Fett För Tvättmaskinens Oljetätningar: Vad Kan Bytas Ut, Vilket är Lämpligt Och Hur Ska Man Smörja? Vattentät, Silikon Och Andra Typer Av Fett För Oljetätningar

Innehållsförteckning:

Video: Fett För Tvättmaskinens Oljetätningar: Vad Kan Bytas Ut, Vilket är Lämpligt Och Hur Ska Man Smörja? Vattentät, Silikon Och Andra Typer Av Fett För Oljetätningar

Video: Fett För Tvättmaskinens Oljetätningar: Vad Kan Bytas Ut, Vilket är Lämpligt Och Hur Ska Man Smörja? Vattentät, Silikon Och Andra Typer Av Fett För Oljetätningar
Video: How To Clean Fishing Reel Tips: How To Oil, Lube & Grease Fishing Reel Bearings 2024, April
Fett För Tvättmaskinens Oljetätningar: Vad Kan Bytas Ut, Vilket är Lämpligt Och Hur Ska Man Smörja? Vattentät, Silikon Och Andra Typer Av Fett För Oljetätningar
Fett För Tvättmaskinens Oljetätningar: Vad Kan Bytas Ut, Vilket är Lämpligt Och Hur Ska Man Smörja? Vattentät, Silikon Och Andra Typer Av Fett För Oljetätningar
Anonim

Vid byte av lager eller oljetätningar är det absolut nödvändigt att återställa fett på dessa delar. Om du hoppar över den här punkten kommer nya lager inte att hålla länge. Många användare använder improviserade medel, vilket absolut inte kan göras. Sådana handlingar kan orsaka oförutsägbara och mycket allvarliga konsekvenser. Även reparationer kan vara maktlösa. Priset är för högt för slarv i valet av smörjmedel, eller hur?

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad händer?

Smörjmedelsmarknaden är fylld till det yttersta med olika formuleringar som skiljer sig åt i ett stort antal egenskaper. För att inte bli förvirrad i detta sortiment och välja ett anständigt smörjmedel för tvättmaskinens oljetätningar, det är nödvändigt att besluta om de värdiga och mest lämpliga alternativen.

  1. Låt oss börja med professionella formuleringar som tillverkas av tillverkare av tvättmaskiner . Dessa företag inkluderar Indesit, som erbjuder en proprietär Anderol -produkt. Detta fett uppfyller alla krav, finns i 100 ml burkar och engångssprutor, som är avsedda för två användningsområden. Ambligon tillverkas också av Indesit och är avsett för smörjning av oljetätningar. När det gäller sammansättning, egenskaper och egenskaper är det mycket likt den tidigare versionen.
  2. Smörjmedel för tvättmaskiner i silikon är idealiska . De är tillräckligt vattentäta, tål låga och höga temperaturer och tvättas inte av pulver. Silikonsmörjmedel är olika, därför måste du noggrant studera informationen på förpackningen när du väljer, så att kompositionens egenskaper uppfyller de nödvändiga kraven.
  3. Titanfett har bevisat sitt värde när det gäller underhåll av tvättmaskiner . Sådana speciella vattenavvisande föreningar rekommenderas för behandling av högt belastade oljetätningar. Fettet är av hög kvalitet, dess egenskaper minskar inte under hela livslängden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan ersättas?

Om det inte är möjligt att köpa ett special- eller originalfett, då måste du leta efter en värdig ersättare som inte kommer att skada mekanismen och kommer att behålla dess egenskaper under hela livslängden.

  1. Grasso har en silikonbas och utmärkta vattentäta egenskaper. Denna produkt uppfyller alla krav för smörjmedel för tvättmaskiner.
  2. Tysk produkt Liqui moly har tillräcklig viskositet, tål temperaturer från -40 till +200 C ° och tvättas dåligt med vatten.
  3. " Litol-24 " - en unik komposition som skapas på basis av mineraloljor, en blandning av litiumteknisk tvål och antioxidanttillsatser. Denna produkt kännetecknas av hög vattenbeständighet, motståndskraft mot kemiska och termiska påverkan.
  4. " Litin-2 " är ett högspecialiserat verktyg som har utvecklats för användning under extrema förhållanden. Ett sådant smörjmedel erkänns som en värdig ersättning för produkter som produceras av SHELL, vilket redan är en hög indikator.
  5. Tsiatim-201 är ett annat högspecialiserat smörjmedel som kan användas för service av tvättutrustning. Tsiatim-201 används inom luftfart. Detta fett kännetecknas av hög termisk spänning och förmågan att behålla sin prestanda under lång tid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det som definitivt inte kan användas är bilsmörjmedel . Smörjmedel baserade på petroleumprodukter är kategoriskt inte lämpliga för service av automatiska tvättmaskiner. Det finns flera skäl till detta uttalande.

För det första överstiger livslängden för bilsmörjmedel inte 2 år. Efter att denna period har löpt ut måste du demontera tvättmaskinen igen och smörja oljetätningen. För det andra är smörjmedel för bilar inte särskilt motståndskraftiga mot tvättpulver.

När de tvättas ut på kort tid utsätts lagren för vatten och misslyckas på kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer inte att vara överflödigt att överväga andra medel som experter inte rekommenderar att använda för service av tvättutrustning

  1. Fast olja och litol kan inte användas för underhåll av automatiska tvättmaskiner, även om många "hantverkare" aktivt använder sådana medel. Dessa formuleringar är utformade för vissa laster som är typiska för användning av fordonsteknik. I tvättmaskiner skapas helt andra förutsättningar, före vilka dessa medel är maktlösa, därför är de inte alls lämpliga för sådana ändamål.
  2. Vissa experter rekommenderar att man använder Tsiatim-221 för att smörja oljetätningar. En bra bild förstörs av låg hygroskopicitet. Detta medför förlust av prestanda vid långvarig kontakt med vatten. Denna process kan ta flera år, men vi kan fortfarande inte rekommendera Tsiatim-221.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer smörjmedel för en automatisk tvättmaskin måste du tänka på ett antal viktiga faktorer

  1. Fuktbeständighet måste finnas med i listan över egenskaper hos smörjmedlet. Denna funktion bestämmer hur snabbt fettet tvättas ut. Ju längre den stannar kvar på tätningen, desto längre tid kommer lagren att skyddas från skadliga effekter av vatten.
  2. Värmebeständighet är också mycket viktigt när du väljer smörjmedel. Under tvättprocessen värms vattnet upp, höga temperaturer påverkar smörjmedlet, vid vilket det måste behålla sina ursprungliga egenskaper.
  3. Viskositeten måste vara hög så att ämnet inte sprids över hela driftstiden.
  4. Kompositionens mjukhet låter dig behålla strukturen hos gummi- och plastdelar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra smörjmedel som uppfyller alla de egenskaper som beskrivs ovan kommer inte att vara billigt . Du måste komma överens med detta och acceptera denna omständighet. Det är bättre att köpa sådana ämnen i specialaffärer som säljer delar till hushållsapparater eller i servicecentra för service av automatiska tvättmaskiner.

Fett kan ses i engångssprutor. Detta alternativ kan betraktas som ett potentiellt köp och har till och med vissa fördelar.

Mängden ämne i en spruta räcker för flera applikationer, och priset på ett sådant köp är mycket billigare än ett helt rör.

Bild
Bild

Hur smörjer man?

Själva smörjprocessen tar högst 5 minuter. Huvuddelen av arbetet beror på demontering av maskinen. Det måste demonteras nästan helt, eftersom det är nödvändigt att få och demontera tanken. Vid fasta konstruktioner måste du till och med såga. Detta arbete är omfattande, komplext och långdraget, men det kommer att ligga inom varje människas makt vars händer naturligt växer från rätt plats.

Byte av oljetätning och smörjdelar med egna händer består av flera steg

  1. Efter demontering av den gamla oljetätningen och lagren måste navet rengöras noggrant. Det bör inte finnas skräp, avlagringar och rester av gammalt fett.
  2. Vi smörjer navet noggrant och förbereder det för installationen av nya delar.
  3. Lagret smörjs också, särskilt om det inte är original. För att smörja denna del måste skyddslocket tas bort från det, vilket fyller utrymmet med smörjmedel. Vid icke-separerbara lager måste du skapa tryck och trycka in ämnet i spåren.
  4. Smörjning av oljetätning är ännu enklare. Applicera produkten i ett jämnt, tjockt lager på den inre ringen, som är kontaktpunkten för oljetätningen med axeln.
  5. Det återstår att installera oljetätningen på sin ursprungliga plats och montera maskinen i omvänd ordning.

Efter avslutat reparationsarbete är det nödvändigt att starta en testtvätt - med pulver, men utan tvätt. Detta tar bort eventuellt kvarvarande fett som kan ha kommit in i tanken.

Rekommenderad: