Tvättmaskinens Trumma: Anordningen För Revbenen På Bikaketrumman. Vad Håller Den Fast Och Vad Består Den Av? Typer Och Material

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskinens Trumma: Anordningen För Revbenen På Bikaketrumman. Vad Håller Den Fast Och Vad Består Den Av? Typer Och Material

Video: Tvättmaskinens Trumma: Anordningen För Revbenen På Bikaketrumman. Vad Håller Den Fast Och Vad Består Den Av? Typer Och Material
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, April
Tvättmaskinens Trumma: Anordningen För Revbenen På Bikaketrumman. Vad Håller Den Fast Och Vad Består Den Av? Typer Och Material
Tvättmaskinens Trumma: Anordningen För Revbenen På Bikaketrumman. Vad Håller Den Fast Och Vad Består Den Av? Typer Och Material
Anonim

Oftast när köparen väljer en särskild modell av en tvättmaskin uppmärksammar köparen dess storlek, design, tillverkare, uppsättning program och tvättlägen. Alla dessa indikatorer är utan tvekan viktiga när du väljer en ny enhet. Men förutom de yttre egenskaperna, innan du gör ett val till förmån för en viss modell, bör du vara uppmärksam på tanken och trumman i den automatiska maskinen.

Eftersom både tanken och trumman i maskinen direkt påverkar kvaliteten på tvätten av tvätten, är det nödvändigt att förstå funktionerna i dessa strukturer. Och först efter det köper du en ny tvättmaskin.

Bild
Bild

Hur fungerar det och vad består det av?

Trumman är rostfri behållare med många hål. Tvätten placeras direkt i trumman under tvätten, genom en lucka på ena sidan . På andra sidan trumman är en gängad axel som ansluter den till motorn.

Inuti trumman finns plastribbor som kallas slag. De hjälper till att blanda tvätten bättre under tvättprocessen och tvätta bort smuts. Trumman är oftast gjord av plast och är ihålig inuti. I vissa modeller av tvättmaskiner har dessa skott hål.

Bild
Bild

En tank är en reservoar som ligger runt trumman . Från det kommer vatten och tvättmedel in i trumman under tvätten. Till skillnad från trumman, som endast är gjord av rostfritt stål, kan tanken vara gjord av antingen järn eller plast.

Tankkonstruktionen är oftast hopfällbar, bestående av 2 halvor sammankopplade … Mindre vanligt kan tankkroppen vara fast.

Trumman är placerad inuti tanken och är ansluten till den via en remskiva. Tanken hålls inuti maskinkroppen med hjälp av speciella clips gjorda i form av fjädrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Oavsett tillverkare kan tanken på alla maskiner endast tillverkas av rostfritt stål.

Det är ingen slump att rostfritt stål valdes för detta, eftersom detta material är hållbart och inte korroderar.

Trummans inre yta har många små hål som kallas perforeringar . Med deras hjälp hälls vatten och pulver i och hälls ut ur trumman. Men samtidigt är det dessa hål som leder till nötning och skador på fibrerna i tyget under tvättprocessen. När tvätten snurrar, särskilt vid höga hastigheter, pressas tyget in i dessa hål med kraft.

Därför förbättrar tillverkarna ständigt trummans struktur, liksom mönstret för dess rotation, så att tvätten blir mindre utsatt för slitage. Alla innovationer i utvecklingen av nya trummodeller syftar till så att tyget är i kontakt med perforeringarna så lite som möjligt under tvätt och centrifugering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de vanligaste är några typer av trummor

  1. Perforerade trummor … Trumman av billigare modeller har en plan yta med många hål. Insidan har inte utbuktningar, därför utsätts saker i sådana modeller för snabbare slitage under tvätt.
  2. Dropptrummor . För första gången uppfanns denna teknik av designers från Bosch. Dess särdrag ligger i det faktum att hela insidan av trumman är fylld med hål i form av droppar. Å ena sidan har dropparna en platt form, och å andra sidan sticker de ut mer inåt. Och med olika riktningar när trumman roterar, gnider tvätten, beroende på tvättläge, antingen mot den mer sluttande delen av dessa utskjutande delar, eller mot den skarpare.
  3. Pearl trummor . På deras yta finns många halvklot som liknar en spridning av pärlor av olika storlekar. Kärnan i denna idé är att skydda tvätten så mycket som möjligt från kontakt med hålen och ge mer skonsam vård.
  4. Cellfat . Trumman, i vilken den inre delen är gjord i form av konvexa sexkantar, som påminner om en bikaka, är en innovation. Fördelen med bikakefat är att de upphöjda sexkantarna helt skyddar tvätten från kontakt med hålen. När det gäller själva hålen, i en sådan design är de väldigt små. Små hål håller tvålösningen inne längre och förhindrar att främmande föremål kommer in i tanken och skadar den.

Därför, om köparen tänker på en mer noggrann inställning till saker vid tvätt, då företräde bör ges till de modeller där trumman inte har en slät, men en konvex yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer efter tillverkningsmaterial

Maskinens tank kan, till skillnad från trumman, skilja sig från tillverkare till tillverkare i tillverkningsmaterial. Varje tanktyp har sina egna fördelar och nackdelar. Därför, när du väljer en modell utrustad med en tank av ett eller annat material, du måste ta hänsyn till funktionerna i var och en av dem.

Rostfritt stål

Rostfria tankar anses vara de mest hållbara sedan dess minst av allt mottagliga för korrosion och mekaniska skador . Nackdelarna med sådana tankar inkluderar högt ljud som avges när trumman rör vid den under tvättprocessen … Därför, om du planerar att tvätta kläder på natten eller ha små barn, bör du föredra modeller där tanken är gjord av moderna polymermaterial.

Bild
Bild

Emaljerad

Emaljerade metalltankar har samma nackdelar som tankar i rostfritt stål på grund av deras bullriga drift. Dessutom emaljerade tankar har mycket vikt , vilket gör hela maskinens struktur tyngre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från polymerer

En tank gjord av moderna legeringar finns i de flesta modeller. Plast är lättare än metall . Dess främsta fördel är den låga ljudnivån under drift. Och även en plasttank håller sig varm längre därför kommer energin som används för att värma vatten i maskiner med en plasttank att förbrukas mindre.

Nackdelen med en legeringstank är möjligheten att skada den med ett vasst föremål som föll ur kläderna under tvätten. Om tanken punkteras måste den bytas ut mot en ny.

Även när du väljer är det värt att överväga det faktum att tankar kan vara hela eller bestå av 2 halvor … Fördelen med sömlösa strukturer är läckageskydd. Men om en sådan tank skadas kommer det inte att vara möjligt att ta bort trumman från den. Därför måste hela strukturen bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppsamlingstankar är mer benägna att läcka. Om gummibandet som monteras vid leden skadas kan vatten tränga in i maskinens insida och skada dem.

Men om den är skadad kan en sådan tank demonteras och bytas ut. I detta fall behöver du inte byta ut trumman.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med Honeycomb -trummor

Honeycomb trummor är en innovation i utvecklingen av nya generationens maskiner. En trumma i form av en bikaka skyddar vävnaden från skador bättre än andra. Honeycomb -design har sina fördelar.

  1. Minimal kontakt med tvätt med hål.
  2. Möjligheten att tvätta och snurra känsliga föremål i höga hastigheter eftersom linnet inte pressas in i hålen på grund av närvaron av konvexa sexhörningar.
  3. Mindre vatten- och tvättmedelsförbrukning på grund av de relativt små hålen i trumman.
  4. Bättre tvättkvalitet … På grund av den ribbade ytan blandas tvätten bättre med tvättmedlet när det kommer i kontakt med dem. Och de grunda hålen gör att tvållösningen kan stanna inne i tvättstället längre.
Bild
Bild

Trots de tydliga fördelarna kan närvaron av bikakan i trumman ha flera nackdelar

  1. Den höga kostnaden för sådana maskiner.
  2. Enheter med en liknande struktur av lintanken produceras endast av vissa tillverkare av hushållsapparater.
  3. Små hål låter vattnet rinna ut långsammare under tömningen och kan ligga kvar i maskinen när tvätten är klar. Därför, när du väljer en maskin med en bikakestruktur, måste du se till att dörren är öppen mellan tvättarna och att luft cirkulerar fritt. Annars finns det risk för obehaglig lukt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Tankens och trummans dimensioner beror direkt på hur mycket tvätt den är avsedd att fylla på. Trummans lägsta lastkapacitet är 3 kg torr tvätt. Maxbelastningen för de senaste modellerna kan vara upp till 12 kg tvätt.

Ju större fyllning, desto fler liter vatten kommer att behövas under tvätten . Och lasten kommer att öka med ökningen av tvättmängden. Diametern och radien på öppningen på sidan för att fylla på tvätt beror också på volymen på den tvättade tvätten. Därför bör du vara uppmärksam på pålitligheten hos delarna och byggkvaliteten när du väljer maskiner med stor belastning. De bästa monteringsanläggningarna för hushållsapparater finns i Europa. Bilar som är monterade i Korea eller Japan kännetecknas också av bra montering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rotationshastighet

Rotationshastigheten i moderna modeller kan nå upp till 1400 rpm.

Ju högre rotationshastighet, desto lägre restfuktighet i tvätten, desto mindre tid kommer det att ta för att torka helt.

Men samtidigt kan tvätten drabbas av mekanisk skada vid centrifugering i höga hastigheter, eftersom områden av tyg som faller ner i hålen på trumman kan skadas när de kommer i kontakt med dem.

Därför, när du väljer en maskin med höga hastigheter är det viktigt att vara uppmärksam på trumman, tillverkad med modern teknik som hjälper till att förhindra skador … Det är nödvändigt att kontrollera att ju mer konvex dess inre yta är, desto mindre blir tvätten sliten under tvätten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man köper en tvättmaskin?

Hushållsapparater som en automatisk tvättmaskin tillhör kategorin tekniskt komplexa apparater. Dessutom måste du använda den här enheten nästan dagligen. Därför är det nödvändigt att studera information om alla processer i maskinens drift för att välja lämpligt alternativ. Efter att ha valt maskinens modell måste du vara uppmärksam på trummans inre yta. När du undersöker det bör du ta hänsyn till ett antal funktioner.

  1. Fästdonens tillförlitlighet . Tanken med trumman måste vara ordentligt fixerad. Vid rotering bör strukturen inte svänga starkt från sida till sida, annars finns det risk för skador på delar som sitter inuti höljet.
  2. Trummans inre yta, liksom stansarna, ska vara slät vid beröring , inte ha jags eller vassa delar.
  3. På en trumma det ska inte finnas några marker eller mörka fläckar .
Bild
Bild
Bild
Bild

Således, när du väljer en automatisk maskin med en förbättrad intern design, finns det en chans att på ett tillförlitligt sätt skydda saker från nötning. Och med hjälp av rekommendationerna kan du enkelt hitta rätt modell.

Rekommenderad: