Vitt Hörnkök (42 Bilder): Funktioner I Små Blanka Köksuppsättningar. Hur Väljer Man Ett Modernt Kök?

Innehållsförteckning:

Video: Vitt Hörnkök (42 Bilder): Funktioner I Små Blanka Köksuppsättningar. Hur Väljer Man Ett Modernt Kök?

Video: Vitt Hörnkök (42 Bilder): Funktioner I Små Blanka Köksuppsättningar. Hur Väljer Man Ett Modernt Kök?
Video: Förnya köket - IKEA Heminredarna 2024, April
Vitt Hörnkök (42 Bilder): Funktioner I Små Blanka Köksuppsättningar. Hur Väljer Man Ett Modernt Kök?
Vitt Hörnkök (42 Bilder): Funktioner I Små Blanka Köksuppsättningar. Hur Väljer Man Ett Modernt Kök?
Anonim

Köksdelens hörnlayout är L- eller L-formad. Detta arrangemang av möbler är mycket bekvämt, eftersom det upptar två intilliggande väggar. Detta är ett bra alternativ för ett kök av alla storlekar, och för ett litet är det det mest lämpliga.

Arrangemanget av möbler i en vinkel gör att du effektivt kan använda även de mest blygsamma bilderna, medan rummet kan vara antingen kvadratiskt eller rektangulärt i konfiguration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

  • Möblerna är mycket kompakta, så att du kan spara utrymme.
  • Hörnsetet är ergonomiskt, funktionellt och bekvämt. Med denna layout tillhandahålls standardhushållstriangeln som består av spis, kylskåp och handfat.
  • Med ett vinkelarrangemang är det möjligt att tydligt identifiera arbets- och matsektionen.
  • Antar placering av en mängd olika väggmonterade och inbyggda skåp, rymliga lådor och användbara hyllor. Således är det möjligt att placera all nödvändig inventering och utrustning i köket, även med ett minimum av kvadratmeter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hörnutrymmet är fullt utnyttjat jämfört med andra konfigurationer av skåp.
  • Om köket har ett stort fönster och området inte skiljer sig åt i stora dimensioner, så längs det, istället för fönsterbrädan, passar bänkskivan i hörnsatsen perfekt - du kan till och med flytta diskbänken till fönstret. När du gör hushållsarbete kan du se hur gatulandskapet förändras.
  • Designen av ett hörnkök är möjlig i alla stilar: från country och vintage till retro eller högteknologisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur utrustar jag ett headset?

Moderna hörnkök har samma konfiguration. Alla inkluderar väggskåp, inbyggda eller modulära nedre fack, lådor och ibland en kompakt stång.

Den största skillnaden i denna typ av konfiguration är hörnfyllningsalternativet. På möbelmarknaden kan du hitta följande alternativ:

  • set med ett hörnfat;
  • med ett pennfodral på hörnet;
  • med hörnskåp;
  • med inbyggda hörnhushållsapparater.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnfat . Detta är den vanligaste lösningen som valts av konsumenter. Detta arrangemang av diskmaskinen sparar utrymme. Samtidigt är det lätt att dölja kommunikationer i hörnnischen, dölja filter och vattenmätare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnpenna . Uppsättningen är lämplig för lägenheter där det finns en nisch i köket. I detta fall är köksmöblerna gjorda av en gjuten struktur. Tillverkning är endast tillgänglig på individuell basis - på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Garderobshörn . I hörnet av headsetet kan du avsätta ett skåp, som blir rymligare än direkta motsvarigheter. Värdinnorna upptar garderoben med små hushållsapparater eller redskap. Designerna älskar att göra detta köksutrymme till en minibar.
  • Hörneteknik . Detta är ett alternativ som kräver extra kostnader från budgeten, men när det gäller sparat utrymme är det det mest framgångsrika. Den nödvändiga uppsättningen inbyggda apparater väljs för en specifik uppsättning, vilket gör det möjligt att få ytterligare utrymme i köket.

Den nödvändiga uppsättningen inbyggda apparater väljs för en specifik uppsättning, vilket gör det möjligt att få ytterligare utrymme i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Färg på headsetet vitt. När du planerar ett kök måste du inte bara ta hänsyn till möbelns läge, utan också dess stil och färg. Om utrymmet för att laga och äta mat är litet, kommer dominans av vitt att vara frälsningen.

En vit nyans kan visuellt utöka utrymmet och ge det mer luft och lätthet . När väggarna och den övre delen av möblerna i köket är gjorda i en enda vit färg, verkar till och med många väggskåp lösa sig upp i rymden. Detta designdrag kommer att hjälpa till att bli av med känslan av att stapla ihop möbler i ett litet rum.

En allvarlig nackdel med denna färg i mat- och tillagningsområdet kan betraktas som att ytor tenderar att bli smutsiga snabbt - minsta fläck eller smulor ger intrycket av slarv. I det här fallet kan frekvent rengöring hjälpa till, för vilket inte alla hemmafruar har tillräckligt med tid och energi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det här kommer inte att vara ett problem om du tänker på materialen från vilka det vita köket och bänkskivan kommer att göras. Glansiga fronter är ännu lättare att sköta än matta dörrar. Dessutom finns det många torra och våta produkter för att behandla färska och gamla fläckar och snabbt ta bort dem.

Det vita köket kännetecknas av sin sofistik, enkelhet och harmoni . Detta är en idealisk bakgrund mot vilken färgglada inredningsdetaljer "låter" ljusare. Vid inredning av ett litet kök ger vitt rummet ett fräscht och rymligt utseende.

Med uppenbar enkelhet kan ett vitt kök göra en monokrom inredning uttrycksfull och ljus - du behöver bara lägga till känsliga pärlemor eller silver nyanser till de vita klassikerna. Vi kombinerar vitt med helt olika nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken kombination som blir mest framgångsrik avgörs individuellt . Till exempel, för att skapa en felfri inredning med en övervägande snövit objekt, kan du beställa en vit uppsättning utan några tillägg, med fokus på fasadens struktur och mönstret på bänkskivan, samtidigt som du väljer ett intressant förkläde. Fördelen med detta alternativ är den maximala synliga utvidgningen av utrymmet, till exempel om dörrar med blank yta används. Men det här alternativet tenderar att bli tråkigt snabbt. För att förhindra att detta händer rekommenderar vi att du använder atypiska modulära eller inbyggda headsetmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasdörrar på fasaderna på hängande skåp kommer att diversifiera den snövit interiören - det räcker att fylla dem med starkt färgat innehåll, och stämningen i köket kommer att fyllas med en lekfull stämning. En intressant lösning är att använda öppna gångjärnshyllor istället för de klassiska slutna strukturerna. Breda vita hyllor monterade på en vägg eller på en panel med samma färg ser bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Båda alternativen är funktionella, originella och bekväma - genom att byta ut rätterna kan du uppdatera köksuppsättningens utseende. Rätter och andra inredningstillbehör gör köket till det mest eleganta rummet i tidens och frihetens anda.

Den största fördelen med vitt är dess förmåga att ge den visuella effekten av ett större utrymme . Om du väljer rätt vit nyans kan du uppnå en viss stilistisk effekt. Till exempel, vitt med en krämglans ser felfri ut i shabby chic-stilen på de snidade ytorna i fasader i Provence-stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pärlvitt på glansens släta yta skapar en modern inredning. Effekten kommer att kompletteras med kurvorna på fasaderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kalla toner av vitt med en blå nyans eller en bländande vit nyans är lämpliga för de minsta köken, eftersom de tenderar att visuellt dölja objektens dimensioner. För en köksvägg blir detta en lönsam inredningslösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel, konstigt nog, är det enkla underhållet. Faktum är att på en vit bänkskiva kan du se mindre fläckar från en trasa, vattendroppar och små smulor. Följaktligen blir det mindre behov av att städa rummet.

Vitt kan också betona spektrumet av många nyanser . Till exempel ser en grön nyans mot en mjölkaktig bakgrund ganska mjuk ut, och på en snövit bas ser den rik och kontrasterande ut, precis som rött och vitt. Det är bra att implementera denna funktion när du placerar aktiva accenter, men med omsorg för att inte övermätta utrymmet med färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika märkbara sprickor på den vita fasaden och deras ytterligare igensättning, lämna den inte utan uppsikt under lång tid eller i kontakt med vatten.

Dessutom syns utskrifter på vita ytor. Om du har barn eller ofta använder köket för andra ändamål är det bättre att tänka på att beställa ett headset i en mörkare nyans eller med matta fasader. Du kan använda en vit topp och en mörk botten i ett möbelset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du lär dig att montera ett hörnkök i följande video.

Rekommenderad: