Hörnkök Med Kylskåp (37 Bilder): Designalternativ För Små Kök Med Kylskåp I Hörnet Diagonalt. Små Kök Med Kylskåp Vid Dörren

Innehållsförteckning:

Video: Hörnkök Med Kylskåp (37 Bilder): Designalternativ För Små Kök Med Kylskåp I Hörnet Diagonalt. Små Kök Med Kylskåp Vid Dörren

Video: Hörnkök Med Kylskåp (37 Bilder): Designalternativ För Små Kök Med Kylskåp I Hörnet Diagonalt. Små Kök Med Kylskåp Vid Dörren
Video: Hur gör snickaren - Montering av kyl, frys och överskåp 2024, April
Hörnkök Med Kylskåp (37 Bilder): Designalternativ För Små Kök Med Kylskåp I Hörnet Diagonalt. Små Kök Med Kylskåp Vid Dörren
Hörnkök Med Kylskåp (37 Bilder): Designalternativ För Små Kök Med Kylskåp I Hörnet Diagonalt. Små Kök Med Kylskåp Vid Dörren
Anonim

Små kök finns inte bara i Chrusjtjovs hus, utan också i nya byggnader, där projekt möjliggör minskning till förmån för bostadslokaler. Dessutom har de flesta lägenheterna hörnkök. För att korrekt skapa en design i sådana utrymmen är det nödvändigt att rationellt använda det användbara området.

Bild
Bild

Karaktärsdrag

För många husägare är ett litet hörnkök ett problem eftersom det är svårt att utrusta. Men om du utför layouten korrekt, till och med 5 kvm. m kommer att kunna förvandlas till ett bekvämt och multifunktionellt område. Installationen av en L-formad köksenhet hjälper till att lösa problemet med brist på kvadratmeter. Det är mer praktiskt, eftersom det gör att du bekvämt kan placera inte bara en spis, ett handfat, utan också en arbetsyta utrustad med tillräckligt med utrymme för förvaring av köksredskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med denna layout är bara två av de fyra väggarna upptagna och ett ledigt hörn finns kvar, som kan fungera som matplats eller plats för installation av ett kylskåp.

Huvudfunktionen i designen av hörnkök är valet av färger. För små utrymmen rekommenderas att använda ljusblå, vita och beige nyanser. De expanderar visuellt utrymmet och fyller det med en atmosfär av komfort. I detta fall bör möbler väljas med en laminerad yta eller kylskåpets färg. För kök över 7 kvm. m ett utmärkt val skulle vara en uppsättning vinröda, mjölk- och valnötskärmar, där kylskåpet kan placeras både i hörnet diagonalt och vid dörren (höger eller vänster).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med hörnkök inkluderar:

  • möjligheten till rationell användning av området, inklusive hörnet;
  • bekväm tillgång till alla köksredskap, hushållsapparater och möbler;
  • ergonomi i det användbara utrymmet, eftersom det finns ett fritt och öppet område i mitten av rummet;
  • möjligheten att placera nya moduler;
  • utmärkt zonering av rummet, där en plats är tilldelad för matlagning, lagring av rätter och produkter, en matplats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns det få av dem

  • Ett hörnkök med kylskåp är ibland svårt att designa. Detta beror på förekomsten av utstick och oegentligheter på väggarna. Därför krävs en idealisk ytbeklädnad innan du gör en design, vilket medför extra kostnader för inköp av byggmaterial.
  • Eftersom hörnet i små kök oftast görs rakt, kan det vara obekvämt att placera ett handfat eller kylskåp i det. Ägare med stor hy känner särskilt obehag. För att lösa sådana problem är det nödvändigt att installera inte en hel del utan en moduluppsättning och placera diskbänken mot väggen och öppna åtkomsten till lådorna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutalternativ

När du dekorerar designen av hörnkök används vanligtvis två väggar, placerade vinkelrätt mot varandra. Mycket mindre ofta kan ett projicerat hörn finnas i layouten, som bildar en halvö i rymden och delar upp rummet i en matsal och ett funktionellt område. Vid utrustning av ett hörnkök rekommenderar designers att följa följande regel: först tas produkten ur kylskåpet, läggs på bordet, tvättas, sprids sedan och kokas på spisen. Därför är det viktigt när man fördelar området, att följa principen om växling av funktions- och arbetsområden.

Vanligtvis, i ett L-format kök, stängs headsetet av ett kylskåp, och det kan också installeras vid dörren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För kök med ett stort utrymme är en layout med en bardisk också väl lämpad. Det låter dig samtidigt zonera rummet och skapa en ergonomisk "triangel" med ett stort antal arbetsytor. I det här fallet är en U-formad eller F-formad uppsättning med en tvättmaskin och ett inbyggt skåp under kylskåpet installerat i köket. I små utrymmen kan baren planeras utan en full matplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Designen av hörnkök presenteras i en mängd olika stilar. Beroende på rummets storlek kan olika riktningar användas, visuellt öka utrymmet eller betona zonerna positivt. Flera stilar används oftast i moderna interiörer.

Klassisk . Kök i denna design kännetecknas av måttlig lyx och trämöbler. Linjerna i inredningen ska vara något släta eller raka. Bruna och sandiga färger är väl lämpade för dekorativa ytbehandlingar. Det är bäst att gömma utrustning i garderober. Samtidigt kan kylskåpet placeras både i hörnet och vid dörren, det viktigaste är att det harmoniskt blandas med headsetet, utan att sticka ut från den allmänna bakgrunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk . Hörnkök i denna stil är minimalistiska och lakoniska. Designen utesluter helt förekomsten av inredning, möblerna ska ha en ljusglans. Eftersom högteknologi ger mycket metall kommer ett stålfärgat kylskåp att se bra ut inuti. Det ska läggas ut på en iögonfallande plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eklekticism . Denna riktning väljs vanligtvis av kreativa individer som gillar att experimentera med textur, färger och olika material. Med rätt användning av dekorativa element och färgpalett kan ett litet kök förvandlas till ett riktigt mästerverk. Eftersom denna design är speciell kan kylskåpet och andra apparater i det ursprungligen dekoreras med fototryck eller målning genom att installera ett headset mellan modulerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land . Det anses vara ett utmärkt val för rymliga hörnkök, som rekommenderas att fyllas med naturligt trä, blommiga ornament och etnicitet. Eftersom riktningen innebär användning av varma färger, är det lämpligt att köpa hushållsapparater inte traditionellt vitt, utan färg. För att kylskåpet ska kunna kombineras harmoniskt med inredningsartiklar, bör det installeras nära dörren och komplettera headsetlinjen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

För små hörnkök i Chrusjtjov, vars område inte överstiger 5 m2, rekommenderar designers att placera köksapparater och möbler längs två intilliggande väggar. Det kommer inte bara att vara vackert, utan också bekvämt. I detta fall bör kylskåpet installeras i hörnet. Tack vare denna layout kommer lite ledigt utrymme att dyka upp och tillgången till handfat, spis och skåp förbättras. Det är bäst att välja en inbyggd spis; grunda lådor passar bekvämt under arbetsytan. Under diskbänken kan du placera tvättredskap, en papperskorg eller en diskmaskin, hängande hyllor och skåp slutför situationen.

Bild
Bild

Kylskåpet ska inte dela arbetsområdet och skilja sig från headsetets allmänna bakgrund; det ska inte installeras direkt nära spisen. För att skydda apparaten från överhettning måste hällen separeras på båda sidor med små bänkskivor. Gips och tvättbar tapet är bra dekorativa ytor.

Välj en färgpalett i ljusa nyanser.

Bild
Bild

För hörnkök med en yta på mer än 8 m2 är en layout där kylskåpet ligger nära dörren väl lämpad. Det behöver inte döljas i en garderob. Dessutom, om kylskåpet är högt, kommer det att kunna utföra en delningsfunktion i rymden och zonera rummet. I detta fall rekommenderas att demontera dörren och installera en dekorativ båge.

Rekommenderad: