Liten Ugn: Funktioner I Kompakta Elektriska Inbyggda Ugnar, Val Av En Miniugn, Mått På Små Ugnar

Innehållsförteckning:

Video: Liten Ugn: Funktioner I Kompakta Elektriska Inbyggda Ugnar, Val Av En Miniugn, Mått På Små Ugnar

Video: Liten Ugn: Funktioner I Kompakta Elektriska Inbyggda Ugnar, Val Av En Miniugn, Mått På Små Ugnar
Video: Electrolux EOP601X ugn 2024, April
Liten Ugn: Funktioner I Kompakta Elektriska Inbyggda Ugnar, Val Av En Miniugn, Mått På Små Ugnar
Liten Ugn: Funktioner I Kompakta Elektriska Inbyggda Ugnar, Val Av En Miniugn, Mått På Små Ugnar
Anonim

När de ordnar ett kök försöker de flesta hemmafruar att hålla så mycket ledigt utrymme som möjligt. En kompakt apparat som en liten ugn kan hjälpa till med detta. Denna enhet är inte bara liten i storlek och lätt i vikt, utan också lätt att installera i lägenheter och sommarstugor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En liten ugn skiljer sig från den vanliga stora motsvarigheten bara i storlek. När det är möjligt är det lika bra som en standardugn att utföra olika funktioner. Setet innehåller ett bakplåt med galler.

Det är mycket lättare att placera den här elektriska apparaten i köksutrymmet. Detta beror på dess kompakthet. Det kommer att se bra ut både på bordet och i valfri nisch i köksuppsättningen. Installationen måste dock ta hänsyn till behovet av fri luftcirkulation. För detta lämnas luckor på alla sidor av ugnen.

Tillverkare erbjuder ett stort urval av minioggnar i olika färger. Denna sort underlättar processen att välja denna teknik för en viss interiörstil. Så den vanliga metallfärgen passar bra med techno- och högteknologiska stilar. Och vita apparater är lämpliga för en klassisk rumsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera den ganska höga säkerhetsnivån för minugnen, som säkerställs av god ventilation och ett genomtänkt kylsystem.

Moderna små modeller har alla tilläggsfunktioner du behöver. Så med en liten ugn kan du tina upp mat och värma upp maten. Och för användning i förortsförhållanden finns det modeller som dessutom är utrustade med två eller flera brännare, som är ett utmärkt alternativ till den vanliga stora gas- eller elspisen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med en liten ugn är att den är ytlig. Även hemmafruar, som på grund av det lilla köket inte kan leverera en vanlig spis med ugn, med hjälp av dem kommer de att kunna skapa kulinariska mästerverk. Dessutom fungerar denna utrustning från ett vanligt eluttag, så det är enkelt att installera den i vilket kök som helst.

Men denna teknik har också andra fördelar:

  • låg kostnad;
  • snabb förberedelse av även komplexa rätter;
  • enkel rörelse;
  • energi sparande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en liten familj räcker det med en miniugn, eftersom det inte behövs några stora rätter. Dess kapacitet motsvarar 2-3 portioner av en maträtt. Dessutom gör den mindre interna volymen att maten kan lagas snabbare med mindre matlagningsenergi. Faktum är att ett litet utrymme värms upp mycket snabbare, och mindre tid krävs för matlagning.

Men det finns också nackdelar med denna teknik. Den viktigaste är överhettning av enheten under långvarig kontinuerlig drift. Detta gäller särskilt för billiga modeller. Därför kan du bränna händerna på utsidan av ugnen när du lagar mat.

Och en annan betydande nackdel är dold i den lilla kapaciteten. För att förbereda en festlig middag, inte bara för familjen, utan också för gästerna, måste du spendera mycket tid. Dessutom blir det i allmänhet inte möjligt att laga flera olika rätter samtidigt i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en liten ugn är det nödvändigt att inte bara besluta om den externa designen utan också om apparatens funktionalitet. När du studerar dess tekniska egenskaper bör du vara uppmärksam på följande skåpfunktioner:

  • energiförbrukningsklass;
  • oberoende av modifiering;
  • enhetens inre volym;
  • närvaron av handtag för transport;
  • närvaron av en pyrolysfunktion;
  • överensstämmelse med priset och en uppsättning användbara funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller effektivitet är miniugnar indelade i flera klasser, som har en bokstavsbeteckning. Apparater i klass A och B förbrukar minst el.

För att organisera köksutrymmet på det mest rationella sättet är det bättre att välja en oberoende typ av apparat. I det här fallet kan den installeras var som helst, eftersom det inte finns någon häll på den. Om så önskas kan de kombineras, men separat installation är också möjlig.

När det gäller den inre kammarens kapacitet kan du beräkna det själv. Enligt statistiken krävs 8 liter för att förbereda en portion för en person. Genom att multiplicera denna siffra med antalet hushåll kan du få den optimala storleken på insidan av skåpet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra enheten lättare att flytta under transport (till exempel till stugan) är handtagen på sidorna helt enkelt ersättbara. Dessutom kommer de att hjälpa till att manipulera ugnen med en minimal risk att falla och gå sönder.

Om vi pratar om kostnaden beror det direkt på antalet enhetsalternativ. När miniugnen är utrustad med en mikrovågsfunktion, samt spott och grill, kan kostnaden bli ganska hög. En sådan dyr funktionalitet kommer dock att löna sig med ett brett utbud av läckra rätter.

Det finns också billigare alternativ som endast antar enhetens grundläggande funktioner. Ibland räcker det med en enkel modell om det inte finns några ivriga kockar i familjen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall kan det vara svårt att rengöra en liten ugn efter att ha lagat en fet måltid. Med den pyrolytiska rengöringsfunktionen förenklas denna uppgift kraftigt. Kärnan i processen är att värma insidan av ugnen till en temperatur som bränner ut alla föroreningar. Efter att du har stängt av och kylt enheten räcker det med att torka den från insidan med en fuktig svamp eller mikrofiber.

När det gäller måtten på inbyggda ugnar kan deras bredd variera beroende på modell och tillverkare, men höjden är vanligtvis standard- 45 cm. Därför, om köksuppsättningen är gjord på beställning, är platsen för att placera mini- ugnen kan förutses i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, när du väljer, bör du vara uppmärksam på antalet glasögon i dörren. Det finns modeller med ett eller två glasögon till salu. I det första fallet värms dörren upp för mycket, vilket hotar med brännskador, i det andra är temperaturen acceptabel.

Det är också viktigt att ha konvektion och en timer, även om det här är en budgetmodell. Med tanke på utvecklingsnivån för modern teknik bör man inte gå tillbaka till det förflutna. Dessutom kan detta hota överkokningen av skålen eller otillräcklig beredskap av dess inre del.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

För att en miniugns livslängd ska överstiga garantitiden är det nödvändigt att följa reglerna för användning och skötsel. För att göra detta måste du först och främst göra en högkvalitativ och pålitlig anslutning till nätverket. I detta fall är det önskvärt att andra hushållsapparater inte är anslutna till det uttag som används. Anslutningspunkten måste vara i gott skick, kontakterna får inte gnista. Installera inte heller miniugnen bredvid vatten. Fukt kan orsaka kortslutning.

När det gäller korrekt och konstant vård kan det göras på flera sätt. För att rengöra de inre ytorna kan du använda ett av de många specialtvättmedlen på marknaden. Men det finns ett annat alternativ, som förutsätter närvaron av en rengöringsfunktion i själva enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Vissa moderna miniugnar har redan fått erkännande bland hemmafruar.

Till exempel anses den bästa när det gäller kombination av funktionalitet och pris vara utrustningen från det tyska företaget Neff, närmare bestämt modellen B15M42S3EU.

Denna lyxklassteknik har en utmärkt uppsättning funktioner:

  • preliminär avfrostning;
  • uppvärmning av mat;
  • dubbelkretsgrill.

Dörren är utrustad med tre glasögon som på ett tillförlitligt sätt håller värmen inne utan överhettning utanför. Under kontinuerlig drift med full effekt stiger dörrtemperaturen inte över 40 grader. Tack vare de två värmekretsarna kan du laga två rätter samtidigt i den. Samtidigt är temperaturen olika för varje maträtt.

Dessutom är miniugnen utmärkt för energibesparing (klass "A"). Med tanke på att tekniken ibland måste fungera i flera timmar är denna egenskap efterfrågad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de dyra enheterna kan den italienska modellen Smeg SC45MC2 särskiljas. Den kombinerar funktionerna i en ugn och en mikrovågsugn. Med sina små dimensioner är kapaciteten 34 liter. Det kan kallas "Cadillac" bland miniugnar, eftersom det har nästan alla kända funktioner:

  • informationspanel (10 lägen);
  • grill med konvektion;
  • snabb kylning;
  • ljudmeddelande;
  • automatisk avstängning vid öppning;
  • barnsäkert lås.

Denna multifunktionella miniugn kan laga nästan vad som helst och kommer att bli en oumbärlig assistent i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken modell som än väljs kommer en liten ugn att bli en oumbärlig assistent för värdinnan i ett litet kök. När allt kommer omkring kombinerar den liten storlek med mångsidighet.

Rekommenderad: