Fraktion Av Krossad Sten För Betong: Vilken Krosssten Behövs För Grunden Av Huset Och Vilket är Bättre För Det Blinda Området? Vilken Storlek Används För Betonggolv?

Innehållsförteckning:

Video: Fraktion Av Krossad Sten För Betong: Vilken Krosssten Behövs För Grunden Av Huset Och Vilket är Bättre För Det Blinda Området? Vilken Storlek Används För Betonggolv?

Video: Fraktion Av Krossad Sten För Betong: Vilken Krosssten Behövs För Grunden Av Huset Och Vilket är Bättre För Det Blinda Området? Vilken Storlek Används För Betonggolv?
Video: Kantsten Visby smart sten med unikt mått - Stenbolaget 2024, April
Fraktion Av Krossad Sten För Betong: Vilken Krosssten Behövs För Grunden Av Huset Och Vilket är Bättre För Det Blinda Området? Vilken Storlek Används För Betonggolv?
Fraktion Av Krossad Sten För Betong: Vilken Krosssten Behövs För Grunden Av Huset Och Vilket är Bättre För Det Blinda Området? Vilken Storlek Används För Betonggolv?
Anonim

I alla betonglösningar krävs det hjälpkomponenter som slutbehandlingsstyrkan och alla nödvändiga egenskaper direkt beror på. För att göra en högkvalitativ komposition måste du använda flera komponenter-cement, vatten och fyllmedel av hög kvalitet. I den överväldigande majoriteten av fallen används krossad sten (på ett enkelt sätt krossad sten) som fyllmedel för betong, som har utmärkt prestanda som är optimal för konstruktion. För att göra en högkvalitativ sammansättning bör du ta reda på alla viktiga egenskaper hos krossad sten, liksom dess sorter som kan användas.

Bild
Bild

Primära krav

De tekniska indikatorerna för färdigblandningar beror direkt på de grundläggande kraven för krossad sten

Bild
Bild
  1. Genomsnittligt värde för spannmålstäthet krossad sten ska vara lika med 1, 4-3 gram per 1 cm3.
  2. Den ursprungliga rockens styrka när det kläms fastställs det av det ultimata motståndet under fastspänning och slipning av det producerade materialet.
  3. Fläckighet . Detta är en parameter som kännetecknar grusplanet. I konstruktionen praktiseras plattliknande former av material utan mjukhet. Utifrån detta finns det flera typer av stenkategorier. Den kubiska formen är optimal, eftersom den uppnår en utmärkt packning.
  4. Fraktion (kornstorlek) av krossad sten för betong . Denna parameter anger måtten på det applicerade materialet.
  5. Frostmotstånd . Den här egenskapen kommer att visa i vilka temperaturgränser den krossade stenen kan utövas. Bokstaven F används för markering, liksom en siffra som anger cyklerna som den krossade stenen tål vid frysning och upptining. Krossad sten med F300 -märkning är utrustad med den optimala egenskapen. Denna indikator måste i synnerhet följas i förhållandena för inhemsk konstruktion, där temperaturen i atmosfären under sommar- och vinterperioderna varierar avsevärt.
  6. Radioaktivitet . Denna indikator indikerar materialets naturliga radioaktiva bakgrund. När grad 1 anges på förpackningen kan den övas i olika jobb. Klass 2 används för stenläggning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som redan nämnts påverkar fraktionen betongkvaliteten inte mindre än typen av krossad sten. Dess val beror också på det föreslagna arbetet. För betongbruk används krossad sten i fraktionen 5-70 millimeter . En finare skillnad bildas av undergrupper på 5-10 millimeter, 10-20 millimeter, 20-40 millimeter och 40-70 millimeter. För betong är det att föredra att använda större fraktioner av grus och krossad sten, eftersom fyllmedlet i detta fall kommer att utrustas med en lägre specifik densitet och utöva minimalt tryck på cementlösningen, vilket garanterar den nödvändiga rörligheten för betongblandningen.

Det finns standarder enligt vilka fyllmedlet med ökad storlek ska vara lika med från 1 till 20 viktprocent och med reducerad storlek - högst 20% av blandningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt SNiP 3.03.01-87 måste betonglösningen innehålla krossad sten i sin struktur minst 2 fraktioner med ett gränsvärde av element upp till 40 millimeter och minst 3 fraktioner, när de största komponenterna är 40-70 millimeter. Den största storleken på krossad sten bör vara inom mindre än en tredjedel av det minsta avståndet mellan de längsgående armeringsstängerna . Det bör inte heller överstiga 1/3 av den minsta storleken på en viss byggnadsdel, till exempel dess bandbredd.

Betongkonstruktioners livslängd och tillförlitlighet beror främst inte bara på i vilken utsträckning material av hög kvalitet används, utan också på hur blandningen är korrekt sammansatt

För att få betong av hög kvalitet bör alla detaljer i tillverkningen beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ av krossad sten behövs för olika typer av betong?

Olika typer av betong innebär användning av olika typer av krossad sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

M-100 betong

Den har inte särskilt hög hållfasthet, den är inte avsedd för kritiska konstruktionselement. Det praktiseras för att hälla golvet i källare, för att lägga grunden för att täcka vägar, trottoarer, fundament. För att förbereda blandningen kan sekundär eller kalksten krossad sten med en storlek på 5-20 millimeter användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betong M-150

Tillhör betong med ett genomsnittligt hållfasthetsvärde. Det praktiseras i individuell konstruktion för några mindre arbeten, inklusive förberedelse av grunden för platser och stigar, konstruktion av golv, betong av stöd och pelare, konstruktion av monolitiska låglastfundament. Aggregatet kan vara en grusblandning eller krossad kalksten på 5-20 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

M-200 betong

Tung betong, har ett genomsnittligt hållfasthetsvärde, praktiseras för att gjuta grunden för låga byggnader, gränder, plattformar, blinda områden, trappor och så vidare. Fyllmedlet är granit eller gruskrossad sten. För denna blandning kan kornstorleken på krossad sten ligga i intervallet från 5 till 40 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

M-250 betong

Ganska stark betong med en bulkdensitet på 1800-2500 kg / m3, praktiseras vid konstruktion av civila och industriella anläggningar, för konstruktion av fundament för olika laster, konstruktion av betongytor, trottoarer och vägar, produktion av monolitiska förstärkta betongkonstruktioner. Aggregat-granit eller grus krossad sten 5-20 mm + 20-40 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

M-300 betong

Tung betong, intensivt praktiserad i individuell konstruktion på grund av kombinationen av rimliga kostnader och solida tekniska egenskaper. Det används för att bygga ett mörkt område, fundament, konstruktion av monolitiska låga byggnader, konstruktion av trappor och golv, tillverkning av stolpar . Kornstorleken på krossstenen i denna betong är en blandning av 2-3 fraktioner i intervallet från 5 till 40 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

M-350 betong

Kraftig betong för kritiska konstruktionselement som är konstruerade för att klara betydande belastningar. Efter att materialet fått styrka blir det immun mot yttre påverkan. Betong av detta märke används för att skapa väggar, golvplattor, grunden för ett hus, stödpelare och flygfältplattor . För denna blandning är kornstorleken för granitkrossad sten en kombination av korn i 2-3 storlekar från 5 till 70 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

M-400 betong

Avser tung betong med högt innehåll av Portlandcement, vilket garanterar dess högsta egenskaper för tryckhållfasthet, draghållfasthet, sprickbildning. Det praktiseras för konstruktion av kritiska strukturer, såsom väginfrastrukturanläggningar (broar, överfarter), specialkonstruktioner (byggnader för vattenkraftverk, dammar, spill, dränering och vattenuttag, tunnlar etc.), bärande konstruktionselement, monolitiska höghus. För en sådan blandning praktiseras granitkrossad sten-en kombination av olika fraktioner på 5-25 millimeter + 20-70 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

M-500 betong

Betong av denna klass och högre produceras på specialorder för att skapa extremt viktiga strukturelement. Detta är ett dyrt material med ett högt innehåll av Portlandcement, ett stort aggregat är krossad sten av täta stenar -serpentinit, amfibolit, granit med en bråkdel av 5-25 millimeter + 20-70 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad händer om du väljer fel?

Analfabetiskt utvalt kornstorlek för detta byggmaterial kan leda till tillverkning av produkter av låg kvalitet av armerad betong.

Det är förbjudet att använda krossad sten med en identisk fraktion, eftersom detta kan bilda tomma utrymmen i betongen, vilket minskar dess stabilitet och kvalitet

När du lägger till grus måste du hålla dig till proportionerna. Om det är för mycket av det, fäster det inte tätt vid cementet, och strukturen kollapsar snabbt under belastning. Bristen leder till sänkning och en minskning av betongens hållfasthet.

Den optimala volymen är 80% av blandningens totala volym.

Bild
Bild

För att säkerställa byggmaterialets höga kvalitet måste fraktionen av krossad sten för betong uppfylla villkoren i GOST . Dessutom tillhandahålls andra parametrar för ett visst naturmaterial - de fluktuerar baserat på extraktionsstället. Tillverkaren anger parametrarna för varje parti krossad sten, och konsumenten måste jämföra och välja egenskaper enligt uppgifterna.

Det är omöjligt att ge ett svar på frågan om vilken kornstorlek av krossad sten som är bäst för blandningen.

I ett visst avsnitt beror valet på vilket märke av byggmaterial du behöver få.

Rekommenderad: