Lätt Kök (91 Bilder): Designfunktioner I Ett Kök I Pastell Och Andra Färger, Exempel På En Modern Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Lätt Kök (91 Bilder): Designfunktioner I Ett Kök I Pastell Och Andra Färger, Exempel På En Modern Inredning

Video: Lätt Kök (91 Bilder): Designfunktioner I Ett Kök I Pastell Och Andra Färger, Exempel På En Modern Inredning
Video: INREDNING: Kök före och efter, Planera köket 2024, Maj
Lätt Kök (91 Bilder): Designfunktioner I Ett Kök I Pastell Och Andra Färger, Exempel På En Modern Inredning
Lätt Kök (91 Bilder): Designfunktioner I Ett Kök I Pastell Och Andra Färger, Exempel På En Modern Inredning
Anonim

När du väljer köksuppsättning är färger viktiga. I allt högre grad väljer vi ljusa nyanser, föredrar skönhet och visuell expansion av rymden framför praktiska. Även om det praktiska med lätta kök kan diskuteras. Alla fördelar och nackdelar med moderna ljusa köksmöbler, dess kapacitet och stilar kommer att övervägas mer detaljerat.

Fördelar och nackdelar

Ett vackert, mysigt, dyrt utseende, funktionellt, bekvämt och lättstädat kök är varje hemmafrus dröm. Om du inte vet vilken färg du ska välja, välj en av de ljusare nyanserna. De kommer att glädja dig länge och kommer inte att hinna bli uttråkad. De har också sina nackdelar, men de är obetydliga jämfört med fördelarna med kök i nakna toner. Du bör börja med plusserna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plats

Det är svårt att argumentera med det faktum att ett ljust kök är fantastiskt för att utöka alla utrymmen. Även monumentala möbler av trä i klassisk stil, känsliga naturliga nyanser kan göra det enkelt och onödigt med en komplex kombination av saker och material. För små kök (som de flesta av oss har) är lätta kök helt enkelt oersättliga. De skjuter bokstavligen isär väggarna och skapar den visuella illusionen av ett rymligt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus

Var inte rädd för att ett ljust kök blir för sterilt eller tråkigt. Det finns många färger, både svala och varma. De kan anpassas till alla rums egenskaper. Och intressanta effekter kommer att skapas genom att spela på kombinationer, texturer, belysning och ytterligare tillbehör. Men köket blir mycket lättare. Och stämningen blir mer luftig och behaglig för ögat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationsmöjligheter

Ljusa nyanser har nästan obegränsade möjligheter till kompatibilitet både med paletten med sina närmaste toner och med kontrastfärger. Med rätt tillvägagångssätt kan du få icke-standardiserade intressanta lösningar. Oavsett vilken köksstil du väljer kommer det att se bra ut i ljusa färger . Svarta hushållsapparater eller ett överflöd av metallkromdelar, många blommönster i tillbehör eller ljusa accentfläckar på ett kaklat förkläde och gardiner - allt detta är inte ett hinder, utan ytterligare följeslagare till ett kök i ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyheten i designen

Ljustonen stör dig inte på länge. Det kan kombineras med mörka golv, kontrasterande tapeter eller kakel, mahognybjälkar i taket - vad som helst . Du kommer inte att tröttna på ditt mejeri eller lätt pistaschack på länge. Och om du bestämmer dig för att ändra rymdstil och blåsa nytt liv i rummet kan du klara dig med låga ekonomiska kostnader. Matchande armaturer, textilier och tillbehör, liksom väggplattor eller renoverade golv, får ditt känsliga kök att leka på ett nytt sätt utan att byta ut möbler. Så det är fullt möjligt att göra ett loft av klassiker och designa i etniska motiv från modern, och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Känslomässig och estetisk uppfattning

Ett kök i pastellfärger är diskret och kan samtidigt ställa in rätt atmosfär och accent. Du kan göra ett rum diskret och kallt eller väldigt mysigt och varmt. Ett kockkontor och verkstad eller en plats där du vill vara hela familjen - det är upp till dig. I vilket fall som helst kommer ett ljust kök att skapa en känsla av renhet, rymlighet, komfort och nåd. Det kommer att bli trevligt att vara i den. Sådana möbler anses vara de mest neutrala, inte irriterande och distraherar inte uppmärksamheten från det viktigaste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiskhet

Den främsta rädslan för lätta kök är deras påstådda opraktikitet. Faktum är att alla möbler i köket kräver ökad uppmärksamhet på grund av allvarliga belastningar. På ljusa ytor är spår av fett, vissa fläckar och damm ännu mindre märkbara än på kontrasterande och mer mättade. Betydande besparingar kommer redan från kompatibiliteten med olika texturer och material. Det räcker med att byta lampor och gardiner med köksförklädet i skärområdet, och rummet kommer att glittra på ett nytt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Det finns inte så många av dem jämfört med de uppenbara fördelarna. Men innan det slutliga beslutet att köpa en lätt köksuppsättning bör du vara uppmärksam på dem.

Bild
Bild

Vårdfunktioner

Slipande rengöringsmedel bör inte användas på ljusfärgade fasader, särskilt med en blank yta. Använd moderna krämiga produkter. Lämna dem inte på ytan längre än tillverkaren rekommenderar.

Bild
Bild

Mekanisk skada

De kan allvarligt skada utseendet på dina möbler. Synliga repor är särskilt obehagliga. Välj mer hållbara och praktiska material från betrodda tillverkare. Så för möbler av naturligt trä eller med en PVC -fasad finns det särskilda medel för att återställa små skador när det gäller yta och volym.

Bild
Bild

Pris

Det verkar som om ljusa kök borde kosta betydligt mindre än möbler i saftiga, ljusa färger. Trots allt kräver fasadens beläggning mindre färg och färg i sammansättningen av de använda råvarorna. Men i många fall kan den lätta versionen av headsetet kosta lite mer på grund av den stora populariteten av känsliga nyanser av möbler under de senaste åren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av köksenheter

Det finns flera huvudtyper av köksuppsättningar som skiljer sig åt i olika parametrar. På grundval av detta gör de ett val till förmån för en viss uppsättning när de köper.

Efter konfiguration

Ägarna till rymliga kök kan avundas, eftersom de har tillgång till alla alternativ för det moderna arrangemanget av detta viktiga rum i huset. Du kan göra ett lyxigt kök-matrum, sätta en funktionell ö för en verklig mästares arbete i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har ett smalt och långt kök, som det ofta är i gamla hus, kommer arrangemanget av möbler längs väggarna att vara optimalt . Tja, ägarna till de minsta rummen måste klara av att få ut det mesta av allt tillgängligt utrymme. För att göra detta använder du oftast headsetets placering på väggarna i form av bokstaven "G" eller "P".

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall måste även en fönsterbräda omvandlas till en arbetsyta. Den ersätts av en bordsskiva med lådor nedanför. Batteriet måste avlivas till förmån för ett varmt golv. Både lokalerna och ägarna drar dock bara nytta av sådana förändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på material

Valet av texturer, former och material är enormt idag - glansigt eller matt, trä eller plast, med en läderliknande struktur eller täckt med äkta keramik. Du kan också välja mellan tusentals nyanser. Välj inte bara ett praktiskt, utan också ett vackert kök så att det glädjer ögat och på rätt sätt påverkar hushållets aptit och tillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas vid beställning av möbler med högkvalitativa och hållbara beslag . Det kan avsevärt öka kostnaden för satsen. Men detta är något som definitivt inte är värt att spara på. Du använder dina köksmöbler många gånger om dagen. Om sex månader eller ett år kommer knarkande gångjärn eller hängande skåpdörrar definitivt inte att glädja dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massivt trä och plast anses vara hållbart . MDF har bra slitstyrka. Spånskiva kommer att hålla mindre, men kostnaden är mycket mer demokratisk. Några av de mest hållbara är bara sten och keramik som kommer på mode. För priset kostar de lika mycket som träheadset, vilket ofta överträffar dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter stil

Stil betyder mycket. Det beror på den allmänna stilistiska inriktningen i huset, ägarnas personliga preferenser. Självklart är funktionerna i själva lokalerna också en viktig faktor: konfiguration, yta, ljusmängd, förekomsten av ytterligare arkitektoniska funktioner.

Modernt och högteknologiskt passar dem som inte gillar att spendera mycket tid i köket, men samtidigt föredrar att hålla alla arbetsytor rena med minimal ansträngning. Den bredaste funktionaliteten och moderna material gör det möjligt att tillgodose dessa behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiker och Provence kommer att tilltala älskare av komfort, romantiskt lutande natur . För dem är köket en speciell plats i huset, mättad med läckra dofter. Hela familjen samlas här på kvällarna och morgnarna, och semestern är känd för gästfriheten och omsorgen om ägarna. Detta är platsen för originaltillbehör och handgjorda saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft eller skandinavisk stil kommer att tilltala kreativa människor som skickligt kombinerar saker och färger . Om du inte är rädd för stora öppna ytor och är redo att experimentera, välj gärna en av dessa modetrender. Då blir köket inte bara en plats för matlagning, utan ett unikt konstobjekt i ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgval

Ett ljust kök är redan en slags klassiker av sådana lokaler. Beige, mjölkiga, opala, pärltoner ser alltid dyra, ädla, särskilt eleganta ut. Om det verkar som att möblerna och möblerna i pastellfärger ser tråkiga ut, så har du fel. Det finns många nyanser i lugnande färger. Detta är den populära "champagne" och känsliga olivolja, dammig rosa, bakad mjölk och störpärl.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det ljusa färgschemat erbjuder ett brett utbud av lösningar i alla möjliga stilar . Ett kök i mjuka färger kommer inte att bli uttråkad, det kommer att skapa en lugn stämning bland hushållet. Genom att välja ett headset i varma färger för köket på nordsidan kan du dessutom justera önskat ljus och harmonisera utrymmet. Enligt samma princip väljer de kalla ljusa nyanser av kök med fönster i söderläge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra all efterbehandling i en färg med 2-3 toner och experimentera med texturer. Till exempel, ta en pärlfärg som grund och lägg till kallvitt och varmt grått till det på grova ytor, ett förkläde eller klädsel av matmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett spel med kontraster är också en bra lösning . Ett sandfärgat kök kan spelas upp med gyllene kakel på golvet och en mörk choklad eller rik svart bänkskiva. Du kan markera enskilda delar av headsetet, tillbehör eller golv (som blir några nyanser mörkare än köksmöbler).

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj en färg baserat på dina mål, tid i köket, rumsegenskaper, belysning och andra faktorer. Om dina barn har dålig aptit, bör du föredra varma krämiga, karamellnyanser, ädel beige eller gyllene. Om du vill gå ner i vikt väljer du färgerna på headsetet för det kalla intervallet. Det kan vara neutralt vitt, himmelblått, kallgrått, ljus lavendel.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mysig atmosfär kommer att skapas av delikat pistage, grädde, rosa, effekten av åldrad patina, kaffe med grädde. Överflödet av pärlemor kommer att lägga till adel, vilket gör att headsetet inte kan blekna och se spektakulärt och snyggt ut under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lämplig stil och originaldesignkombinationer

Stil avgör mycket i det inre av köket: valet av färger och material, vägg- och golvdekoration, tillbehör eller deras nästan fullständiga frånvaro. En av de stora fördelarna med ett ljust kök är dess utmärkta kombination med svarta vitvaror eller kromytor. Du bör dock vara försiktig. Inte alla riktningar gör det möjligt att lika framgångsrikt passa in en strikt minimalistisk teknik i fasaden. För en klassisk uppsättning eller möbler i Provence-stil är det bättre att välja de mest stängda inbyggda alternativen eller retrostyling av olika handtag och kontrollpaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt effekt för att späda ut ljusa toner är kontrast . Detta kan vara ett undergolv eller obehandlade träbjälkar i taket. Kakel med ljusa accenter eller ovanliga textilier på fönstren, som upprepar klädsel av stolar, kan också vara ett intressant designdrag. Trendig patina eller strukturell väggdekoration, volymövergångar av skåp eller öppna hyllor för vackra köksredskap - du kan välja vilket alternativ som helst efter dina preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mysig atmosfär skapas av många saker. Detta inkluderar en träliknande fasad, zonbelysning, lämpliga tillbehör och naturmaterial för golv och bänkskivor.

Klassisk . Hon är helt enkelt tävlingslös. Hon är älskad av både äldre människor och unga med aristokratisk smak. Sådana möbler utmärks av betonad lyx och adel. Ett kök med en klassisk uppsättning är alltid mysigt och varmt. Naturligt trä, som ofta används för att skapa sådana möbler, skapar en särskilt välkomnande atmosfär i rummet. Du kan designa din egen stil genom att lägga till unika familjedelar eller autentisk keramik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyklassicism . För dig som älskar oöverträffad smak och vet hur man spelar med texturer och färger. Intressant utrymme, hyllor, nischer är idealiska för denna stil. Den är lättare och mer avslappnad än klassikerna, men samtidigt förblir den elegant och aristokratisk. För kökets ägare lämnar designers mycket valfrihet och möjligheter till stilomvandling. Stora accentdetaljer som armaturer eller färgfläckar spelar en viktig roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern . En mångsidig stil som invånare i småstadslägenheter ofta väljer. Även om den i sin unikhet i en djärv blandning av stilar och diskret enkelhet av linjer kan konkurrera med andra designalternativ. Han är väldigt populär nu. På grundval kan du skapa en version av köket med en antydan till vilken nationell stil som helst, vare sig det är färgstarka Spanien, populära Italien, färska Medelhavet eller pulserande Marocko.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence . Vi är mycket älskade av många för deras känsliga skönhet, lätthet i former, ljusa ädla färger och en söt touch av provinsens Europa. Sådana möbler kommer att dekorera alla kök och skapa en positiv stämning. Du kommer att vilja laga mat här och bara vara i ett ljust, välskött rum med färgade gardiner och ljusgröna fläckar i enkla grytor. Särskilt ofta köps sådana kök av ägare till privata hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk . En annan trendig trend i utformningen av köken i stadslägenheter. Medelålders med välstånd älskar honom, eftersom det med yttre enkelhet och minimalism inte är lätt att skapa ett högteknologiskt kök. Mycket plast, metall, glas och natursten blir inte direkt bekant. Men bekvämligheten och funktionaliteten gör denna design värdig respekt. Dessutom kännetecknas den av användningen av de senaste tekniska innovationerna och smart teknik - från en vattenkran med en sensor och bakgrundsbelysning till lådor som kan öppnas med beröring eller fjärrkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft . Som unga och ungkarlar. För att skapa ett ljust kök i urban urban stil behöver du mycket utrymme, högt i tak, grova texturer, avtäckt tegel på väggarna eller gips. Moderna metalllampor, matmöbler i läder, naturligt trä och sten i fasadbeklädnad och arbetsytor hjälper till att skapa rätt följe. Ofta kombineras ett sådant kök med ett vardagsrum och erbjuder noggrann användning av tillbehör och minimala färgkombinationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil . Lämplig för både ägare av stugan och stadslägenheten. Detta kök kommer att tilltala både ensamma unga människor och en hel vänlig, glad familj. Med enkelhet utåt är en sådan miljö inte billig. Poängen här är uteslutande naturliga naturmaterial, från vilka bokstavligen allt är gjort - från bänkskivan till den sista skeden. Möblerna är så enkla som möjligt, naturliga färger, harmoniska former. Det finns få tillägg och accenter här. De har ofta samma nyans som ett par grundläggande köksfärger, men de kan skilja sig åt i en intressant konsistens.

Bild
Bild
Bild
Bild

Etnisk stil . Detta är möjligt i ett modernt ljust kök. Krämig venetiansk gips, varm karamell av en matt fasad, ett par apelsinträd i badkar, snygga gardiner och matchande tillbehör - och här är vi i Italien. Ljusa mosaikplattor, pretentiösa hushållsartiklar, glasmålningar och turkosa kuddar på stolar kommer att påminna dig om Marocko. Baserat på nyanser av vitt och beige kan du skapa ett oändligt antal kombinationer och ändra dem som du vill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer

Ett ljust kök kan placeras både i en liten lägenhet för att utöka utrymmet, och i ett trähus för att betona den övergripande stilen. Moderna möbelalternativ är mycket olika. De hjälper till att skapa en snygg miljö i en unik designlösning.

Det minimalistiska köket är dekorerat med en texturerad mosaikrad nära plattan med diskreta chokladtoner

Bild
Bild

Ädla klassiker är bra i alla färger, även i stramt vitt

Bild
Bild

Varma nyanser av ljust trä får rummet att leka på ett nytt sätt. Ingen extra inredning behövs. Dess roll spelas av den eleganta strukturen på träfasaden

Bild
Bild

Kombinationen av rent vitt och den mest känsliga myntan spelar en avgörande roll för den strikta designen. Gröna accenter representeras av enkla, små växter

Bild
Bild

Modernt är alltid intressant och unikt i varje kök tack vare de många möjligheterna till unika designfynd. Tonen sätts av ädla rosor. Och lätthet är färgen och smidigheten i headsetets former

Bild
Bild

De svarta ytorna på skrivbordet kompletterar perfekt den känsliga mjölkiga uppsättningen. Ett överflöd av snidade handtag och originaltillbehör sätter rätt accenter

Bild
Bild

En väl vald kakel med en ljus accent kan förvandla en lugn vit uppsättning utan erkännande

Bild
Bild

Färgglada accenter gör att rummet känns mer bekvämt och skapar en unik köksdesign som du inte hittar någon annanstans

Bild
Bild

Komplex texturerad tapet eller en ovanlig färg på golvet i enlighet med den rådande accentskuggan hjälper till att ge rummet fullständighet. Nu ser det vita inte för sterilt ut

Bild
Bild

Krämiga nyanser med rätt belysning ger utrymmet en mysig känsla. Och headsetet i den klassiska designen ser riktigt lyxigt ut

Bild
Bild

Få ut det mesta av de dekorativa möjligheterna för kökets backsplash vid arbetsytan. Det hjälper till att ställa in tonen och temat för hela köket

Rekommenderad: