Klassiskt Hörnkök (32 Bilder): Funktioner I Klassiska Köksuppsättningar. Designalternativ För Moderna Nyklassiska Kök

Innehållsförteckning:

Video: Klassiskt Hörnkök (32 Bilder): Funktioner I Klassiska Köksuppsättningar. Designalternativ För Moderna Nyklassiska Kök

Video: Klassiskt Hörnkök (32 Bilder): Funktioner I Klassiska Köksuppsättningar. Designalternativ För Moderna Nyklassiska Kök
Video: 21 kök design idéer: En samling av köksdesign, för att bli inspirerad 2024, April
Klassiskt Hörnkök (32 Bilder): Funktioner I Klassiska Köksuppsättningar. Designalternativ För Moderna Nyklassiska Kök
Klassiskt Hörnkök (32 Bilder): Funktioner I Klassiska Köksuppsättningar. Designalternativ För Moderna Nyklassiska Kök
Anonim

Klassikerna i den moderna interiören kom från det förflutna. Denna trend uppträdde under XVI-XVII-århundradena, i motsats till den pompösa lyxiga rokokon. Den klassiska stilen har visat sig vara både återhållsam och respektabel, och betonar aristokratisk enkelhet i hela sitt utseende. När den var som bäst var den klassiska interiören gjord av dyra träslag.

Det är lyxen i materialet och den blygsamhet i möbeldesignen som har utvecklat den gyllene medelvägen som denna inredning har varit så älskad i många århundraden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kännetecken för klassiska hörnmöbler är symmetri, rätlinjig geometri och enhetliga proportioner. Köket i klassisk stil är funktionellt, mångsidigt, lämpligt för både stora och små rum.

Fördelar med ett klassiskt hörnkök:

  • sådana möbler kan inte bli uttråkade även efter en lång tid, eftersom det händer med icke-standardiserade, arroganta eller ljusa mönster;
  • det är väldigt enkelt att välja efterbehandlingsmaterial och textilier för ett klassiskt kök;
  • i hörnköket finns alla nödvändiga föremål och utrustning bokstavligen inom gångavstånd;
  • ett headset tillverkat i en vinkel är mycket mer kompakt än ett rakt;
  • sådana möbler låter dig korrekt bygga en "fungerande triangel": kylskåp, handfat, spis;
  • hörnköket delar enkelt upp rummet i två zoner: arbete och matsal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna är hörnköket inte lämpligt för rum med komplex arkitektur.

Viktigaste egenskaperna

Tänk på de karakteristiska egenskaperna hos klassiska hörnkök.

  • Dessa är fasta och stabila strukturer.
  • Det klassiska materialet för möbler är trä. Men i vår tid, för att minska kostnaden för produkter, är de gjorda av MDF med imitation av olika träslag.
  • Som inredning för klassiska möbler använder de prägling, skär från värdefulla träslag, glas, glasmålningar, speglar, patina.
  • Klassicism präglas av förekomsten av kolumner i allt: inom arkitektur, landskapsdesign, interiörer och till och med möbler. Detta element är ganska vanligt i hörnkök.
  • I de flesta fall produceras klassiska möbler i ljusa nyanser: vit, beige, grädde, mjölk. Men ibland används trä och ädla mörka toner. Till exempel ser kombinationen av mahogny med koppardekor mycket sofistikerad ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Externt ser det klassiska hörnköket vackert och enkelt ut. Den kan vara L-formad eller liksidig, med en ö eller en halvö, med en bar. I ett modernt headset är inte ens hörnsektionen längre ett problem, det upptas av ett "magiskt hörn" med ett lättillgängligt svängbart system. Ibland placeras en spis eller diskbänk i hörnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Neoklassiker

Den nyklassicistiska stilen dök upp i början av 1900 -talet, den tillhör modern klassicism, bara förenklad och moderniserad, kombinerar strikt geometri med minimalismens anda. Detta är ett bra alternativ för människor som föredrar diskret prakt kombinerat med bekvämlighet och funktionalitet. I nyklassicismen kombineras det förflutnas lyx skickligt med vår tids dynamik.

Karakteristiska egenskaper hos hörnkök i stil med de nya klassikerna:

  • sådana möbler är installerade i rymliga rum, eftersom det kräver betydande höjd och volym;
  • headsetet kännetecknas av symmetri och strikta proportioner;
  • i mer raffinerade, rika versioner kvarstår kolumnstilen, liksom glas, glasmålningar, etc.;
  • Till skillnad från klassiska möbler ser sådana möbler inte massiva och tunga ut, utan raffinerade och ädla;
  • färgområdet är ljusa, naturliga nyanser;
  • den nya trenden kännetecknas av en elegant, diskret inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den nyklassicistiska stilen förutsätter rymlighet och bra belysning; trånga rum är inte lämpliga för denna riktning. Men idag gör designers ett utmärkt jobb med denna uppgift: hörnkök "Trapeza", "Angelina" och andra modeller passar perfekt in i små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Moderna designers har utvecklat många klassiska köksprojekt och hörnalternativ är de mest populära av dem. Låt oss överväga några vackra och praktiska alternativ.

Ett ljust kök med rika bänkskivor i sten . Platsdelen avgränsas av klassiker som är typiska för klassicism, som imiterar en öppen spis. Den övre nivån av möbler tillhör utställningsblocket, den är helt inglasad.

Bild
Bild

I denna variant tillämpas samma teknik: spisens design är i form av en öppen spis och inredningen representeras av kolumner. Detta kök är utrustat med ett stort hörnskåp, vilket är ovanligt för denna typ av möbler (designers föredrar att lätta hörnet). Men i det här fallet liknar en stor garderob, öppna hyllor, ytor med olika nivåer en vintage -miljö från 1800 -talet.

Bild
Bild

Elegant ljust headset . De klassiska kolumnerna upprepas genom refräng i varje modul.

Bild
Bild

Neoklassicism presenteras i sin strama prakt . Kunnig kombination av flera naturliga nyanser av brunt. Enkel bardisk utan krusiduller. Köket kombinerar väl skönheten i symmetri, komfort och funktionalitet i en modern stil.

Bild
Bild

Respektfullt kök med en arbetsyta och ett förkläde av naturligt gyllene material . Guldpläterade lister stödjer temat. Köket är ovanligt för sin massiva hörnsektion.

Bild
Bild

L-format arrangemang av möbler i ett litet rum . Interiörens elegans och oklanderliga utseende ger små rum en chans att se elegant och bekväm ut.

Bild
Bild

Ytterligare ett alternativ för kompakta köksmöbler med hörnsänkor . Arbetsområdet kombineras framgångsrikt med fönstret. Trots den lilla storleken fanns det plats i kantstenarna för öppna sektioner med flaskhållare.

Bild
Bild

Mörkt kök med naturlig träimitation och rundade fronter ser mysig och återhållsam ut. Den öppna versionen av flaskhållaren fungerar som dekoration för möbler.

Bild
Bild

Headsetet har en mörk, nästan svart färg, vilket är en sällsynthet för den klassiska trenden . Vitrinskåp gör möbler lättare att uppfatta. Förgyllningen på den mörka ytan betonar allvaret i ägarens smak.

Bild
Bild

Traditionell italiensk klassisk stil . Hörnet på möblerna går in i en nisch, eftersom rummet har en atypisk arkitektur. Bardisken är utformad som en sluten konsol.

Bild
Bild

Elfenbenskök har en kontrasterande mörk arbetsyta. Fönsterbrädan är en fortsättning på bordsskivan.

Bild
Bild

Kompakta moderna hörnmöbler med målat glas . Det är ganska funktionellt eftersom det har ett stort antal lagringsplatser.

Rekommenderad: