Ugn Med Dubbelpanna: Har Elektriska Och Inbyggda Ugnar Med ångfunktion. Vad är En Kombiångare Till För? Vart Tar ångan Vägen?

Innehållsförteckning:

Video: Ugn Med Dubbelpanna: Har Elektriska Och Inbyggda Ugnar Med ångfunktion. Vad är En Kombiångare Till För? Vart Tar ångan Vägen?

Video: Ugn Med Dubbelpanna: Har Elektriska Och Inbyggda Ugnar Med ångfunktion. Vad är En Kombiångare Till För? Vart Tar ångan Vägen?
Video: AEG Single Oven with Steam Function Review 2024, Mars
Ugn Med Dubbelpanna: Har Elektriska Och Inbyggda Ugnar Med ångfunktion. Vad är En Kombiångare Till För? Vart Tar ångan Vägen?
Ugn Med Dubbelpanna: Har Elektriska Och Inbyggda Ugnar Med ångfunktion. Vad är En Kombiångare Till För? Vart Tar ångan Vägen?
Anonim

Mångfalden och mångsidigheten hos moderna köksapparater kommer positivt att överraska alla som vet hur och älskar att laga mat. Idag är det lätt att hitta en ugn som inte bara kommer att utföra sina funktioner utan också kan ersätta en mikrovågsugn eller till och med en dubbelpanna. Vilka funktioner har sådana modeller, kommer vi att berätta för dig just nu.

Bild
Bild

Särdrag

En ugn med dubbelpanna är drömmen för alla hemmafruar som älskar att laga god och hälsosam. Innan du slutligen bestämmer om du behöver en modell med ångfunktion eller inte, är det värt att lära sig om alla dess funktioner.

En ångugn är vanligtvis utrustad med olika tillagningslägen och en mängd användbara funktioner . Dessa modeller har minst 10 tillagningslägen, vilket gör att du kan laga ganska olika varje dag.

Huvuddragen i sådana enheter är att tack vare den extra funktionen kommer du att kunna laga mycket fler nya rätter. I en ugn med ånga visar sig bakverk vara mycket mer magnifika, vilket glädjer alla amatörkockar. Grönsaks- och kötträtter i en sådan ugn är mjuka, saftiga och friska. Dessutom hjälper ångfunktionen till att snabbt tina upp hemlagade halvfabrikat eller värma upp en färdig maträtt utan att torka den alls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna ugnar kan fungera i ett eller flera förångningssätt. Dessa är vanligtvis 3 huvudlägen.

  • Den första är våt ånga . I detta läge värms den inre kammaren upp till en viss temperatur och skapar samma förhållanden som den vanligaste elektriska ångbåten.
  • Det andra läget är intensiv ånga . I det här läget kan ugnen värmas upp till + 120 ° C, och det fungerar tillsammans med ett sådant läge som "konvektion". Detta driftläge låter dig enkelt och snabbt tina upp mat, värma mat.
  • Och det tredje, mer intensiva läget, nämligen: varm ånga, vid vilken temperaturen når + 230 ° С. Som regel fungerar denna funktion bra i ugnar som har grillläge. Tack vare den heta ångan kan du laga kött- och grönsaksrätter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Att använda en sådan köksapparat är väldigt enkelt. Om du behöver en ångfunktion under tillagningen av en viss maträtt måste du först fylla en speciell behållare med vatten. Som regel ligger den bredvid kontrollpanelen, vilket är mycket bekvämt och praktiskt.

Tillförseln av ånga under tillagningsprocessen sker på olika sätt, eftersom allt beror på egenskaperna hos modellen för ett visst företag . Ånga kommer ofta in i ugnens inre kammare och är jämnt fördelat där i hela utrymmet. Men det finns andra modeller där ångan går genom ett speciellt rör och bara går in i en behållare avsedd för detta, en maträtt. I detta fall kan ugnen också användas som dubbelpanna.

Många konsumenter är intresserade av frågan om var ångan går efter tillagningen, och är det inte farligt att ta bort den färdiga maträtten, eftersom du kan bränna dig med ångan. De flesta moderna modeller är utrustade med en extra funktion som gör att apparaten självständigt kan ta bort ånga från den inre kammaren efter tillagningen. Detta undviker farliga situationer efter att dörren öppnats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Liksom alla moderna modeller har sådana ugnar sina egna fördelar och nackdelar som alla som planerar att köpa en liknande apparat för sitt kök behöver veta om.

Den största fördelen med en sådan enhet är att processen att förbereda din favoriträtt blir snabb, enkel, och som ett resultat kommer produkterna att behålla sina maximala fördelar. Detta är en bra lösning för dem som är vana vid kostmat och följer principerna för hälsosam kost.

På grund av att sådana ugnar är utrustade med olika tillagningslägen kan du enkelt kombinera flera lägen, vilket gör att du kan laga hälsosamma och välsmakande rätter. Dessutom reduceras tillagningsprocessen avsevärt tack vare ånga, vilket sparar tid.

Dessa ugnar är mycket enkla att rengöra utan behov av speciella rengöringsmedel . Tack vare ångan blir den inre kammaren inte särskilt smutsig och spår av fett kan lätt tas bort.

Om vi pratar om bristerna, är det kanske det viktigaste av dem det höga priset på sådana modeller. Dessutom har inte alla ugnar med ångfunktion en mängd ytterligare funktioner, och detta kan också vara en betydande nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Idag kan ångugnar delas in i flera typer. Till exempel finns det en elektrisk ugn som är helautomatisk. Det vill säga, en sådan enhet bör anslutas inte bara till elförsörjningen, utan också till vattenförsörjningssystemet och till och med avloppssystemet. Denna kategori ugnar med kombiångare tillhör professionell teknik och är som regel utrustad med ett stort antal ytterligare funktioner och funktioner. Naturligtvis köper sällan någon sådan enhet för hemmabruk, oftast installeras sådana ugnar i professionella kök.

Bild
Bild

Inbyggd eller fristående ugn kan vara med ett främre fack . Detta alternativ är det vanligaste bland modern teknik. Sådana modeller är utrustade med en inbyggd utdragstank där du behöver fylla på vatten om det behövs. Den inbyggda behållaren rymmer som regel inte mer än en liter vatten. Om vattnet i tanken tar slut ger enheten en signal, eller så kommer en speciell ikon att visas på panelen. Vatten kan alltid tillsättas under tillagningen, om det behövs. Detta alternativ är mer bekvämt och praktiskt för hemmabruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns modeller med ett speciellt rör. Som regel finns det i uppsättningen sådana ugnar speciella rätter som liknar en gåsskål i form. Röret kan enkelt föras upp till den här pannan, och ångan kommer inte att strömma in i den inre kammaren, utan direkt i pannan.

Modellbetyg

För att underlätta för dig att fatta rätt beslut och göra ditt val har vi sammanställt ett litet betyg av de företag vars ugnar får positiva recensioner.

Electrolux företag tillverkar ugnar med ångfunktion. Volymen på sådana modeller är helt annorlunda, vilket glädjer konsumenterna. Som regel är modellerna av detta märke utrustade med ytterligare tillagningslägen som "grill" och "konvektion", så att du kan laga mycket annorlunda och kombinera lägen med ångfunktionen. De flesta modellerna av detta märke är utrustade med en sådan extra funktion som "snabb uppvärmning", som gör att du kan laga mat så snabbt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnar från märket Bosch är mycket efterfrågade bland moderna konsumenter. De flesta modeller, förutom ångfunktionen, kan enkelt ersätta den vanligaste mikrovågsugnen, eftersom de är utrustade med speciella värme- och avfrostningslägen. När det gäller lägena fungerar ugnarna i detta företag perfekt i "grill" -läget eller har möjlighet att kombinera tillagningslägen. Tack vare kylsystemet är ugnen inte bara bekväm utan också säker att använda.

Siemens producerar också ugnar med ångfunktion, som är utrustade med olika uppvärmningslägen och har ett antal användbara tilläggsfunktioner. Tack vare 4D -systemet kan varmluft tillagas på flera nivåer samtidigt. Alla modeller av detta företag är pålitliga, praktiska och säkra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

När du väljer en ugn av ett visst märke, var uppmärksam inte bara på design och pris, utan också på tekniska egenskaper. Var uppmärksam på enhetens innerfoder. Som regel använder de flesta tillverkare extra stark emalj för enkel rengöring - Lätt att rengöra … Denna emalj är tålig, hållbar och lätt att rengöra. Var också uppmärksam på närvaron av ett rengöringssystem. Ett system som Aqua ren , gör att du kan rengöra apparatens kammare utan större svårigheter och utan att använda några rengöringsmedel.

Vanligtvis är enheter på denna nivå utrustade med praktiska elektroniska kontroller . Välj modeller med en multifunktionsdisplay, så att du enkelt kan ställa in apparaten för arbete och hålla reda på tillagningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller funktionalitet måste ångugnen nödvändigtvis ha sådana driftslägen som "grill", "konvektion", över- och undervärme, kombinerad uppvärmning. Tack vare detta kommer du att kunna laga rätter av den mest varierade komplexiteten.

Dessutom är det värt att se till att den modell du har valt har ytterligare funktioner som gör att du och dina nära och kära kan vara säkra. Detta är till exempel funktionen "lås" eller "barnskydd". Detta alternativ hjälper till att låsa apparatdörren under drift, vilket skyddar barn från oavsiktliga brännskador. "Timer" är ett annat användbart alternativ, tack vare vilket det är möjligt att inte hålla reda på tiden.

Rekommenderad: