Betyg För Elektrisk Sprutpistol: Vilket är Bättre? Bästa Billiga Hemmodeller. Hur Väljer Jag En Sprutpistol För Målning?

Innehållsförteckning:

Video: Betyg För Elektrisk Sprutpistol: Vilket är Bättre? Bästa Billiga Hemmodeller. Hur Väljer Jag En Sprutpistol För Målning?

Video: Betyg För Elektrisk Sprutpistol: Vilket är Bättre? Bästa Billiga Hemmodeller. Hur Väljer Jag En Sprutpistol För Målning?
Video: Bosch PFS 5000 E är inte som i reklamen 2024, Maj
Betyg För Elektrisk Sprutpistol: Vilket är Bättre? Bästa Billiga Hemmodeller. Hur Väljer Jag En Sprutpistol För Målning?
Betyg För Elektrisk Sprutpistol: Vilket är Bättre? Bästa Billiga Hemmodeller. Hur Väljer Jag En Sprutpistol För Målning?
Anonim

Att förstå hur man väljer en sprutpistol för att måla väggar bland elektriskt drivna modeller kan vara ganska svårt utan att ha erfarenhet av denna enhet. Allt är viktigt - kraft, tryck, designfunktioner, varför du måste behandla köpprocessen noggrant och ansvarsfullt. För att förstå vilket alternativ som är bättre hjälper de bästa billiga modellerna för hemmet och betyget för professionella elektriska sprutpistoler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Topp elektriska hushållsmodeller

Sprutpistoler för hemmet eller för sommarstugor finns bland modeller med en lufttypskonstruktion. De har en nätsladd, effekt i intervallet 500-600 W och har en liten reservoarkapacitet. De flesta billiga modellerna är inte konstruerade för långsiktig kontinuerlig drift, det finns begränsningar för lösningarnas viskositet. Billiga alternativ har inte heller effektreglering - den tillhandahålls endast för premiumprodukter.

Klassificeringen av sprutpistoler för hushållsbruk innehåller flera artiklar

  • Wagner WP 585 Flexio . Allt-i-ett-sprutpistol med turbinfläkt inbyggd direkt i maskinens kropp. Den har en hög effekt - 630 W, passar bekvämt i handen, är mobil och funktionell. Den speciella X-Boost-tekniken ger möjlighet att arbeta med viskösa kompositioner, sprutpistolen är universell, utrustad med ett justeringssystem som justerar luftflödets intensitet. Det är nästan perfekt för hemmabruk.

Nackdelarna inkluderar bara en kort strömkabel och den höga kostnaden för enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Bison KPI-500 ". Kompakt allt-i-ett-sprutpistol, utrustad med en 800 ml behållare, 600 W elmotor. Modellen skiljer sig från billigare analoger med ett brett spektrum av viskositet hos arbetsblandningar, den används vid applicering av lack och kitt. Sprutintensiteten kan ändras med en mekanisk regulator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Patriot SG 550 . Sprutan med en fjärrenhet för elmotorn och en slang på 2 m gör ett bra jobb med sina uppgifter i en trädgård eller förortsområde, en hemverkstad. Denna modell har en axelrem som gör att den kan användas i ett upphängt läge. Arbetsblandningens viskositet är begränsad till 50 Din, kompositionens matningskraft är justerbar. Det är en bra lösning för kalkning och målning.

Bild
Bild

" Diold KRE-3 ". Högeffektiv sprutpistol med lång slang och kompressorblock med lätt bärhandtag. Den lilla tankkapaciteten på 700 ml med en effekt på 600 W säkerställer en ganska snabb förbrukning av blandningen. Modellen ger ett snabbt rengöringssystem, justering av materialtillförseln, kontinuerlig drift av enheten är möjlig i 30 minuter. Stöder horisontell, vertikal och cirkulär applicering av färg, olja, lack, antiseptiska och flamskyddsmedel.

Bild
Bild

" Kaliber EKRP-600 / 0,8 ". Sprutpistolen med en fjärrpumpenhet och en slang har en effekt på 600 W, kan spraya blandningen med en hastighet av 350 ml / min. Ett särdrag hos denna modell är den minsta munstycksstorleken, som gör att du bara kan arbeta med mycket flytande formuleringar. Enheten ger en acceptabel ljudnivå och är lätt.

Bild
Bild

" SPECIAL BPO-350 ". En lätt och billig hushållssprutpistol med lufttyp är lämplig för sprutning av flytande färger och lacker. Modellen har en effekt på 350 W, är utrustad med en färgtank med en volym på 0,7 liter. Dess fördelar inkluderar hög prestanda, jämn sprutning av blandningen utan ränder och överkomlig kostnad. Den uppenbara nackdelen är den höga ljudnivån under driften av enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch PFS 2000 . Funktionell och kompakt sprutpistol med fjärrstyrt pistolblock och kompressorslang. Har ett bekvämt grepp, variabel prestanda med stegväxling. Effekten på 440 W är tillräcklig för ganska komplexa uppgifter. Modellen är universell, lämplig för arbete med färger av olika tjocklek.

Bild
Bild

Hammare PRZ110 . 110 W kolvens sprutpistol erbjuder imponerande prestanda och kan hantera färger och primers upp till 120 Din. Modellen har en lätt kropp som är bekväm att hålla i händerna, en ganska lång sladd, det finns en justering av mängden blandning som levereras. En uppenbar fördel är den breda konfigurationen av denna spruta.

Bild
Bild

Wagner W100 . Kompakt och lätt elektrisk sprutpistol med justerbara sprutmängder, med hänsyn till blandningens viskositet. Modellen kan användas i vertikalt och horisontellt läge, tål kontakt med alkydbaser och andra typer av lösningsmedel. 800 ml -tanken räcker för hemmabruk, verktyget är lätt att rengöra och kräver inte komplext underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Våldsamma KR1-260 ". 60 W airless sprutpistol för hushåll. Modellen ger sprayprestanda upp till 260 ml / min och klarar formuleringar med viskositeter upp till 80 Din. Utrustningsunderhåll förenklas så mycket som möjligt, det kan demonteras och tvättas utan att behöva använda ytterligare verktyg. Setet innehåller ett flexibelt munstycke för behandling av platser med svår åtkomst.

Bild
Bild

Hushållsmodeller är vanligtvis utformade för att köras kontinuerligt i 2-30 minuter. De skiljer sig inte åt i hög prestanda, har ofta en allt-i-ett-konfiguration, som kombinerar ett hus och en elmotor i en gemensam enhet.

Sådana enheter har en överkomlig kostnad, är lätta att använda, men kräver strikt överensstämmelse med den rekommenderade blandningsviskositeten. Annars täpps munstycket för snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa professionella färgsprutor

Med stora arbetsmängder uppfyller inte hushållsmodellerna förväntningarna. För att måla fasader på byggnader behöver du en sprutpistol av professionell kvalitet. Sådana modeller produceras av många stora märken av elektrisk utrustning - från "Zubr" till Patriot, Hammer. När du väljer en färgspruta måste du inte vägledas av produktens kostnad, utan av dess prestanda och andra prestandaegenskaper.

Bedömningen av de bästa modellerna hjälper en potentiell köpare att få den mest fullständiga bilden av de möjliga alternativen för utrustning att köpa

Wagner Control Pro 250 M . En kraftfull professionell sprutpistol på ett stativ med en fjärrmotor och en lång slang på 9 m. Modellen är inriktad på cirkulär sprutning av kompositionen, som kan täcka upp till 7,5 m2 yta på 1 minuts drift. Den universella luftlösa sprutpistolen skapar inte ränder och andra defekter, förbrukningen av lackmaterial är lätt justerbar, du kan fylla tanken med kompositioner av nästan vilken viskositet som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svart + Decker HVPL400 . En av de bästa professionella sprutpistoler med ett stationärt kompressorblock, utformat för att fungera med flytande färgföreningar upp till 40 Din. Behållaren för färg under pistolen har en volym på 1200 ml, utrustad med lock för enkel påfyllning. Längden på luftslangen på 6 meter är tillräcklig för fri rörlighet under drift. Kostnaden för enheten är ganska överkomlig, men tillämpningsområdet är begränsat - enheten kan endast användas med vatten och ljusa akrylfärger.

Bild
Bild

Bosch PFS 5000 E . En kraftfull sprutpistol med en indikator på 1,2 kW har en genomsnittlig produktivitet på 0,5 l / min, har en munstycksdiameter på 3 mm och väger 3,8 kg. Denna modell tillhör kategorin airless professionella enheter, den har en avlägsen del med en elmotor och en slang på 4 m. Sprutpistolen klarar lätt tjocka kompositioner, satsen innehåller utbytbara munstycken och tillbehör.

Bild
Bild

Hammerflex PRZ600 . Professionell 600 W sprutpistol med extern pumpenhet. Den inbyggda tanken har en volym på 800 ml, slanglängden på 1,8 m ger handlingsfrihet när du arbetar med verktyget. Denna modell är mångsidig, men lämplig för professionell användning på grund av den breda viskositeten hos arbetsblandningar. Den kan användas för sprutning av emaljer, polyuretan- och oljefärger, lacker och primers samt brandhämmande kompositioner.

Bild
Bild

" Stavr KE-800 ". Högeffektsenhet med extern kompressorenhet lämplig för stationärt bruk, utrustad med bärrem. Den långa slangen gör det lättare att arbeta på höjden, fackarens geometri är justerbar i 3 lägen. Den maximala sprutintensiteten är inte för hög - 400 ml / min, men sprutpistolen klarar framgångsrikt även med tjocka blandningar. När det gäller enkelhet och tillförlitlighet är detta en av de bästa modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller som anses vara professionella positioneras av tillverkarna själva som kraftfulla hushållsmodeller. Men även vid intensiv användning uppvisar de hög stabilitet och utmärkt spraykvalitet, och kan användas med olika typer av blandningar.

Hur väljer man?

Elektrospraypistoler skiljer sig från sina pneumatiska motsvarigheter genom närvaron av en sladd med vilken enheten är ansluten till nätverket . Trycket genereras av en speciell pump, inga andra tryckluftskällor används. Elektriska modeller anses vara enklare och mer mångsidiga. De är luftlösa och luftiga, de används inte bara för målning, utan också för vitkalkning, grundning, lackering, ytskydd mot korrosion.

Skillnader i sprutmetoder förnekar inte de allmänna likheterna i utformningen av elektrosprutpistoler. De är alla utrustade med:

  • elektrisk drivning;
  • reservoar;
  • sprutmunstycke;
  • utlösare för vätsketillförsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en lämplig sprutpistol bland de elektriska modellerna som säljs är det nödvändigt att bestämma sprutvolymen.

Professionella och konsumentalternativ varierar markant i prestanda. Ett antal av de viktigaste kriterierna för att göra ett val bör noteras.

  1. Kraft . I professionella elektrosprutpistoler som används för puts, målning av fasader, bilar når den 1 kW. Hushållsmodeller är indelade i 2 kategorier. För att lösa små hushållsuppgifter används sprutpistoler för 60-200 W, alternativ för 500-600 W är lämpliga för målning av staket, kalkning av tak.
  2. Prestanda . Den mäts i liter per minut. För hushållsmodeller räcker det med en indikator på 0,5 l / min, för professionella modeller är en prestanda på 1 l / min optimal.
  3. Tryck . Med luftsprutpistoler når den 8 atmosfärer. Airless kan nå upp till 500 atm.
  4. Tankens volym . Den avgör hur länge enheten kommer att fungera från 1 tankning. Vanligtvis varierar denna indikator i intervallet 0,5-1,5 liter. Ju större tank, desto tyngre och större sprutpistol själv.
  5. Munstycksmått . De avgör vilken typ av arbete verktyget är lämpligt för. Kitt- och primerföreningar sprutas genom ett hål med en diameter på minst 1,6 mm. För färger baserade på en vattenhaltig emulsion används munstycken från 0,5 till 1,3 mm. Resten av modellerna anses vara universella.
  6. Se . Lufttypsmodeller ger måleri av hög kvalitet när man arbetar med små detaljer och applicerar dekorativa kompositioner. De är mer lämpliga för hushållsbruk. Airless anses vara mer produktiv, vilket ger en sprayhastighet på upp till 300 ml / min. De är utrustade med ett kolvelement som sprutar färg med en elektrostatisk stöt.
  7. Företagets tillverkare . Det finns märken som vanligtvis är mer betrodda än andra. Bland marknadsledarna finns Bosch, Black + Decker, Wagner. I budgetsegmentet kan du säkert lita på produkterna från märkena Zubr och Diold.

Med tanke på alla dessa funktioner kan du välja rätt elektrisk sprutpistol för att lösa alla uppgifter - från möbler eller inredning till bilkarosseri.

Rekommenderad: