Färgade Kök: Designfunktioner I Flerfärgade Kök, Modern Trefärgad Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Färgade Kök: Designfunktioner I Flerfärgade Kök, Modern Trefärgad Inredning

Video: Färgade Kök: Designfunktioner I Flerfärgade Kök, Modern Trefärgad Inredning
Video: Experten svarar - Kök Lundström 2024, April
Färgade Kök: Designfunktioner I Flerfärgade Kök, Modern Trefärgad Inredning
Färgade Kök: Designfunktioner I Flerfärgade Kök, Modern Trefärgad Inredning
Anonim

Vi tillbringar mycket tid i köket, och därför bör det vara så bekvämt som möjligt både vad gäller funktionalitet och från en psykologisk synvinkel, vilket speglar ägarnas smak och preferenser. Modern design erbjuder ett brett utbud av köksinredningar: lugn och tonisk, spektakulär och lugnande, ljus eller känslig.

Unga människor, som är törstiga efter mångfärgade känslomässiga uppfattningar, föredrar ofta flerfärgade alternativ, utan att stanna vid de klassiska monokromatiska och tvåfärgade möblerna som är populära i vår tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers rekommenderar

När du planerar ett färgglatt kök några rekommendationer från designers bör beaktas:

  • stora inredningsdetaljer är att föredra för att göra dämpade mjuka toner, och mindre detaljer kan vara rika och ljusa;
  • multicolor reducerar visuellt utrymme, så stora rum är önskvärda för flerfärgade kök;
  • för en visuell ökning av rymden är det att föredra att använda ljusa färger;
  • färger som finns i naturen har en gynnsam effekt på psykologisk uppfattning; deras kombination i den naturliga miljön föranleder uppenbarligen beslutet i rätt val av färgkomposition;
  • väggar i kombination med en flerfärgad uppsättning bör göras i ett lugnt neutralt färgschema;
  • först och främst är det nödvändigt att besluta om möbelns dominerande ton och sedan välja de färger som matchar det;
  • designers rekommenderar att du inte använder mer än tre färger: tricolor-möbler skapar en flerfärgad effekt och ser snygg ut;
  • basfärgen ska vara ren, inte tonad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man kombinerar färger: åsikter från designers och psykologer

Vitt är mångsidigt och kan kombineras med nästan vilken färg som helst. Det ser väldigt bra ut när det används med svart, rött och blått. Den enda nackdelen med vita möbelytor är överdriven smuts, vilket kräver noggrann vård.

Ganska populärt i köksuppsättningar, lugn beige är harmoniskt med blått, brunt, grått och vitt

Bild
Bild
Bild
Bild

Glamoröst rosa är bra i kombination med brunt, vitt, olivoligt, grått och turkost.

Grå anses felaktigt vara tråkigt . Det är neutralt och kan fungera som en bas, liksom en komponent i en headsetkomposition. Beige och grädde, rosa, rött, lila, brunt eller blått kommer att se spektakulärt ut mot sin bakgrund. Grått är lämpligt för människor som utmärks av lugn och försiktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill göra köket inte bara färgglatt, utan också så ljust som möjligt, används rött ofta . Denna färg kombineras med svart, gul, grön och blå. Tänk dock på att för mycket rött kan vara irriterande och bör användas med största försiktighet. Som tillval - användning av dekorativa detaljer eller röda textilier (kuddar, vaser, figurer).

Om det behövs hjälper grå detaljer till att minska färgens aggressivitet. Enligt psykologer är rött att föredra för starka, självsäkra människor. Man tror att den röda miljön till och med hjälper till att hantera hunger under dieter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brunt, traditionellt i möbler, öppnas på ett helt nytt sätt i kombination med ljusblått och rosa. Den beprövade klassiska versionen av att kombinera brunt med beige eller med andra nyanser av brunt är populärt. På bruna ytor är mindre kontaminering nästan osynlig, vilket naturligt uppstår under tillagningen.

Kommer att skapa en glad solig atmosfär orange i kombination med alla regnbågens färger: med lila, grön, blå, blå eller lila. Orange är positivt för energin. Han föredras av glada, uttrycksfulla människor. För personer som är mer försiktiga och försiktiga kan apelsin ersättas med en lugnare - gul, med samma färgkombinationer. Kombinationen av gult och svart är mycket populärt. Headseten i en gul-svart schacksammansättning med små fragment av detaljer i den tredje av matchande färger ser djärvt trotsiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en bas av grönt, vilket rekommenderas för att skapa en aura av lugn , vi väljer guldbruna, ljusbeige färger. Svart och gult är också i harmoni med grönt, men de kommer något att störa lugnet i uppfattningen av tonernas sammansättning. Grönt har många nyanser från jade till khaki: färgen på lime, pistagenötter, smaragd, hav - alla dessa toner ser snygga ut och har en fördelaktigt lugnande effekt.

Med en blå basfärg kan du använda rött, grått, orange, rosa, vitt eller gult. Den blå miljön befriar psyket från negativa tankar. Denna färg anses till och med vara smärtstillande och rekommenderas för migrän.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lila, grön, gul, orange, röd är lämplig för blått. Den blå färgen fyller rummet med friskhet och svalhet. En sådan grund används ofta i moderna eller högteknologiska stilar. Dess plus är praktiska, bristande smuts, förmågan att dölja mindre föroreningar.

Du ska inte vara rädd för att använda den universella svarta färgen i interiören . Det är perfekt i komposition med alla färger. Svart ser inte strängt ut när det är parat med orange, rosa, gult, vitt eller rött.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att glansiga ytor med sin inneboende glans kommer att fylla interiören med ytterligare ljus och gnistrande. De ser mer festliga ut, men kräver särskild omsorg, vilket är viktigt i ett kök. Rum med en glansig svit ser visuellt mer rymliga ut.

När du väljer färger är det nödvändigt att ta hänsyn till faktorn för kökets placering: när det ligger på södra sidan är kalla toner idealiska, och för norra sidan passar de varma bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgade skär

För att göra headsetet mer färgstarkt och effektivt kan du använda en mängd olika skär som skiljer sig åt i struktur och färg. Färgade skär kan antingen vara i form av geometriska plan, fungera som dörrar, hyllor eller dekorativa element. Deras användning bör också vara genomtänkt.

Det bör komma ihåg att en stor ritning visuellt kommer att minska utrymmet. Litet, tvärtom, kommer att öka det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Geometriska mönster i form av skärande linjer, olika former, som påminner om skotska kilter, kan skapa en illusion av oändligt utrymme.

Vertikala mönster ökar takhöjden . Horisontell - gör köket bredare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du utformar ett kök bör du inte glömma vikten av textilier, inredning, hushållsapparater, köksredskap och belysning som används i köket. Allt ska vara harmoniskt sammankopplat och upprepa eller harmoniskt komplettera det färgschema som används och behålla den stilistiska orienteringen av rumsdesignen.

Köket ska inte bara vara vackert inrett, det viktigaste är att det ska vara bekvämt för dem som är där . Vi är alla olika: rebeller och soffpotatis, romantiker och innovatörer. Efter att ha valt din grundläggande köksfärg i anda, bör du följa designråd om färgmatchning. Efter att ha plockat upp ytterligare två färger får vi en trefärgad design som kommer att glädjas åt sin mångfald.

Rekommenderad: