Tvättmaskinens Mått: Vilka är Måtten På Tvättmaskiner? Tvättmaskinens Bredd Och Djup I Full Storlek

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskinens Mått: Vilka är Måtten På Tvättmaskiner? Tvättmaskinens Bredd Och Djup I Full Storlek

Video: Tvättmaskinens Mått: Vilka är Måtten På Tvättmaskiner? Tvättmaskinens Bredd Och Djup I Full Storlek
Video: Fix water evacuation error Cylinda washing machine - Fixa uttömningsfel på Cylinda tvättmaskin 2024, April
Tvättmaskinens Mått: Vilka är Måtten På Tvättmaskiner? Tvättmaskinens Bredd Och Djup I Full Storlek
Tvättmaskinens Mått: Vilka är Måtten På Tvättmaskiner? Tvättmaskinens Bredd Och Djup I Full Storlek
Anonim

Tyvärr tillåter området långt ifrån alla lokaler i moderna lägenheter att de kan utrustas med stora hushållsapparater. Vi pratar särskilt om tvättmaskiner, som vanligtvis installeras i badrum eller kök. Med hänsyn till alla nyanser, innan du köper utrustning, rekommenderas det att studera recensioner av dess dimensioner och jämföra de tillgängliga alternativen med rummets designfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka är standardmåtten?

Som praktiken visar måste du ta hänsyn till när du köper en automatisk tvättmaskin inte bara funktionerna, prestandan och designen hos de aktuella modellerna . Idag presenterar tillverkare på marknaden mer än ett brett sortiment av sina produkter - från smala och kompakta till fullstora "brickor ". Baserat på detta kommer ett annat viktigt urvalskriterium att vara tvättmaskinens storlek.

Bild
Bild

I situationer där rummets dimensioner låter dig installera utrustning i full storlek, är förvärv av just sådana modeller det mest rimliga beslutet.

I det här fallet bör man ta hänsyn till det antalet boende, på vilka de genomsnittliga tvättmängderna direkt kommer att bero på . Förresten, inte bara maskinens dimensioner beror på rummets egenskaper, utan också lastluckans placering. Om "tvättmaskinen" är installerad i ett litet badrum eller kök, liksom i situationer med inbyggda alternativ, är det värt att överväga smala modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppskatta måtten på alla CM, ta hänsyn till höjd, bredd och djup . Det verkar som fram till nyligen den överväldigande majoriteten av representanter för ledande tillverkares led standardstorlekar är 85, 60 och 60 cm . Men den moderna marknaden kan tillgodose behoven hos nästan alla potentiella köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjd

Många moderna modeller av tvättmaskiner med både horisontell (fram) och vertikal lastning har en höjd av 85 cm. Dessutom kan denna parameter nå 90 cm på grund av de vridna benen. De låter dig justera enhetens dimensioner med hänsyn till rummets egenskaper och nyanserna i installationen.

Höjden kan maximeras genom att använda gummidynor för att kompensera för vibrationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I situationer där det är nödvändigt att installera en "tvättmaskin", till exempel under diskbänken, är det värt att uppmärksamma kompakta modeller.

I de flesta ledande tillverkarna av moderna hushållsapparater finns det modeller vars höjd inte överstiger 70 cm.

Detta gör att maskinens ovansida kan installera skålen på nämnda VVS -anordning, som har ett kantavlopp. Som ett resultat kommer hela strukturen i höjd att vara på samma nivå som resten av möblerna i badrummet.

Bild
Bild

I de flesta fall varierar höjden på inbyggda maskiner från 81 till 85 cm . Infällbara ben gör att du kan justera denna parameter och uppnå avståndet mellan toppen av CM och botten av bordsskivan på komponenten från 2 till 4 cm … Vid installation av inhemska modeller av maskiner med topplastning med höjder från 85 till 90 cm bör ett antal regler beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi pratar särskilt om den obligatoriska tillgängligheten av ledigt utrymme ovanför utrustningen. Detta beror på att deras lock och trumluckor öppnas uppåt. I de flesta fall är måtten på den förra 40-45 cm … Om rummets dimensioner och designfunktioner tillåter, kan en bekväm hylla för tvättpulver och andra hushållskemikalier installeras ovanför CM.

Bredd

Som redan nämnts är standardbredden på automatiska tvättmaskiner med horisontell lastning 60 cm, men nu erbjuder utvecklarna sina kunder smala modeller med en bredd på 55-59 cm . I praktiken måste du ofta kämpa bokstavligen för varje centimeter när du installerar utrustning i små kök och badrum.

I situationer med bredden på de inbyggda "brickorna" krävs det att komma ihåg att avståndet mellan deras väggar och bänkskivor ska vara 2-4 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast uppstår problem med valet när för lite utrymme tilldelas för att installera CM i badrummet, korridoren eller i köket. I sådana fall rekommenderar erfarna ägare och experter att överväga toppladdningsändringar. Faktum är att oftast överstiger deras bredd inte 45 cm. Detta är viktigast i ett begränsat utrymme, fullt med andra apparater och möbler.

Bild
Bild

Djup

Den automatiska tvättmaskinens tredje parameter är inte mindre viktig än de två som redan diskuterats ovan. Det bör noteras att både standardmodeller och CM med olika djup presenteras på marknaden. Till exempel, från de minsta på 32, 34 till fler övergripande alternativ på 43 och 47 cm.

När du utrustar små kombinerade badrum bör du välja teknikens minimiparametrar. Detta kommer att maximera besparingen av värdefullt utrymme i ett litet utrymme.

Som redan nämnts, standarden många klassiska modeller är 60 cm djupa . Sådana prover av hushållsapparater kan emellertid enkelt placeras i pannrum eller andra särskilt anvisade rum i ett privat hus eller stor lägenhet. I andra situationer, även med stora tvättmängder, är den enda vägen ut smala och små tvättmaskiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer en "tvättmaskin" med frontal (horisontell) laddning av linne måste du först och främst ta hänsyn till det tillgängligt utrymme för fri öppning av luckan . En annan viktig punkt gäller placeringen av SM i korridoren. I en sådan situation bör det beaktas att en plats (10-15 cm) kommer att krävas bakom enhetens bakre vägg för kommunikation. Med hänsyn till allt ovan bestäms det optimala djupet för utrustningen i varje specifik situation.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar en automatisk maskin i ett badrum under ett litet handfat med ett kantavlopp, är det först och främst nödvändigt att ta hänsyn till måtten på det senare. Ett ganska brett urval av modeller med olika djup gör att du kan välja det bästa alternativet och harmoniskt kombinera CM med VVS . Den övervägda parametern för de flesta inbyggda modellerna varierar från 54 till 60 cm, vilket gör att du kan hitta en maskin för nästan alla köksmöbler, med hänsyn till de luckor som normerna ger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ej standardiserade alternativ

Med hänsyn till olika parametrar (nämligen djup), moderna automatiska tvättmaskiner kan delas in i följande kategorier.

  • Modeller i full storlek , som är de största, med ett djup av upp till 60 cm. Sådana prover av hushållsapparater installeras i speciella och rymliga rum. De kan bearbeta upp till 7 kg tvätt i en tvättcykel.
  • Standard , med ett djup av 50 till 55 cm.
  • Smala modeller upp till 45 cm. Modeller med 36, 37 och 39 cm djup är idealiska för små badrum och trånga kök. Det är viktigt att ta hänsyn till att dessa icke-standardiserade enheter är avsedda för små familjer och inte rymmer mer än 3,5 kg tvätt i taget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förtjänar särskild uppmärksamhet exakt den mest kompakta CM som tillhör en separat kategori. Modellen Aqua 2D1040-07 känt märke Godis . Bredden, djupet och höjden på denna automatiska maskin är 51, 46 och 70 cm. Det är klart att den är mycket lägre och smalare än standardutrustning. Man bör komma ihåg att sådana små modeller har följande nackdelar.

  • Den lilla trumman förhindrar att stora föremål tvättas. På grund av badkarets och trummans lilla storlek minskar tvättens kvalitet avsevärt.
  • I regel är icke-standardmodeller inte billiga.
  • Tillverkare presenterar på marknaden en ganska blygsam serie av sådana tvättmaskiner.
  • På grund av tvättmaskinens lilla storlek finns det ingen möjlighet att installera en normal motvikt. Detta i sin tur påverkar utrustningens stabilitet negativt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-standardiserade små SM kallas ibland "under diskbänken".

Utåt liknar de oftast små sängbord och blir det bästa valet för trånga, kombinerade badrum.

I sådana situationer är det inte möjligt att utrusta rummet med utrustning i full storlek.

Det bör noteras att kategorin icke-standard inte bara inkluderar smala och kompakta "tvättmaskiner". Det kan också gå till stora hushållsapparater. Dessa modeller är utformade för att ladda mellan 13 och 17 kg tvätt på en gång. Ett exempel är modell HS-6017 från Girbau . Denna tvättmaskin har höjd, bredd och djup 1404, 962 respektive 868 mm . Naturligtvis är installationen av sådan utrustning i ett hus eller lägenhet opraktisk, eftersom den används på hotell, restauranger och tvättstugor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-standardiserade modeller finns också i modelllinjerna som syftar till att använda en gemensam konsument i en hemmiljö. Till exempel, Ariston erbjuder potentiella köpare en tvättmaskin-automatisk maskin AQXF 129 H , designad för 6 kg. På grund av basen / sockeldelen och den integrerade lådan för smutsigt linne dess höjd når 105 cm.

Förutom alla ovanstående kan icke-standardiserade enheter också innehålla maskiner utrustade med en vattentank.

Dessa modeller, som kan fungera delvis autonomt, utan att vara bundna till ett vattenförsörjningssystem, skiljer sig från andra "tvättmaskiner" i sina dimensioner.

Tyvärr är tankbillinjerna för tillfället ganska blygsamma. De mest utbredda idag är produkterna från märket Gorenje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar på olika modeller

Vid tillverkningen av moderna modeller av automatiska tvättmaskiner tar utvecklare inte bara hänsyn till befintliga standarder utan också till en potentiell konsuments behov. Som ett resultat presenteras olika typer av brickor på marknaden, vad gäller utrustningsmått. Detta gäller modelllinjerna för den överväldigande majoriteten av ledande märken. Köpare ges möjlighet att välja de mest lämpliga alternativen i varje fall. Med tanke på de olika parametrarna kan följande typer av SM särskiljas:

  • extremt smal och kompakt;
  • smal kropp;
  • medium;
  • fullstorlek.
Bild
Bild

Det är dessa kriterier som kommer att vara avgörande när du väljer en tvättmaskin. Det är viktigt att komma ihåg det utrustningens dimensioner måste motsvara egenskaperna hos rummet där den ska installeras och användas vidare … Baserat på kategorins namn är det lätt att gissa att ultratunna brickor har de mest kompakta måtten. Deras djup överstiger som regel inte 40 cm. Nu på marknaden är modeller med parametrar på 32 och 35 cm mest efterfrågade.

Det främsta kännetecknet för kompakta hushållsapparater är inte djupet (32-45 cm), men höjden inte överstiga 70 cm.

Oftast är kapaciteten hos trummorna i sådana maskiner begränsad till 3 kg smutsig tvätt.

När du väljer en maskin med smal kropp bör du komma ihåg att denna kategori inkluderar modeller vars djup varierar i intervallet 32-35 cm . De föredras oftast av ägarna till de berömda "Chrusjtjov" -husen. Med maximal kompakthet har sådana anordningar vissa nackdelar. Ofta förskjuts små "brickor" när de arbetar med höga hastigheter (främst under centrifugering). Ett sådant helt förutsägbart minus är typiskt för modeller av märken LG, Beko och Ariston.

Bild
Bild
Bild
Bild

Medelstora automatiska tvättmaskiner har ett djup i intervallet 40-45 cm, beroende på bredd och höjd (kan justeras med vridbara ben). Dessa modeller kan installeras i badrum och kök. I det senare fallet pratar vi främst om inbäddade enheter. Samtidigt är de den optimala balansen mellan storlek, prestanda och funktionalitet.

Medelstora modeller av så kända märken som Ariston, Samsung, Zanussi, Beko och många andra är utrustade med trummor som rymmer upp till 6-7 kg tvätt.

Sådana prover av utrustning, om det finns ett rum som motsvarar området, kommer att vara den bästa lösningen för en familj på 3-5 personer.

Dessutom kan du i sådana situationer säkert deklarera en nästan idealisk kombination av pris, kvalitet och prestanda hos modeller.

Bild
Bild

Hela eller stora modeller av "tvättmaskiner" skiljer sig åt ökad kapacitet för trummor, därför, och produktivitet … Djupet på sådana modeller varierar inom 50-64 cm . Vid standard- eller förhöjda höjder kräver sådan utrustning tillräckligt utrymme.

Erfarna användare och experter rekommenderar att placera sådana CM -modeller i rum med en yta på 9 "rutor" eller mer.

Som exempel kan vi peka på egenskaperna hos flera populära CM -modeller av olika storlekar, producerade av ledarna på den moderna marknaden

EWD -71052 från Indesit -automatisk tvättmaskin i full storlek, vars trumma rymmer upp till 7 kg. Denna modell, med en höjd av 85 cm, har en bredd på 60 och ett djup på 54 centimeter. Med sådana dimensioner indikerar den tilldelade klassen "A" en hög tvättkvalitet. Naturligtvis, innan du köper och installerar utrustning, rekommenderas det att objektivt bedöma områdets yta och funktioner.

Bild
Bild

Modell Atlant 60С1010 tillhör kategorin maskiner med standardmått. Dess höjd, bredd och djup är 85, 60 respektive 48 cm. När det gäller energiförbrukning och tvättkvalitet tilldelas modellen klasserna A ++ och A med en trumkapacitet på upp till 6 kg. Det är värt att notera att när det gäller storlek är sådana CM universella.

Bild
Bild

På tal om kategorin smala "brickor" kan du vara uppmärksam på IWUB-4105 från Indesit … På grund av sina blygsamma dimensioner klarar maskinen upp till 3,5 kg tvätt, medan tvätteffektiviteten är märkt med "B" -klassen.

Bild
Bild

Modell Candy Aqua 135 D2 är en representant för en relativt liten familj av kompakta enheter. Mer än blygsamma mått (höjd - 70 cm, bredd - 51 cm och djup - 46 cm) gör att du kan placera utrustning i nästan alla rum och installera den, till exempel, under ett handfat i ett litet badrum. Den maximala belastningen av Aqua 135 D2 är begränsad till 3,5 kg.

Bild
Bild

Automat Indesit BTW A5851 presenterar CM -modellserien med topplastning. Höjden, bredden och djupet för denna modell är 90, 40 och 60 cm, och vad gäller tvätteffektivitet tillhör den "A" -klassen. Med sådana mått och egenskaper kan trumman rymma upp till 5 kg tvätt. Installationen underlättas av nedladdningsmetoden.

Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att när du väljer en specifik modell är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till behoven, de potentiella tvättvolymerna och maskinens funktionalitet. När du beslutar om valet ska du först och främst tänka på vilken typ av teknik som "äter" minst utrymme i rummet.

I detta fall måste SM fullt ut klara vissa laster.

Urvalsfunktioner

För att undvika de flesta problem som är förknippade med installationen, anslutningen och efterföljande drift av tvättmaskinen är det nödvändigt att välja den korrekt, först och främst, när det gäller storlek. Samtidigt är det starkt Det rekommenderas att ägna särskild uppmärksamhet åt följande viktiga punkter.

  1. Först och främst bör man mäta dörröppningen , genom vilken CM kommer att tas in i rummet. Detta gäller både badrummet och köket.
  2. När du väljer en plats att installera utrustning är det nödvändigt ta hänsyn till dess dimensioner med dörren öppen .
  3. Om du väljer dimensionerna för SM kommer det att vara rationellt ta hänsyn till de genomsnittliga tvättmängderna . Så det är bättre att inte överväga 6-7 kg modeller i full storlek om de kommer att användas med en belastning på 2-3 kg. I sådana situationer är smala och kompakta "tvättmaskiner" det bästa alternativet.
  4. När du väljer en maskin och en plats att installera den det är nödvändigt att ta hänsyn till särdragen i att ansluta enheten till kommunikation . SM -positionen i sig beror direkt på rörens placering, därför dess dimensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Plockar upp en tvättmaskin, först måste du bestämma vilken typ av nedladdning . Det är detta ögonblick som kommer att bli nyckeln i analysen av alla andra parametrar. Inklusive utrustningsmått.

I situationer med frontmodeller är det nödvändigt att ta hänsyn till att det finns tillräckligt med utrymme för att öppna luckan.

Alla modeller av tvättmaskiner med horisontell lastning som finns idag i sin standardutförande kan delas in i följande typer, när det gäller storlek

  • Smal med en höjd av 85 cm, en bredd på 60 cm och ett djup av 35 till 40 cm.
  • Full storlek , vars höjd är 85-90 cm, bredd - 60-85 cm och djup - 60 cm.
  • Kompakt med en höjd, bredd och djup på 68-70, 47-60 respektive 43-45 cm.
  • Inbyggd (h / w / d) -82-85 cm / 60 cm / 54-60 cm.
Bild
Bild

Ofta, när det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme för att installera en CM med en rymlig trumma i ett badrum, korridor eller kök, är det vettigt att överväga modeller med topplastning.

De kan avsevärt spara detta värdefulla utrymme på grund av deras designfunktioner. I detta fall måste du komma ihåg att maskinens lock och trumdörrarna öppnas uppåt. Samtidigt bör ingenting störa dem.

Toppladdningsmodeller klassificeras i stora och standardstorlekar. I det första fallet har tvättmaskiner en höjd av 85-100 cm, en bredd på 40 cm och ett djup på 60 cm. Höjden på standardmodifieringar är från 60 till 85 cm med en bredd på 40 cm och ett djup av 60 centimeter . Det visar sig att i de flesta fall skiljer sig den första typen från den andra i höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanserna i att välja inbyggda modeller av automatisk CM förtjänar särskild uppmärksamhet.

Det bör komma ihåg att nischer i köksmöbler som regel är utformade för installation av "tvättmaskiner" med en höjd av 85 cm.

Standardmåtten för inbyggda maskiner är följande:

  • höjd - 75-84 cm;
  • bredd - 58-60 cm;
  • djup - 55-60 cm.

När du väljer dimensioner för den inbyggda CM är det viktigt att ta hänsyn till det i nischen vid installation av utrustningen ska det finnas luckor på sidorna och toppen . Som regel är nischer under arbetsytan (bordsskiva) och måtten på de beskrivna modellerna jämförbara. Samtidigt lämnar tillverkarna i båda fallen en viss marginal. Naturligtvis kan vi bara prata om modeller med horisontell lastning.

Rekommenderad: