Vitt Kök (78 Bilder): Valet Av En Köksuppsättning För En Sådan Inredning, Designfunktioner. Köksinredning I Modern Stil I Vitt Med Trä, En Kombination Med Andra Toner

Innehållsförteckning:

Video: Vitt Kök (78 Bilder): Valet Av En Köksuppsättning För En Sådan Inredning, Designfunktioner. Köksinredning I Modern Stil I Vitt Med Trä, En Kombination Med Andra Toner

Video: Vitt Kök (78 Bilder): Valet Av En Köksuppsättning För En Sådan Inredning, Designfunktioner. Köksinredning I Modern Stil I Vitt Med Trä, En Kombination Med Andra Toner
Video: INREDNING: Kök före och efter, Planera köket 2024, April
Vitt Kök (78 Bilder): Valet Av En Köksuppsättning För En Sådan Inredning, Designfunktioner. Köksinredning I Modern Stil I Vitt Med Trä, En Kombination Med Andra Toner
Vitt Kök (78 Bilder): Valet Av En Köksuppsättning För En Sådan Inredning, Designfunktioner. Köksinredning I Modern Stil I Vitt Med Trä, En Kombination Med Andra Toner
Anonim

Idag har konsumenterna alla möjligheter att designa ett hem efter eget tycke. Interiörer kan utformas i en mängd olika stilar och färger. Så den vanligaste färgen i köket är vit. I en sådan palett väljs headset och efterbehandlingsmaterial. Som ett resultat är det möjligt att skapa en harmonisk och välkomnande miljö som du inte vill lämna. Idag kommer vi att överväga i detalj vilken plats ett vitt kök intar i inredning.

Fördelar och nackdelar

Utbudet av köksapparater idag är större än någonsin. Du kan välja det perfekta alternativet för interiörer i olika stilistiska riktningar. Ett vitt kök anses vara ett mångsidigt och lättpassat alternativ. Denna färg tillhör klassikern, därför är den kravlös för de närliggande nyanserna.

Bild
Bild

Man bör komma ihåg att sådana lösningar har både sina för- och nackdelar. Låt oss bekanta oss med de första.

  • Först och främst bör du vara uppmärksam på att vit färg passar bra med många andra paletter. Ett sådant kök kommer att smälta in i nästan alla färgscheman. Det viktigaste är att slå den etablerade ensemblen korrekt.
  • Vit färg kan visuellt utöka utrymmet, varför ägare till inte de största lägenheterna ofta vänder sig till det. Under förhållanden med ett märkbart begränsat område kan ett snövit kök vara den mest framgångsrika lösningen.
  • Tack vare den vita färgen blir rummet mycket ljusare och bekvämare.
  • Ett kök designat i vita nyanser kan sömlöst passa in i en mängd olika stilar. Moderna tillverkare erbjuder ett urval av köpare, både klassiska och moderna och till och med avantgarde uppsättningar ljusa möbler och tillbehör.
  • Många användare tror att vitt i köket inte är den mest praktiska lösningen. Detta förklaras av det faktum att sådana element kräver konstant och inte den enklaste vården. Att ta hand om ett vitt kök är faktiskt inte svårare än alternativ för andra färger. Till exempel kommer samma mörka glansiga kök att kräva en mer noggrann inställning till sig själv och måste tvättas mycket ofta.
  • Som regel är vitt alltid billigare. Och vi pratar inte bara om möbler, utan också om dekorationer och efterbehandlingsmaterial. Alla färgade föremål måste färgas korrekt eller initialt ha en högre kostnad.
  • För närvarande till salu kan du hitta ett stort antal olika alternativ för snövit kök. Du kan köpa headset tillverkade av både budget och mycket dyra material. Att välja rätt alternativ är inte svårt.
  • Vitt anses vara den mest framgångsrika grunden för någon inredning. Mot en sådan bakgrund kommer ljusa, pastellfärgade och till och med dystra detaljer att se fantastiska ut.
  • Även om en sådan färgning är ganska "ihållande" och uttrycksfull, men i sällsynta fall orsakar den irritation eller ångest, i motsats till övermättade röda eller giftiga gröna toner. Du behöver bara se till att interiören inte skiljer sig åt i överdriven vithet - accenter och färgkombinationer måste placeras korrekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I motsats till fördelarna med ett snövit kök finns det inneboende nackdelar. Du behöver definitivt veta om dem om du ska dekorera detta rum i så ljusa färger.

  • I ett vitt kök ser alla slags kontrasterande kombinationer väldigt imponerande och snygga ut, men du måste vara beredd på att med sådana beslut på mörkare ytor kommer varje dammfläck alltid att vara tydligt synlig, vilket kommer att "skada" användbarheten hos miljön.
  • Du måste vara särskilt försiktig när du väljer en ljussats för ett sådant kök. Om du har otur och köper en uppsättning av inte den bästa kvaliteten, kan fasaderna med tiden ändra sin färg från vitt till gulaktigt. Sådana möbler kommer att förstöra hela atmosfären.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se har vita kök mycket färre nackdelar än plus. Sådana lösningar kommer inte att gå ur mode väldigt snart, eftersom de tillhör de tidlösa klassikerna.

Visningar

Sortimentet av vita kök idag kan inte annat än att behaga sin mångfald. De skiljer sig inte bara i nyanser, utan också i konfigurationer, funktionalitet, form och struktur. Låt oss titta närmare på några av de mest populära typerna av kök.

Bild
Bild

Form

Linjär (rak)

Namnet på det här köket talar för sig själv. Dess särart ligger i det faktum att alla möbler är placerade strikt längs linjen och längs den valda fria väggen. Detta alternativ är perfekt för små områden. Det linjära arrangemanget av objekt gör det möjligt att avsevärt spara det nödvändiga utrymmet, och när det gäller funktionalitet kommer en sådan lösning att vara optimal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Det näst mest populära är det moderna hörnköket. Denna typ av headset är mycket praktisk och funktionell att använda, men det är bara lämpligt för ganska rymliga rum. I kök av denna typ placeras vanligtvis ett handfat i hörnet, och skåp och en arbetspanel placeras längs väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

U-formad

Detta alternativ för köksmöbler är endast lämpligt om rummet i rummet tillåter det. Om rummets dimensioner är lämpliga för att placera en stor U-formad uppsättning kan det vara den bästa lösningen. Med en sådan layout kommer det att vara möjligt att hitta en plats för all utrustning och redskap som är nödvändiga under sådana förhållanden.

Det beskrivna alternativet är ett av de mest praktiska och bekväma, men också det dyraste.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ostrovnaya

Utformningen av sådana kök har kommit till oss från Italien. Dessa lösningar kallas ölösningar på grund av närvaron av ett slags "ö" som består av spis, handfat och skåp. Detta element placeras vanligtvis i mitten av köket, och resten av dess komponenter hittar sin plats längs den fria väggen. Man bör komma ihåg att en ö, som ett U-format kök, bara kan placeras i ett tillräckligt rymligt rum i motsvarande område, så att inget stör passagen mellan enskilda möbler . Denna typ av kök anses vara relativt ny och modern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med bardisk

Snygga och moderna kök med bardisk är vansinnigt populära idag. Den senare i en sådan uppsättning utför snarare en dekorativ funktion. Denna typ av layout anses vara ungdom. Ett snövitt kök med en elegant bardisk kommer att få sin plats i både stora och blygsamma rum. En korrekt vald bardisk kan effektivt dekorera interiören, vilket gör den mer modern och progressiv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också sådana kök som når taket i höjd. Sådana lösningar är mycket populära idag eftersom de ser dyra och sunda ut. Dessa alternativ är mer lämpliga för rymliga rum där det finns gott om frisk luft och naturligt ljus. Under dessa förhållanden kan du lagra ett stort antal olika föremål, vilket många hemmafruar inte kan annat än uppskatta. Dessutom ser köken under taket helt underbara ut och täcker en av de fria väggarna, vilket förenklar procedurerna för att dekorera utrymmet.

Men takmöbler är inte lämpliga för alla miljöer, eftersom takfoten i vissa fall är icke-standard. Du måste också ta hänsyn till alla funktioner i kommunikationsplatsen i rummet. Lådorna som kommer att placeras på maximal höjd kommer inte att vara särskilt praktiska att använda, och en sådan lösning kommer att kosta en snygg summa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mer populära är naturligtvis headset som inte når taket. Dessa alternativ anses vara traditionella. Det är bekvämt att använda dem, eftersom alla sektioner och hyllor ligger på en tillgänglig höjd, och kostnaden för dessa möbler varierar - det finns både mycket dyra och mer prisvärda föremål.

Det finns också kök utan överskåp alls. Sådana kopior ser mycket lättare, snyggare och rymligare ut än vanliga typer av headset. Med dessa modeller finns det en stor möjlighet att låta din fantasi gå fri och föra in många originella idéer i inredningen som kommer att verka lämpliga och framgångsrika för ägarna. Dessutom kommer den störande skuggan från skåpen ovanpå inte att falla på arbetsytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men man måste komma ihåg att uppsättningar utan överskåp blir mindre rymliga . Den nedre nivån skiljer sig i de flesta fall inte i stort utrymme för lagring av olika föremål. Naturligtvis kan du vända dig till installationen av kolonnskåp, men det är meningsfullt att köpa dessa delar bara om köksytan överstiger 20 kvadratmeter. m. Dessutom måste du ta med väggen, som inte kommer att täckas av väggskåp, i perfekt skick, eftersom den kommer att vara i sikte.

Du måste vänja dig vid att laga mat under dessa förhållanden, eftersom det inte längre är möjligt att få rätterna eller andra enheter ovanifrån. Det kommer inte heller att vara möjligt att dölja gasvärmaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Vita kök skiljer sig också åt i tillverkningsmaterial. Följande sorter säljs.

Trä

Ett sådant kök kommer inte bara att vara det svåraste och dyraste, utan också det mest attraktiva. Dessutom är modeller av massivt trä miljövänliga och skadar inte människors hälsa även vid höga temperaturer. Men sådana produkter måste vårdas ordentligt så att de inte utsätts för de skadliga effekterna av hög fuktighet.

Om du behandlar dessa headset korrekt och noggrant, kommer de att hålla i många år och kommer inte att förlora sin presentation.

Bild
Bild

Spånskiva

Kök av sådant material är billiga och inte för tunga, men sammansättningen av spånskiva innehåller farliga formaldehydhartser som släpps ut vid höga temperaturer. Naturligtvis, om headsetet är tillverkat av E-1-klassmaterial, blir det säkrare och mer miljövänligt (det kan vara svårt att hitta sådana modeller). Trots den låga kostnaden, dessa alternativ är mindre populära eftersom de ofta har en rustik och formell design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MDF

Det är ett säkrare och mer attraktivt material som är hållbart. Som en del av MDF finns det inga farliga och skadliga ämnen som påverkar människors hälsa negativt. Mer estetiska och snygga möbler är gjorda av detta material än av laminerad spånskiva. Naturligtvis är sådana kök dyrare och i många avseenden sämre än trä, men de är fortfarande ett av de vanligaste.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

För inte så länge sedan började plastkök säljas. De presenteras i ett stort sortiment - du kan hitta modeller, vars yta inte bara är monokromatisk, utan också imiterar andra, dyrare material. När det gäller vård är plastprodukter anspråkslösa, men dessa möbler är inte särskilt förtjusta i exponering för höga temperaturer. Det repas lätt och kan skadas av misstag, vilket talar om att det inte är det största praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textur

Moderna köksmodeller skiljer sig också i struktur. Det finns blanka och matta alternativ. Så, de främsta fördelarna med det förra är:

  • vacker spegeleffekt;
  • stor färgpalett;
  • mångsidighet av design;
  • lättskött;
  • förmågan att passa in i många stilar.
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna med glansiga kök inkluderar dessa:

  • låg motståndskraft mot mekaniska skador och repor;
  • oförmågan att använda effektiva slipmedel under avlägsnandet av föroreningar;
  • Det kan vara ganska dyrt att återställa skadade glansiga fasader.
Bild
Bild

Snygga matta fasader på snövit kök är erkända som trendiga idag. Deras främsta fördelar är:

  • praktiska för drift;
  • motståndskraft mot höga temperaturer;
  • hög motståndskraft mot mekanisk skada;
  • miljösäkerhet;
  • hög hygien;
  • fuktmotstånd;
  • möjligheten att skapa lyxiga designlösningar.
Bild
Bild

Matta kök saknar dock nackdelar, till exempel är sådana ytor svårare att rengöra än glansiga, för detta måste du använda speciella rengöringsmedel.

Färgkombinationer i headsetet

Vitt kan kombineras med många andra paletter. Följande kombinationer är lämpliga i köket.

Vitgrön tandem . Dessa färger kommer att lugna och ge ett gott humör.

Bild
Bild

Svartvitt . En riktig klassiker som aldrig går ur mode. Kök i dessa färger ser helt underbara ut. Detta kan till exempel vara en trendig blank vit uppsättning med svarta bänkskivor.

Bild
Bild

Vitt med orange eller gult . Djärva och ljusa lösningar. Rikare och tätare färger kommer att se mer uttrycksfulla ut mot bakgrunden av vita underlag.

Bild
Bild

Vitt med grått . Kombinationen i sådana toner passar bäst för moderna stilar som högteknologi eller minimalism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitt med rött . Fantastisk och levande färgkombination. Ett idealiskt val för en modern stadslägenhet.

Bild
Bild

Med brun eller beige . Universella lösningar i klassisk stil. Kan kompletteras med guld om inredningsstilen är pretentiös.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med turkos … En uttrycksfull och original kombination för lugna, välkomnande och mysiga interiörer.

Bild
Bild

Du kan vända dig till många andra färgkombinationer, eftersom de flesta befintliga färger är väl kombinerade med vitt. Det viktigaste är att korrekt slå den resulterande tandem med tillbehör och andra detaljer i interiören.

Stilar

Interiören med ett snövit kök kan göras i olika stilar.

Klassisk . För en sådan interiör är ett vitt eller beige kök i naturligt trä med övre gängskåp lämpligt. Ett pennfodral och en skänk är användbart. Resultatet är en mysig och välkomnande inredning.

Bild
Bild

Minimalism . Antar förekomsten av de lägsta och mest nödvändiga delarna. Vitt kommer väl till pass här. Det kan kompletteras med svarta eller grå detaljer i inredningen. Det kommer att vara användbart att ha ljusa accenter med måtta.

Bild
Bild

Land . Denna stil är en kombination av mysighet, komfort och enkelhet. Öppna hyllor, målade lerfat och många dekorativa detaljer i rustik stil kommer att vara lämpliga här.

Bild
Bild

Provence . De romantiska anteckningarna i en charmig fransk by kan effektivt förmedlas av de känsliga och dämpade nyanserna på väggar och möbler, liksom levande växter i matchande krukor. Setets struktur kan upprepa naturligt trä eller ljus emalj.

Bild
Bild

Hur väljer man en inredning?

En snövit uppsättning måste väljas så att den harmoniskt passar in i den sammansatta interiören. Han ska inte ta sig ur den allmänna ensemblen och "dra" all uppmärksamhet till sig själv.

  • Framför allt ska köket matcha sin "omgivning" med stil. Om detta till exempel är en modern trend, är det värt att överväga alla de senaste modetrenderna så att stämningen visar sig vara funktionell och snygg.
  • Det är viktigt att överväga rummets struktur. Köket ska passa perfekt in i miljön utan att blockera passagen. Det ska vara bekvämt att använda - det här får inte glömmas bort.
  • Se harmoniska färgkombinationer. Du bör inte göra hela interiören snövit - i det här fallet blir det för påträngande. Omgiven av denna överdrivna vithet blir dina ögon snabbt trötta.
  • Köksinredning ska också vara i harmoni med den övergripande miljön. Till exempel i klassisk stil kommer trähandtag (eller fodrade med trä) att vara lämpliga, och i modern stil, metall och förkromade.
  • För en strikt och återhållsam miljö bör du välja ett liknande headset. Den ska ha diskreta standardformer, utan onödig pretentiöshet.
  • Lyxiga interiörer har ingen plats för blygsamma kök. Det bör finnas högkvalitativa och dyra uppsättningar gjorda av naturmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett lämpligt headset bör du inte glömma dess praktiska och höga kvalitet. För vilken inredning som helst bör du bara köpa kök med märke som är tillverkade av säkra material.

Vackra exempel

Ett vitt kök under taket kommer att se vackert ut mot bakgrunden av samma vita och ljusa askväggar, ett sträckt glansigt tak och ett kaklat snövit golv. Späd vitheten med ett grönt bakgrundsbelyst spegelförkläde, svarta vitvaror och bruna lådor ovanför arbetsytan.

Bild
Bild

Ett klassiskt hörn i taket, där toppen är vit och botten är blå, kommer att se harmonisk ut mot bakgrunden av snövit väggar och ett blekt brunt trägolv. Grå hushållsapparater med matta ytor passar in i en sådan miljö.

Bild
Bild

I det rymliga köket, där väggarna är dekorerade med material av en mjölkaktig nyans, hittar ett hörnuppsättning, som kombinerar vita och beige nyanser, sin plats. De kommer att spädas med ljusgröna separata sektioner och hyllor. Mot bakgrunden av ett sådant kök kommer ett ljusgrått laminat eller kakel att se harmoniskt ut, liksom ett snövitt matbord med stolar i modern stil.

Rekommenderad: