Förkläde För Ett Vitt Kök (55 Foton): Designfunktioner I Ett Ljusblankt Kök Med Ett Svart Förkläde Och En Mörk Bänkskiva. Vitt Kök Med Ett Ljust Förkläde I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Förkläde För Ett Vitt Kök (55 Foton): Designfunktioner I Ett Ljusblankt Kök Med Ett Svart Förkläde Och En Mörk Bänkskiva. Vitt Kök Med Ett Ljust Förkläde I Inredningen

Video: Förkläde För Ett Vitt Kök (55 Foton): Designfunktioner I Ett Ljusblankt Kök Med Ett Svart Förkläde Och En Mörk Bänkskiva. Vitt Kök Med Ett Ljust Förkläde I Inredningen
Video: WARNING!!! Botfly Maggot Removal 2024, April
Förkläde För Ett Vitt Kök (55 Foton): Designfunktioner I Ett Ljusblankt Kök Med Ett Svart Förkläde Och En Mörk Bänkskiva. Vitt Kök Med Ett Ljust Förkläde I Inredningen
Förkläde För Ett Vitt Kök (55 Foton): Designfunktioner I Ett Ljusblankt Kök Med Ett Svart Förkläde Och En Mörk Bänkskiva. Vitt Kök Med Ett Ljust Förkläde I Inredningen
Anonim

Arbetsområdet i köket, kallat ett förkläde, förutom sin praktiska funktion, kan sticka ut i det inre av hela rummet med sin design. Detta gäller särskilt för interiörer där vit är den dominerande färgen. Idag finns det många idéer för att avsluta detta funktionella område i köket, där de mest vågade nyanserna kan användas, liksom en mängd olika material för ytbeklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Interiören i vardagsrummen, inklusive kök, gjorda i vitt, har varit i trend under ganska länge. Men ofta späds headsetets ljusa färger och hela designen ut med ljusa eller ovanliga accenter när man använder olika typer av motstående material. I det här fallet föreslår många designers att tilldela ett arbetsområde i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vit färg kan ha många variationer och nyanser, och ett väldesignat förkläde hjälper till att betona den snövit interiören, samt lägga till variation och ljusstyrka. Idag kan många moderna eller traditionella byggmaterial användas för att dekorera och dekorera väggen i arbetsområdet. Därför kan du under urvalet vägledas av dina personliga smakpreferenser eller ta hänsyn till modetrender och råd från inredningsarkitekter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst bör du bekanta dig med de mest efterfrågade alternativen

Den ledande positionen i listan över material för efterbehandling av ett köksförkläde är bricka … Det är hållbart och mångsidigt, dessutom gör brickan sitt jobb perfekt. Det moderna sortimentet låter dig välja produkter som är olika i struktur, storlek och form, så för ett vitt kök finns det garanterat ett antal lämpliga idéer för att klä en arbetsyta. Sådant material kan läggas på olika sätt, vilket ökar attraktiviteten hos finishen och hela dekorationen av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaik från olika material fungerar också som ett lämpligt alternativ för att dekorera ett förkläde i köket. Det kan bestå av ett eller flera material, olika i färg och struktur, så det kommer säkert att vara lämpligt för detta område. Du kan göra en hel panel av mosaiken, som kommer att dekorera interiören och förvandla den, till exempel i lappstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett förkläde för ett vitt kök kan dekoreras med en praktisk och modern plast … PVC -paneler sticker ut för sin höga prestanda, dessutom har denna typ av fasadmaterial en låg kostnad. Beklädnadsprodukter kan vara färgade eller monokromatiska, dessutom utmärks produkterna av en mängd olika texturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna designlösningar används det väldigt ofta glas … Det härdade materialet ser väldigt originellt och vackert ut, för att skapa en kreativ eller unik version av förklädesinredningen erbjuder tillverkarna produkter med en tryckt bild. En annan egenskap hos glas är möjligheten att visuellt öka rummets yta, vilket är viktigt för kök i gamla bostadshus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det glansiga, matta, texturerade eller släta typer av glas för beklädnad. En sådan finish passar perfekt in i både den klassiska och den ultramoderna designen av huvudarbetsområdet i köket.

Förutom de grundläggande alternativen för tillgängliga och populära material kan ganska ovanliga sorter av ytbehandlingsprodukter också användas i arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel murverk är en mycket fashionabel lösning för inredningen i många rum, inklusive kök. Denna väggdesign ser diskret ut, men samtidigt väldigt original. Dessutom är denna lösning perfekt kombinerad med olika stilistiska inredningsriktningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Listan över extraordinära lösningar fortsätter användningsfallet för efterbehandling metallväggar … Som regel kan detta material användas i form av ark eller kakel. För beklädnad av ett vitt kök kan du hitta släta grå stålprodukter utan inredning eller med en bild applicerad på ytan, matta och blanka alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sten kommer att bli en indikator på ägarens lyx och goda smak. Som regel trimmas inte bara förklädet på köksväggen, utan även bänkskivan med detta material. Bland de mest populära sorterna är det först och främst värt att markera marmor, som garanterat kommer att förändra all dekoration på grund av sitt utseende. Men denna idé sticker ut också för sin höga kostnad. Som ett alternativ till marmor kan du använda andra varianter av stenen, till exempel kalksten eller granit.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett vitt kök kommer att se väldigt attraktivt ut. med ett träförkläde eller träliknande material O. En sådan design kommer att markera arbetsområdet, samt betona hemmet och den mysiga atmosfären i rummet.
  • Ett intressant och multifunktionellt alternativ kommer att vara tanken på att resa MDF -paneler … Tack vare det stora utbudet av detta material, för ett snövitt kök, kan du välja ett stort antal alternativ för att bekläda arbetsområdet, imitera finishen för olika elit- och dyra alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Vitt sticker ut för sin mångsidighet, så när du väljer en lämplig färgdesign kan du säkert ge fantasin fria tyglar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka toner

Coola nyanser av svart, blått eller brunt är en bra idé om du vill markera ett förkläde mot en allmän ljus bakgrund, men mörka färger bör användas med särskild omsorg, särskilt om köket inte skiljer sig åt i storlek. Ett särdrag hos kontrasterande mörka färger är förmågan att visuellt minska utrymme.

Bland de mest populära idéerna för kök där den dominerande färgen är vit, övervägs en svartvitt komposition . Det kommer att vara ganska strikt på grund av dess tydliga linjer och kontrast, men det kan bli en höjdpunkt i hela rummet. Den näst mest populära följeslagaren med ett ljust kök blir grått. Sådana variationer med färger är ganska vanliga i moderna designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa nyanser

Trots den grundläggande vita färgen, som också tillhör kategorin ljusa nyanser i paletten, görs ofta ett förkläde i köket i ett liknande färgschema. I det här fallet kan tanken på att kombinera två texturer i dekorationen användas: om alla möbler i rummet är matta, är förklädet markerat med ett glansigt ljust material. Dessutom är arbetsområdet i det vita köket inrett i beige toner med kakel eller mosaik. Den rustika stilen tillåter användning av känsliga nyanser av blått eller grönt och turkost. Sand- och grädde nyanser av material för väggbeklädnad är i trend.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger

En djärv lösning för att dekorera arbetsområdet innebär användning av rika färger som perfekt kontrasterar med den känsliga vita färgen. I detta alternativ anses följande kombinationer vara populära: rött med vitt, orange eller gult med vitt, lila eller lila, etc. Den röda nyansen kan användas när du dekorerar arbetsområdet med tegel eller material som imiterar det.

Bland andra alternativ kan du använda plast, kakel och till och med glas från flerfärgade komponenter för beklädnad . Ett förkläde av ljusa och saftiga nyanser kan också göras med färgstark fotoutskrift, där flera ljusa färger eller en grundläggande kommer att vara närvarande samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

För att välja rätt designalternativ för detta område i rummet, förutom val av material och färger, bör du också ta hänsyn till det allmänna konceptet med köksdesign, eftersom vita interiörer finns i många stilriktningar. Bland dem är de mest populära:

  • klassisk;
  • modern;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • högteknologisk;
  • minimalism;
  • barock;
  • rustika designalternativ etc.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller den största gruppen, den klassiska, i denna riktning kommer köket att ha en tydlig likhet med de ädla egendomen när det gäller inredning, där den vita basfärgen kommer att vara mest lämplig. I den här versionen brukar de oftast dekorera förklädet med glaspaneler.

Dessutom kan kakel betraktas som en populär klassisk lösning . Dessutom kan den lyxiga inredningen kompletteras med förkläden i rött och vitt eller rött och svart. Trenden är att använda kalla nyanser av natursten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ultramoderna alternativ (techno, hi-tech, minimalism) dikterar sina egna krav. Därför, för att markera arbetsområdet i ett vitt kök, använder denna design alternativ av metall, plast eller frostat glas. Väggdekoration är också tillåten i ljusa och varma färger, inklusive röda eller bruna nyanser av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

I rustika stilar, bland vilka land eller Provence kan särskiljas , föredras naturmaterial att kombinera med den vita färgen på hela dekorationen. Det kan vara orange eller rött tegel, dess imitation, liksom användningen av trä eller sten. Mycket ofta kompletteras lantlig stil med förkläden kantade med mosaik eller kakel med blommigt eller blommigt mönster; Gzhel och Khokhloma är ganska populära. Förklädets design i lappstilsstilen är också efterfrågad, ett sådant lapptema kommer att vara relevant i denna stilistiska inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja materialet korrekt, med hänsyn till alla dess egenskaper, följande grundläggande punkter bör beaktas:

  • praktiken hos den valda typen av finish;
  • motståndskraft mot extrema temperaturer, hög luftfuktighet, etc.
  • enkel vård och hållbarhet;
  • estetiskt utseende och kompatibilitet med den allmänna stilen;
  • det valda materialet ska inte absorbera smuts och andra inneslutningar som kommer att finnas i något kök;
  • det ska inte bli en gynnsam grogrund för svampar eller bakterier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Ett djärvt alternativ för ett vanligt vitt kök skulle vara att använda ett färgstarkt färgschema som kombinerar alla de ljusa nyanserna i grundfärgerna från paletten. En sådan ljus abstraktion i det övergripande minimalistiska konceptet kommer att bli höjdpunkten i hela interiören, vilket kommer att skapa en positiv stämning för lokalägarna och deras gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att framhäva lyxen i kökets ljusa design kan du avsluta arbetsväggen med speglade paneler av trianglar som är inneslutna i rutor. Denna idé sticker ut för förmågan att visuellt öka utrymmet, dessutom kommer finishens originalitet att kombineras med materialets praktiska egenskaper, vilket i detta rum kommer att vara ett stort plus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av fotoutskrift på efterbehandlingsmaterial hjälper till att markera arbetsområdet i en unik stil. Användningen av bilder av familjemedlemmar för dekoration kommer att fungera som en extraordinär lösning. Sådana fotografier kommer att dekorera rummet och kommer att värma dig med varma familjeminnen.

Rekommenderad: