Hur Väljer Man Färg För Väggar I En Lägenhet? Vilken Färg är Bättre Att Använda än Att Måla Tapeten Och Vilken Rulle Behövs För Målning, är Tikkurila -produkter Lämpliga För Ett Ba

Innehållsförteckning:

Video: Hur Väljer Man Färg För Väggar I En Lägenhet? Vilken Färg är Bättre Att Använda än Att Måla Tapeten Och Vilken Rulle Behövs För Målning, är Tikkurila -produkter Lämpliga För Ett Ba

Video: Hur Väljer Man Färg För Väggar I En Lägenhet? Vilken Färg är Bättre Att Använda än Att Måla Tapeten Och Vilken Rulle Behövs För Målning, är Tikkurila -produkter Lämpliga För Ett Ba
Video: Сolor Lock by Benjamin Moore 2024, April
Hur Väljer Man Färg För Väggar I En Lägenhet? Vilken Färg är Bättre Att Använda än Att Måla Tapeten Och Vilken Rulle Behövs För Målning, är Tikkurila -produkter Lämpliga För Ett Ba
Hur Väljer Man Färg För Väggar I En Lägenhet? Vilken Färg är Bättre Att Använda än Att Måla Tapeten Och Vilken Rulle Behövs För Målning, är Tikkurila -produkter Lämpliga För Ett Ba
Anonim

Bland det stora utbudet av efterbehandlingsmaterial är färg mycket populärt. Det används på grundval av olika byggnader, inklusive bostäder, kommersiella och statliga anläggningar. Med tanke på det stora utbudet av produkter måste du välja rätt typ och färg på materialet för ett visst rum.

Bild
Bild

Särdrag

För reparation används färger som skiljer sig åt i pris, nyans, sammansättning och motståndskraft mot olika yttre påverkan. Materialet erbjuder designers enorma möjligheter att inreda rum med kombinationer av olika färger. En vägg målad i en färg kan fungera som en duk för en snygg ritning, komposition eller mönster. Du kan placera sådana dekorativa element som fotografier, målningar och mer på den.

Ett stort sortiment erbjuder å ena sidan obegränsade valmöjligheter, och å andra sidan kan det förvirra en oerfaren köpare. Innan du köper produkter är det bättre att bekanta sig med råd från experter, lära sig om för- och nackdelar med att dekorera med färg och också förstå egenskaperna hos färger med olika kompositioner.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Experter lyfter fram vissa fördelar och nackdelar med färg som ett efterbehandlingsmaterial.

Fördelar:

  • Mångfald . Specialister inom heminredning har uppskattat det enorma utbudet av färger och nyanser. Den mångfacetterade paletten gör det möjligt att översätta till verkligheten även de mest extraordinära kreativa idéerna och idéerna. Genom att kombinera olika färger skapas nya fantastiska färger som kan ge interiören mer uttrycksfullhet.
  • Livstid . Med förbehåll för alla regler i processen att applicera materialet och använda en kvalitetsprodukt, behåller färgen sin skönhet i många år. Lång livslängd är en av de främsta fördelarna med denna finish.
  • Säkerhet . Färgen visar motståndskraft mot olika skador och yttre påverkan. Till skillnad från tapeter kommer den inte att skadas av husdjur eller små barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vård . Även med konstant våtrengöring behåller målade ytor sitt attraktiva utseende och färgmättnad. Regelbunden rengöring påverkar inte efterbehandlingsmaterialet på något sätt.
  • Bekvämlighet . Du kan applicera färg på olika sätt: rulle, pensel, spray. Alla väljer det mest praktiska och effektiva sättet. Färgen är idealisk för inredning av rum med komplexa konfigurationer. Detta är rum där kolumner, volymetriska element, nischer, avsatser och andra element finns.
  • Eliminering av brister . Efterbehandlingsmaterialet är perfekt för att bli av med mindre defekter som repor, sprickor, blåmärken. I händelse av skada kommer det inte att vara svårt att fixa platsen, och reparationen tar inte mycket tid.
Bild
Bild

Minus:

  • Träning . För att färgen ska hålla länge och ligga jämnt på ytan är det nödvändigt att utföra förberedande arbete. Innan du börjar, slipas och planas väggen. Spackel och annat kitt används.
  • Ansökan . Trots den uppenbara enkelheten har målningsprocessen sina egna komplexiteter. En rulle rekommenderas för nybörjare. Det förenklar ansökningsförfarandet. Använd inte produkter av låg kvalitet. Detta kommer att komplicera jobbet, särskilt om du inte har rätt erfarenhet. Var noga med att läsa bruksanvisningen för materialet.
  • Ansamling av smuts . Många typer av färger har förmågan att samla damm från inomhusluften. För att förhindra att denna aspekt orsakar sjukdom eller allergier är det nödvändigt att rengöra regelbundet våt.
  • Skada . Färgen, i jämförelse med andra efterbehandlingsmaterial, tål inte mekanisk påfrestning. Det leder till bildning av chips, skav och andra defekter. För att undvika denna nackdel måste du vara försiktig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Huvudkriteriet för vilken färg är uppdelad i typer är dess sammansättning. Varje sort har individuella egenskaper:

Vattendispersiv

Denna typ av material kallas också vattenbaserad färg. Färgen innehåller vatten. På grund av denna komponent torkar finishen snabbt och har ingen ihållande, obehaglig lukt.

Huvudsakliga fördelar:

  1. Vattenångpermeabilitet.
  2. Snabb och enkel rengöring.
  3. Smutsavvisande egendom.
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet är lämpligt för att dekorera inte bara väggar, utan även tak och golv. Det rekommenderas starkt för användning i torra rum.

Olja

Oljeprodukter skapas på basis av olika oljor. Naturliga och konstgjorda torkoljor används. Speciella pigment löses upp i dem.

Fördelar:

  1. Hållbarhet och tillförlitlighet.
  2. Inomhus och utomhus.
  3. Färgen känns bra i olika mikroklimatförhållanden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

  1. Ihållande och stickande lukt.
  2. Det tar lång tid att torka.
  3. Nästan ogenomtränglig för luft.
Bild
Bild

Alkyd

Element och pigment i sammansättningen av efterbehandlingsmaterialet är sammankopplade med hjälp av ett alkydharts.

Fördelar:

  1. Snabbtorkande process.
  2. En stark och ångsäker film bildas på ytan.
  3. Det bästa alternativet om du behöver skydda metallstrukturen från korrosion.

Nackdelar: obehaglig och ihållande lukt, som inte bara kvarstår under appliceringen, utan också efter den. I lägenheter och hus används alkydfärg sällan, vilket gör ett val till förmån för andra produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl

Färgen fick sitt namn på grund av akrylhartset i kompositionen. Denna komponent, efter fullständig torkning av materialet, bildar en tät skyddsfilm på ytan.

Fördelar med val:

  1. Färgen kan säkert användas i rum med hög luftfuktighet.
  2. Brist på obehaglig lukt.
  3. Det tar lite tid att torka.
  4. Motståndskraftig mot nötning och skador.
Bild
Bild
Bild
Bild

Latex

Här är kopplingselementet latex. Det skapar en tunn men pålitlig film på efterbehandlingsmaterialet. Färger av denna typ skapar en blank yta, och denna indikator kan variera för olika produkter.

Fördelar:

  1. Enhetlig och exakt applicering på vilken textur som helst.
  2. Pålitlighet och praktiska egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Silikonfärg

Detta efterbehandlingsmaterial är perfekt för fasadarbete. Dess huvudkomponent är silikonharts, vilket resulterar i att en yta bildas som inte fuktas med vatten.

Huvudfördel: ångpermeabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ färg

Dekorativ färg skiljs ut i en separat grupp. Det är främst ett vattenlösligt material. Med sin hjälp kopierar hantverkare skickligt olika texturer: sten, siden, sammet och mycket mer.

Beläggningen gör det möjligt att skapa en speciell dekorativ design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkande företag

Marknaden erbjuder moderna köpare ett stort urval av färger och lacker. Produkter från både inhemska och utländska märken är tillgängliga för ryska kunder. Produkten skiljer sig inte bara i pris, utan också i prestanda. Bland det breda sortimentet har vissa märken blivit särskilt populära:

  • Tikkurila . Det välkända finska företaget Tikkurila är bekant för de flesta specialister som arbetar med renovering och inredning av lokaler. Företaget har erbjudit sina produkter på den ryska marknaden i flera år. Akrylfärg Euro-2 är särskilt populär. Kunderna uppskattade också den uppdaterade versionen av Euro-7. Denna produkt har högre nötningsbeständighet.
  • Dufa . Färgen från det tyska märket Dufa är idealisk för dekoration av både väggar och tak. Företaget erbjuder ett vattendispersivt efterbehandlingsmaterial. Formuleringar under namnen Wandfarbe och Superweiss har blivit utbredda. Denna produkt har utvecklats specifikt för lägenheter och hus.
  • M? KKE . Produkter från varumärket M? KKE är perfekta för att dekorera ytor av trä, sten, betong, tegel etc. Materialet rekommenderas för användning i bostadslokaler. Färgen är lämplig för vägg- och dukdekoration. Interiörsprodukten är säker och miljövänlig. Det är enkelt och trevligt att arbeta med, och beläggningen tar minst tid att torka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Valfunktioner för olika rum:

Hall . En vanlig hall är ett smalt utrymme utan naturligt ljus. Därför rekommenderas det att välja ljusa nyanser. Det bästa alternativet: vit, ljus beige, mjölk, gräddton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum . I denna del av huset är det nödvändigt att skapa en bekväm miljö. Det rekommenderas att föredra lugna toner. När det gäller att inreda rymliga rum rekommenderas det att välja blått, gult, grågrönt. För mer kompakta rum är lila, lila, mjukt grönt perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök . Ljusa färger ser bra ut i köket: persika, grädde, gul. Gula nyanser har en positiv effekt på aptiten och matsmältningen. För en fräschare och lättare atmosfär, använd turkos, blågrön och vit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barns . Ljusa och mättade färger väljs för barnrummet. De vanligaste färgerna är gul, grön, blå, orange, varmrosa. Denna serie är lämplig för att dekorera ett litet barns rum. För att dekorera rummet för en student eller tonåring bör du välja lugnare färger som inte kommer att distrahera från studien.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum . Detta är en zon för vila, avkoppling och lugn, och därför ska paletten vara mild och mjuk. Pastellfärger är idealiska: rosa, blå, lila, mynta.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en färg, se interiörens stil.

Och några fler tips för att välja rätt material:

  • Välj tvättbar färg för ditt kök och hall. Detta alternativ gör det lättare att rengöra ytor.
  • Ett material som är resistent mot mekanisk påfrestning och skador, perfekt för barnrum. Välj hållbara produkter.
  • För att förkorta din reparationstid, köp en snabb torrfärg.

Rekommenderad: