Ljuskronor Med Flerfärgade Nyanser: Takmodeller Med Blå Och Färgade Svängbara Nyanser

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor Med Flerfärgade Nyanser: Takmodeller Med Blå Och Färgade Svängbara Nyanser

Video: Ljuskronor Med Flerfärgade Nyanser: Takmodeller Med Blå Och Färgade Svängbara Nyanser
Video: Taklampa 2024, April
Ljuskronor Med Flerfärgade Nyanser: Takmodeller Med Blå Och Färgade Svängbara Nyanser
Ljuskronor Med Flerfärgade Nyanser: Takmodeller Med Blå Och Färgade Svängbara Nyanser
Anonim

Ljuskronor i lägenheter behövs inte bara för att belysa rummet - de kan fånga ögat, även när det är ljust ute och det inte behövs någon ytterligare ljuskälla. Ljuskronor med flerfärgade nyanser ser ovanliga ut, men mycket intressanta. Sådana attribut kan komplettera en vanlig inredning, bli dess höjdpunkt, uppdatera och till och med skapa en festlig atmosfär. I barnrummet kommer färgade föremål att bli en riktig välsignelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskrona modeller

När du väljer en ljuskrona måste du inte bara fokusera på utformningen av rummet, utan också på dina personliga preferenser. Du bör vara uppmärksam på själva taket: mått, tillverkningsmaterial.

Om rummet har sträcktak, rekommenderas det inte att installera en taklampa: det värmer sådana material och smälter dem.

Detta gäller även modeller med svängbara lampskärmar. Sådana produkter kommer dock att se bra ut i små rum med lågt i tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av belysningsattribut är hängande ljuskronor. De är bäst placerade i lägenheter med högt i tak. Bland det stora sortimentet av hängande produkter kan du välja originalmodeller: mångfärgade glödlampor på hängande trådar, kristaldroppar på metallhängen, påminner om regn, en ljuskrona av hängande färgade lampskärmar i form av kulor, och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är svårt att välja rätt modell på egen hand kan du vända dig till designern för att få hjälp. Han kan enkelt och snabbt bestämma önskade storlekar, typer och till och med färgalternativ för ljuskronor.

Bild
Bild

Varianter av plattor

Beroende på var det är nödvändigt att placera en ljuskrona med flerfärgade nyanser, väljs inte bara nyanser av lampskärmar utan också deras form och antal. De kan ha följande designfunktioner:

  • Stängd . Modeller med slutna nyanser ger diffust och mjukt ljus. På grund av dessa egenskaper är de lämpliga i ett sovrum eller barnkammare;
  • Öppen . Sådana produkter ger riktat och starkt ljus. Den öppna delen kan placeras i taket eller på golvet. Man bör komma ihåg att produkter med nyanser uppåt inte placeras under undertak, annars kan de smälta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är nödvändigt att belysa flera zoner samtidigt i rummet är det värt att titta närmare på modellerna. med vridbara nyanser … Sådana produkter distribueras enkelt och riktar ljuset åt olika håll. För zonindelning av ett rum kan du välja attribut med två, tre eller fyra lampskärmar placerade på upphängningssladdar.

För ett litet rum räcker det med en ljuskrona med en färgad nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns intressanta modeller med justerbar höjd. De kan installeras i köket eller i det lilla vardagsrummet. Om det behövs kan attributet förkortas eller göras längre - för detta måste du dra i den speciella ringen för skuggan och fixa längden.

Bild
Bild
Bild
Bild

I köket kommer det att vara mycket intressant att titta på en lampskärm i form av rätter: en tekanna, burkar, flaskor, koppar och så vidare, och lampskärm i form av livsmedel hjälper till att väcka aptiten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att välja lampskärmens rätt utseende - för det inre av rummet. Plafond "Tulip" är mycket praktisk, eftersom den passar nästan vilken design som helst. För högteknologiska och minimalistiska stilar är modeller med rektangulära eller ovala lampskärmar lämpliga. En taklampa med färgglada frukter kommer att se intressant ut i barnrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

En ljuskrona med färgade nyanser är en djärv lösning som är mer lämplig för moderna interiörer. Samtidigt måste man komma ihåg att olika nyanser påverkar en person på olika sätt: vissa toner kan lugna, andra - uppfriskande, ytterligare andra - ställa in sig på arbete osv. Tack vare de flerfärgade lampskärmarna kan dessutom uppfattningen om interiören som helhet förändras.

När du väljer modeller med nyanser av olika nyanser är det värt att överväga följande: transparenta lampskärmar överför ljus bättre, och färgerna verkar ljusa och matta - ge dämpad belysning. Det andra alternativet är mer lämpligt för ett sovrum, där starkt ljus inte är särskilt lämpligt.

Bild
Bild

För att inte misstas när du väljer en färgad ljuskrona för ett specifikt rum kan du använda några tips:

  • Grön färgen är gynnsam för syn, därför passar den i alla rum. Dess ljusa nyanser kommer att ge ljushet och en känsla av fest, och mörka toner är lugnande;
  • Enheter med lila och lila lampskärmar anpassar perfekt kreativa människor till den våg de behöver;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gul färgen liknar solen, så den avger värme, men för ljusa färger kommer att irritera ögonen.
  • Detsamma gäller orange element. Förresten, ljuskronor av sådana nyanser ser "aptitretande" ut, så det är bättre att placera dem i köket;
  • Modeller med blått och blått nyanser lugnar (om det inte är en mycket ljus färg) och passar bra med vita dekorelement;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Turkos färgen är på gränsen mellan blå och gröna nyanser. Efter att ha absorberat deras energi är det inte bara bra för ögonen, utan också attraktivt i interiören.

En intressant kombination av flera nyanser kommer att uppdatera rummets design, lägga till en touch av fest och betona moderniteten i interiören

Om du vill behålla klassikerna i allt, är det bättre att välja ljuskronor med brunt, vitt eller svart nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En mängd olika material för att göra ljuskrona nyanser gör att de passar in i alla rumsdesign: från lantlig stil till modern. Dessutom beror ljuskvaliteten på dem, så det är viktigt att känna till egenskaperna hos varje material:

  • Glas produkter överför perfekt ljus utan att utsättas för deformation eller blekning. När de lämnar är de inte särskilt nyckfulla - torka bara skuggan med en fuktig trasa. Sådant material är ganska ömtåligt, men det finns modeller som använder speciellt säkerhetsglas;
  • Metallisk produkterna är tillverkade av rostfritt stål (eller aluminium). Detta material är lätt att rengöra och hållbart. Metallskärmar passar harmoniskt in i interiören, skapade i högteknologiska, minimalistiska och urbanistiska stilar;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kristall modellerna är kända för sitt lyxiga utseende. De kommer att vara lämpliga i den klassiska designen av rummet och kommer att kunna skapa en högtidlig atmosfär;
  • Vävnad nyanser ger diffus belysning. De ser ovanliga ut, men de bör inte installeras i badrummet, i köket eller i barnrummet. Tygerna som produkterna är tillverkade av (sammet, bomull, siden, corduroy, ull) är känsliga för yttre påverkan;
  • Plast modeller har en mängd olika former, som utmärks av originalitet och intressanta färgscheman. Faktum är att plast är mycket lätt, så även stora föremål kan skapas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att en ljuskrona med en nyans av rätt material ska se snygg, modern och effektiv ut bör man ta hänsyn till kombinationen av material med lägenhetens design.

Bild
Bild

Boende alternativ i interiören

En ljuskrona med flerfärgade nyanser kommer inte bara att bli en ljus accent i lägenheten, utan också betona ägarnas kreativitet.

För klassisk stil och minimalism är neutrala toner karakteristiska, så låt dig inte rycka med för ljusa nyanser. Här är några av de bästa exemplen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna stiltrender ger en mängd olika nyanser - både i belysningsenheter och i andra inredningsartiklar. I barnrummet kombineras färgade ljuskronor harmoniskt med barnslig spontanitet och munterhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men inte alla interiörer rymmer sådana belysningsenheter, så det är mycket viktigt att välja rätt modell av produkten och dess färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig mångfärgad ljuskrona kan inte bara köpas i en butik utan också göras med egna händer av skrotmaterial. Vi presenterar en mästarklass för att göra en ljuskrona av färgad kartong.

Rekommenderad: