Moderna Hörnkök (47 Foton): Designalternativ För Ett Modernt Kök. Vackra Moderna Kök I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Moderna Hörnkök (47 Foton): Designalternativ För Ett Modernt Kök. Vackra Moderna Kök I Inredningen

Video: Moderna Hörnkök (47 Foton): Designalternativ För Ett Modernt Kök. Vackra Moderna Kök I Inredningen
Video: Moderno - Framtidens kök från Strömsdal Kök & Interiör 2024, Maj
Moderna Hörnkök (47 Foton): Designalternativ För Ett Modernt Kök. Vackra Moderna Kök I Inredningen
Moderna Hörnkök (47 Foton): Designalternativ För Ett Modernt Kök. Vackra Moderna Kök I Inredningen
Anonim

Köket är en viktig plats i varje hem, särskilt för kvinnor. De tillbringar mycket tid här. Därför måste du välja ett kök så att det är trevligt och vackert, först och främst för husets älskarinna. De flesta väljer nu praktiska lösningar för köksapparater i modern stil. Hörnkök är särskilt populära.

Fördelar

Få är de glada ägarna till ett stort kök. De flesta har ett kök på 4-6 kvadratmeter, mindre ofta 9-11 kvadratmeter. Med det här alternativet är det mycket viktigt att göra det mesta och användbart bokstavligen varje kvadratcentimeter.

Med standardarrangemanget av möbler på två väggar förloras mycket utrymme. Hörnköket löser detta problem framgångsrikt.

Oftast efterfrågas enskilda projekt, som skapas enligt de exakta dimensionerna för ett specifikt kök, med hänsyn till alla kundens önskemål. Färdiga köksuppsättningar, som presenteras på utställningsställen i butiken, kan inte alltid passa in i köksutrymmet korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den vinklade formen tillåter inte bara att få ut det mesta av köket. Det är också ergonomiskt och funktionellt. Normalt finns det ett kylskåp, handfat och spis för matlagning i hörnområdet och direkt på sidorna av det. På så sätt kan du göra allt det grundläggande matlagningsarbetet med minimal rörelse runt köket.

Arbetsområdet inkluderar optimalt placerade arbetsytor, överskåp och nedre lådor. Särskilda mekanismer och konfigurationer hjälper till att skapa sådana dörröppningsmekanismer att de inte blockerar åtkomst till andra lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om utrymmet är väldigt litet kan du använda fönsterbrädan som ett hörnstycke. I det här fallet måste batteriet gå förlorat och bli av med den vanliga fönsterbrädan.

Istället installeras en bred bordsskiva, under vilken ytterligare lådor finns. I detta fall utförs vatten eller elvärme (golvvärme) i köksgolvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hörnkök är mycket mer mångsidiga och bekväma än traditionella möbler. De är mindre krävande att ta hand om. Dessa headset gör det lättare att hålla rent och hygieniskt, oavsett om du lagar mat en gång i veckan eller tillbringar en tredjedel av dagen i köket.

De olika headsetdesignerna gör att du kan köpa ett kök som varken grannar eller vänner kommer att ha. Vanligtvis erbjuder köksföretag en gratis designlösning för ditt rum. Och valet av alternativ för texturer och färger är helt enkelt enormt.

Traditionellt väljs möbler i en kombination av de två närmaste nyanserna. Kontrasten mellan en mörk botten och en ljus topp ser också imponerande ut.

Dessutom är en sådan lösning praktisk och låter dig visuellt utöka utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan gå utöver fasadens traditionella design, men välj ett texturerat utseende som reptilhud, obehandlat trä eller ytan på en vulkan. Moderna material låter dig förkroppsliga de mest kreativa designidéerna. Ett sådant kök kommer inte bara att vara vackert, utan också kombinera praktiskt med funktionalitet. Detta underlättas av olika specialiserade lådor, fack och fack för den bekvämaste förvaringen.

Förutom, de innovativa material som används är säkra för hälsan och miljövänliga. Bland dem - plast, glas, metall, MDF, PVC -film, keramik … De har en lång livslängd och är konstruerade för användning under tuffa driftförhållanden: hög luftfuktighet och förångning, extrema temperaturer, mekaniska skador och kemiska angrepp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilistik

Köksinredningen i modern stil kan presenteras i olika riktningar: loft, modern, skandinavisk, högteknologisk. Dessa är olika typer av en ny inställning till köksinredningen. Alla förenas av linjernas svårighetsgrad och enkelhet i form, ett minimum av dekoration, användning av moderna material av hög kvalitet, en kombination av höga dekorativa kvaliteter och praktiska funktioner med funktionalitet.

Den kanske mest tillgängliga och demokratiska av dem är jugendstilen. Det är enklare i sin implementering och layout.

Detta designalternativ förlåter många designfel och kombineras med olika typer av tillbehör. Det är som en mosaik. Färger och tillbehör spelar en viktig roll i utförandet av författarens originalitet i ett sådant kök. Med deras hjälp kan du förvandla ett lakoniskt kök till ett elegant kök med en touch av barock lyx eller pigg i stil med etniska motiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art Nouveau -kök tvingar inte heller till en specifik färg på taket och väggarna, valet av material för golvet. Det kan vara prisvärt linoleum, tidlös natursten och mysigt parkettgolv.

Skapa ett utrymme i ditt hems anda. Eller kanske kommer du att kunna förkroppsliga något ovanligt i köket, annorlunda än den rådande karaktären hos andra rum.

Modern är en slags övergång från auktoritära klassiker för alltid till extravagant högteknologi, som inte alla gillar. Denna unika stil kombinerar de bästa egenskaperna hos två ytterligheter inom inredning.

Om du är trött på klassikerna, men du ännu inte har mognat mentalt till högteknologisk, är modernt den perfekta lösningen för ditt kök

Bild
Bild
Bild
Bild

Många glansiga detaljer som är typiska för modern köksdesign hjälper till att visuellt utöka det lilla utrymmet. Uppsättningar av sådana möbler skapar alltid ett harmoniskt utrymme i en komplett stil. Många gillar honom. Därför är det i ett sådant kök trevligt att ordna både vänliga sammankomster och familjemiddagar. Och det är ett nöje att förkroppsliga mästerverk av kulinarisk konst i ett bekvämt och funktionellt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de främsta fördelarna med hörnkök i jugendstil är att modern teknik passar in i dem organiskt. Ett kylskåp, spis och matkombinationer av svart och silver metalliska färger är särskilt framgångsrika för att komplettera köksuppsättningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna kök kan kallas vår tids klassiker. De har många fördelar och skapas med nästan inga nackdelar. Du hittar hörnset i alla prissegment. Designen är också mycket varierad. Därför väljs sådana möbler inte bara av unga, utan också av den äldre generationen.

Om du vill att ditt kök ska tjäna dig i många år framöver, välj en tillverkare med ett namn. Du kan läsa recensioner om en specifik tillverkare eller samla information från vänner vars mat du gillar särskilt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

För att undvika att bli uttråkad av designen, undvik för färdiga lösningar, till exempel att rita med blommor eller fjärilar. Om du vill ha uppdateringar, tillbehör och andra föremål för köket blir det svårt att hämta.

Välj neutrala färger som kan spädas med ljusa accenttillbehör eller tonarmaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd små växter, krukväxter. Dessa är ofta följeslagare till jugendköket. Ge företräde åt dem som inte kräver mycket omsorg och ljus. Dekorativ mossa, ormbunkar, klorofytum, "levande" stenar och så vidare är lämpliga för detta ändamål.

Vanliga färska gröna kommer att se bättre ut än en mängd olika brokiga blommande växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning spelar en viktig roll i en sådan inredning. Hon sätter viktiga accenter och hjälper till att markera olika delar av kökszonen. Dessutom, om du har valt ett hörnkök, krävs ytterligare belysning ovanför arbetsområdet, som vanligtvis installeras under de övre skåpen ovanför bänkskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett modernt hörnkök kan du välja redskap och tillbehör som passar den övergripande stämningen du vill skapa i rummet. Det kan vara en mycket mysig, karakteristisk plats med en speciell smak och originella bitar. Eller kanske är köket en steril operationssal eller en gren av ett rymdskepp, där det inte finns något överflödigt och allt är på sin plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

En miljö i italiensk stil hjälper till att skapa ett överflöd av keramik i varma jordfärger: sand, brun, korall, varmvit, grädde och gul.

Välj bilder av olivträdsgrenar, citron och färska örter för rätter, servetter och handdukar. Korgstolar och brödkärl med behållare för förvaring av bulkprodukter passar bra in i ett sådant kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitt och blått med alla möjliga nyanser kommer att skapa andan i ett fräscht medelhavsställe.

Välj klart glas, dekorationer med marint tema och natursten eller keramiska plattor för väggar och golv. Det skulle vara trevligt att använda områden med dekorativt gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Drömmer du om den mest moderna och högteknologiska designen? Plast- och stålartiklar är ditt val. Det ska inte finnas många färger, högst två och metalliserade ytor … Försök att använda funktionaliteten hos dolda interna behållare och skåp maximalt. Placera tallrikar och bestick i upphängt läge så att arbetsytan blir så fri som möjligt.

En av de främsta fördelarna med hörnkök i modern stil är att modern teknik passar in i dem.

Ett kylskåp, spis och matkombinationer av svarta och silvermetalliska färger kompletterar särskilt köksuppsättningen framgångsrikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj ett stil- och färgschema efter din smak och var inte rädd för att experimentera med detaljer.

När du köper ett skräddarsytt kök, försök att träna och tänka över all funktionalitet och dina dagliga behov och krav till detaljerna.

Rekommenderad: