Konvektionselektriska Ugnar: Vad är Konvektionsfunktionen För Och Vad är Det? Funktioner I Inbyggda Ugnar Med Rotisserie

Innehållsförteckning:

Video: Konvektionselektriska Ugnar: Vad är Konvektionsfunktionen För Och Vad är Det? Funktioner I Inbyggda Ugnar Med Rotisserie

Video: Konvektionselektriska Ugnar: Vad är Konvektionsfunktionen För Och Vad är Det? Funktioner I Inbyggda Ugnar Med Rotisserie
Video: Information: Inbyggnadsugnar 2024, April
Konvektionselektriska Ugnar: Vad är Konvektionsfunktionen För Och Vad är Det? Funktioner I Inbyggda Ugnar Med Rotisserie
Konvektionselektriska Ugnar: Vad är Konvektionsfunktionen För Och Vad är Det? Funktioner I Inbyggda Ugnar Med Rotisserie
Anonim

Matlagning är mycket lättare idag än för fem år sedan. Allt detta beror på närvaron av många tekniker. För processen att skapa kulinariska mästerverk bör hemmafruar skaffa ugnar som har uppvärmning och konvektion av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Den moderna elektriska konvektionsugnen är en funktionell apparat som är utrustad med olika alternativ. Konvektion är ett av tillagningslägen, vilket innebär användning av en fläkt som är monterad i bakväggen. Tack vare denna enhet finns det en enhetlig cirkulation av luftmassor inuti ugnarna, varefter en enhetlig temperatur upprättas, liksom en högkvalitativ bakprocess på varje sida. Funktionen för denna typ av system förbättras genom att installera ett värmeelement nära fläkten.

Konvektionsugnen säkerställer samma temperaturregim i varje hörn av ugnen. Med denna typ av matlagning har kocken möjlighet att laga mat samtidigt på olika nivåer i skåpet . Till exempel, baka en kötträtt ovanpå och grönsaker på botten. På grund av det faktum att luften rör sig fritt i hela området blir var och en av rätterna perfekt tillagade och brynta från alla sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är funktionen till för?

Du kan bestämma behovet av konvektion efter en detaljerad studie av dess kapacitet, samt fördelar och nackdelar. Recensioner tyder på att de flesta kockar är nöjda med tillgängligheten av den här funktionen i sin utrustning, eftersom disken visar sig vara brunad och tar inte mycket tid att förbereda. Enligt hemmafruar och professionella kockar erbjuder konvektionsläget i ugnen följande fördelar.

  1. Snabb omvandling av kall luft till varm luft. Denna funktion hjälper till att spara energi för att uppnå önskad temperaturregim.
  2. Enhetlig fyllning av ugnen med varmluftsflöde. Detta innebär jämn och fullständig rostning av även stora bitar fisk och kött.
  3. Fuktig konvektion bidrar till bristen på torr känsla i den tillagade maten.
  4. Möjligheten till en gyllenbrun skorpa, samt torkning av alltför saftiga livsmedel.
  5. Bevarande av matens användbara egenskaper efter tillagning.
  6. Laga flera rätter samtidigt, som kan placeras på olika nivåer i ugnen.
Bild
Bild
Bild
Bild

En elektrisk konvektionsugn är en oumbärlig vara för dem som gillar att laga mat och överraska sina nära och kära med läckra och originella rätter. Tyvärr har denna typ av utrustning en nackdel - det är höga kostnader. Men denna nackdel lönar sig mycket snabbt genom att spara tid och energi. Med elektriska ugnar som är utrustade med konvektion kan du göra följande:

  • baka stora köttbitar, fisk, fjäderfä för att få jämn bakning på varje sida;
  • baka stora mängder matvaror;
  • laga rätter med en enhetlig gyllene aromatisk skorpa;
  • förbereda bakverk;
  • torra grönsaker, frukter, örter;
  • tina produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Moderna tillverkare av hushållsapparater för köket släpper nya och mer avancerade elektriska ugnar varje år. Fläktarna på dessa enheter spelar den viktigaste rollen i tillagningsprocessen, vilket säkerställer acceleration och enkelhet i proceduren. De viktigaste typerna av ugnar med konvektionsfunktion är följande.

  1. Gas, elektrisk, kombinerad.
  2. Står separat och även inbyggd. Inbyggda elektriska ugnar med konvektionsläge förtjänar särskild uppmärksamhet; de kan installeras i ett kök med små dimensioner. Tekniken passar perfekt in i alla interiörer och tar inte mycket plats.
  3. Med en autonom typ av arbete, liksom de som är anslutna till hällen.
  4. Miniugnar som liknar mikrovågor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska ugnar kan använda tre typer av konvektionsläge:

  • med en speciell fläkt som blåser luft genom hela ugnen;
  • konvektor med värmekretsar;
  • våt typ, vilket bidrar till mättnad av utrymmet med uppvärmd ånga.

Elektriska ugnar kan också utrustas med en naturlig typ av konvektion, som är karakteristisk för äldre modeller, tvingade och fuktiga, som finns i moderna enheter. Tvångsventilation utförs med hjälp av en fläkt. Vissa modeller av elektriska ugnar är utrustade med bekväm våtkonvektion med ånga. Med det här läget är hela utrymmet i enheten fyllt med ånga, tack vare detta tillfälle är inte rätterna för torra, degen jäser perfekt, produkterna är friska och välsmakande. Modeller med grill och spott kan också kallas populära typer av denna typ av utrustning.

Den inbyggda ugnen med rotisserie är för närvarande mycket efterfrågad bland köparen. Dessa är multifunktionella högkvalitativa modeller som är mycket praktiska och enkla att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konvektions- och spetsugnar är kompakta och attraktivt utformade, så att kockar kan väcka många intressanta idéer till liv.

Hur väljer man?

Trots att ugnar kan ha olika strömkällor föredrar de flesta konsumenter elektriska. När du väljer denna produkt måste du vara uppmärksam på många indikatorer. Först och främst bör du tänka på platsen där den här typen av utrustning kommer att finnas. Elugnen måste vara lämplig för köks- och möbeldimensioner. Om det inte finns tillräckligt med utrymme i rummet, bör du vara uppmärksam på den inbyggda typen av enhet. Ett anständigt alternativ med begränsat utrymme skulle vara en bordsugn med konvektionsläge; sådana miniugnar är ganska praktiska att transportera.

Den framtida ägaren måste också besluta om de nödvändiga funktioner som köksenheten måste utföra. Detta hjälper dig att spara pengar eftersom du inte behöver betala extra för extra funktionalitet. Styrskåpets kraft är en viktig egenskap när du väljer önskad modell. Ju kraftfullare ugnen desto snabbare lagar den mat. Indikatorn kan vara från 600 till 3500 W.

Bild
Bild
Bild
Bild

Energiförbrukning av utrustning ska inte heller ignoreras. Klass "A" är den mest ekonomiska, medan "C" har motsatta egenskaper. När det gäller volym är ugnarna stora, medelstora och små, så om du måste laga mat för en liten familj bör du inte betala för mycket för dimensioner. Var också uppmärksam på förekomsten av följande alternativ:

  • termostat, som ställer in temperaturregimen;
  • typ av konvektion: våt, påtvingad eller naturlig;
  • timer;
  • möjligheten att ta bort det övre locket, tack vare vilket ugnen kan förvandlas till en brännare;
  • grill, spett;
  • placering av värmeelement, det är bättre när de är i de övre och nedre delarna av ugnen;
  • typ av kontroll, som kan vara mekanisk, beröring, elektronisk;
  • helt set;
  • möjligheten att spara program;
  • non-stick beläggning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Efter att ha köpt en elektrisk konvektionsugn får varje användare en manual om hur den ska användas. Efter att ha studerat bruksanvisningen måste konsumenten följa dess punkter. Det finns också några regler som inte bör brytas när du använder enheten.

  1. Om du vill använda konvektionsfunktionen måste ugnen förvärmas. Det är också nödvändigt att göra detta när du förbereder rätter som soufflé, maräng eller bröd.
  2. Att använda en konvektor innebär att laga mat till en lägre temperatur än utan den. Därför bör den ställas in 20 grader mindre än vad som anges i receptet.
  3. När ugnen är full är det värt att komma ihåg att mer tid kommer att läggas på matlagning, eftersom det är svårare för luftströmmarna att cirkulera.
  4. Om du vill laga flera rätter på olika nivåer samtidigt är det värt att komma ihåg att tiden för tillagning av dem kan vara annorlunda. Du bör inte glömma detta faktum, eftersom mat som lagats tidigare kan brinna.
  5. Konvektionsläge är det bästa alternativet för att laga frysta livsmedel utan att tina upp det. Men glöm inte i det här fallet att ugnen måste förvärmas, och det tar minst 20 minuter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande är marknaden för hushållsapparater fylld med ett stort sortiment av elektriska ugnar med konvektionsläge, så människor med olika ekonomiska möjligheter kommer att kunna välja det perfekta alternativet för sig själva. Av konsumenternas recensioner att döma förtjänar modellerna Siemens HB634GBW1, Hansa FCMW58221, Bosch HCE644653 värdig uppmärksamhet . Genom att köpa en sådan enhet kan kockar inte bara effektivt använda elektrisk energi utan också skapa kulinariska mästerverk samt experimentera i matlagningsprocessen.

Rekommenderad: