Elektrisk Grill (116 Bilder): Vilken Elektrisk Grill För Huset är Bättre Att Välja, Betyg-2021 Hemmodeller, Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Grill (116 Bilder): Vilken Elektrisk Grill För Huset är Bättre Att Välja, Betyg-2021 Hemmodeller, Kundrecensioner

Video: Elektrisk Grill (116 Bilder): Vilken Elektrisk Grill För Huset är Bättre Att Välja, Betyg-2021 Hemmodeller, Kundrecensioner
Video: ✅Electric Grill: Best Electric Grill (Buying Guide) 2024, April
Elektrisk Grill (116 Bilder): Vilken Elektrisk Grill För Huset är Bättre Att Välja, Betyg-2021 Hemmodeller, Kundrecensioner
Elektrisk Grill (116 Bilder): Vilken Elektrisk Grill För Huset är Bättre Att Välja, Betyg-2021 Hemmodeller, Kundrecensioner
Anonim

Den elektriska grillen är en bekväm lösning, inte bara för dem som gillar att komma ut på en picknick, utan också för alla älskare av kött tillagat i eld. Det finns många alternativ med olika egenskaper, lämpliga för användning inomhus eller bara utomhus. För att bestämma de viktigaste kriterierna som du måste vara uppmärksam på när du väljer, bör du studera frågan mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Den elektriska grillen är ett modernt alternativ till den klassiska grillen, grillen eller grillen. Enheten drivs av ett elnät i hemmet, men smaken lider inte jämfört med matlagning på öppen eld. Elektriska grillar är inte bara avsedda för grillning av kött eller fisk. De kan också användas för att laga grönsaker, ägg, och vissa modeller kan till och med laga tillbehör.

Det finns många olika elektriska grillar för både hem och offentligt bruk: restauranger, bistroer, bås. Var och en av arterna har sina egna specifika egenskaper som måste beaktas vid valet. När allt kommer omkring är det troligt att en maskin som är lämplig för restauranger och är avsedd för stora mängder matlagning är ett bra alternativ för hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till syftet med den elektriska grillen, de förhållanden under vilka dess användning kommer att vara mest motiverad.

Olika sorter

Elektriska grillar finns i många varianter. Var och en av dem låter dig laga mat på ett speciellt sätt. Några av typerna används oftare vid tillagning av en stor mängd mat, andra är optimalt lämpade för hushållsbruk. De skiljer sig också åt i bekvämligheten: vissa tvättas främst i diskmaskinen, medan andra bara kan rengöras för hand. För att välja det bästa alternativet måste du först veta vilken typ som är mest att föredra för dig, vilka parametrar en elektronisk grill ska ha.

Modeller av elektriska grillar inbyggda i köksapparater (till exempel en ugn eller en mikrovågsugn) kommer inte att beaktas, eftersom de inte är separata enheter. Som regel är grillen här ett vanligt galler eller spott, beroende på om det är horisontellt eller vertikalt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd

Modeller av denna typ är de vanligaste. Enheten är som en bok, med värmeelementen placerade på den ena och den andra "sidan". Under tillagningen placeras produkter på den stationära delen, och de pressas av den rörliga klaffen, som en press. Man tror att denna matlagningsteknik ger den bästa stekningen, bildandet av en karamelliserad skorpa på biffarna.

Många jämför en sådan elektrisk grill med en vanlig ugn . på grund av den effekt som kan uppnås. Trots de vackra och ovanliga ränderna, som vid tillagning på en traditionell grill, är matens smak inte mycket annorlunda än den som görs på vanligt sätt utan användning av specialanordningar. Grovt sett visar det sig vanligt kött från ugnen, bara med ränder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa enheter av sluten typ är inte bara lämpliga för matlagning av grönsaker, fisk eller kött, utan också för smörgåsar. I dessa fall är de utrustade med speciella fack, medan det inte finns några traditionella remsor.

Öppen

Till skillnad från den tidigare versionen, är maten som lagas inte täckt med något ovanpå. Värmen levereras från ett infrarött värmeelement som ligger under gallret, vilket resulterar i att maten tillagas. Till skillnad från stängda, är öppna modeller närmast vanliga grillar eller grillar. Detta kräver att maten ständigt vänds under stekningsprocessen, så att den tillagas jämnt.

Bland annat har sådana elektriska grillar ytterligare en nackdel . Under tillagningen avger maten stark doft, rök och ånga. Allt detta blandas med den omgivande luften, så det kommer att vara nödvändigt att organisera högkvalitativ ventilation på platsen för den elektriska grillen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som stekyta kan inte bara gjutjärn eller stålgaller användas, utan även stenplattor.

Rakletnitsa

Trots att raclette är något större än elektriska grillar tillhör den också små hushållsapparater. Av största intresse är enheter med minifack istället för en stor stekyta.

I huvudsak är raclette samma elektriska grill, bara med flera nivåer . Som regel finns det två bakplåtar: botten och topp, där den nedre har en högre temperatur. Detta öppnar upp fler perspektiv under tillagningen, eftersom du kan justera så att produkter med olika tillagningstider stekas samtidigt.

Bland annat måste många elektroniska raclettehållare förses med en termostat. Detta gör att du kan använda inte bara osten med samma namn som är avsedd för detta, utan också några andra alternativ i processen att förbereda en traditionell rätt med raclette.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varmluftsugn

Airfryer är en typ av elektrisk grill som har en något annorlunda arbetsprincip. Här cirkulerar varm luft i ett glasrör. Den serveras med hjälp av speciella fläktar - värmeelement. Ägaren kan ställa in vilket temperaturläge som helst efter eget gottfinnande. Detta gäller också den tid under vilken maten ska tillagas.

Det som är anmärkningsvärt är inställningarna för värmeförsörjningssystemet . Om det i klassiska elektriska grillar uppstår uppvärmning hela tiden, oavsett om enheten är öppen eller stängd, stängs airfryer automatiskt av så snart locket lyfts. Detta görs för att minimera risken för brännskador, eftersom luften inuti glödlampan är mycket varm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland annat kan du laga spannmål, koka gröt och göra yoghurt i aerogrills. Dessutom släpper inte airfryer lukten av matlagning utanför kolven, så du kan inte vara rädd för att dofterna av mat kommer att spridas över hela huset.

Men luftgrillar är vanligtvis större än hushållens elektriska grillar, så tänk på att de kommer att ta mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Klassiska elektriska grillar skiljer sig åt i designfunktioner, som är viktiga att tänka på innan du väljer. Det finns många klassificeringar: efter typ av maträtt, syfte, plats där enheten ska placeras. Var och en av dessa funktioner garanterar maximal komfort och passform för miljön. Så det finns elektriska grillar för nybörjare och proffs, samt elektriska grillar med våffeljärn eller smörgås - det finns många alternativ.

Bland hela överflödet av typer är det särskilt värt att lyfta fram bara några få , kunskap om vilken som är viktig för att välja en elektrisk grill för hushållsbruk. Först och främst pratar vi om vilken typ av maträtt som enheten är vald för. Separat bör det noteras att nästan alla alternativ är lämpliga för beredning av relaterade produkter, till exempel grönsaker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tillagningsmekanismen

Detta avser hur maten tillagas i en elektrisk grill - med värme eller direkt kontakt med stekytor.

Kontakt

I detta fall placeras produkten direkt på grillen, vilket resulterar i en vacker krispig skorpa. I kontaktmodeller kommer produkterna i kontakt med värmeelement, som är ansvariga för stekning. Det finns ingen hög temperatur som sådan, eller det är inte särskilt viktigt. Stekning sker på grund av produktens kontakt med de heta delarna av den elektriska grillen.

Den positiva sidan med denna metod är möjligheten att få en vacker skorpa som "tätar" köttet, och det förblir saftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också notera ett vackert mönster på biffar, fisk eller grönsaker som tillagas i en sådan apparat. Ytor kan vara gjorda av ovanliga material (t.ex. sten). Tack vare detta erhålls en speciell smak och den önskade graden av stekning.

Negativ egenskap är behovet av konstant vältning och kontinuerlig övervakning av produkten för att inte överexponera eller bränna den. Hela ytan är också uppvärmd, och på grund av detta måste du agera extremt noggrant under tillagningen för din egen säkerhet. Men för många visar sig sådana nackdelar vara obetydliga, eftersom de är upptagna av själva den kulinariska processen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontaktlös

Att arbeta med beröringsfria modeller är baserat på injektion av varm luft som omger produkten som förbereds. Som regel används spett för att fixa mat. Det vanligaste exemplet på denna typ av enhet är en kycklinggrillmaskin, där kycklingarna roteras och kokas av den inkommande värmen snarare än genom kontakt med ytan.

Ett bestämt plus här är att maten stekas jämnt. Elektriska grillar av beröringsfri typ är mestadels utrustade med ett system där spetsen roterar så att alla sidor av produkten rostas på samma sätt. Det är värt att notera den vackra krispiga skorpan, om det finns ett mål att uppnå det. Kontaktlösa modeller är både vertikala och horisontella, i kontrast till kontaktmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen är ackumulering av fett i pannan som ligger under den produkt som förbereds. Förbränning av fett kommer att röka kraftigt, producera luktande rök, och lukten kommer inte alltid att vara trevlig. Därför är det viktigt att ge god ventilation på installationsplatsen för en sådan elektrisk grill. Det blir också svårt att rengöra bränt fett, så det är bättre att välja beröringsfria modeller med non-stick eller teflondelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter den typ av maträtt som tillagas

Du kan laga en mängd olika rätter i elektriska grillar, men det finns modeller som är speciellt utformade för denna eller den produkten. Elektriska apparater skiljer sig åt i utseende, i stekpanelers struktur och på flera andra sätt.

Hamburgare

I princip köps inte elektriska hamburgare till hemmet. Mycket oftare kan de hittas i cateringföretag: snabbmat, bistroer, kaféer och ibland restauranger. Detta beror på det faktum att en sådan enhet absorberar en stor mängd elektricitet, vilket kan drabba ägarnas ficka betydligt.

För hamburgare är endast dubbelsidiga elektriska grillar lämpliga, eftersom själva kotlet behöver stekas på båda sidor. I detta fall kan plattorna vara antingen med karakteristiska ränder eller släta. Kotletten är 2-3 cm tjock, så den elektriska grillen bör ha en imponerande vikt. Oftast väljs stora modeller för hamburgare, som gör att du kan laga flera kotletter samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hamburgare har sina egna fördelar och nackdelar. Till exempel behöver du inte oroa dig för att ständigt vända kotletterna, eftersom de stekas på båda sidor samtidigt och bildar en krispig, vacker skorpa på dem. Å andra sidan kan hamburgare snabbt brinna eller överkoka om de lämnas utan uppsikt.

Bild
Bild

Shawarma

Att laga shawarma eller shawarma kan ofta påträffas både på gatan och hemma. Den enda skillnaden är storleken på de elektriska grillarna, liksom antalet spett i dem för att steka kött. Som regel används beröringsfria modeller av den vertikala typen, medan det är viktigt att spetsen är omgiven längs hela höjden av delar som värms upp till höga temperaturer. Här snurras köttet på ett spett för hand, färdiga bitar skärs gradvis av, varefter de fortsätter till sin vidare bearbetning: de blandas med kryddor, krossas och läggs till den färdiga skålen.

Materialet är vanligtvis rostfritt stål , eftersom det snabbt och starkt värms upp, och det är möjligt att steka köttet helt. För shawarma tar de vanligtvis feta sorter som behöver värmebehandling av hög kvalitet, inte bara för deras beredskap, utan också som en försiktighetsåtgärd: hög temperatur dödar nästan alla skadliga mikroorganismer.

Bild
Bild

Kyckling

Elektriska kycklinggrillar är också vanliga i snabbmatboder och kiosker. Dessa enheter klassificeras som beröringsfri horisontell typ, medan värmeelementen är placerade endast på ena sidan och rotationen av spetsen sker automatiskt. Temperaturen inuti byggs upp och beredskapen kan endast övervakas genom ett speciellt brandsäkert glas.

Det finns elektriska enheter för hemmabruk . Om stora stationära elektriska grillar huvudsakligen används inom området för catering, är stationära och bärbara sorter lämpliga för hushållsförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är anmärkningsvärt att i grill kycklingmaskiner kan du inte bara laga kyckling, utan också bara steka kött eller grönsaker. Naturligtvis kommer det inte att finnas några vackra bekanta ränder på produkterna, men du får en kebab som smakar nästan oskiljbar från den som tillagas över öppen eld. Köttet blir saftigt och krispigt.

Den största nackdelen är oförmågan att justera effekten . Den elektriska grillen går maximalt hela tiden, oavsett hur mycket kyckling eller kött som laddas i den. Detta tar tungt på dina elräkningar.

Bild
Bild

Biff

Biffar görs inte bara av kött, utan också av fisk. I grund och botten är det en hel bit mat, väl rostad på utsidan, men saftig på insidan. Därför måste apparaten ha lämpliga egenskaper för detta.

Den ska vara i kontakt, helst med en upphöjd stekyta . Detta kan antingen vara ett galler om en elektrisk grill av sluten typ väljs, eller spåriga ytor på båda sidor om en ugn av sluten typ används. Det är bäst om en sluten elektrisk grill med ett tungt lock väljs, eftersom ytterligare tryck gör köttet saftigare och skorpan mer krispig.

Bild
Bild

Det är viktigt att den elektriska biffgrillen låter dig steka dem snabbt, det vill säga den har element av material som leder värme väl. Gjutjärnsvarianter är det perfekta valet här. De kommer att se till att biffarna är jämnt bruna.

Enheten får inte röka, annars kommer smak och lukt av kött eller fisk att förstöras. Denna försiktighetsåtgärd gäller dock endast för öppna elektriska grillar. Vid arbete med slutna modeller förekommer inte rök eller sot.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter destination

Här kommer vi inte att överväga triviala elektroniska apparater för hushållsbruk, utan de som kan användas utanför hemmet. Det är också värt att ha i åtanke den analoga, som oftast köps för cateringföretag, för att inte köpa ett sådant hem under påverkan av den ihållande övertalningen av försäljningskonsulter.

En restaurang

Modeller av elektriska grillar för en restaurang utför inte en funktion, utan flera samtidigt. Det är därför de vanligtvis är bredare och större än enheter för hemmet. För restauranger köps vanligtvis stationära tunga maskiner med multifunktionella ytor av en kombinerad typ. Det betyder att du kan laga mat på dem på både öppna och stängda sätt.

Elektriska grillar för restauranger är vanligtvis utrustade med många ytterligare alternativ . Bland dem finns utrustningen i en speciell behållare eller pall där droppfettet samlas upp för att förhindra att uppvärmningsdelar kommer in i den. Detta förlänger inte bara elementens livslängd, utan förhindrar också att fettet värms upp och röker eller röker, vilket gör att du kan bevara smaken och lukten av maträtten i den form som det var avsett.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett hem är sådana enheter inte lämpliga av flera skäl. För det första kan de inte drivas från ett vanligt 220 W -nätverk. De behöver 380 watt. För det andra är sådana maskiner tunga, så de kan bara installeras om det finns en solid grund. För det tredje förbrukar elektriska grillar avsedda för restauranger mycket elektrisk energi, vilket gör det omöjligt att spara pengar. Dessutom är modellerna själva ganska dyra.

Bild
Bild

Balkong

För användning på balkongen används främst bärbara modeller, eftersom det i ryska verkligheter på grund av det kalla vintervädret inte är möjligt att lagra enheten här på balkongen. Vi måste ta in den i huset. Eftersom utrustningen inte används inomhus är röken inte farlig. Du kan säkert välja öppna kontaktsorter.

Tänk på att de som bor i byggnader i flera våningar kan ha problem med sådana elektriska grillar, eftersom inte alla grannar kommer att gilla lukten av mat. Var noga med att kolla med dem om de skulle ha något emot om du installerar en liknande sak på din balkong. Det är till och med lämpligt att ta ett skriftligt kvitto från dem. För att inte eskalera situationen, välj en stängd elektrisk grillpress.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att installera en grill på en balkong medför vissa begränsningar . Till exempel bör uttagen vara nära balkongen. Det bör också finnas en brandsläckare i tillgänglighetszonen, eftersom en oavsiktlig brand är fylld av det faktum att branden kommer att spridas till närliggande lägenheter.

Gata

Användningen av en elektrisk grill utomhus kräver en speciell konfiguration av enheten. Så det är viktigt att den är utrustad med ett speciellt stativ eller ben. Enheten kan också vara öppen, eftersom det på förhand är bra ventilation på gatan. Benen gör att du kan placera den elektriska grillen var som helst i en förort eller en förort, medan enheten kommer att vara stabil och risken att den av misstag välter försvinner praktiskt taget. Rörlighet är också viktigt eftersom du behöver eluttag nära din elektriska grill.

När du väljer, var särskilt uppmärksam på de gatumodeller som har en hylla eller ett bord för att stapla alla typer av köksredskap och såser. Detta är mycket bekvämt, särskilt om du inte planerar att ställa ett stort bord nära den elektriska grillen.

Som regel tillhandahålls dränering av fett från gatumodeller direkt till marken, vilket är både ett plus och ett minus samtidigt. Å ena sidan är detta inte särskilt bra för miljön, å andra sidan är det bekvämt när det gäller vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter plats

Hushålls eller hushålls elektriska grillar kan placeras på olika sätt i förhållande till bordsytor. Så det finns bord- och golvmodeller.

Bordsskiva

Bordsskivor köps vanligtvis för installation i små kök. Bland dem finns både kontakt- och beröringsfria modeller. Kontakt representeras av en (mer kompakt version) eller två stekytor. Ibland staplas de ovanpå varandra för att göra bordsgrillen mindre. Som regel öppnas kontaktplattor.

När det gäller kontaktlösa maskiner är de mycket mindre i storlek. De har en spotta som produkterna placeras på. I framtiden stekas de som en kebab, rullar ständigt en spotta. Det finns ingen automatisk rullning i bordsskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Å ena sidan har små bordsgrillar många fördelar . Bland dem finns en kompakt storlek som gör att du kan installera denna köksutrustning även i ett litet kök, enkel transport på grund av dess låga vikt, enkelhet i underhåll samt ett modernt utseende som gör att du harmoniskt kan passa in i apparaten den omgivande inredningen.

Å andra sidan är elektriska bordsgrillar begränsade i mängden mat de kan laga. Sällan kan du göra mer än en portion i taget. Öppna elektroniska apparater avger också mycket värme, så det blir väldigt varmt i köket. Ett bra ventilationssystem är viktigt.

Bild
Bild

Golvstående

Golvalternativ kan användas både inuti en lägenhet eller ett hus och på gatan. Allt begränsas endast av det tillgängliga området. När du väljer en golvstående elektrisk grill för ditt hem måste du vara uppmärksam på hur stabila benen är. Av misstag välter kommer en sådan enhet snabbt att provocera tändning av omgivande föremål. Det kommer att vara nödvändigt att justera höjden på benen "för dig själv" bara en gång, sedan kommer du alltid att vara bekväm när du lagar mat.

Golvstående elektroniska modeller är mycket billigare än en riktig grill, varför många använder elektriska grillar som ett billigt alternativ. Det som är anmärkningsvärt, golvstående apparater har en längre garantitid än bordsalternativ, så deras hållbarhet hör också till deras fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland bristerna kan man peka ut en stor absorption av el, eftersom golvstående elektriska grillar är mycket större än stationära. Deras stora storlek beror också på besväret med att lagra dem: du måste tilldela en speciell plats för en sådan grill. De största svårigheterna uppstår under transporten. Under transporten av enheten måste du demontera den helt, inklusive inte bara ställen utan även själva stekytan.

Andra parametrar

Det finns ett antal parametrar som inte kan kategoriseras, men de är också viktiga.

Pressare

Tryckmodeller kallas också pressgrillar för sitt karakteristiska arbetssätt. De är av sluten typ och fungerar som ett elektriskt våffeljärn, när flikarna komprimeras så mycket som möjligt, som om de trycker ut luften och fördelar produkten mellan plattorna i ett tunt lager. Genom att trycka på elektriska grillar kan du laga olika rätter, från klassiska biffar till till exempel omelett, pannkakor, rostat bröd. Ränderna på produkterna är ljusare, mer uttalade och djupare.

Pressgrillar köps vanligtvis till restauranger eller snabbmatställen för att "ta med" en maträtt . Till exempel erhålls remsor på shawarma exakt genom användning av en sådan anordning. Den värms och stekas samtidigt. Temperaturen på båda arbetsytorna är extremt hög, så man måste vara försiktig för att undvika skållning eller brännande mat. Det är anmärkningsvärt att pressgrillar är de mest ekonomiska av alla när det gäller energiförbrukning, men de är skrymmande och tunga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avtagbara paneler

Denna typ innebär närvaro av paneler för matlagning, avtagbara från kroppen. Många hemmodeller innebär denna funktion, vilket gör det möjligt att laga mat med både släta ytor och präglade. När du har tagit bort panelerna kan du tvätta dem i diskmaskinen, vilket förenklar underhållet av enheten.

Ett ytterligare plus är enkelheten och låga kostnader för reparationer . Om någon av panelerna går sönder kan du ersätta den med en ny helt enkelt genom att köpa en annan uppsättning. Du behöver inte kontakta en befälhavare eller en särskild tjänst, vilket kommer att spara ett betydande belopp.

Bild
Bild

Avtagbara paneler har emellertid också nackdelar. Så om du byter panelerna för ofta, är det stor sannolikhet för att skada fästelementen på fodralet, och planen kommer inte att fixeras lika fast som i början av operationen. Var noga med att uppmärksamma om det finns ytterligare paneler på den fria försäljningen. Inte alla tillverkare erbjuder detta alternativ.

Tillgänglighet av bilagor

Elektriska grillar med utbytbara tillbehör kallas multigrills på grund av förmågan att laga inte bara de vanliga rätterna. Liksom den tidigare versionen innebär den här utbytbara paneler, bara deras form begränsas inte bara av mjukhet eller lättnad. I hemmagrillar kan du ofta hitta tillbehör för att göra våfflor, rostat bröd, smörgåsar och att byta dem är inte särskilt svårt.

I detta fall fästs redskapen direkt på den elektriska grillens arbetsyta ., det vill säga värmeelementet skyddas inte bara av munstycket självt, utan också av den grova yta på vilken den figurerade panelen är fixerad. Grovplattan är slät och kan användas för att tillaga fisk eller kött på vanligt sätt.

Nackdelen är den extremt små storleken. På grund av detta kan väldigt få livsmedel tillagas samtidigt. Multigrills är bordsskivmodeller som inte har ett eget fäste, vilket inte heller är särskilt bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lock

Öppna sorter med en stekyta är utrustade med lock. Dess närvaro gör att du kan diversifiera matlagningen, uppnå stewing -effekten och till och med steka på grund av uppvärmningen under locket. Täckta rätter tillagas på kort tid jämfört med traditionell grillning. Men lock behövs för mer än bara matlagning. De skyddar dig och enheten från stänk av het olja eller fett, som är svåra att torka bort från höljet.

Omslagen finns i flera varianter . Det finns transparenta och ogenomskinliga alternativ. Det är att föredra att välja transparenta lock, eftersom det genom dem kommer att ses hur bra skålen har brunat, vilket kommer att förenkla kontrollproceduren. Materialen för tillverkningen är glas, metall eller plast. De vanligaste kombinationerna av dessa material är en glaslockkropp, en metallfälg och ett plasthandtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gitter

Intressant är att matlagning på en sil gör att den elektriska grillen kan klassificeras som en beröringsfri variant, eftersom produkterna inte kommer i direkt kontakt med värmedelarna. Gitter elektrisk grill - den närmaste analog av kol.

En elektrisk grill med ett galler har samma begränsningar som en kol . Du kan inte arbeta med honom inomhus, eftersom det är fullt av rök i hela rummet. Fett som droppar på värmeelementen kommer att röka kraftigt, därför måste god ventilation säkerställas. Använd helst grillställen endast för utomhusbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gittermodeller ger den rökiga smaken du kan förvänta dig av grillad mat. Samtidigt är priserna för sådana elektroniska enheter ganska rimliga. Den enda nackdelen är svårigheten att lämna. Det är svårt att torka av sot och fett från värmeelementen, samt att tvätta bort skålen i hörnen på den frysta oljan. Dessa enheter kan inte tvättas i diskmaskin.

Tillverkningsmaterial

Stekytor eller galler kan tillverkas av en mängd olika material. Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar, har sina egna karakteristiska egenskaper och egenskaper. Att förstå det specifika för ett visst material är särskilt viktigt om du planerar att köpa en dyr modell av en elektrisk grill. Det är viktigt att inte räkna fel och inte ge pengar av någon okänd anledning.

I stort sett är ytorna på elektriska grillar gjorda antingen av metall eller sten .dock har det nyligen funnits alternativa alternativ som också förtjänar uppmärksamhet. Vissa av dem är mycket billigare samtidigt som de behåller liknande kvaliteter, andra låter dig få en intressant smak av maträtten, och andra är lätta att rengöra. Det vanligaste är dock fem typer av material som används i elektriska grillar. Det är värt att uppehålla sig mer detaljerat om dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gjutjärn

Elektriska grillar av gjutjärn används sällan i hemmet. Mycket oftare kan de ses antingen vid matlagning på gatan eller i serveringsställen. Vid arbete med gjutjärn är god ventilation viktigt, annars kan rök eller obehaglig brinnande lukt uppstå på grund av att mat fastnar på värmeelementen och brinner.

Oftast är galler gjorda av gjutjärn. Massiva tallrikar är sällsynta eftersom de inte bara är mycket tunga utan också ganska dyra. Den otvivelaktiga fördelen är att när du arbetar med en sådan elektrisk grill kan du använda alla paddlar eller hålslev. Gjutjärnsytor är nästan omöjliga att repa, och mindre skador påverkar inte matens kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marmor

Marmor är perfekt för matlagning på den elektriska grillen. Naturligtvis kommer de inte att ha karakteristiska ränder, men en vacker skorpa finns för dem. Marmorplattan är uppvärmd jämnt, vilket gör att rätten kan tillagas väl utan att bränna den. Dessutom svalnar marmor inte under lång tid, vilket sparar energikostnader. Att värma upp mat på dessa paneler är enkelt.

Det är anmärkningsvärt att den elektriska marmorgrillen måste värmas upp väl före tillagning . Produkter bör endast läggas ut på en het yta, annars kommer de inte att bli dåligt. Svårigheter att vända kommer att uppstå, vilket kommer att leda till behovet av grundlig rengöring i framtiden. Att ta hand om marmorn, på vilken den var korrekt beredd, är enkel, men vidhäftande partiklar kommer inte att vara lätt att ta bort: du kan inte använda slipande produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Keramik

Vid tillverkning av elektriska grillar används två typer: konventionell keramik och glaskeramik. Både det keramiska materialet ser attraktivt och presentabelt ut. Detta beror på dess färg. Om vanligtvis stekytorna på elektriska grillar är mörka, är de keramiska ljusa. Att ta hand om en enhet med keramiska ytor är enkelt: Torka bara av det förorenade området med en svamp doppad i tvålvatten. Det är viktigt att endast en helt kyld enhet kan torkas ren. När det är varmt är glaskeramik inte "vänlig" med vatten och intrång av oavsiktliga droppar kommer bara att förstöra beläggningen.

Du kan inte använda vanliga spadar eller slitsad metall . Keramiska elektriska grillar kan endast användas med mjuka silikonanordningar. Rätterna ska också vara speciella. När du köper, leta efter markeringar för att den är lämplig för glaskeramik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sågspån

En ovanlig och modern lösning är närvaron av ett speciellt fack i vilket sågspån laddas. Endast en liten del av elektriska grillar är utrustade med denna funktion. Under tillagningen sker lätt rökning, vilket resulterar i att rätten får en intressant smak. Mat lagad på en elektrisk grill med sågspån smakar mest av allt som den som tillagades på trä.

Aggregat med ett sågspånfack är oftast i kontakt med och stängda som sågspån torkar i processen och producerar stark rök. Om så önskas kan ödemet fyllas med något annat. Populära alternativ inkluderar te eller kryddor. Om det behövs kan du lämna facket tomt och laga maten på den elektriska grillen som vanligt. Det bör dock komma ihåg att modeller med funktionen för sågspån är mycket dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granit

Granit är den vanligaste naturstenen som används vid tillverkning av elektriska grillar. Dess höga popularitet beror på de specifika egenskaperna hos själva materialet: det är inte poröst och samtidigt tätt, på grund av vilket bra stekning av mat uppnås samtidigt som det behåller dess saftighet. Stenen tar inte upp fukt eller fett även när det är varmt, så det är lätt att ta hand om det.

Elektriska grillar i granit är dyra, och ibland är en sådan överpris orimlig. Stor försiktighet bör iakttas under drift. Även om granit är hållbart, kan det fortfarande flisa eller spricka om plattan försiktigt flyttas. Gränsplattorna kan inte repareras: du måste köpa en ny enhet.

Bild
Bild

Recension av populära tillverkare

Tefal

Modellerna av detta franska märke är efterfrågade bland köpare över hela världen, och inte bara i Ryssland. Tefal strävar efter att utvecklas i alla riktningar, att använda den senaste tekniken för tillverkning av sina elektriska grillar. Så alla modeller är utrustade med en non-stick-beläggning som kan tvättas i en diskmaskin, och vissa prover har upp till ett dussin automatiska matlagningsprogram.

Tefal elektriska grillar tillhör mellanklass . Priset korrelerar direkt med enheternas funktioner: ju fler det finns, desto högre blir kostnaden. Innan du köper måste du utvärdera vilka av verktygen som faktiskt är användbara för dig och vilka som inte behövs. De mest populära är slutna kontaktpressmodeller för stationär placering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vitek

Vitek kom till Ryssland för inte så länge sedan - år 2000. Ursprungligen är varumärket österrikiskt. Produktkvaliteten är också på en hög nivå, trots att de flesta enheterna tillverkas i Kina.

De mest populära är pressgrillar. Företaget erbjuder modeller med hög effekt som kan steka en biff eller fjäderfä väl. I det här fallet är den elektriska grillen dubbelsidig. Det värmer upp både statiken och klaffen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla elektriska grillar är utrustade med en non-stick beläggning, vilket gör det så enkelt som möjligt att underhålla utrustningen. Vissa har en temperaturkontrollfunktion.

Av största intresse är färglösningar. Det finns inte bara klassiska svarta modeller, utan också ljusa röda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Philips

Produkter av det nederländska märket Philips har varit i ständig efterfrågan bland ryska konsumenter i många år. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt modellerna av elektriska grillar med en behållare för sågspån, eftersom Philips erbjuder liknande prover till det bästa priset.

Garantitiden för elektriska grillar från denna tillverkare är 1 år . Naturligtvis kan en sådan period inte kallas tillräcklig, men ett års garanti är ganska standard för produkter i ekonomiklass.

Alla elektroniska enheter av märket är gjorda av kombinerade material: plast och stål. Elektriska grillar med matlagningsytor av sten eller gjutjärn är inte representerade, eftersom de inte passar in i företagets prispolicy.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux

Electrolux är ett svenskt varumärke som erbjuder hushållsapparater av hög kvalitet. Bland de olika modeller som presenteras kan du hitta pressgrillar och flergrillar samt elektriska grillar av stängda och öppna typer.

Företaget är inriktat på både hemmabruk och användning av modeller i cateringinstitutioner, varför det erbjuder ett så brett utbud av elektriska grillar. Oavsett kostnad och typ har de alla en non-stick-beläggning och en dimmer för att justera temperaturen. Trots att temperaturen styrs manuellt har den elektriska grillen en inbyggd digital termostat som "justerar" temperaturen till det inställda värdet om den elektroniska grillen plötsligt överhettas eller svalnar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kambrook

Företaget producerar högkvalitativa modeller av elektriska grillar för hemmabruk. I grund och botten är märkesprodukterna kontakt- eller pressgrillar på mekanisk styrning. Företaget erbjuder medelklass elektriska grillar. Alla har en non-stick-beläggning, en automatisk avstängningsfunktion och är utrustade med en speciell bricka som fett droppar i. Pallen är lätt att dra ut och rengöra efter att enheten har svalnat helt.

Några av de presenterade modellerna är utrustade med avtagbara paneler och en driftstimer som gör att du inte kan följa matlagningen utan avbrott. Alla grillar har hög effekt och absorberar mycket el, vilket måste beaktas innan du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Josper

När man talar om elektriska grillar, modeller från just denna spanska tillverkare tas som en modell. Företaget var det första som startade produktionen av sådan utrustning, vi kan säga att det är en pionjär inom elektriska grillar. Josper elektriska grillar ser inte ut som de vanliga, eftersom de är mer brazierugnar än grillar i standard bemärkelse. Elektriska grillar från denna tillverkare är inte lämpliga för hemmabruk på grund av det höga priset och ett antal krav för installationsplatsen. Bland dem - bra ventilation och ett stort handlingsutrymme, eftersom den elektriska grillen måste öppna och ta bort gallren med mat från den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kitfort

Företaget är specialiserat på produktion av elektriska kontaktgrillar i budgetklass. Låg kostnad uppnås genom användning av billiga material. Karossen är tillverkad av plast och aluminium, plattorna är gjorda av aluminium med en non-stick beläggning. Enheterna är utrustade med avtagbara tallrikar (om än bara en uppsättning), som är lämpliga för både manuell rengöring och tvätt i diskmaskin.

Elektriska grillar från denna tillverkare har en liten temperaturspridning: från 90 till 230 grader, men detta är tillräckligt för en hushållsapparat. Modellerna har inga speciella klockor och visselpipor. Det finns bara den mest nödvändiga funktionaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

GFgril

Ytterligare en värdig representant för budgetsegmentet. Trots den låga kostnaden har enheterna många ytterligare funktioner, inklusive en mängd utbytbara paneler (inklusive galler) och en termostat för automatisk justering av storleken på de tillagade kött- eller fiskbitarna.

Pressgrillar från denna tillverkare är små och bra för bordsskivor. Trots att karosserna är gjorda av stål är vikten på den elektriska grillen också ganska acceptabel. Tack vare de avtagbara panelerna är rengöringen inte svår: stekytorna har en non-stick-beläggning som avvisar brända matbitar från sig själva när de utsätts för vatten. Bland annat är GFgril -produkter optimala vad gäller pris och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steba

Detta tyska företag erbjuder modeller av hög kvalitet till över genomsnittliga priser. En sådan hög kostnad beror på företagets goda rykte och den utmärkta kvaliteten på de varor som det är känt för. Elektriska grillar har inga specifika funktioner. Det enda som utmärker dem är den förlängda garantitiden.

De mest populära är multigrillar och pressgrillar - våffelmakare . Med dessa enheter kan du till och med laga även tjocka köttbiffar på 3-4 cm. På grund av den stora uppsättningen temperaturer kan du välja den optimala, lämplig för en biff med en viss tjocklek. Tyvärr finns det inga instruktioner om vilken temperatur som är lämplig för vilken biff och hur länge du behöver steka köttet för att få den erforderliga graden (sällsynt, medel sällsynt, medium, medium gjort eller bra gjort), så detta måste bestämmas genom försök och fel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Maxwell

Elektriska grillar från Maxwell är mycket populära. Modellerna har inte onödig funktionalitet, tyngdpunkten läggs bara på de nödvändiga funktionerna. Skrivbordsalternativ för hemmabruk kostar lite, men de tillfredsställer med tillförlitlighet.

Den enda nackdelen som konsumenterna lyfter fram är pressens otillräckliga vikt vid köp av en pressgrill . På grund av att toppfliken inte väger särskilt mycket måste du trycka på den för att säkerställa bästa stekning av mat. En annan nackdel är bristen på en timer. När du lagar mat med modeller från tillverkaren Maxwell måste du ständigt övervaka vad som händer med den elektriska grillen, styra den kulinariska processen. För många är detta kanske inte särskilt bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta köpare talar bara positivt om elektriska grillar och säger att de är mycket bättre än kolmotparter. Konsumenterna är nöjda med den hastighet som det visar sig att tillaga rätten, den enhetliga rostningen av maten, liksom den vackra skorpen på ytan. Oavsett vilken elektrisk grill som används är maten saftig.

Ägarna noterar den stora storleken på strukturerna som den största nackdelen .men detta gäller inte skrivbordsalternativ. För många visade det sig vara slöseri med att köpa en elektrisk grill, eftersom de uppnådde samma effekt med en vanlig grillpanna. Den elektriska grillen tillhör inte nödvändig köksutrustning, till exempel en gasspis, till exempel, så vissa förstår inte grunden för ett sådant köp.

Bild
Bild

Urvalstips

För att göra rätt val måste du följa flera rekommendationer:

  • Läs de tekniska specifikationerna för den valda modellen noggrant. Det är viktigt att uppmärksamma effekten, uppvärmningstiden, temperaturamplituden, liksom materialet från vilket stekytorna är gjorda. Det händer så att priset visar sig vara orimligt högt på grund av det framstående varumärket.
  • Kontrollera om du behöver specialredskap för att arbeta med den elektriska grillen: en spatel eller redskap. Om det finns ett sådant behov kan du med vanliga metallapparater förstöra ytorna och locka till ytterligare kostnader.
  • Läs recensionerna för den valda modellen. Som regel kan du bara få reda på några brister under användning. Använd andras erfarenheter för att undvika misstag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd och vård

Alla regler för användning och skötsel av den eller den elektriska grillen ges i instruktionerna, men vanligtvis reduceras omsorgen till rengöring med en trasa som är genomblöt i tvålvatten och innebär inte användning av slipande produkter. Många modeller tål diskmaskin.

Rekommenderad: