som möjligt, köp en tvättmaskin i klass A.

Följande kriterier måste beaktas vid val av enhet:

  • mängden saker du tvättar;
  • tid till tvätt;
  • kostnaden för enheten.

Experter och tillverkare rekommenderar att du köper tvättmaskiner i klass B och C för hemmabruk och hävdar att deras kapacitet och funktioner är tillräckligt.

Rekommenderad: