Lätta Hörnkök (26 Bilder): Egenskaper Hos Klassiska Köksuppsättningar. Funktioner I Kök Med Ljus Topp Och Mörk Botten

Innehållsförteckning:

Video: Lätta Hörnkök (26 Bilder): Egenskaper Hos Klassiska Köksuppsättningar. Funktioner I Kök Med Ljus Topp Och Mörk Botten

Video: Lätta Hörnkök (26 Bilder): Egenskaper Hos Klassiska Köksuppsättningar. Funktioner I Kök Med Ljus Topp Och Mörk Botten
Video: Hur gör snickaren - Justering av lådor och luckor i kök 2024, Maj
Lätta Hörnkök (26 Bilder): Egenskaper Hos Klassiska Köksuppsättningar. Funktioner I Kök Med Ljus Topp Och Mörk Botten
Lätta Hörnkök (26 Bilder): Egenskaper Hos Klassiska Köksuppsättningar. Funktioner I Kök Med Ljus Topp Och Mörk Botten
Anonim

Många ägare av stadslägenheter kommer att bekräfta det faktum att hörnalternativ i olika färger är den bästa lösningen för köket. När de väljer ett headset föredrar de flesta ljusa möbler i klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Fördelar

I moderna förhållanden bör kök skiljas inte bara genom sin skönhet och design, utan också genom sin praktiska. Det är mest användbart att använda utrymmet och ha tillgång till de viktigaste funktionella områdena - en av huvuduppgifterna för designers, försäljningschefer för dessa produkter och de människor som vill optimera utrymmet i sin lägenhet.

Hörnkök anses vara idealiska för lägenheter och hus. Du kan laga mat från två eller tre sidor. Det är praktiskt och bekvämt: matlagningshastigheten ökar, eftersom alla nödvändiga apparater finns i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Fördelar och nackdelar

De positiva aspekterna av att använda hörnheadset inkluderar följande

  • Handfat, spis och kylskåp kan placeras på samma avstånd. Denna regel kallas ofta "triangelregeln".
  • Kök utmärks av sin kapacitet och kompakthet. Smarta och moderna beslag spelar mycket bra med utrymmet.
  • Utrymmet kan delas in i två områden: ett arbetsområde för matlagning och en matplats (ett stort bord med stolar eller fåtöljer, eventuellt en hörnsoffa).
Bild
Bild
Bild
Bild

Negativa punkter vid val av hörnheadset

  • Kan ta mer plats än linjära headset.
  • Sådana alternativ är inte lämpliga för smala långsträckta utrymmen, liksom stora fyrkantiga rum.
  • Om rummet har avsatser och böjda väggar blir det svårt att sätta köket i ett hörn. Du kan naturligtvis göra skräddarsydda möbler, men det kostar oftast mer.
Bild
Bild

Klassisk stil

Valet av stil för köket är av stor betydelse, eftersom det innehåller funktionalitet, valet av material som headsetet och de omgivande föremålen är gjorda, liksom deras form och geometri, beror på.

En av de vanligaste riktningarna är klassikerna . Det är en ganska diskret, bekväm och mycket värdig stil som aldrig kommer att gå ur moden. Dekorationerna är designade i pastellfärger och smälter harmoniskt med färgerna och materialen i köket. Matbordet är vanligtvis runt och resten av möblerna är fyrkantiga.

Material i denna stil inkluderar: trä, sten och tunga textilier. Dessa är mycket lyxiga och dyra material. För att minska kostnaden för ett sådant headset används kompositioner från olika material eller liknande syntetiska. Huvudregeln är ett hyfsat utseende, "under klassikerna".

Bild
Bild
Bild
Bild

Headsetfärger

När det gäller att välja färg på ett kök eller ett annat rum följer designers den klassiska regeln: ljus topp och mörk botten. Du kan till och med ta en färg, bara toppen blir en ton ljusare än botten.

Det är bättre att välja en färg för kök med gula och bruna toner . De ser bra ut i små rum, skapar mys, gör rummet visuellt större.

Mörka färger och deras nyanser, utspädda med ljusa toner, är lämpliga för stora köksuppsättningar. Denna design ger rummet lugn, stabilitet och en viss konservatism.

Det är också nödvändigt att ta hänsyn till proportionerna i färgerna. Till exempel kan det vara att göra teckensnittets gränser suddiga med pastellfärger. Ett överskott av mörka nyanser leder till en minskning av rymden, begränsar det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ädla antiken

Tiden då människor bara valde nytt, utan repor och grovhet, passerar föremål. De ideala tendenser ersätts av en inredning med patina (små nötningar på möbler, effekten av artificiell "åldrande" av alla inredningar). I livets nuvarande skede anses en sådan riktning vara en lyx och är populär.

Patina utförs med akrylfärger, av vilka det nu finns ett stort urval . Möbelfasader är välpolerade, lackerade, vilket bara visuellt skapar lite sjaskigt.

Till exempel ger guldfärgade kök med patina rummet en speciell charm. Det är lämpligt att lägga till små detaljer i den klassiska stilen till en sådan inredning; matbordet kan dekoreras i kontrasterande färger. Vita kök med patina ser lyxiga ut. Och färgen på ek och möbler av detta träd i kombination med inredningen "antik" ger massivitet och konsistens.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små kök

Små kök i form av bokstaven G är populära i små lägenheter.

Denna moderna trend har flera egenskaper

  • Det är bättre att hänga en extra lampa eller lampa i arbetsområdet.
  • De glansiga ytorna på headsetet ökar också utrymmet.
  • Möbler ska vara höga och smala.
  • Det är viktigt att det finns öppna lådor i ett litet kök. De kan till exempel innehålla vackra rätter.
  • Det är bättre att välja stolar med höga ben.
  • Inbyggda möbler är den bästa hjälpen i ett litet hörnkök.
Bild
Bild
Bild
Bild

Så hörnkök blir mer och mer populärt för varje år, och den klassiska stilen går inte ur mode, det glädjer bara sina ägare med en vacker design.

Rekommenderad: